Şimdi Ara

YATIRIM İÇİN GÜMÜŞ

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
161
Cevap
11
Favori
10.458
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar uzun bir süredir "DH ye BEDAVA ALTIN DANIŞMANLIĞI" konusunu takip etmekteyim. Orada çok güzel ve seviyeli bir ortam oluşmuş durumda. Altın için herkes fikirlerini paylaşmakta ve hoş bir sinerji olmuşmuştur. Benim isteğim aynısını GÜMÜŞTE de yakalamak. Biliyorsunuz ki gümüş son yıllarda en çok kazandıran yatırım araçlarından birisi.
    Öncelikle benim bildiğim kadarıyla gümüş al sat yapabileceğimiz sadece kuveyttürk var. Tabi forekste de al sat yapabilirsiniz ama kaldıraç olayından dolayı işlemleriniz riskli olacaktır o yüzden bunu pek önermem.
    Katılımlarınızı ve fiki
    rlerinizi bekliyorum

• konuyu takip edicem, mesajım bulunsun..
  • forexde kaldirac kullanmadan işlem yapılamaz mi
  • quote:

Orijinalden alıntı: zaftolga

forexde kaldirac kullanmadan işlem yapılamaz mi

yok hocam kaldıraçsız olmuyor ama bazı aracı kurumlarda kaldıracı siz belirleyebiliyorsunuz. Foreks riskli bir olay. Marjin işi çok sakat yani açtığınız pozisyonu devam ettirebilmeniz için hesabınızda pozisyon haricinde para olmalı.
  • 1000 tl ile forex döner mi.
  • quote:

1000 tl ile forex döner mi.

işlemleri düşük lotta yaptığınız sürece döner. Tavsiyem stop loss kullanmanız
  • gün sonu forexde işlemi kapatmak gerekiyor mu .altın forumuna yazdiginiz denenebilir bence.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Aklımda bir olay var bunun riskini, artılarını ve eksilerini sizlerle paylaşmak istiyorum.

Şimdi gümüşün şu an onsu 29,72 $. şimdi forekste 1000 dolarla işlem yaptığımızı düşünelim. 1 lot ile işlem açtığımızda marjin yaklaşık 60$. gümüşün maksimum düşüş noktasını 23 dolar civarında varsayalım. bu da 1 lotta yaklaşık -700$ demek ama bu tabiki dip yapıp döneceğini düşündüğüm nokta. Diğer yandan ise 39$ civarına çıktığını düşünürsek bu da 1000 dolarlık bir kazanç demek. zamandan yana bir problemim yok. Acaba mantıklı olur mu???

gün sonu forexde işlemi kapatmak gerekiyor mu .altın forumuna yazdiginiz denenebilir bence.

kapatmak gerekmiyor ama bazı aracı kurumlar gecelik çok çok cuzi bir ücret alıyor
  • kapatmak gerekmiyorsa -700 $ zararda bile ek para istemiyeceklerse denenebilir.ama hangi aracı forex kurumu.
  • quote:

kapatmak gerekmiyorsa -700 $ zararda bile ek para istemiyeceklerse denenebilir.ama hangi aracı forex kurumu.

ben smartlive de işlem yapıyorum. pozisyonu marjin olduğu sürece kapatmaz ki bu da -970 demek oldu ki bu seviyenin altına düştü pozisyonun kapanmaması için hesaba para yatırılabilir. tabi ki bu seviyelerden geri döneceğine inanıyorsanız
  • pozisyonun marjin olması ne demek.
  • quote:

pozisyonun marjin olması ne demek.

pozisyonun marjini değil hocam
    şöyle anlatayım bir pozisyon açtınız ve bu pozisyon için aracı kuruma 60 dolar emanet ettiniz. geriye 940 dolar serbest marjininiz yani kullanabileceğiniz para kaldı.
    açtığınız pozisyonun zarardayken kendiliğinden kapanması için sınır -970 dolar. Bu da 940 dolar ve başta emanet ettiğimiz 60 doların yarısı olan 30 doların toplamı
  • 60 dolar Neden emanet ediliyor .gümüş aldığımız para 940 dolar mı.
  • Galiba türkiye finansında gümüş hesabı vardı. Başka banka var mı bilmiyorum gümüş üzerinden al sat yapılabilecek. Yardımcı olması açısından yazdım...
  • quote:

60 dolar Neden emanet ediliyor .gümüş aldığımız para 940 dolar mı.

hayır 60 dolar ama forekste kaldıraçlı işlem kullanıyorsunuz. yani 60 dolarla alıyorsunuz fakat 10 katı veya 20 katıyla işlem yapıyorsunuz.
    bir örnek vermek gerekirse 29,00 $ iken 1 lot gümüş aldınız. 29,15 olduğunda 10 dolar kara geçiyorsunuz.( normalde 15 dolar geçmeniz gerekir fakat al sat arası fark 5 piptir.) (pip ne derseniz en küçük değişim oranıdır yani gümüşte 0,01 dir.)
  • quote:

Orijinalden alıntı: konyaaslani

Galiba türkiye finansında gümüş hesabı vardı. Başka banka var mı bilmiyorum gümüş üzerinden al sat yapılabilecek. Yardımcı olması açısından yazdım...

teşekkürler finansa baktım ama göremedim ama internette bir yerde daha okumuştum finansta var diye
  • quote:

Orijinalden alıntı: deacony

quote:

Orijinalden alıntı: konyaaslani

Galiba türkiye finansında gümüş hesabı vardı. Başka banka var mı bilmiyorum gümüş üzerinden al sat yapılabilecek. Yardımcı olması açısından yazdım...

teşekkürler finansa baktım ama göremedim ama internette bir yerde daha okumuştum finansta var diye

üstad yazdığım adreste görünüyor. Ama aktif olarak işlem yapılıyormu bilmiyorum açıkcası. Makas aralığı falan nasıldır bilmek lazım tabi..

• forexde işlem yapmak en iyisi bence.1000$ la başlayalım hemen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zaftolga -- 19 Aralık 2011; 0:14:00 >
  • quote:

forexde işlem yapmak en iyisi bence.

hocam siz yine de deneme hesabında yeteri kadar işlem yapmadan gerçek hesapla işlem yapmayın çünkü kazanmayı düşündüğünüz kadar da kaybetme olasılığınızın olduğunu unutmayın
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.