Şimdi Ara

16 yaşındaki geliştiriciden başarılı bir uygulama : Summly

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
0
Favori
8.608
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  • 16 yaşındaki geliştiriciden başarılı bir uygulama : Summly






    Geçtiğimiz aylarda iPhone için geliştirilmiş Trimit uygulamasını sizlere tanıtmıştık. O dönem 15 yaşında olan ve Londra'da yaşayan Nick D'Aloisio, yazdığınız veya bir URL'den içe aktarılan uzun metinleri kırparak Twitter, Facebook veya Tumblr gibi sosyal ağ güncellemelerine sığacak kadar özetleyebilen oldukça gelişmiş bir uygulamsını App Store üzerinden satışa sunmuştu.




    Frimby Limited adlı bir şirket de kuran Nick kısa süre sonra keşfedildi ve Hong Kong'lu milyarder işadamı Li Ka Shing tarafından 250 000$'lık fon yardımı yapıldı. Şirketin adı Summly Limited olarak değiştirildi ve şirketin ilk uygulaması Summly iOS cihazları için indirmeye sunuldu.




    Summly yine Trimit mantığında internette arama yapmayı ve araştırmayı çok kolaylaştırıyor. Otomatik olarak arama sonuçlarını, internet sayfalarını ve yeni makaleleri anlaşılır bir şekilde özetliyor ve her zaman ilgili ve kolayca değerlendirilebilecek şekilde kullanıcıya sunuyor.




    Nick bu uygulamayı sosyal ağlarda ve internette yaptığı aramalarda karşısına çıkan karmaşık sonuçları daha sade ve daha ilgili bir formata getirmek amacıyla geliştirdiğini belirtiyor. 




    Uygulamanın arkasındaki teknoloji halen patent başvurusu aşamasında ve oldukça da iddialı. Uygulama yapay zeka ve öğrenebilen makine tekniklerini biraraya getiriyor. Massachusetts Teknoloji Enstitüsü de (MIT) bu teknolojiyle oldukça yakından ilgileniyor.




    Salı günü App Store üzerinden yayınlanan uygulama şimdiye kadar 17 000 kere indirildi. 70 000 makale özetlendi ve internet sitesi 110 000 tekil ziyaretçiye ulaştı.




    Summly sadece İngilizce ile sınırlı kalmayacak. Fransızca, Almanca, Flemenkçe, İspanyolca, Fince, İsveççe, İtalyanca gibi pek çok Avrupa dili uygulamaya eklenecek. Birkaç ay sonra ise uygulamanın Android ve web sürümünü de görebileceğiz. 

     








  • 21 yaşındayım ve matlabta 3 boyutlu yazıcılar için veri modellemesi yapabiliyorum

    haberimi yapın lütfen


    dipçik: helal olsun yeğenime.. o yaşta biz knight online oynuyorduk elin gevurlarıyla



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TuffkiLLe -- 18 Aralık 2011; 23:27:19 >
  • En büyük avantaj anadilinin ingilizce olması. Bugüne kadar yetenekli ve bir o kadarda kafası çalışan insanlarla tanıştım. Temel sorun türkçe bilgi kaynağı bulmak ve bu işte bilginin ötesine geçip artık felsefe yapan insanların olmaması. Yazılım işinin bana göre baş şartı anadil seviyesinde ingilizce bilmek ve konuşabilmek. Keşke dünyada tek bir dil olsa ve tüm insanlık o dili kullansa. İşte o zaman eminim ki insanlık olarak şu ana kadar ki başardıklarımızı katlayıp çok daha farklı noktalara gelebilirdik.
  • 15 yaşında yapay zeka programlamak... Vauv...
  • Neden bir adım öteye taşıyıp keşke bir devlet olsa demiyoruz?
  • ingilizceyle bir yazılım algoritması oluşturmann alakasını anlamadım bir yorumcu yazmış ama tuhaf....
  • quote:

    Orijinalden alıntı: arctura

    ingilizceyle bir yazılım algoritması oluşturmann alakasını anlamadım bir yorumcu yazmış ama tuhaf....


    arkadas aciklamasindada yazmis halbuki. ileri derece ingilizce algoritmayi yazarken degil, o algoritmayi yazcak bilgi birikimine ulasmak icin gerekli. butun kaynaklar referans bilgililer ingilizce. turkce olanlarda sinirli temel seviyedeler. ayrica turkiyede cok ileri seviyede yazilima hakim kisiler genelde buyuk sirketlerde yuklu paralarla calisiyorlar. iyi bir universitede degilseniz bunlarla sosyallesip bilgi paylasimina girmeniz biraz zor. ote yandan yurtdisinda degisik ulkelerden hobi olarak yazilim yapan buyuk guruplar var. forumlarda bu insanlarla sosyalleserek bilgi birikiminizi artirmakda mumkun. yurtdisinda yazilim olayini yiyip bitirmis, bol bol bos vakti olan oyle bir kesim varki. adamlarin hobi olarak yaptiklarini dev sirketlerin orjinal yazilimlarina tercih edip telefonlarimiza yukluyoruz. bu insanlarin bilgilerinden dil bilmeden faydalanamazsiniz.




  • tabiiki zaten 1000.000 tane komut var ingilizce akış diyagramını oluşturmakta cabası enteresan yorumlar ingilizceye hayranlık boyutunu anlayamıyorum hani deseki çok iyi matematik gerekiyor anlayacam birde savunmanız tuhaf neyse aynı yere farklı pencereden bakıyoruz...
  • Keşke bir Türk bunu yapabilseydi.
    Ama zamanımızı çok fazla boş yere harcamaya "iteleniyoruz".
    Facebook u bilip Wiki yi bilmeyen tonla insan olduğunu düşünüyorum.
  • olay hayranlik degil. isi dil milliyetciligine getirmeyin. kendi ana dilinize sahip cikmak baska bir sey, dunyadaki bilgi birikimine ulasmak icin diger dilleri bilmek ayri sey.

    yazilim yada benzeri bir isle ugrasmadiginiz asikar. en basit problemleri asmak icin bile saatlerce uygun kod yada yaklasim sekillerini kaynaklardan okuyup aramak gerekiyor, bilen insanlara danisip yardim almaniz gerekiyor. olmayan yeni bir sey yapmaya calisiyorsaniz vaktinizin yarisindan fazlasi isi yapmakla degil, onun icin gereken bilgiyi aramakla gecer. ve bugun icin dunyada bilginin ortak dili ingilizce. bilgi yada arastirmayla ilgini bir is yapmadiysaniz bunu farketmemis olmaniz dogal.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darkaura -- 19 Aralık 2011; 1:09:19 >
  • hakaretvari yazınız için teşekkürler neyse uzmanlık alanım yazılım değil ama yeter seviyede birkaç adet biliiyorum elektronik alannda ve sanırım bir tübitak projesinde üniversitede çalışıyorum :D sizin kadar araştırmaya açıkmıyım bilmiyorum...
  • benimde alanim elektronik ama daha cok yazilim uzerine calisiyorum. universitede ve is hayatinda bazi arge projelerinede el surmuslugum var. dediginiz gibi tubitak projesinde ciddi arastirma yapiyorsaniz bu yazdiklarimi benden daha iyi biliyor olmalisiniz.
  • ingilizce bilmekmiş!!!!!

    tövbe tövbe,
    türkçenin kasıtlı bozulması , türk islam , allah din namaz,arapça zorunlu dil olmalı,hristiyan yahudi oyunu.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: arctura

    tabiiki zaten 1000.000 tane komut var ingilizce akış diyagramını oluşturmakta cabası enteresan yorumlar ingilizceye hayranlık boyutunu anlayamıyorum hani deseki çok iyi matematik gerekiyor anlayacam birde savunmanız tuhaf neyse aynı yere farklı pencereden bakıyoruz...


    ingilizceye hayranlık değil aslında olay, hani çorbayı çatalla içemezsiniz ya, "ingilizce" yazılım dilinin kaşığıdır diyorum ben.. ingilizce bilmeden olur mu ? tabii ki olur.. ancak dil bilen biri 2 haftada yazıyorsa bir programı, bilmeyenin 2 ayını alır..

    ayrıca dil bilmek ilimdir.. bir dil bir insan, iki dil iki insan gibi özlü sözler söylenmiş tarihte.. kendimi ben de bir tane söyleyeyim diye paralamadan alıntı yaptım önemli insanlardan



    quote:

    Orijinalden alıntı: ayhanbilgin

    ingilizce bilmekmiş!!!!!

    tövbe tövbe,
    türkçenin kasıtlı bozulması , türk islam , allah din namaz,arapça zorunlu dil olmalı,hristiyan yahudi oyunu.

    # Hayatta en hakiki mürşit, ilimdir. ( Atatürk, Türkçe ilim demiyor.. )

    # ilim ilim bilmektir, ilim kendini bilmektir.. (Yunus Emre)

    # ilim Çinde de olsa gidip alınız.. (hadis olduğu söyleniyor, Çin dediğine göre Türkçe değil heralde oradaki ilim )

    .
    .
    .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TuffkiLLe -- 19 Aralık 2011; 7:48:08 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ayhanbilgin

    ingilizce bilmekmiş!!!!!

    tövbe tövbe,
    türkçenin kasıtlı bozulması , türk islam , allah din namaz,arapça zorunlu dil olmalı,hristiyan yahudi oyunu.

    ya osmanlı olacaksın yada osmanlı olanın dilini öğreneceksin ki padişahlarımızın çoğu bir kaç dil biliyordu tüm dünyaya hakim olmasına rağmen dil öğrenmek dinsizlik değildir öğrenmemek asıl dine aykırıdır
  • En büyük eksiğimiz özgüvenimiz. Bahaneler bahaneler bahaneler...
  • Bunlar amerikanın oyunu
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sam0

    Keşke bir Türk bunu yapabilseydi.
    Ama zamanımızı çok fazla boş yere harcamaya "iteleniyoruz".
    Facebook u bilip Wiki yi bilmeyen tonla insan olduğunu düşünüyorum.

    Keşke wikiyle kalsa

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar Zeitgeist raporları açıklanmış, ilginizi çeker sanırım http://www.mobixir.com/2011/12/19/google-zeitgeist-2011aciklandi/
  • Güzel Türkiyemizin zeka seviyesinin diğer Avrupa ülkelerinden kat kat daha yüksek olduğu söyleniyor. Eğer ki yeterli destek yapılırsa ülkemizden çok daha iyi işler çıkacağını düşünüyorum.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.