Şimdi Ara

Turk Telekom Daireye kadar Fiber internet baglantısı. (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
143
Cevap
4
Favori
68.565
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: igorparker

    Üstteki cevabımı okuyun :)

    Tamam yeni gördüm, sağolun :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: pischoo

    Mersin/Mezitli de 2 bloklu bi sitede oturuyorum.2 hafta once Turk Telekom sitedeki blokların icine kadar Fiberoptik kablo getirip kutu koymustu.Bugun ise gelip o kutudan eve kadar ince bi Fiberoptik kabloyla hat cektiler.Ve daha sonra gelip bi cihaz baglıcaklarını soylediler.Internete hız kaybi yasamadan baglanıcagımı soylediler.Kutudan eve kadar getirilen kablonun bi parcasına baktım içinde sac teli kalınlıgında suruyle fiber vardı.Sayamadım bile.Ayrıca Turk Telekomun kutusunun yanına sonradan SuperOnline ekipleri gelip
    kendi kutularını koymuslar ama Turk telekom once davrandı.Cat 6 kablo kullandıkları yerde var mıs ama bizim siteye eve kadar fiberle geldi.Tamamen aktif oldugunda burdan sizinle performansını paylasıcam.Tesekkurler Turk Telekom.

    Adamın odasına kadar fiber girmiş ben istanbulun göbeğinde yaşıyorum daha bizim mahalleye fiber gelmedi

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • sen onların elini öpmeye gitme
    onlar gelsin senin elini öpmeye
  • Bu sene içinde gölcük ve karamürsele döşenecek olan fiber hat bulunduğumuz kasabadan geçecek. İki yerede uzaklığımız 10 ar km ve yaklaşık 500 haneli bir yer. Burada herkes fiber interneti istiyor fakat bölge sorumlusu çok düşük bir ihtimal olduğunu söyledi. Zaten buradaki imar planında izin verilen kat yüksekliği maksimum 3.5 kat ve site 4 tane var. Buraya fiberi getirmek için nasıl bir çalışma yürütmeliyiz. İlla 500 hanenin birden başvuru yapmasımı lazım?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Heineken643 H kullanıcısına yanıt
    Saha dolabına kadar fiber(FTTC) talebinde bulunun.
  • Hocam sizin dediğiniz vdsl2 oluyor anladığım kadarıyla. Biz bölge halkı olarak FTTH istiyoruz. Zaten o yüzden turkcell superonline a başvurduk. Bir yandanda TTnet ten kurtulmaya çalışıyoruz. FTTH olma olasılığı FTTC olma olasılığı yanında çok düşük bir ihtimal mi ? Sonuçta FTTH için kazılacak mesafe maksimum 10 km uzunlukta ve bunun 3 kmsi zaten bu seneki planları dahilinde bulunan proje için kazılacak. Bu arada cevabınız için teşekkürler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Heineken643 H kullanıcısına yanıt
    FTTH için ümitlenmeyin derim. Pratikte FTTC ile arasında da bir fark yok zaten. Vdsl2 bile gelse iyi yani. 10 km mesafe çok ciddi bir mesafe. Bu kadar zahmete bu kadar düşük bir müşteri potansiyeli için katlanmazlar. Ama geleceğe dönük bir planları varsa, siz istemeden bile altyapı getirebilirler. Biraz şans işi yani. Siz yine de başvurun, bir ümit...
  • Kesinlikle denemekten zarar gelmez. Denize düşen yılana sarılır misalide olmak istemiyoruz. Superonline FTTC hizmeti vermezse mecbur TTnet e kalacağız. FTTC için konacak ekipmanı zamanı geldiğinde FTTH ye döndürmek için çok şart koşarlarmı yoksa birkere hizmeti aldıktan sonra rahatlıkla getirirler mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Heineken643 H kullanıcısına yanıt
    Ftth vermesi çok zor. En iyi ihtimal Fttb verirler ki bu da yine düşük. Yüksek ihtimal Fttc. Ttnet'te çok da farketmiyor sistemin ne olduğu, altyapının büyük bölümü yine fiber.
  • Heineken643 H kullanıcısına yanıt
    Superonline fttc vermez, sadece ftth veriyor. TTNET verebilir. Verirse eger daha sonra bunu ftth yapmaz çünkü dediğim gibi gerek yok. Pratikte bir fark yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Farklı iki kişiye daha arattırdım. Onlarada bana dediğinin aynısını söylemiş. Site olmayan yerde kârın düşüklüğü sebebiyle ihtimalin çok az olduğunu. Bu arada eğer kazılırsa toplam kazılacak sokak uzunluğunu hesapladım. Yaklaşık 3 km ye yakın. Tabi 1 km karelik çap dahilinde. Buradanda vdsl2 bağlantısının normal ev kullanıcılarına yeteceğini gördüm. Artık şansımızı smile ile turknette deneyeceğiz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar bu fiberi nasıl getirteceğiz ya kafayı yiyeceğim, 1,5 yıl önce sormuştum Telekom santrale ve ttnete 2014 sonunda tamamlanacak demişlerdi ama halen bırakın tamamlanmayı çalışma dahi yok. Alibeyköy imar bloklarında oturuyorum istanbulda, Alibeyköy santral şefliğine 400 metre kablo mesafesinde bulunuyormuşum sistemde. maks 24 mb ulaşılabilir hız görünüyor vdsl ile ama kopmalar oluyo diye iptal ettim yine adsl de sürünmeye devam. oturduğum yerin 2 km çapı hariç heryerde fiber var bölgede, santralin olduğu mahalledeyiz yürüyerek 4 dk ama getirmiyorlar. hiçbir muhattapta yok, Telekom bilmiyoruz nezaman gelir diyor, ttnette telekom döşüyor biz bilmiyoruz diyor, santrale gidip soruyorum yakın zamanda olmaz o iş diyor, nasıl bi saçmalıktır nebiçim biyerde oturuyorum şanssızlığa bak. Hatta santral dediki geçen biri dilekçe vermiş reddettik dedi. Yapabileceğim bir şey varmıdır, muhtaramı başvursak, bi iş yaptığı yok uğraşsın :)




  • Bölge sakinleri olarak Kaymakamlığı'n şikayet Bölümü'ne başvurabilirsiniz. Sorununu çözebilenler oldu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sene 2015 Hala fiber bekleyenler var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fiberi geçtim 16mbps versinler kafi hizmet 0

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar 1ay önce ttnetten gelip 2 apartmanlı sitemizim birine fiberinternet santral kutusu ve kablosunu bağladılar diğer apartmanada ethernet kablosu çekmişler onada adaptör bağlayıp elektrik vermişler bu kabloyu çatıya çıkarıp bir antene bağlamışlar. yetkililere soruyoruz nedir bu bir türlü doğru cevap alamadık. Yok öbür apartman kablo ile alacakmış biz kablasuz alacakmışız filan. yani resimlerini çekip koysam bu kadar iptidai bir bağlantı olur tamamen gelişigüzel. şimdi bu aralar 3 gündür hızımızda düştü 1 mbpsyi bile bulmuyor 0,8 mbps de müracat ettim bakım var deyip duruyorlar. işkence haline geldi artık.bu konuda bilgisi olan arkadaşların bilgilerini bekliyorum.
  • Evin önünde tip 7 kutu var ben nasıl binaya kutu koydurup evime çektirebilirim? 3 bloktan oluşan bir site her binada 20 kişi var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ErrorVerenHesapMakinası kullanıcısına yanıt
    Ancak özel hat çektirebilirsiniz ki epey pahallıya patlayacaktır. Zaten kabine uzak değilsiniz 100mbps mi almak istiyorsunuz ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 100 mbps istemiyorum da fiber olması daha iyi olur gibi geliyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim taşındığım bölgede henüz altyapı yok. Telekom müdürlüğü bölge için GPON fiber projesi olduğunu ve 1 Eylül tarihinde projenin tamamlanmasının öngörüldüğünü, daireye fiber getireceklerini söylüyor.

    Yani şurada 1 ay kadar kaldı.

    Fakat bir kazı ya da yakınlarda bir saha dolabı falan yok. Ne kadar sürer ki bu işlemler, bir ayda bitirebilirler mi sizce?

    Belki benzer bir süreci yaşamış olan vardır diye soruyorum.
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.