Şimdi Ara

AEG Lavamat L14950A Kurutmalı Çamaşır Makinesi 1429 alınırmı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
36
Cevap
0
Favori
5.654
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 1000 tl ye kadar çamaşır makinası bakıyordum. Özellikle SAMSUNG WF8802LSV aklıma yatmışken Almışkaen bir 5-10 sene kullanırız diyerek daha pahalı bir şey bakmaya başladım.

Hepsiburadada buna rastladım acaba nasıl bir alet alınırmı? Candoğan bey anladığım kadarı ile aeg yi tavsiye ediyordu bunun hakkında görüşü olan varmı?

http://www.hepsiburada.com/Liste/aeg-lavamat-l14950a-kurutmali-camasir-makinesi/productDetails.aspx?productId=mtaegl14950a&categoryId=155121#Gorseller

• quote:

Orijinalden alıntı: Vincent.

Kurutması ocağına incir ağacı diker.

O halde yine lg-samsung bakmaya devam mı etsem kararsızlık çok kötü bir şey
  • quote:

Orijinalden alıntı: furkanozd

samsung wf0804w8e alabilirsiniz. memnunuz biz. kurutmalısı da wf0804w8n sanırım.

Acaba hazne çift kişilik yorgan yıkayacak kadar geniş mi?
  • quote:

O çamaşır makinesi bırakın çift kişilik yorganı tek kişilik yorganı zor alıyor.

Buraya dikkat yalnız, ben pazardan yada sokak satıcısından alınan yorgandan bahsetmiyorum, idaş, istikbal gibi kaliteli marka yorganların tek kişilik olanlarını ite kaka zorla alıp zorla yıkıyor haberiniz olsun.

samsung wf0804w8e den mi bahsediyorsun yoksa aeg den mi? Anlayamadım!?
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: merkay7

quote:

Buraya dikkat yalnız, ben pazardan yada sokak satıcısından alınan yorgandan bahsetmiyorum, idaş, istikbal gibi kaliteli marka yorganların tek kişilik olanlarını ite kaka zorla alıp zorla yıkıyor haberiniz olsun.

En son konudan yani samsung, gözünüzle görüp denemeden almayın arkadaşımda var bizzat evdeki tek kişilik istikbal yorganı test ettik zorlandı makine, siz bırakın 2 kişilik yorganı yıkamasını.

Ama dediğim gibi pazardan yada sokakta naylon içinde 15 -35 tl satılan çift kişilik olanları alıyor onlarada ne kadar yorgan denirse artık.

Kaliteli yorgan markalarının yorganlarını yıkamak istiyorsanız tek kişilik olanları 9 kiloluk makinelerde, 2 kişilik olanları ise 11 kiloluk makineler yıkıyor yoksa diğerleri fantazi olur.

Merhaba,

Şu ana kadar fiyat/performans açısından Samsung 'un WF0804W8N modelinden daha iyisi piyasaya çıkarılmadı. Quite Drive özelliği ile sessiz, Direct Drive motor sayesinde sarsıntısız bir yıkama sağlar. Seramik rezistansı sizi kireç önleyicilerden kurtarır. Tam Kurutmalı bir cihaz olarak diğerlerinden farkı kuru temizleme yapabiliyor olması. Standart kuru temizleme şirketlerinin yapmış olduğu işlemi evinizde kendiniz yaparak ekonominize katkıda bulunabilirsiniz. Çünkü günlük giysilerinizi ister Sterilizasyon ister Koku giderme işlemi ile temizleyebilir ve su, elektrik ve deterjansız temizlik sayesinde ekstra uygun bir işlem yaparsınız. Eco Bubble özelliği sizin deterjanı tam anlamıyla kullanmanızı sağlar, çünkü kazan içerisine köpürterek verir. Böylece giysilerinizin üzerinde deterjan kalıntısı veya izler görmezsiniz, makinenizin kazanı da temiz olur. Dilerseniz Eco Temiz Kazan özelliği ile kendi kendini temizler. Ayrıca 480 mm genişliğinde kapağı da rahatça yükleme olanağı sağlar, tek kişilik hangi yorgan olursa olsun alabilir. Bunun gibi birçok özelliği sahip bir cihaz, vakit ayırmak isteyen ve konu ile ilgilenenler pm atabilir.

http://bit.ly/udi2fd

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zpawnz -- 18 Aralık 2011; 14:48:59 >

• kararttım gözümü aeg yi aldım hayırlısıylan
  • quote:

kararttım gözümü aeg yi aldım hayırlısıylan

Kullanım ile ilgili tecrübelerinizi aktarırsanız sevinirim bende kurutmalı bir makine almayı düşünüyorum da.. saygılar
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Electrolux Çamaşır Makinesi
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bu pazartesi kullanmaya başladım. Şimdilik gayet memnunum ama kurutmasını henüz kullanmadık. Kullanınca tekrar yazarım yorumlarımı.
  • TABİKİ EN İYİSİ ve enaz riskli olan A sınıfı çamaşır ve A sınıfı kurutma makinelerinin ayrı ayrı olması ve toplamda 2.5 kw. tüketmesi.
    fakat kombi kurutmalı makine alınacaksa kurutması A sınıfı olan yok gibi bişey.
    zannedersem ariston un vardı.
    bencede 1430 tl inverter motorlu AEG çok mantıklı.
    ..................
    tek seferde 6 kg çamaşırı yıkayıp kurutabiliyor değil mi?
    ................
    bu arada dipnotlardaki tevafuk dikkat çekici.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zpawnz

quote:

quote:

quote:

En son konudan yani samsung, gözünüzle görüp denemeden almayın arkadaşımda var bizzat evdeki tek kişilik istikbal yorganı test ettik zorlandı makine, siz bırakın 2 kişilik yorganı yıkamasını.

Ama dediğim gibi pazardan yada sokakta naylon içinde 15 -35 tl satılan çift kişilik olanları alıyor onlarada ne kadar yorgan denirse artık.

Kaliteli yorgan markalarının yorganlarını yıkamak istiyorsanız tek kişilik olanları 9 kiloluk makinelerde, 2 kişilik olanları ise 11 kiloluk makineler yıkıyor yoksa diğerleri fantazi olur.

Merhaba,

Şu ana kadar fiyat/performans açısından Samsung 'un WF0804W8N modelinden daha iyisi piyasaya çıkarılmadı. Quite Drive özelliği ile sessiz, Direct Drive motor sayesinde sarsıntısız bir yıkama sağlar. Seramik rezistansı sizi kireç önleyicilerden kurtarır. Tam Kurutmalı bir cihaz olarak diğerlerinden farkı kuru temizleme yapabiliyor olması. Standart kuru temizleme şirketlerinin yapmış olduğu işlemi evinizde kendiniz yaparak ekonominize katkıda bulunabilirsiniz. Çünkü günlük giysilerinizi ister Sterilizasyon ister Koku giderme işlemi ile temizleyebilir ve su, elektrik ve deterjansız temizlik sayesinde ekstra uygun bir işlem yaparsınız. Eco Bubble özelliği sizin deterjanı tam anlamıyla kullanmanızı sağlar, çünkü kazan içerisine köpürterek verir. Böylece giysilerinizin üzerinde deterjan kalıntısı veya izler görmezsiniz, makinenizin kazanı da temiz olur. Dilerseniz Eco Temiz Kazan özelliği ile kendi kendini temizler. Ayrıca 480 mm genişliğinde kapağı da rahatça yükleme olanağı sağlar, tek kişilik hangi yorgan olursa olsun alabilir. Bunun gibi birçok özelliği sahip bir cihaz, vakit ayırmak isteyen ve konu ile ilgilenenler pm atabilir.

"....kuru temizleme yapabiliyor olması. Standart kuru temizleme şirketlerinin yapmış olduğu işlemi evinizde kendiniz yaparak ekonominize katkıda bulunabilirsiniz."

böyle bir yalan bilgiyi bu şirketler vermeye hala utanmıyor. hele hele deterjansız temizlik diye tamamen tüketiciyi yanıltan ve aptal sanan bir bilgilendirme.

kuru temizleme şirketleri, suyla değil, özel kimyasallarla leke ve kir çıkarma işlemleri yaparlar. su ile temasında zarar görecek kumaş türleri (saf yün kumaş, ipek kumaş gibi) bu özel kimyasallarla işlem görerek kir ve lekelerinden arındırılır.

ev tipi bu çamaşır makineleri ise sadece buharlama işlemi ile kumaşlara sinmiş is, sigara vs gibi kokuları gidermeye çalışır, buharla tazeleme yapar. yani ben bir takım elbisemi bu makinelerle temizleyemem, yaka kirlerini çıkaramam. üzerine meyve suyu dökülmüş ipek kravatımı bu makineler TEMİZLEYEMEZ.

deterjanız yıkama olayı ise...şu dolandırıcı yıkama toplarının iddiasıyla aynı...yok böyle birşey...

ayrıca ben yataş marka tek kişilik yorganı, 8 kg bosch idos ile gayet güzel ve zorlanmadan yıkadım...önemli olan uygun program, deterjan miktarı ve makinenin sağlamlığının buna uygun olması. elbette 11 kg daha rahat yıkar ama 6-7-8 kg.lıklar da (her makine değil) bu işi becerebiliyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: emrahsnr

"....kuru temizleme yapabiliyor olması. Standart kuru temizleme şirketlerinin yapmış olduğu işlemi evinizde kendiniz yaparak ekonominize katkıda bulunabilirsiniz."

böyle bir yalan bilgiyi bu şirketler vermeye hala utanmıyor. hele hele deterjansız temizlik diye tamamen tüketiciyi yanıltan ve aptal sanan bir bilgilendirme.

kuru temizleme şirketleri, suyla değil, özel kimyasallarla leke ve kir çıkarma işlemleri yaparlar. su ile temasında zarar görecek kumaş türleri (saf yün kumaş, ipek kumaş gibi) bu özel kimyasallarla işlem görerek kir ve lekelerinden arındırılır.

ev tipi bu çamaşır makineleri ise sadece buharlama işlemi ile kumaşlara sinmiş is, sigara vs gibi kokuları gidermeye çalışır, buharla tazeleme yapar. yani ben bir takım elbisemi bu makinelerle temizleyemem, yaka kirlerini çıkaramam. üzerine meyve suyu dökülmüş ipek kravatımı bu makineler TEMİZLEYEMEZ.

deterjanız yıkama olayı ise...şu dolandırıcı yıkama toplarının iddiasıyla aynı...yok böyle birşey...

ayrıca ben yataş marka tek kişilik yorganı, 8 kg bosch idos ile gayet güzel ve zorlanmadan yıkadım...önemli olan uygun program, deterjan miktarı ve makinenin sağlamlığının buna uygun olması. elbette 11 kg daha rahat yıkar ama 6-7-8 kg.lıklar da (her makine değil) bu işi becerebiliyor.

• quote:

Bu pazartesi kullanmaya başladım. Şimdilik gayet memnunum ama kurutmasını henüz kullanmadık. Kullanınca tekrar yazarım yorumlarımı.

Ben de bu ürünü düşünüyordum. Tecrübelerinizi paylaşmanızı bekliyorum.
  • Ben çok fazla anlamam ama üstünkörü gözlem olarak: İlk bakış olarak yıkaması gayet güzel diyebilirim(eşim memnun-8 yıllık indesit den sonra)Çamaşırlar daha canlı çıkıyor diyor. Ürün çok sessiz dönmesi neredeyse hiç duyulmuyor. Su alırken biraz ve sıkarkan sesli ritmik bir inleme sesi var o biraz rahatsız etti. Tambur epey geniş çift kişilik yorgan alır rahat(henüz denemedim ama yolluk artı kaban ıvır zıvır attım yarısı doldu). Ayarlar çok kullanışlı herşey otomatik istersen yıkama veya kurutma süresini de ayarlayabiliyorsun. Her türlü kıyafet için ayarlar mevcut. 1400 devire kadar sıkıyor. Yani problem yok. En yakın Servis bulunduğum ilçeye 155km uzaklıkta olmasına rağmen istediğim vakitte kurulum için geldi çok ilgiliydi. Makine Made in italy (yapışkanlarda üzerinde öyle yazıyor) servis alman üretimi dedi ama bence bilmeden attı :). Daha önce dediğim gibi daha kurutmasını bile deneyemedim yani ilk bakışta herşey mükemmel gibi alacak arkadaşlara tavsiye edebilirim. (yine de birkaç ay geçince daha iyi fikir sahibi olabiliriz diye düşünüyorum)

• quote:

Orijinalden alıntı: candogan62

quote:

samsungun var mı bilmiyorum ama deterjansız yıkayan çamaşır makinesi ve deterjansız yıkama aparatları ciddi ciddi var.
    Türkiye'de satılmayan Çinli Haier'in sanırım 2005-2006'da lansman yaptığı bazı çamaşır makinesi gruplarında deterjansız yıkama olayı var.Haier bu serilerinde "Natural Wash" adlı bir program kullanıyor , makinelerde su elektroliz ediliyor ve suya alkali özelliği kazandırarak temizlik gerçekleşiyor.
    Detaylar için Haier Avrupa sitesine bakılabilir.

Modellerden biri şu

quote:

Model : HW-D1070TVE

Innovative technology Haier AMT door gasket
    A fact:the gasket of normal laundry will go moldy after using 3-5 years, if you forget to clean up the lint every time you use it.
    A solution:
    AMT door gasket, prevents mildew
    Anti-bacteria stainless drum
    Sanitary Cycle.
    Haier AMT door gasket has received German certification WFK and proven to meet the standards for healthy.
    Sensor clean:
    The washing machine can test the clean degree by sensor technology and adjust the washing time and rinse times automatically. It will stop once the clothes are clean so that it can save water and energy
    1-24h time delay:
    Washing at any time make you housework more free. The silence design is the real humanistic.
    Auto weight:
    Thanks to high-tech-sensor, the washing machine can weight out the load of the clothes itself before wash process and set the suitable programs automatically to gain the best wash performance meanwhile to save energy and time for you.
    3300 holes inside in inner tub:
    There are 3300 dense drain holes on the inner tub’s wall which mean more expedite drain, so that washing machine can improve spin efficiency.
    Homocentric tub technology:
    Homocentric tub technology makes water consumption reduce 30% than normal drum washing machine
    Anti-crease program:
    No need for ironing. Adopting material clothes dry, working in with exceed inner tub means perfect fry.
    The programs:
    Natural wash:
    It means to wash without detergent , which is the latest and greatest innovation of Haier washing machine. The advantages of Haier natural wash: to save water by reducing the times of rinse process.
    To protect skin by avoiding the allergy which caused by remained detergent more environments friendly for there is no detergent at all being discharged during wash process.

Sport wash:
    Sport wash---Haier washing machine’s sport wash can wash your sport clothes easily. After sporting, the clothes always are dirty and sweat, you can wash it in a rapid way with this cycle.
    The 29 minute health fast washes:
    The 29 minute health fast wash function is designed to wash the lightly soiled fabric in 29 minutes. It takes only 29 minutes to complete the whole washing process and both washing water and time are reduced.
    Cashmere wash:
    A professional program for the wool or cashmere. We have gained the certificate of the IWC (INTERNATIONAL WOOL SECRETARIAT).
    Night wash:
    The Haier washing machine features the exceptional night wash function that reduces the running noise effectively, so that you can run the machine overnight while you sleep .The End signal can also be ruined off, to ensure that it is not audible when the cycle has finished.
    White Color
    7 Kg
    1000 RPM
    11 programs
    Time delay 1-24h
    Sport washes 25min
    Extra rinse
    Rinse hold
    Eco-time
    Temperature
    Cashemere wash
    29 min Quick wash
    Safety guard

Specifications :

Dimensions (HXWXD) (cm) 84x59.5x59

Tabii bir de daha ilginç bir başka makine var Hitachi'nin BD-105V2 (10.5kg) modeli. Biz 72 desibel makineleri sessiz bulurken bu makinede 29 desibel yıkama ,38 desibel sıkma ,41 desibel de kurutmada ses çıkıyor :) Şuradan bakılabilir. Fiyatına gelince 2000 USD civarı vergiler dahil.

Türk pazarında henüz teknoloji tekellerinin bize yaşattığı taş devri bitmedi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sarhosumgel -- 1 Ocak 2012; 5:42:00 >

• quote:

Orijinalden alıntı: sarhosumgel

Türk pazarında henüz teknoloji tekellerinin bize yaşattığı taş devri bitmedi.

• quote:

Doğrudur, burada yalan bir ifade kullanılmamıştır. Standart olarak tabir edilen Koku Giderme ve Sterilizasyon özellikleridir. Profesyonel işlemi evinizde yapabilmenizin imkanı yoktur. Solvent adı verilen temizleme maddesi defalarca kez kullanılabilen bir kimyasaldır. Bunu filtrelemek evimizde yapabileceğimiz bir işlem değildir. Her defasında Solvent satın almak da çok maliyetli olurdu. Bunun haricinde Solvent kokusunu giderebilmeniz için yine profesyonel bir makineye ihtiyacınız olurdu. Samsung Air Wash teknolojisi günlük kullanımlardan kaynaklanan (egzos dumanı, ter, is, rutubet, sigara, yağ vb.) kokuları gidermek veya bunlardan dolayı oluşabilecek bakterileri dezenfekte edebilmek için kullanılabilecek bir teknolojidir. Yıkama, yani suyla temas olmamasından dolayı ütülemede de size kolaylık sağlar, düz halde çıkan çamaşırlarınızı rahatlıka ütülersiniz. Giysilerinizdeki akarları %100 başarı ile temizleyebilen özelliğini kullanmak size yine avantaj sağlar. Minimum hasarla temizlik isteyenler için teknoloji budur.

• Bugün soluğu AEG yetkili satıcısında aldım. Ürünü sordum bir de asıl amacım hepsiburada'ki fiyata yakın bir fiyatı varsa bayiden almaktı. Arkadaş sağolsun ilgilendi internetten birlikte baktık fiyatına o da inanamadı. Yetkili yerleri aradı bu fiyata nasıl olur diye? ancak onlarda olamaz dedi. İyice şaşırmış durumda bende alayım bundan dedi ama asıl kafama takılan elinde eski stok varsa eritmek için satıyorlardır dedi ancak ürün ön ödemeli henüz stokta yok. bunu bu fiyattan veremezler dedi o tarihte parayı iade ederler dedi. bütün bu söyledikleri o tarih gelince göreceğiz. ancak bende başka makinelere yönlendiren şeyler oldu onu paylaşmak için buraya yazıyorum. burada adı geçen L14950A modeli daha eski bir model dedi yenisini katalogdan gösterdi. ancak yenisi 1900tl civarında, eskisi ise 2200 civarında(bayi fiyatı)! şüpheli değil mi? bir de bayide eski makinenizi geri alma kampanyası var uygulayabiliriz dedi. bizim eskiyi değerlendiriz diye düşündüm ancak en fazla 150 tl verebiliriz dedi gene de 2000 tl'ye yaklaşamıyor. neyse başka markaları da vardı sattığı hoover zanussi elektrolüx özellikle daewoo dikkatimi çekti. bilgisi olan varsa fikirlerinizi almak isterim. kurutmalı çamaşır makinesinde doğru tercihi yapmak istiyorum. daewoo'nun üstün özellikleri ve fiyatı fena değil 2000tl civarında.. yetkili servis satış sonrası hizmetler konusunda referansı olan var mı?
    http://www.daewoo-demaks.com/ProductDetail.aspx?urunid=31
    katkısı olan herkese teşekkürler.. saygılar..

• quote:

quote:

Doğrudur, burada yalan bir ifade kullanılmamıştır. Standart olarak tabir edilen Koku Giderme ve Sterilizasyon özellikleridir. Profesyonel işlemi evinizde yapabilmenizin imkanı yoktur. Solvent adı verilen temizleme maddesi defalarca kez kullanılabilen bir kimyasaldır. Bunu filtrelemek evimizde yapabileceğimiz bir işlem değildir. Her defasında Solvent satın almak da çok maliyetli olurdu. Bunun haricinde Solvent kokusunu giderebilmeniz için yine profesyonel bir makineye ihtiyacınız olurdu. Samsung Air Wash teknolojisi günlük kullanımlardan kaynaklanan (egzos dumanı, ter, is, rutubet, sigara, yağ vb.) kokuları gidermek veya bunlardan dolayı oluşabilecek bakterileri dezenfekte edebilmek için kullanılabilecek bir teknolojidir. Yıkama, yani suyla temas olmamasından dolayı ütülemede de size kolaylık sağlar, düz halde çıkan çamaşırlarınızı rahatlıka ütülersiniz. Giysilerinizdeki akarları %100 başarı ile temizleyebilen özelliğini kullanmak size yine avantaj sağlar. Minimum hasarla temizlik isteyenler için teknoloji budur.

burdaki ifade ne diyor?

"....Standart kuru temizleme şirketlerinin yapmış olduğu işlemi evinizde ..."

kuru temizleme demek, buharla koku mu gidermek demek yoksa siizn de açıkladığınız gibi kimyasallarla mı temizlemek demek?

bugün bir samsung ya da LG bayiine gittiğimiz zaman, airwash özelliğini size, kuru temizleme de yapıyor diye anlatıyorlar üstelik...eğer bilinçli biri olup, nasıl yaptığını sorduğunuzda, işte havayla falan diye anlatıyorlar...kuru temizleme bu değildir...benim demek isteidğim bu..ama ben hala bu firmaların ne demek istediğini tam anlayamıyorum...yapılan işlemin havayla tazeleme-koku giderme diye anlatsalar ve broşürlerde vs böyle ifade etseler sorun yok...

"

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrahsnr -- 2 Ocak 2012; 18:13:22 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Whale Rider

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Merhaba,

ayrıca ben yataş marka tek kişilik yorganı

Burası çok önemli.

yoksa 8 kiloluk makine iki kişilik marka yorganı yıkamaz (istikbal, yataş, idaş vb. )

çift kişilik yataş-idaş yorganlarnı, 8 kg.lık makinede yıkayanlar o zaman ya yalan söylüyor ya da yıkadıklarını sanıyorlar ve aslında hayal görüyorlar.

• quote:

burdaki ifade ne diyor?

"....Standart kuru temizleme şirketlerinin yapmış olduğu işlemi evinizde ..."

kuru temizleme demek, buharla koku mu gidermek demek yoksa siizn de açıkladığınız gibi kimyasallarla mı temizlemek demek?

bugün bir samsung ya da LG bayiine gittiğimiz zaman, airwash özelliğini size, kuru temizleme de yapıyor diye anlatıyorlar üstelik...eğer bilinçli biri olup, nasıl yaptığını sorduğunuzda, işte havayla falan diye anlatıyorlar...kuru temizleme bu değildir...benim demek isteidğim bu..ama ben hala bu firmaların ne demek istediğini tam anlayamıyorum...yapılan işlemin havayla tazeleme-koku giderme diye anlatsalar ve broşürlerde vs böyle ifade etseler sorun yok...

"

Sayın emrahsnr,

Siz kelimeleri seçerek üzerinde anlam ifadesi kargaşası yaratıyorsunuz. Algıda seçicilik yapacaksanız ben size Dry Cleaning ingilizce karşılığı olan Kuru Temizlemenin ürünün özelliklerinde, broşüründe veya herhangi bir yerinde görüp görmediğinizi sorabilir miyim? Elbetteki hiçbir yerde göremezsiniz bu sadece Kuru Temizleme ismen seçilmiş bir özellik anlatımıdır. Cihazın asıl özellik ismi zaten Air Wash yani Hava Temizliği. Bunun da leke çıkarmayacağını gösteren iki kelime olduğunu burdan size anlatmama gerek yoktur. Kuru Temizleme ifadesi müşterinin ürünün bu özelliği ile nasıl bir sonuç elde edeceğini anlatmak için seçilmiş kısa bir yoldur. 70 C hava sıcak hava ile tazeleme diye de adlandırabilirsiniz, havalandırma diye de adlandırabilirsiniz fakat anlatım şekli olarak Kuru Temizleme tercih edilmiş ve tüm satış noktalarından bu şekilde anlatılmaktadır.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.