Şimdi Ara

3G tabletler tüketici ilgisini kaybediyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
5.649
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 3G tabletler tüketici ilgisini kaybediyor






    İnsanların PC veya dizüstünden yaptığı temel işlemleri çok hafif ve taşınabilir bir cihazdan yapmasını sağlamak mantığıyla piyasaya çıkan tablet modelleri, devamlı internet ihtiyacı olması açısından tümleşik WiFi modülüne de sahipti. Ancak kablosuz bağlantının olmadığı yerlerde de internet erişiminin sağlanması için 3G seçeneği tabletler için de sunulmaya başladı.




    Bu şekilde internete erişim kısıtlaması yaşanmaması öngörülüyordu ancak NPD firması tarafından yapılan bir tablet satış izleme analizi, 3G'li modellere olan ilginin giderek azaldığını ortaya koydu.




    NPD firması daha önce yaptığı bir araştırmada tablet sahiplerinin yüzde 60'ının WiFi üzerinden internete bağlandığını ortaya koymuştu. Ancak son yapılan analize göre ise yüzde 65'lik bir kullanıcı kitlesi WiFi kullanarak internete bağlanıyor.




    Kullanıcılar daha çok WiFi noktalarını, kendi akıllı telefonunun hotspot özelliğini, birden çok kullanıcıya yayın yapan hotspot cihazlarını veya kendi ev veya işyerindeki WiFi ağını tercih ediyor, hücresel veri paketlerinden uzak duruyor. Analist Eddie Hold veri paketlerinin oldukça pahalı olduğu için tercih edilmediğini, bunun yanında kullanıcıların şehirlerin çoğu noktasında WiFi erişimi olduğunu farkettiklerini ve bu erişimlerin de tatmin edici düzeyde olduğunu belirtti.




    NPD araştırmasını 3300 WiFi ve WiFi+3G tablet satın alanlar arasında gerçekleştirdi. Araştırmaya katılanların büyük çoğunluğunda akıllı telefon olması da olmazsa olmaz bağlantı ihtiyacını karşılıyor. 




    Yaşanan bu trend değişikliği üreticilere de yansımış durumda. Örneğin ASUS yeni 4 çekirdekli modeli Transformer Prime'ı sadece WiFi entegre olarak piyasaya sürerken, 3G'li modelini ise ilgiye bağlı olarak ilerleyen aylarda satışa sunacak.

      








  • 3g li tabletler gerek vergilerden gerekse üretici firmalar tarafından yüksek fiyatla satılıyor. bide üstüne 3g de sınırsız internet yok ve de pahalı. e daha ne olsun
  • şu ipad wifi/3g satış oranları yayinlansa o zaman anlarız neyin ne olduğunu! mobilize demek mekan bağımsız her yerden nete girebilmek değildir de nedir?
  • akilli telefondaki 3g wifi ile tablete aktarilabiliyor. bu durumda cok ozel bir kullanim ihtiyaci olmadikca ikinci bir 3g paketine sabit ucret odemesi anlamsizlasiyor. zaten kapali alanlarin hemen hepsinde evde isyerinde wifi mevcut.
  • 3g üzerinden 1mbit hızla ayda 15gb kotam olsa, ona ayda 15 lira verecek olsam ok diyeceğim.

    ama bu tarifelerle olacak iş değil. Operatörlerin hepsi şuan karasal hizmet veren firmaları ya bünyelerine kattılar yada ortak anlaşmalar yaptılar.

    Ama gelin görünki hala 3g tarifelerinde bir ucuzlama olmuş değil.


    Ne bileyim en azından ttnet in adsl abonelerine sunduğu makul tarifeler olmalıydı avea vasıtası ile.

    Ama fiyatlar hala el yakıyor. Kotalar da komik.
  • @erci501, tüm dünya sadece Türkiye'den oluşmuyor. Dünya genelin yapılan bir araştırma. Yanlış bir yorum olmuş
  • Doğru haber.. açıkcası 4.3 inclik flash desteği olan bir cep telefonum olduktan sonra, tablet veya netbook taşımanın bir anlamı yok bence.
  • 3G mi? Geçiniz efenim geçiniz! kazığı yağlıyor buyur ediyor seni. artık insanlar uyandı ve herşeyin farkındalar.
  • Dünya genelinde 3G li tabler ilgi çekmiyorsa emin olun TÜrkiye de daha çok ilgi çekmiyordur... Malum olması gerektiğinden aşırı payalı oluşu ve tarifelerin de pahalı oluşu 3G lilerin cazibesini bırakıyor. Zaten bir ürünün 3G siz modeli varsa o tercih edilir...
  • Wifi internetin olmadığı bir yerde tablet çıkarıp kullanılabilir mi bilmiyorum.
    Şehiriçi dolmuşta otobüste falan değmez, komik olur. Şehirlerarası otobüste deseniz, zaten çoğunda wifi internet hizmeti var. Araba kullanırken trafik durumuna bakayım deseniz, tablete ne gerek var telefon varken, ayrıca tableti nasıl çıkaracaksınız, nereye koyacaksınız. Evde, işyerinde, kafede, havaalanında hep wifi var. Çok nadir durumda wifi bulamasanız telefondan hotspot var. 3G paketleri çok pahalı, tek paket alıp her yerde kullanmak mümkün değil. Tabletlerin 3G'li modelleri çok pahalı. Vs.vs.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DH Misafiri

    güzel bir tablet incelemenizde fayda var

    http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-bilgisayar-tablet-pc-706f-mid-google-android-2-2-7-doknmatk-tablet-pc-fiyati-dustu-67995178/detay/

    75 $ lık bir şey




  • Parazit yapmayın. 3G ve WiFi diye ayırmazsanız ürünleri görürüz ne oluyor. 3G ayrıca ekleyip 50 dolar 100 dolar fark koymayı biliyorlar sonra konuşuyorlar. Kaç dolar bunun maliyeti 1 mi 2 mi 3 mi?

  • 3g ile nete bağlandığımda cihazın şarjı daha hızlı tükeniyor aşırı ısınma yapıyor galaxy s3 sony gibi cihazlarda denedim wifi ile daha az ısınıyor cihaz mecbur kalmadıkça 3g kullanmıyorum

  • Arkadaşlar 3G li tabletle ilgili rahatsız olduğunuz konular var mı? Paylaşırmısınız..

  • Ben Şahsım adına yazmam gerekirse yani başkası için yorum yapmak istemiyorum. . Bende wodafon faturalı hattım var aylık 75 tl. Ödeme yapıyorum 5 gb. İnternet 5000 dakika görüşme 5000 sms Sabit ve Vodafon lu hatlarla sınırsız görüşme hakkı nı veriyor şimdi 3g özelliği olan samsung Tab4 T232 aldım sim kartımdaki internet hakkımıda rahat kullanabileceğimi düşünüyorum Tap4 ün fiyatıda gayet uygun 509 tl. Bence şimdilik uygun fiyat tavsiye ederim...

  • Zamanında yaptığım en büyük hataydı ipad'i 3g'li almak. Operatörlerin çoğu klon simkart vermiyor ki cihaza takasınız. Ayrı hat açıp ona bir de aylık ödeme isteniyor.
    Benim hattımda internet dururken niye 2. hat açayım ? Şu an surface kullanıyorum, 3g yok ama gerek de yok, öyle de böyle de telefondan paylaştırıyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.