Şimdi Ara

Mugen Power'dan Xperia Arc ve Xperia Arc S için 3200 mAh'lik batarya

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
9.375
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  •  
    Gündelik hayatımızın önemli bir parçası haline gelen cep telefonları, son dönemlerde yaşanan hızlı teknolojik gelişmelerle beraber güçlü donanımlara kavuştu. Ancak bu durum ister istemez bataryaların dayanma sürelerini olumsuz yönde etkiliyor.
     
    Akıllı telefon pazarının önemli oyuncuları için bataryalar geliştiren Mugen Power firması, Sony Ericsson Xperia Arc / Xperia Arc S için 3200 mAh'lik batarya hazırladı. Firma tarafından 84.95$ fiyat etiketiyle satılan bataryayla arka kapak hediye ediliyor. 3200 mAh'lik bataryanın, 1500 mAh'lik orjinal bataryaya kıyasla 2.13 kat daha dayanıklı olduğunun altı çiziliyor.
     
    Biraz geçmişe döndüğümüzde Mugen Power, Xperia Arc için daha önce 1700 mAh ve 4500 mAh olmak üzere iki farklı batarya hazırlamıştı.







  • Ama buda bize 2 kat daha fazla radyasyon ve kanser demek değil mi?
  • telefonun arkasındaki içe kıvrımdan dolayı benim de aklıma gelmişti ama acaba bu bataryayı kullanmak telefona zarar vermez mi veya garanti bozulur mu?
  • nasıl temin edebiliriz?
  • Radyasyon değil pil dayanma süresi demek. sonuç olarak telefonun yayın gücünü artırmıyor.
  • xperia arc bataryasi icin bir gorsel koymamislar ama 3200mah saat bataryanin telefonu ne hale getirdigini galaxy s2 modelinde gormek mumkun.

    forumda hep telefonlara niye daha buyuk batarya konmuyor diye sikayet edenler. buyrun buyuk batarya ile telefonun hali:

  • böyle güçlü piller fabrika üretiminde kullanılmadığına göre benim düşünceme göre kısa vadede yaratmasa bile uzun vadede telefon açısından mutlaka problem yaratıcaktır. Sonuçta telefonu tasarlayan mühendisler bilmiyor mu güçlü batarya koymasını. Ama yine de kullanma riskini göze alabilenler için iyi fırsat.
  • biliyorlar daha büyük batarya koymayı ama videoda gördüğün gibi hem daha büyük (kalın) hem de maliyet konusu var..
  • Darkaura tamam yukarıdaki videoda çok kalınlaşıyor.
    Ama Samsung mesela pilin yüzeyini daha geniş yapıp biraz daha kalın yapsaydı yine 3200mAh olurdu ve böyle kalın da olmazdı. Adam pili ufacık yapmış. Yüzeyini 2 kat geniş yapsın kalınlık da yarı yarıya azalır. Yani şu koyduğu kalın pilin yarısı kalınlığında ama yüzeyi daha geniş bir pil yapabilirler. Benim önümde Dell 5inch Streak telefonum var onun pili dediğim gibi geniş ama ince. Mesela onu da biraz daha kalın yapabilirlerdi...
  • 3200 mah lik bataryayi 1500 mahlik batarya inceliginde yaparlarsa olur...
  • Bu firmanın Huawei Ideos X5 modeli için de 1700 ve 3200 lük pilleri var. ebay'de 3200lük olan modeli 90 tl'ye geliyordu.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: darkaura

    xperia arc bataryasi icin bir gorsel koymamislar ama 3200mah saat bataryanin telefonu ne hale getirdigini galaxy s2 modelinde gormek mumkun.

    forumda hep telefonlara niye daha buyuk batarya konmuyor diye sikayet edenler. buyrun buyuk batarya ile telefonun hali:





    galaxy'ye koyulan o pilin kaç mAh olduğunu merak ettim. (video'yu tam izlemedim) fakat xperia arc'a biraz tasarımdan feragat ederek daha büyük bir batarya konulabilir. telefon zaten çok ince ve içe kıvrımlı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Alınabilir bir şey aslında. Arka kapağını da birlikte veriyorlarmış. İhtiyaç olduğunda çok gerekli olacak bir şey. Türkiye'de nereden alabiliriz acaba merak ettim. Gittigidiyor'a baktım ama herhangi bir ürünü yok Mugen Power'ın.
  • Telefon üreticileri için telefonun fiziksel özellikleri, pil ömründen daha öncelikli. Şimdiki telefonlarda prestij kaynağı gerçekten de pil ömrü değil, incelik.



    Note ile de yüzey genişletilerek güzel batarya başarımları elde edilmiş ama ayısını bir S2 sınıfında yapmaya kalkarlarsa bizim o 7-8 mm incelik konusundan feragat etmemiz gerekecek mutlaka.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: darkaura

    xperia arc bataryasi icin bir gorsel koymamislar ama 3200mah saat bataryanin telefonu ne hale getirdigini galaxy s2 modelinde gormek mumkun.

    forumda hep telefonlara niye daha buyuk batarya konmuyor diye sikayet edenler. buyrun buyuk batarya ile telefonun hali:





    Telefonda en nefret ettiğim olay kalınlıktır.Video ya baktım telefondan soğudum resmen




  • Hni mugen power reklamında yazmış daha guçlü batarya die aynı kalınlıkta olsa eywallahda bu bildigin 2 bataryanın ust utte birlieştirilmiş hali gibi bişe, onu yapcagıma cebımde yedek bataryalan gezerim daha iyi.bu tarz yerine direk pilden oluşan bataryalar daha ıyı olabilir
  • Bence bunun bir haber değeri yok. Bir çok marka bir çok marka için aksesuar üretiyor sonuçta, hepsini haber yapmaya kalksanız...
  • bataryayı mah kapasitesini arttırsanız ne olacak olmadı akü ile dolaşın. teknoloji değişmedikçe li-ion bataryalar ile bir yere varılamaz
  • takoz gibi ama günde 2 şarj olayıda insanı öldürüyo
  • bende galaxy s2ye aldım böyle 3500 mah batarya.uzun yolda çok güzel oluyor.internet mp3 ikilisini güzel bir şekilde karşılıyor.ama ergonomi açısından kullanılacak gibi değil.ama her telefona lazım böyle bir şey.bende 3500 lük bi de 1800lük batarya var.genelde dolu bırakıyorum.acil durumda hop alıyorum ikisinden birini aynen devam.ama akıllı telefonların hala şarjının az gitmesi kötü oluyor.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.