Şimdi Ara

Volvo V40: Ve O Sensin (130. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
8.822
Cevap
113
Favori
671.652
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 128129130131132
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Søyle babam 30 km hizla gidiyormus 2 seritli bir yolda vw sag sinyali yakmis ama sola dønmus babamda arkadan carpmis. Sonra babam heyecan yapmis sanirim ki arabayi p ye almamis araci biraz iler itmis umarim anlatabilmisimdir :) heyecan yapmasa zaten city safety devreye girmis arabayi itince malum izgara felan kirilmis.

Volvo V40: Ve O Sensin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Polestar2 -- 13 Mayıs 2014; 21:51:00 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Bu yazdığınız pek mantıklı gelmedi bana. City safety 50km hıza kadar devrede kalıyor ve siz aracı farketmeyip gazı kökleseniz dahi çarpamazsınız. Çünkü sistem devreye girdiğinde gaz komutunuz işlemiyor.

Bu olay başıma geldi oradan biliyorum. Ben öndeki aracın sağa döneceğini bildiğimden arkasına yavaşlamadan süratle yaklaştım ve kenarından sıyırtıp yakın biçimde geçecektim ki araç ben gaza bastığım halde frenledi ve tehlikenin gitmesini yani aracın dönmesi bitene kadar gaz pedalı çalışmadı.

Sözün özü, geçmiş olsun ama babanız gerçekten zoru başarmış.

Edit: Pardon ben olayı yanlış anlamışım. Babanız P ye almayı unuttuğu için dokunmuş sadece, fotoğrafı yeni gördüm; 30km hız yazdığınızı görünce daha büyük çaplı bir çarpma oldu sanmıştım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaTaDoR -- 13 Mayıs 2014; 22:06:29 >

• Geçmiş olsun dediginiz gibi cana gelicegine mala gelsin. Kazasız belasız günler dilerim.
    Bende sizlere uydum geçen gün bi v40 siparişi verdim sanırım agustos ayı sonlarına dogru araç gelir.
  • Konuyu en baştan sonuna kadar okudum. Birçok arkadaşın bir çok sıkıntısı olmuş orasından burasından sesler gıcırtılar vs. gibi. Bunların servisler tarafından halledilmesi güzel tabi ama neden baştan halledilmiyor acaba diye merak konusu yani madem belli yerlere izolasyon felan gerekiyor neden bunlar yapılmıyor diye içimden geçirdim. Ben 2001 model bi s40 t-4 kullanıyorum. Zamanında sıfır almıştım otomatik vites full bi araba pek araç kullanmam şuan hala 98 binde mesela. Çok araç baktım fakat benim evin garajı çok kötü girmesi çıkması sıkıntı o yüzden ufak araç almak zorunda kaldım yoksa gönlümde s60 t4 vardı ama aracı denedik girmedi garaja. Trajı komik ama garaja göre araba alıyorum aslında ve eski bi volvo kullanıcısı olarak v40 bana daha yakın geldi. v40 t4 r desing rebel blue olarak sipariş verdim. bundan evvel hemen hemen bakmadıgım araç kalmadı. Bmw da arkadaş vardı x1 için gitmiştim hemen çık git burdan başka bişey al dedi yani tavsiye edilmedi. 3.20 ise benzer düzeyde aksesuar olunca 200 bin tl civarlarına çıkınca neden beni oradan uzaklaştırdıgını anladım. mercedes A serisi bana çok kötü geldi fiyat donanımı v40 ile aynı seviyelerde 3-5 bin fark var zaten 100bin tl üstüne çıkınca 3-5 bin pek bişey deil bence ama en fanatik kullanıcıları bile abi 2-3 saat arabada kalınca afaganlar basıyor buda mercedes ama dışardan bakınca ses sorunu bundada var dedilerki, bende 185cm boy 110 kg olan biriyim. cls ondan facia zaten.Ben 72 dogumluyum yani 40 yaşımı devirdim kendimi bildim bileli ailede bi mercedes hep vardı. benim gençlik zamanımda mercedes ve digerleri derdik ve hakkaten öyle idi. malesef daha sonra C serisi çıktı ondan da aldık ve kullandık, sonuç deişti herkesin bu aralar kullandıgı kelime dogdu mercedes E serisinden başlar. Hala bi E 200 var ailede ve mercedes olarak bilinen oturaklılıgı veriyor. Ama böyle bi markanın kendinden ve oluşturulması çok zor olan böyle bi imajı rakipleri ile rekabet edebilsin diye olmadıgı bi segmente ucuz bi araç verme kaygısı ile bu şekilde yok etmesi gerçekten arabaları seven birisi olarak beni üzdü.Sonuç v40 t4 r-design oldu. ben istedigim aksesuarları söyledim araba o şekil oluştu, bazı şeyler fiyat fazla şişmesin diye burada takılacak. Bakalım umarım volvo ile geçen senelerimi aratmaz yeni volvo üst düzey yönetimi. s40 t4 ün performansından çok memnunum umarım v40 ta beni tatmin eder düzeyde olur.
    araç gelince otomatik park sistemi - geri görüş kamerası - sensus connected touch dokunmatik ekran (navigasyon internet baglantılı) ve kaucuk çanak paspas alıcam bunları araç gelince takılması fiyat açısından daha hayırlı olur diye satış danışmanı arkadaş bu şekilde ayarladı. Merak edenler olur diye . araçta r-design paket, full deri koltuklar, premium sound , sürücü destek plus paket elektrikli yolcu koltugu ve alarm olucak digerleri burda takılacak. fiyat sormayın net fiyat belli deil gelince ne olur bilmem.

• eben72 E kullanıcısına yanıt
    şimdiden hayırlı uğurlu olsun anlaşılan takılacak aksesuarlarla da birlikte baya full+full bir v40'ınız olacak. Size rebel mavi bir v40 kullanıcısı olarak pişman olmayacağınızı garanti ederim
  • arabaci_58 kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim. Bende bişeyler daha yazayım oturmuşken demiştim siz bahanem oldunuz:) evet ben aksesuar anlamında dolu olan araçları kullanmayı seven marka takıntısı olmayan bi kullanıcıyım ama istediklerimi bilen satış danışmanını pek dinlemeyip ben bunları bunları istiyorum diyip ona göre alan biriyim. aile olarak o şekil alırız araçları. Abim mesela benle birlikte oda araç deişti o oldum olası pek volvo sevmez. kendisine ww cc aldı sanırım 1 hafta anca oldu onun aracta 118bin civarı olması gerek tam emin deilim ama o seviyelerde. istanbuldaki en dolu cc. gidip dogus otonun stok parkından çıkardık arabayı geçen kullandım çok oturaklı büyük jantlı ful+full dediginiz cinsten. bana kasaya göre motor biraz zayıf hissettirdi onun harici bide arkası v40 ta oldugu gibi ( bu biçok arka yuvarlak aşağı inen diyim siz anlayın,yeni araçta var) biraz sıkıntılı. ben aslında fiyat bazında konuşan arkadaşlar için yazıcaktım. yok listesi felanca markanın bu ama bayii felanca fiyat istiyor diye değişik markalar adına konuşmalar var forumda. malesef bunların çok yanlış ve yanıltıcı aynı zamanda gerçekleri saptırdıgı konusuna deginecektim. insanlar burda fiyat deil o veya bu aksesuar ne kadar faydalı kendilerine ne verir ben almalımıyım diye nihayi son aksesuar listesi ile bayiilere gidip elindekilere göre fiyat almalı bence yoksa hem markalar hemde almayı düşenen arkadaşlar için haksızlık oluyor diye düşündüm. misal ben hem önde hem arkada park sensörü istedim yanlış olmasın ya arka yada önde yok idi ancak belli bi paket alırsam ikiside olur dendi okledim. tabi onunla beraber paket içeriginde degişik markalara göre degişik eklenen aksesuarlar olabilir. yada başka bi örnek evvelki yazılarımda deginmemişim. audi. bi ara a3 için gittim ellerinde bi a3 vardı hala durur arasam bulurum teklifi ama neyse önemli deil bana 105 bin liraya verebilceklerini söylediler. yok dedim araba bana göre boş ben deri koltuk isterim felan isterim filan isterim diyince oturduk bi a3 yaptık satış danışmanı arkadaş ile....:) fiyat 149,5 bin tl çıktı. oha dedim içimden ben bunu derken arkadaş bi indirim bakalım dedi bende iyi şuan içimde kalsın dedim bekledim yapılan indirim 600tl idi. merak edip ekledigim esktralar ne kadar tutuyor dedim . 8000 euro tutmuş. bana 105 e bıraktıkları araçta benim listede olanların bazıları var. hadi şöyle diyelim hiç biri olmasın 105 bin +25bin düz hesap olsun(25bin = 8bin euro). 130 bin eder e nerde bu aradaki yaklaşık 20 bin. aynen şu lafı ettim yani siz şimdi diyosunuzki benim elimdeki aracı al sipariş verme. satış danışmanı cevap olarak aynen öyle dedi bende oradan çıktım. verilen rakamlar az deil araç ve benzin gerçekten herkesin bildigi gibi çok pahalı olan bi ülkedeyiz. madem bu paralar verilecek aracınızı zevk alarak kullanabileceginiz şekilde tasarlayın uzun süreler binilecek bi araçta 3-5 bin tl hesabı yapmayın. misal ben yaklaşık son 20 senedir sunroof olan araçlar ile gezdim. sorsanız 20 senede 20 defa açmamışımdır. o yüzden panaromik cam istemedim. bana sorarsanız hem gereksiz hemde güvenlik açısından düz tavana göre daha zayıf ama zevk meselesi. aynı şekilde 13-14 senedir aracımda bulunan koltuk ısıtmayı gerçekten 10 defa kullanmamışımdır. v40 alırken takıntılı oldugum bi noktada bu idi kullanmıyorum almak istemiyorum ama konsolda boş bi dügme yeri görmektense parsını verip alır gene kullanmazdım:D fakat volvoda bu öyle deil almasanızda konsolda boş bi düğme yok. bence gerçekten güzel düşünülmüş bi uygulama. araç sanırım 115bin tl civarına çıkacak ama dedigim gibi net rakam bayii bile bilemiyor benim bi rakam telavuz etmem yanlış olur. hayırlısı ile gelince koltuguna oturmak kaça patladı buradan belirtirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eben72 -- 16 Mayıs 2014; 12:41:49 >

• MaTaDoR kullanıcısına yanıt
    Merhaba, bende araç gelince polestar yaptırıp yaptırmama konusunu düşünüyorum. forumu başından sonuna kadar okudum. Hattaha Matador kardeşimin paylaştıgı (utube dahil) videolarını izledim. benim merak ettigim konu fiyat deil, zira siz anladıgım kadarı ile fiyat daha ucuz diye polestar deilde başka bi yerde kendiniz yaptırmışsınız cip yüklemesini. fakat alınan güç aynı sanırım yanlışım var ise düzeltin ama hp olarak iki sistemde 200 hp yapıyor aracı. fakat tork 285 oluyor. siz 300 degerine ulaşmışsınız. bunun yanında iki sistemde de yakıt sarfiyatı deişmiyor gene yazılardan ve volvo sayfasından anladıgım kadarı ile. dedigim gibi sizi v40 hakkında bi çok bilgi paylaşımlarınız oldugundan takip ettim baya bi masraf ediyorsunuz aracınıza yani yaptıklarınızı düşünürsek aksesuar anlamında. yani pek para pula açıyan bi arkadaşımız deilken aradaki fiyat farkı ne acabaki siz bu garantiyi bile bile bozdunuz? ben alınan 15 fazla tork degerinin sizi yönlendirdigini düşündüm ama bu konuda ikinci yada 3ncü kişilere bağlı kalmaksızın kendi yaptırdıgınız yükleme ile polestar arasındaki hem fiyat hem performans açısından bi karşılaştırma yapabilirmisiniz (kagıt üstünde rakamsal olarak) ben hala bile bile neden bu garantiyi hiç ettiniz onu anlamaya çalışıyorum.

• @eben72
    hayirli ugurlu olsun simdiden :)
    bence polestardan sasma garantili sonucta
    yanliz turkiye yollarinda arac cok dikkat cekiyor nazar felan degiyor :)
  • teşekkür ederim. bakalım hayırlısı ile bi o günler gelsin aracı teslim alalımda ozaman polestar felan araştırıcam gene. Tabiki bende garanti bozmak istemem bakalım matador arkadaşımız ne cevap verecek neden bunu göze almış cevap verince belli olucak. Valla çok gittim geldim renk konusunda bi ara gri düşündüm ama uzun senelerdir kullandıgım araç gri yoksa çok hoşuma giden bi renk ama hadi dedim mavi olsun. belki nazara daha iyi gelir mavisi:D açık renk yani beyaz bana yakın gelmedi siyah ta güneş tepede iken canımı sıkar sıcagı hiç sevmem. 3-4 sene siyah arabada kullandım fenaa:D Allaha emanet hepimiz önce can sonra canan derler ya o misal.
  • eben72 E kullanıcısına yanıt
    Merhaba öncelikle aracınız şimdiden hayırlı olsun. T4 tercih etmekle çok isabetli bir karar verdiniz, cesaretinizden ötürü sizi tebrik ediyorum. Zaten korkulacak bir yakıt tüketimi yok aracın ama ilk karar aşamasında tereddüt yaşamak olası elbette.

Benim garanti tam olarak gitmedi. Aracın motor dışındaki tüm kısımları halen garanti kapsamında. Şu ana kadar kaç araba kullandıysam mekanik bir sorun yaşamadım çok şükür. Biraz da ona güvenerek, bu araçta da yaşayacağımı düşünmüyorum. Gözüm gibi bakıyorum zaten nazar değmesin.

Kendi anlayışımda bir ürünü satın almadan önce hak edeceği bir değer oluştururum aklımda. Başkası için 3 bin TL %10'luk HP artışı için makul gelebilir ama bence fahiş bir fiyat. Bu yüzden benzer bir yazılımı 750 TL'ye yaptırdım. Eğer polestar 200Hp değil de garantili olarak 240HP yapsaydı o zaman gözüm kapalı verirdim. Ama aradaki fiyat farkı 4 kat olunca 20HP için pek ödeyesim gelmedi... Öte yandan yaptırdığım yer bana 240 HP yapmamın daha iyi olacağını söyledi(fiyat değişmeden). Yani istesem 240 yapacaktı ama zorlamadım. Şimdi Volvo'dan bana köpürüyorlardır böyle şeyler yazınca ama eğrisiyle doğrusuyla durum bu bence o fiyatı hak etmiyor. Pazarlık yapabilen bir kişi de değilim, ne fiyat verildiyse ok derim. Belki pazarlıkla polestar daha ucuza geliyordur onu bilemem.

• MaTaDoR kullanıcısına yanıt
    teşekkür ederim. ben zaten 13 senedir s40 t4 kullanıyorum yani yakıt sıkıntım yok. aracı seçme sebebimi bi kaç mesaj önce belirtmiştim. sizinde aracınız hayırlı olsun Allah kazasız belasız keyifle kullanmak nasip etsin. öncelikle 240 yapmamak ile dogru karar vermişsiniz bencede. fiyat olarak araç henüz gelmedigi ve gelmesine de baya bi vakit oldugundan pek sormadım dolayısıyla pazarlık ile kaça iner veya yapılırmı bende bilmiyorum. chip uygulaması motor gücünü yükseltir evet ama yükselen güç ile beraber arabaya ve parçalara binen yük ve zorlanmada yükselir. eger volvo kendi yaptıgı bi araca 200 beygir olarak tasarlanmış bi chip uygulaması uygun görmüşse vardır bi bildikleri yoksa eminim deil 240 daha da fazlasını da yaparlardı. bunlar bence hep planlı programlı olan hesap kitap işleri. Neyse cevabınız için teşekkür ederim. Ben tercihimi polestar yada hiç ellememe yolunda yapıcam sanırım çünkü polestar 20 beygir verdi (atıyorum fiyatları) 3000 tl. x isimli firma 1000 tl fiyat çekti gene 20 beygir veriyor şeklinde yaklaşmak bana pek dogru gelmedi. herşeyden evvel 20 beygirin yanında bide garanti veriyor ve araca uygun bi yazılım yükleniyor diye düşünüyorum. tabiki bunu bi kar marjı koyarak yapıyor her firmanın yaptıgı gibi o yüzden ben bu fiyatın buna deyip deymeyecegini düşünücem sadece ama dışardan bi uygulama yapmama kararı aldım. şuan kullandıgım araç s40 t4 2001 model. oda 200 beygir 300 tork degeri fabrika orjinali hiç ellenmemiş. bana performansı yeterli geliyor ve kullanmaktan zevk alıyorum sadece v40 t4 ün performansı ne kadar olucak görüp ona göre bakıcam duruma.

• Merhaba,

Bugün yıllık bakım için Arkas Otomativ/Ankara'ya gittim. Aracım henüz 11k'da olduğu için yıllık bakım gerçekleşti.

Arkas Oto'nun satış performansından memnundum, servis konusunda da memnun kaldım. Gayet ilgililer ve servis alanı olması gerektiği gibi. Servis konusunda tavsiye ederim.

Gitmişken kapının üstündeki tutamağın olduğu yere takılan gözlük tutucudan da aldım, ellernde varmış.

Ayrıca, malum araç içi kamera almış ve fotoğraflarını paylaşmıştım, kablolarının da döşeme içine alınmasını rica ettim. Bu şlem de gerçekleşti ve gayet şık bir hal aldı.

Son olarak Polestar fiyatı aldım, maalesef 3.1k TL. Halen düşünmedeyim.
     Volvo V40: Ve O Sensin Volvo V40: Ve O Sensin Volvo V40: Ve O Sensin Volvo V40: Ve O Sensin Volvo V40: Ve O Sensin

• unusuall U kullanıcısına yanıt
    kamera gerçekten çok şık olmuş öncekine göre. peki çakmaklığa da lehim yaparak elektriğini bağladılar mı yoksa hala manuel olarak takıp çıkartıyor musunuz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: arabaci_58

kamera gerçekten çok şık olmuş öncekine göre. peki çakmaklığa da lehim yaparak elektriğini bağladılar mı yoksa hala manuel olarak takıp çıkartıyor musunuz?

Halen manuel.

Orta konsoldaki sağ plastiğin, çakmaklığa en yakın noktasından kabloyu çıkardılar ve bardaklığın ordaki çakmaklığa bağlantısı gerçekleşti.

Aslında hiç çıkarmıyorum, aracı stop edip kapıları açınca çakmaklıktaki enerji kesliliyor. Adaptör orda hep takılı.

Sigorta kutusundan ben de bağlayabilirdim ama bu tip donanım işlemlerine sıcak bakmadığım için yapmadım, yapılmasını istemedim.
  • Kablolar ortadan kaybolunca gayet guzel
    Olmuş bende simdi özendim bu kamera olayına

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İlk halini görüdügümde ne yalan söyliyim ne yapmış bu adam demiştim pek kablo görme takıntım olmamasına ragmen...
    son hali bana çok güzel göründü servis iyi iş çıkarmış. güle güle kullanın.
  • v40 r design için gözlük tutucu alcam servis fiyatlarından bilgisi olan varmı yada dışardan orm de alabilirim oem gözlük tutucu taktık diye garanti yandı demezler heralde (?) birde r design tavanı siyah . buna göre siyah gözlük tutucu varmı yoksa hepsi krem rengimi acaba

bilgisi olan????

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar,

eben72 bey oncelikle araciniz hayirli olsun,kazasiz,belasiz bol km'ler kullanmaniz dilegiyle.

Polestar yazilimi konusunda sizin ve matador arkadasin belirttigi fikirleri gorunce ve ben de bu ve buna benzer konulari merak ettigimden dolayi ilgili tum arkadaslar icin bir paylasimda bulunmak istedim.Yazilim konusunda dogrudan Polestar firmasinda calisan biri ile konustum.Ozetle,ilgili arkadasin dedigi,eger bir araca yazilim yapacaksak bazi sartlarin saglanmasi gerekiyor yonunde.

Bunlar nedir derseniz,size asagidaki sekilde tek tek yaziyorum.

1) Performansi arttirabilmek icin teknik imkanlar yeterli olmali.
    2) Onaylanmis yakit tuketim degerleri etkilenmemeli.
    3) Onaylanmis CO2 seviyesi degeri etkilenmemeli.
    4) Butun degisiklikler orjinal Volvo garantisi dahilinde olacak sekilde olmali.

Yukaridaki degerleri goz onune alarak belli degerlerde beygir ve tork yukseltmesi olacak sekilde calisma yapiyorlar.Hal boyle olunca,Volvo garantisi altinda performans yukseltmesi yapmis oluyorsunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi semgok -- 19 Mayıs 2014; 11:06:11 >

• merhaba

dizel 1.6 otomatik 2013 eylül çıkışlı v40 sahibiyim
    aracın orjinal performansı gayet iyi fakat volvo servisinde gördüğüm bir ilan ile aklım karıştı.
    yazılım ile performans arttırılıyormuş.
    sordum hemen, sizin aracınızda olmuyor dediler. 2.000cc ve üzeri araçlarda oluyormuş sanırım.
    konu ile ilgili hiç bilgim olmadığı için doğrudur dedim. fakat daha sonra araştırınca gördüm ki chip uygulamaları varmış.
    chip konusu ile ilgili birçok forum var fakat hep bilgisi yüksek olan arkadaşlar terimler ile konuşmuşlar.benim gibi bu konuda hiç bilgisi olmayan
    insanlarında anlayacağı şekilde kısa ve özet şekilde chip olayını anlatabilirmisiniz. ayrıca internetten bir ilan buldum.

http://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-aksesuar-tuning-otomobil-arazi-araci-racechip-pro2-chiptuning-volvo-v40-d2-1-6-d-115-hp-270-nm-tork-148547817/detay/

bu ürünü tavsiye edermisiniz.
    garantiyi kesinlikle bozmaz diyorlar. (ilanda)
    serviste mi montaj yapılması gerekiyor.
    izmirde bu işlerle ilgilenen yerler varmıdır.
    chip uygulaması yapmadan sadece yazılım ile performans artışı olurmu.
    tüm bu uygulamalar garantiyi nasıl etkiler.

not: açıklamaları bu konuda hiç bilgisi olmayan birisine yaptığınızı unutmayalım lütfen. teşekkürler

ilgilenen arkadaşlarıma şimdiden çok teşekkür ederim.

• ALİ VOLVO A kullanıcısına yanıt
    Esenlikler,

Kisi,birseyler yapmak istiyorum derse,ya gonderdiginiz sekilde box uygulamasi yaptirabilir yada chip tuning yani yazilim uygulatarak farkli degerler elde edebilir fakat burada onemli olan tolerans degerlerini asmamak.Adresini verdiginiz urun,araca takilarak yani portatif sekilde kullanilabiliyor.Istediginiz zaman tak,cikar yapabilirsiniz bu yuzden motor garanti disi kalmiyor.Yazilim ile olan cozumde ise dogrudan chip'e mudahale ediliyor ve tekrar geri alinmasi icin eski yazilimin araca yuklenmesi gibi konular ile oluyor,biraz mesakatli ve motorunuz garanti disi kaliyor.

Simdi madde madde sordugunuz sorulara gelelim:

>> bu ürünü tavsiye edermisiniz

Belli degerler cercevesinde olacak ayarlar ile farkli araclara takan kisiler var ama risk almaya deger mi degmez mi kisiye bagli ve tartisilir.Tavsiye konusunda ise 1.6 dizel motordan ben memnunum,cekisi ve toparlamasi oldukca guzel o yuzden ben boyle bir ise girmeyi dusunmem acikcasi.Isteyen arkadas takip dener ve degisiklilerin nasil oldugunu da yazarsa,genel bir bilgi sahibi olmak adina,yazisini severek okurum tabii :)

>> garantiyi kesinlikle bozmaz diyorlar. (ilanda)

Tak,cikar oldugu icin garanti bozulmaz fakat emin olmamak ve net bilgim olmamasi ile beraber bazi araclar icin tork ve beygir degerleri chip uzerinde kayit edildigi icin motorda herhangi bir sorun olup servise gittiginizde motorun urettigi degerlerin gecmisi kayitli olabilecegi icin disaridan bir urun takildigi anlasilabilir gibi sozler de soyeniyor ama dedigim gibi net bir bilgim yok.

>> serviste mi montaj yapılması gerekiyor.

Servise ihtiyac yok aslinda ama el beceriniz cok yoksa urunu aldiginiz yer takar mutlaka.Birde takilacak soketlerin motor uzerindeki yerine gore araci kaldirmak gerekebiliyor o yuzden aracta soket motorun alt kisminda ise kisi kendisi takamayabilir.

>> izmirde bu işlerle ilgilenen yerler varmıdır.

Izmir konusunda bilgim yok ama urunun distributoru ile konusursaniz orada bu urune destek veren yeri soyler diye dusunuyorum.

>> chip uygulaması yapmadan sadece yazılım ile performans artışı olurmu.

chip uygulamasi dediginiz aslinda yazilim uygulatmak yani ikisi ayni sey.

>>tüm bu uygulamalar garantiyi nasıl etkiler.

Box garantiyi bozmaz ama yazilim bozar.

Umarim faydali olmustur.

• 
Sayfa: önceki 128129130131132
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.