Şimdi Ara

Forbes : BlackBerry, Android ve Windows Phone sahipleri bir iPad satın almak istiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
4.520
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Forbes : BlackBerry, Android ve Windows Phone sahipleri bir iPad satın almak istiyor






    Son iki yılda yüzde 400 gibi inanılmaz bir yükseliş sağlayan tablet piyasasında Android tabletler ve iPad arasındaki mücadele kıyasıya devam ediyor. Genel olarak bir akıllı telefona sahip tüketicinin o telefon ile benzer işletim sistemine sahip bir tablet alma eğiliminin olduğu kabul edilir. Ancak Forbes'un yaptığı araştırma farklı bir durumu ortaya koydu.




    Forbes tarafından Maritz Research firmasına ABD çapında 2500 kullanıcıyla çevrimiçi olarak yaptırılan ankette yeni bir tablet satın alınmak istendiğinde 11 farklı firmanın 14 tabletinden hangisinin tercih edilebileceği soruldu. Büyük bir kısım kullandığı akıllı telefon işletim sistemi farklı olsa bile iPad'i tercih etti.




    En büyük tercih Blackbery kullanıcılıar tarafından yapıldı. Blackberry kullandığını beyan eden kullanıcıların yüzde 53'ü iPad, yüzde 12'si Kindle Fire, yüzde 11'i Galaxy Tab yüzde 8.5'i ise PlayBook tablet satın almak istediğini belirtti. BlackBerry kullanıcılarında görülen bu oran RIM'in satılmayan PlayBook ürünlerinden ettiği 485 milyon dolarlık zararı da açıklıyor.




    Android kullanıcılarından iPad satın almak isteyenlerin oranı da yüzde 41 ile oldukça yüksek Kindle Fire yüzde 15, Galaxy Tab ise yüzde 19 ile devam ediyor.




    Windows Phone / Mobile kullanıcıları ise yüzde 40 oranında iPad'den yana tercihlerini kullanıyor. Yüzde 16 Kindle Fire, yüzde 12 Galaxy Tab olarak sıralanıyor. Listede bulunan HP Slate 500 ise çok düşük bir oranda kaldı.




    iPhone kullanıcıları ise yüzde 77 oranında iPad'i tercih ederken, yüzde 8'i Kindle Fire, yüzde 5'i Galaxy Tab'ı istiyor.




    Ankata katılanlar arasından son üç ayda tablet satın alanların yüzde 50'si iPad alırken, yüzde 13'ü Kindle Fire, yüzde 9'u da Galaxy Tab modeli satın almış. 




    Tablet için 500$ verebilecek durumda olanlar genelde iPad'den yana tercihini kullanırken, 250$-500$ verebilecekler Galaxy Tab, 250$ altında verebilecekler Kindle Fire'dan yana tercihini kullanmış.




    Tablet pazarında hüküm süren iPad'in pozisyonu anketlere yansıyor olsa da Android tabletlere duyulan ilgi de büyük bir artış içinde. Kindle Fire modeli de Android üzerinde çalışan bir tablet olduğu için toplamda oranlara bakmakta fayda var. Bu bakımdan yüzde 34'lere varan oranlar söz konusu ve bu da ilginin yüksek olduğunu gösteriyor.

      








  • Musterilerin Samsungungun iPad'i nekadar lafı bu anketi özetliyor sanırım..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • iPadsiz bi yaşam aslında hiç yaşanmamıştır KİM NE DERSE DESİN APPLE!
  • Ya beyler bakmayin atip tutanlara hepsi olmasada buyuk cogunluk bu cazibeye kapilmis durumda apple urunlerine ciddi ilgi mevcut amaaaaa

    Icten ice gizli ask bu soyleyemem derdimi hic kimseye

    Olayi

    Yahu 4s tanitiminda apple bolumundeki izdihami gorduk site coktu lan

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • her insan evladı elmanın bir ürününü istiyor,eksiklik gibi bir şey oldu artık.

    bu başarıya saygı duyarım.
  • izliyoruz tabiki belki aptal apple ipod touch gibi ince hafif 4'' ekranlı bluetooth u serbest bırakılmış flaş destekli bir cihaz çıkarır diye takip ettik tabi hayal kırıklığı
  • ya o bu değilde hani şu androidden(ve diğer işletim sis.lerinden) eksik bıraktıkları özellikleri birde serbest bıraksalar samsung ne yapar bilemem :)
  • Telefonum HTC Desire HD yani androidli, ve ipad2 ye de sahibim. Sanırım bu araştırmayı doğruluyorum.. :)
  • bende android kullanıcısıyım ama tablet alacak olsam ipad alırdım...
  • Adamlar isim yaptı yav.
  • "Telefonum HTC Desire HD yani androidli, ve ipad2 ye de sahibim. Sanırım bu araştırmayı doğruluyorum.. :)"

    Şu mesaja (-) veren arkadaşın psikolojik yapısının incelenmesini istiyorum. Altından bir şizofren veya manik depresif kişilik çıkabilir. :D
  • nokia 1209 kullanıyorum ama arabam için 2.el ipad 1 almayı düşünüyorum. orjinal müzik sistemini bozmamak için ve gps cihazıda küçük kalıyor kocaman olursa güzel olur :) sadece müzik ve clip oynatılacağı için 2 almaya gerek yok

    anti apple'cıyım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: thorondor06

    Telefonum HTC Desire HD yani androidli, ve ipad2 ye de sahibim. Sanırım bu araştırmayı doğruluyorum.. :)

    Aynı durumdayız hocam :) Bu arada telefonunumu ilerde yine %99 android li bir tel ile değiştireceğim ama ipad 2 den ancak ipad3 e geçerim :)
  • Android 3'lü tabletlerin ipad'le yarişmasi zor. ics'li modeller belki durumu degiştirebilir ama bence asil rakabet önümüzdeki yil win8'li tabletler çikinca başlayacak
  • Yoktur aslında birbirimizden farkımız

    bizi biz yapan şey tercihlerimiz

    bizde biliriz iyiye iyi demeyi ama

    görmeyenlere gösterecek göz gerek

    gösteriş için alınacak bir aksesuardan bahsediyorsak

    tabiiki en göz alıcısıdır gözde olan

    yoksa ne kıtmeti var diğerlerinin

    paran çoksa gösterirsin yoksa idare eder örtersin
  • hırgıs apple
  • Ne kadar saçma aslında, Apple en çok arzulanan ama hiç tercih edilmeyen(belki de edilemeyen) bi konumda ankete göre. Bu durum peki başarı olarak algılanmalı mı algılanmamalı mı? Anketteki Tablet/smartphone sahiplerinin acaba kaçı 1 yıl içinde aletlerini değiştirmeyi düşünüyor yada kaçı Apple kullanmaya başlayacak? Diğer taraftan seçenekler için 500$, 250-500$, 0-250$ gibi kısıtlı seçenekler son derece zararlı anket için. O zman anketin sadece bi genel fikir elde etmek yada belli bi sonuç elde etmye yönelik olduğu sonucu ortaya çıkar. Kimse 250-500$ seçeneğini 300$ diye algılamaz çünkü, direk yazılan değerlerden etkilenir. Niye peki 490$ vereceksem ipad almayayım da Samsung alayım? gibi. Bence önemsiz bişey ve ilk cümledeki çıkarımımı doğruluyor.
  • android telefonum var.ayhpet hediye etseler anında satar (ki satmaya kalktığınızda hepsi birbirinden ölücü elmacılar öve öve bitiremedikleri makinaya para vermeye kıyamaz) anında gider android bi tablet alırım.asusun yeni klavyeli dizaynı veya galaxy 10.1 mükemmel cihazlar.androidi tam olarak sindirmiş ve kullanan bir insan ne şartla olursa olsun ondan vazgeçemez.epıl gibi "gerizekalıların bile içgüdüsel olarak kullanabileceği bir ürün" ü (steve jobs un kendi tanımlamasıdır kitapda yazıyor) gidipte kullanmaz.Bu tarz anketler apple tarafından yapılıyor.zerre inandırıcı gelmiyor.
  • İphone olsa laf ederdim guzelde şahsen ıpad ım olsun ısterım bır androıf-d kulanıcısı olarak
  • dogrulandi en azindan bir kisi de olsa :D babam is yuzunden bb kullaniyordu biligsayar yerine gitti ipad aldi
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.