Şimdi Ara

Microsoft 2012 ilk yarısında Nokia'nın akıllı telefon bölümünü satın alabilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
5.714
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  • Microsoft 2012 ilk yarısında Nokia'nın akıllı telefon bölümünü satın alabilir





     


    Microsoft ile Nokia'nın Windows Phone 7 yüklü akıllı telefon üretimi ve satışı için ortaklık kurması teknoloji gündemini uzun süre meşgul etmişti. Windows Phone 7 için hiç bir masraftan kaçınmayan Microsoft'un 1 milyar dolar Nokia'ya yardımda bulunduğu da dillendirilmişti. Ancak bunun çok daha fazlası gerçekleşmek üzere olabilir.




    Nokia'nın lüks telefon üretim bölümü Vertu'yu elden çıkarmak istediği bir süredir biliniyor. Ancak Danske Bank'ın iddiasına göre Nokia, akıllı telefon birimini tamamen Microsoft'a bırakıyor. Satış anlaşması ise 2012 ilk yarısında tamamlanmış olacak. 




    Bloomberg'in bunu haber yapmasının ardından Nokia firmasının hisseleri yüzde 3 oranında değer kazandı. Dankse Bank'ın analistleri akıllı telefon biriminin satışının doğru bir hareket olduğunu ve Microsoft'un da muhtemel alıcı olduğunu belirtiyor.




    Ancak Nokia böyle bir durumun söz konusu olmadığını açıkladı ve sözcü Doug Dawson bu söylentileri uzun zaman önce geride bıraktıklarını vurguladı.




    Ancak Microsoft'un Skype'ı 8 milyar dolara satın alması potansiyel olarak sıkıntı yaşamayacağını gösteriyor. Danske Bank konuşulan miktarın 19 milyar dolar etrafında döndüğünü söylüyor. 




    Eğer iddialar gerçekse Motorola'yı satın alan Google'ın karşısına Nokia'yı satın alan bir Microsoft çıkacak. Nokia ile Microsoft arasındaki ilk ortaklığın dedikoduları yapıldığında pek çok kimse ciddiye bile almamıştı ancak sonradan gerçek olduğu ortaya çıkmıştı.





      







  • Zaten Elops'u nokia'da ceo yaptırarak sinyallerini çoktan vermişti ki microsoft..
  • Şaşırmadım. Microsoft doğru karar vermiş ortaklık yerine direk satın alarak. 2012 son çeyrekte akıllı telefon pazarı kızışacak.
  • Ne gıcık bir foto. İki tane kaypak gülen adam.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ekrem71

    Microsoft'un lüks telefon üretim bölümü Vertu'yu elden çıkarmak istediği bir süredir biliniyor. Ancak Danske Bank'ın iddiasına göre Nokia, akıllı telefon birimini tamamen Microsoft'a bırakıyor. Satış anlaşması ise 2012 ilk yarısında tamamlanmış olacak.

    Vertu, Microsoft'un değil Nokia'nın, bilgi yanlışlığı var.
    Habere gelirsek, tamamen dedikodu, yok öyle bir dünya. Nokia'nın akıllı telefon bölümünü almak kolay mı arkadaş? Finliler o kadar da düşmezler, vakt-i zamanında Nokia'nın kesinlikle zararına olacak bir anlaşma imzalanmıştı Nokia adına ve Finlandiya hükümeti polis aracılığı ile olaya el atıp anlaşmayı iptal etmişti. Yani demem o ki, Nokia'nın akıllı telefon bölümünü satın almak kolay iş değil, şirketin arkasında duran belli yöneticiler ve hissedarları da aşsak bile Finlandiya hükümeti şirketin arkasında. Finliler kolay kolay bırakmazlar Nokia'yı, bu haberler de iddia olarak kalır.




  • Meego nun ölümü kesinleşmiştir...
  • Zaten gidişat onu gösteriyor. Google'ın Motorola hamlesinden sonra gayet normal ve benim görüşüme göre akıllıca bir hamle.
  • nokianın akıllı telefon bölümü vardı da bizmi görmedik ;)
  • nokya ölüyor cok hosuma gidiyor valla nokya degilse almam diyenlere gelsin benden :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tavernac1 -- 15 Aralık 2011; 22:21:32 >
  • Akıllıca bir hamle fakat Nokia akilli telefon pazarina nasil giris yapicak onu kestirmek guc
  • Nokia'nın sonu olur. Zaten geç kaldıkları akıllı telefon pazarından da çıkarlarsa akılsız telefonlarını 3-5 sene daha satarlar, ondan sonra da kepenkleri indirirler. Hissedarlar da ya ellerine geçen parayla Samsung-HTC kağıtları falan alır satarlar borsada, ya da tarım hayvancılık falan yaparlar artık.
  • Biz bunu defalarca söyledik. Nokia'nın Microsoft ile anlaşmasını en doğru karar olarak niteleyenler vardı. Bunlar geleceği göremeyen insanlar. Bu anlaşma Nokia'nın başına bela olacak. Nokia'nın zararına olan bir şey bu. Kendi işletim sistemlerini çöpe attırdılar. Milyonlarca dolar harcanan MeeGo terkedildi. Uzun vadede Symbian da terkedilecek. Üstelik tam da iyileşiyorken. N9 çıktıktan sonra hemen açıklama yaptılar başarılı olsa dahi devam etmeyecek dediler. O da yetmedi çift çekirdekli çıkacak cihazın donanımını bile değiştirdiler. Inşallah şu WP büyük hayal kırıklığı ile sonuçlanır da Microsoft ebediyen mobil dünyadan silinip gider. Ama sanmıyorum WP zannedersem başarılı olacak. Açıkçası Nokia için üzülüyorum. Sırf şu yüzden artık Microsoft'tan nefret etmeye başladım. Her şeyi pis oynuyorlar. Geçen gün de yarışma çıkardı Android kullanıcıları için. Varsa yoksa işi gücü ona buna bok atmak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • zaten amca böyle düzeltir nokia iyi olmuş
  • Ne hale getirduler nokia yi.. canim sirket bu halleremi gelicekti...
  • NOKİA işte ne bekliyosun ki. microsoft un elemanını şirketin başına geçir sonra da şirket microsofta devrolsun. allah akıl fikir versin. küresel sermaye yaptı yapacağını
  • hiç şaşırmadım
  • zaten nokia microsoftun kucagina oturmustu. sonucunda bir evlilik olmasi normal.
  • hadi sömürün milletin parasını ^^
  • Böyle birşey gerçekleşirse yazık olur Nokia'ya. Microsoft hangi mobil işi başarabilmiş ki? Zune diye bir MP3 player yaptılardı, hiçbir yerde görmüyorum, bir ara telefon işine girmişlerdi, 1 sene sonra kapattılar telefon işini. Uzmanlık alanları PC işletim sistemleri...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TsG

    Böyle birşey gerçekleşirse yazık olur Nokia'ya. Microsoft hangi mobil işi başarabilmiş ki? Zune diye bir MP3 player yaptılardı, hiçbir yerde görmüyorum, bir ara telefon işine girmişlerdi, 1 sene sonra kapattılar telefon işini. Uzmanlık alanları PC işletim sistemleri...

    uzun vadede microsoft basarili olur gibi geliyor. sonucda cok genis kaynaklari ve buyuk yazilim tecrubesi olan bir firma. ve mobil sektorede tum gucleriyle yukleniyorlar.

    ama basarisiz olurlarsada muhtemelen onceki basarisizliklarindaki vizyon eksikliginden olacak. vizyon eksikliginden neyi kasdettigimi steve balmerin 2007de yeni cikan iphone icin yaptigi yorumundan gorebilirsiniz. (iphone un klavyesiz olusunu elestirip, windows mobile ilgili stratejilerinin dogrulugundan bahsediyor. )




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darkaura -- 15 Aralık 2011; 12:50:46 >




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.