Şimdi Ara

Yer Döşemesi baya ıslandı. Nasıl kuruyacak?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
61.866
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Pazar günü Megane 2 aracım çalışırken birden topidonun arkasından aracın içine doğru su akıtmaya başladı. Bir iki saat boyunca da beklenmedik anlarda hep su akıttı. Tabi sağ ön koltuğun altı falan baya ıslandı.

    Klima gideri ile alakalı bir sorunmuş, yarın gidip yaptırıcam fakat şimdi o ıslak yer döşemesi ne olacak? Pazardan beri ıslak. Aracın içinin nem kokmasından, yer döşemesinin küflenmesinden falan korkuyorum. Ne yapabilirim?

    İnternette baya araştırdım ama bir çözüm bulamadım ne yazıkki...



  • Hocam yağmur yağmıyorsa pencereleri 1 parmak açık bırak derim nem kokusu sinmesin arabanıza onun dışında yapacağınız pek birşey yok malesef tamiri giderdikten sonra bir oto kuaförüne uğrarsınız artık.

    Geçmiş olsun.
  • Saç kurutma makinesiyle kurutabilirsiniz sökmek istemiyorsanız. Bir de nem - rutubet önleyici tozlar var onlardan alıp araca koyabilirsiniz bir kaç gün için.
  • Tavsiyeler için teşekkürler. Şu an bile hala yağmur yağıyor. Camları açamam.

    Oto kuaförlerde yer döşemesi yıkaması oluyor diye biliyorum. Onlar da yıkadıktan sonra kuruturlar herhalde. Ne kadara yaparlar ki?

    Şu tozları araştırıyorum hemen.
  • Oto kuaförlerinde içeriye sıcak hava üfleyerek kurutan cihazlar var. Onları kullan yoksa öyle cam açmakla saç kurutma ile olmaz. Hem küflenir hem de tabanı çürütebilir..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tabanınız ileride hem koku yapacak hemde hafif hafif çürüyecektir.Aynı problem benimde başıma geldi.Taban döşemesini sökmek zorunda kaldım.Elinizden geliyorsa taban halısını sökün yada söktürün çünkü taban halısının altında kalın süngere benzeyen bir malzeme bulunur onları asla kurutamazsınız dışarı çıkarmadığınız sürece.
  • Aynı sorun yazın benim başıma geldi (aracım Megane II Sedan 1.5 Dci Privilege).
    Servise götürdüğümde aracın su tahliyelerinin tıkandığını, bunun halledilmesinin ücretsiz ve 10 dakikalık bir işlem olduğunu belirtiler. Esas sorun ise Megane II 'lerde aracın zemiminin altında kablo demetlerinin geçtiği yerin süngerimsi bir tabakayla kaplı olduğunu ve burdan geçen tüm kablo ve elektronik aksama sorun çıkardığını öğrenmem oldu. Mümkün olan en kısa zamanda koltuklar ve zemin kaplaması sökülüp, alttaki o süngerimsi tabakanın kurutulması gerekiyormuş. Yetkili servis bu sorunu Renault servislerinin gideremediğini ancak Ziebart, Sonax gibi firmaların yaptığını belirtti. Ben hernekadar bir tanıdıkta yaptırmış olsam da işlem maliyet olarak ucuz değil haberin olsun. (yaklaşık 150-200 TL'ymiş)
  • Şimdi bir konuda net olamadım. Taban halısını sökersem, hallettikten sonra nasıl geri takıcam veya yapıştırıcam? Bunu Sonax'ta, Würth'te falan yaptırırsam iyi yaparlar mı? Sonra bide halı oraya buraya kaymasın? :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: saldıray5520

    Şimdi bir konuda net olamadım. Taban halısını sökersem, hallettikten sonra nasıl geri takıcam veya yapıştırıcam? Bunu Sonax'ta, Würth'te falan yaptırırsam iyi yaparlar mı? Sonra bide halı oraya buraya kaymasın? :)

    taban halısı yapıştırılmıyor. aracın basamak ve orta konsolunun plastiklerinin sökmek suretiyle (arka tarafta da işlem yapılması gerekir, koltuk altları ve koltuklar gibi) kaldırılabilir. sizin sadece sağ taraf ıslandığına göre o tarafın plastikleri ve plastik geçmeler sökülüp kurutulur. halının altındaki kablo olayını bilmiyorum ama motor sıcakken kaloriferi sürekli ayaklara yönlendirip yüksek fan derecesinde çalıştırmak bir nebze yardımcı olur kurumasında.
  • Bir çok oto kuaföründe ahtapot dedikleri kurutma cihazı var. Gayet güzelde kuruturlar.

     Yer Döşemesi baya ıslandı. Nasıl kuruyacak?
  • Aynı şey bizimde başımıza gelmişti klima yüzünden ve paspas yüzünden fark etmemiştik bir süre. Kurutma konusuna gelince iyi bir yıkamacıya gidin onlar halleder kurutma cihazları vardı.
  • büyük bir yerse ve çok ıslaksa oto kuaförlerdeki ahtapotlar fena kurutuyor bir sıcak ayara versinler 30 40 dakikada kurur.
    ufak bir yerse evden seyyar kablo saç kurutma makinesi ile kendi el emeğinizle çözersiniz...
  • Söktürüp kurutma işlemi bence önceliğiniz olsun çünkü döşemenin altında nem kalırsa kablo bağlantılarında sıkıntı yaratabilir. Ama olmazsa ahtapot ile de kurutma sağlanabilir. Ayrıca komik gelebilir fakat bir paket pirinç alıp paspasa dökerseniz kurutma işlemine kadar nem oluşumunun önüne geçmiş olursunuz. :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BARRACUDAY

    Bir çok oto kuaföründe ahtapot dedikleri kurutma cihazı var. Gayet güzelde kuruturlar.

     Yer Döşemesi baya ıslandı. Nasıl kuruyacak?


    ahtapot ile aynı gün kuruturlar ve teslim alırsınız
    hiç düşünmeye gerek yok
  • Bugün sanayideydim. Hallettik sıkıntıyı. Su tahliye gideri tıkanmış. O yüzden araç içine su akıyormuş. Söküp açtılar. Pisliği falan temizlediler. Ayrıca aracın içindeyken sağdan su sesi geliyodu. Şaseye ve sağ ön-arka kapıya su dolmuş. Onları da boşalttılar.

    30 liraya mal oldu.

    Kurutma işini de bugün Würth ile konuştum. Adam, bizde kurutmak için alet var ama yarın gelecek, şu an tamirde dedi. İç dış yıkama da yaparım, 30 lira verirsin dedi. Yarın götürücem.

    Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler. Çok yararlı oldu. Kurutma işini de hallettikten sonra sonucu yazarım.
  • sonuç ne oldu
  • Araçların taban halısını kurutmak için koltukların ve taban halısının tamamen sökülüp içindeki yalıtım malzemesinin çıkarılıp kurutulup yeniden toplanması gerekiyor. Bunun dışında hiçbir uygulama ile taban halısı kurumaz. Yağmurda özellikle izmir yağmurlarında araçların birçoğu tahliye kanalları tıkalı olduğu için su alabiliyor.
    Bu durumda yukarıda da bahsettiğim gibi aracın tamamen sökülmesi ve kurutulup toplanması gerekli. Fakat bu sökme ve toplama işlemlerinin işinin ehli kişiler tarafından ve düzgün bir şekilde yapılması gerekli. İzmir'de ikamet ediyorsanız empode car care bu işi iyi yapıyor. Tavsiye ederim. https://www.otokuaforizmir.com/araclarin-taban-dosemesi-ve-koltuk-kurutma-islemi




  • Hocam nem kurutma firmalarından sanayi tipi cihazlar kiralayıp parkenin altına nüfus eden suyu ve nemi kurutabilirsin.


    www.kurutek.com.tr

    www.zeminkurutma.net

    www.nemkom.com


    Bu firmalarla konuşup teklif alabilirsiniz.





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.