Şimdi Ara

Linux Kernel 3.2 RC6 kullanıma sunuldu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
2.998
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj




  •  

    Linus Torvalds dün yaptığı açıklama ile Linux Kernel 3.2 için RC6 sürümünün indirilmeye hazır olduğunu söyledi. Daha önceki aday sürümler ile kıyaslandığında görece daha ufak güncellemeler içeren RC6, Btrfs ve CIFS için dosyasistemi güncelleleri ve ARM ile x86 tabanlı işlemciler için çeşitli hata düzeltmeleri içerirken, en önemli güncelleme olarak swim3, i915 veya eDP benzeri sürücü değişiklikleri, geliştirmeleri gösterilebilir.

     

    Linus Torvalds, Linux Kernel 3.2 için RC7 hazırlıklarına başlarken, kötü bir durum patlak vermediği müddetçe RC8 sürümünü yapmayacağını ve Kernel 3.2'nin nihai sürümünün yeni yıl ile birlikte sunulacağını da yolladığı elektronik posta ile açıklamış oldu. 

     







  • hadi hayırlı olsn eğer google android 4.x sürümlerdeki ilk büyük güncelleme kernel değişimi şeklinde gelebilir örneğin Android 4.5 sürümünün en büyük getirirsi güncellenmiş kernel olabilir.
  • ios kadar takılmadan çalışsın geçişlerde android gibi takılmalar olmasın yeter apple gibi hapishane geliştiricisinden nefret etsemde yiğidin hakkını vermek gerek çok stabil ;)
  • Neden Linux deyince çoğu kişinin aklına Android geliyor ki? Linux'u geliştiren ekibin "Android daha iyi çalışsın" şeklinde bir kaygısının olduğunu sanmıyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Bl00dyHell

    Neden Linux deyince çoğu kişinin aklına Android geliyor ki? Linux'u geliştiren ekibin "Android daha iyi çalışsın" şeklinde bir kaygısının olduğunu sanmıyorum.

    Linux çekirdeğinin gelişmesi Android gibi tüm linux temelli işletim sistemlerinin kernel geliştirmesi demektir. Geliştiriciler bunun için vardır!
    Bugün dünyada en çok kullanılan linux sistemi de android olduğuna göre insanların aklına android gelmesi çok normal.
    Ve de, kimsenin ne düşüneceği ve aklına neyin geldiği konusunda senden izin istemesini beklemesen daha iyi oalcaktır.
  • 3 yıldır kernel güncellemelerini takip ediyorum, cihaz neredeyse hurdaya döndü. Hala ( benim makinayla ) stabil, kararlı çalışan bir sürüm çıkaramadılar... herhalde ben makinayı çöpe attıktan sonra düzeltecekler hataları.
  • Android linux değilde unix kullanmıyor muydu? Linux zaten unix cekirdeği geliştirilerek yapılandırılmadı mı? Karışıklık var sanırım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: servetportakal

    3 yıldır kernel güncellemelerini takip ediyorum, cihaz neredeyse hurdaya döndü. Hala ( benim makinayla ) stabil, kararlı çalışan bir sürüm çıkaramadılar... herhalde ben makinayı çöpe attıktan sonra düzeltecekler hataları.



    kernel compile konusunda sıkıntılarınız olabilir. ben de sürekli kernel güncellemelerini takip ediyorum şimdiye kadar hiç sıkınıtı yaşamadım.

    üstelik farklı releaseleri de compile edip denediğim oluyor;
    - gentoo-sources
    - git-sources
    - ck-sources
    - vanilla-sources

    google'dan kernel compile konusunda bir çok site bulabilirsiniz.

    esenlikler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.