Şimdi Ara

Amazon'un yeni yazılımı bir sonraki gideceğiniz yerin neresi olduğunu tahmin edebiliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
2.714
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Amazon'un yeni yazılımı bir sonraki gideceğiniz yerin neresi olduğunu tahmin edebiliyor






    Haftada bir milyondan fazla satan Kindle Fire tableti ve yine milyonlarca satan Kindle e-okuyucuları ile son dönemin en başarılı firmalarından birisi şüphesiz Amazon. Sattığı her ürünle ekosistemine yeni bir müşteri daha eklemek Amazon'un temel stratejisi. Ancak en çok eleştirilen yanı da bu. Amazon'un üzerinde çalıştığı yazılım ise bu tartışmaları körükleyecek gibi görünüyor.




    Amazon'un yeni yazılımı aslında günümüzde kullanılan lokasyon takip ve paylaşım uygulamalarından farklı değil. Ancak en önemli artısı firmanın patenti için başvuru yaptığı lokasyon tahmin sistemi.




    Bu sistemle Amazon standart olarak daha önce veya o an nerede olduğunuzu tespit edebiliyor. Daha da önemlisi bir sonraki durağınızın neresi olduğunu tahmin ederek daha iyi hedef reklamlar almanızı sağlıyor.




    Bu sistem Amazon'a ait olsun veya olmasın bir mobil cihaz üzerinde, 3G veya GPS özelliği ile çalışabiliyor. Kullanıcının yolu üzerinde uğradığı noktaları kaydeden yazılım daha sonra örnekler çıkartarak sonraki durakların neresi olduğunu tahmin ediyor. Durakların olduğu güzergahtaki firmalardan reklam alarak cihazda sergiliyor. Reklamların yanında özel indirim kuponları da kullanıcıya sunuluyor.




    Başvurulan patentte daha da ilginci kullanıcının güzergahındaki mesaj panolarına da bazı reklamlar yerleştirilebiliyor. Bu biraz Azınlık Raporu filmini anımsatıyor. 2007 yılına başvurulan patent 6 Aralık'ta onaylandı ve Amazon için teknolojiyi kullanma adına herhangi bir engel kalmadı.




     








  • Yok artık
  • yok artık
  • Yok artık Ali Sami...
  • Azınlık Raporu (Minority report) filminde insanı göz bebeğinden tanıyan ve ona göre reklam gösteren panolar vardı. Buda sanki o yönde atılan adımlardan biri gibi. Reklamları burnumuza sokmak için amma çaba gösteriyorlar. BAN REKLAM
  • Bilemezse paramızı iade ediyorlar mı ?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.