Şimdi Ara

Microsoft'tan Android kullanıcıları için Windows Phone yarışması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
4.660
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  • Microsoft'tan Android kullanıcıları için Windows Phone yarışması






    Dünya çapında 200 milyondan fazla cihaz satışı yapan ve günde 550 bin cihazın aktive edildiği Android işletim sistemi popülaritesinden dolayı zararlı yazılımların hedefi olmuş durumda. Zaman zaman Android Market'teki zararlı yazılım haberleri teknoloji gündemini meşgul ediyor. Reklam konusunda hiçbir masraftan kaçınmayan Microsoft da Google'ı bu açığıyla vurarak yeni bir kampanya başlattı.




    Windows İletişim Dirketörü Ben Rudolph, Twitter üzerinden duyurduğu yarışmada Android cihazına resmi veya gayri resmi olarak zararlı yazılım bulaşmış veya kullanım sırasında işletim sistemindeki hatalardan dolayı mağdur olmuş kullanıcıların hikayesini anlatmasını istedi.




    En iyi hikayeyi anlatan 5 kişiye Rudolph birer adet Windows Phone 7.5 cihazı hediye edecek. Yaklaşık iki saat önce başlayan yarışmada yüzlerce kişi hikayesini anlattı. Kullanıcıların büyük kısmı hatalardan yakınırken bazıları da sadece WP7 işletim sistemini denemek için cihaz talebinde bulunuyor.




    Rudolph yarın sabaha kadar cevapları alacak ve sonuçları hemen ardından açıklayacak. Konuyu incelemek isteyenler #droidrage trendini takip edebilir. 

     

     








  • Sen önce dön de bir tarafına bak! O zaman Apple de en kötü 5 Windows virüs deneyimine iPad kampanyası başlatsın, iyi olur mu?
    Becerebiliyorsan daha iyisini yap da bileğinin hakkıyla geç Androidi. B.k atmakla beceremezsin...
  • bence donanımhaber de fanboy detected deneyimli bir şey yapsın.adamlar virüslerden daha zararlı bir türlü silinmiyorlar..
  • microsoft yöneticilerindeki beyni atomlara bölüp köpeklere veriyim ya

    ulan sen ilk önce windows (pc deki) virüsleri temizle virüs programları var işe yaramıyor tutmuş daha 1 sene olmamış güncellemenle virüs yok bizde o y ok bu yok diyosun android kadar popüler ol bakalım görelim ne virüsler yazılıyor senin o işletim sistemine, android linux-java tabanlı işletim tabanlı bir sistem eğer sadece linux tabanlı olsaydı virüs yazamazlardı bkz:ubuntu-pardus vs virüs varmı ?

    win phone ancak böyle salak saçma şeylerle popüler oldurmaya çalışılıyo ama başaramazsın microsoft forever ANDORİD FOREVER GOOGLE!

    not:blututu olmayan elmacılar hiç yorum yazmasın zaten
  • şaka gibi ya şu işe bak bu kadarda gerzeklik olmaz açık bulmayla uğraşacağına sen açık olmayanı yapta onu alalım androidi geçemeyeceğini anlayınca böyle saçmalıklara başvurdular doğal olarak....
  • Yarışmaya bak bee. :)
  • google wp'da açık bulana nexus prime vericeğini söylese parçalarlar o os'i
  • reklamın iyisi kötüsü yoktur.....


    siz burda milletin aklı yok microsoft yöneticilerininin aklı yok (o yüzden onlarda orda yönetici sizde burda "okur" sunuz) deyip boş laflar üretirken adamlar amaçlarına ulaşıyor olacaklar.

    Sizede güzel hariçten gazel okuamalar....

    adamlar iftira atmıyor yalan söylemiyor. yıllarca apple ve linux bu argümanı kullanarak zaten windows a saldırdı, şimdi aynısını ms yapınca mı işin içine etik giriyor ?

    Uyanın artık, fırsatçılık bir günah değil bir ayrıcalıktır ve herkes her an bunu kullanır, kapitalizm bunu gerektirir. Etikmiş ahlakmış.. hiç güleceğim yoktu.
  • klasik microsoft. oyunu kirli oynamaktan asla cekinmez.
  • birde android i öviyorlar arkadaş ya java ile yazılmış bir os den ne beklersin. Yazabiliyorlarsa C de yazıcaklar.Adamlar öylede kampanya yapar böylede. fanboyluğun alemi yok android iyidir. Hiçbirşey önünde duramazken ios ile baş etmeye çalıştı.ama bu java ile yazılmış o kadarda iyi olmayan bir os olmadığı gerçeğini değiştirmiyor.
  • microsoft bunu çok iyi bilmesi gerekir .Kendi windows işletim sisteminin neden çok sayıda wirüs yazıldığı bariz bir şekilde açıktır.Bunu Apple yapsa anlarımda microsoftun yapması abes bir durum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi C.Rodriguez -- 13 Aralık 2011; 14:05:01 >
  • Yorumlara bak.
    Biri çıkıyor etiğe metiğe gerek yok her yol mübah diyor, biri çıkıyor dandik Android javada yazılmış Google C'de yazmayı beceremez diyor, biri çıkıyor fanboy bilmemne diyor ve birileri artıları basıyor...
    Hey Allah'ım ya...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sertacarslan -- 13 Aralık 2011; 14:07:36 >
  • birde android i öviyorlar arkadaş ya java ile yazılmış bir os den ne beklersin. Yazabiliyorlarsa C de yazıcaklar.Adamlar öylede kampanya yapar böylede. fanboyluğun alemi yok android iyidir. Hiçbirşey önünde duramazken ios ile baş etmeye çalıştı.ama bu java ile yazılmış o kadarda iyi olmayan bir os olmadığı gerçeğini değiştirmiyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: [Z3R0]

    birde android i öviyorlar arkadaş ya java ile yazılmış bir os den ne beklersin. Yazabiliyorlarsa C de yazıcaklar.Adamlar öylede kampanya yapar böylede. fanboyluğun alemi yok android iyidir. Hiçbirşey önünde duramazken ios ile baş etmeye çalıştı.ama bu java ile yazılmış o kadarda iyi olmayan bir os olmadığı gerçeğini değiştirmiyor.

    android java var ama yanlis bilgilendirilme olmasin tum isletim sistemi ve kritik uygulamalar native kodda. java programlari yavaslatan ara bytecode da degil. sadece uygulamalar bytecode da java ile hazirlaniyor. buda yazilimcilar icin ayri bir kolaylik aslinda. cok daha kolay uygulama hazirlayabiliyorlar. uygulama boyutundada android 2.1den sonrasinda, jit denen uygulamalari bir kere acildikdan sonra native dile cevirip o sekilde kullanan just in time compiler var. klasik java compileri ile karsilastirinca kat ve kat daha hizli bir sistem . bu yuzden android java diyip java kadar yavas oldugunu dusunmeyin. ayni sey degilller.

    google un java kullanmasinin nedeni kolaya kacmasi degil, pek cok farkli cihaz ve ortamda kullanilabilmesine imkan saglamasi ki android su an bunun meyvalarini topluyor. hic bir platformda olmayan urun ve donanim cesitliliginde geldigi icin bu kadar populer. ote yandan microsoft windows phone da kati donanim kisitlamalari uygulayarak birbirinin hemen hemen ayni sadece uzerindeki marka logolari farkli cihazlar silsileri cikardigi icin satislarda istedigi basarilara ulasamiyor.




  • Merak eden arkadaşlarım için bir kaç küçük not:

    Android C, c++ ve java ile yazılmıştır. Java sadece UI (user interface) yazmak için kullanılmıştır.

    Androidin kendisinde bir performans sorunu yok, ama uygulamaların koştuğu bölüm olan Dalvik sanal makinası adı üstünde bir sanal makinadır ve java kodunu anlık olarak derler ve işletir. Hal böyle oluncada saf C ile yazılmış programlara kafa tutması söz konusu değildir. Tabi burdada şu geçerli, bir program saf c ile profesyonel kodlanmış artık kod vb içermiyorsa, en az kaynak tüketen ve en hızlı çalışan sıfatına laiktir. Yoksa kötğ kodlanmış bir c programı iyi kodlanmış bir java dan yavaş bile olabilir.

    Android programları java yada NDK ( native development kit) ile geliştirilebilir. yaygın olanı javadır.


    Linux te virus yok diyen adam ya yalan söylüyordur yada eksik-hatalı bilgi sahibidir.

    Linux ve mac içinde virus yazılır yazılabilir, yaygın olmamasının sebebini zeka sahibi herkes kavrayabilir. Bunun içi şunun sorgulanması gerekir, virus nedir ? neden yazılır kim yazar ?

    Bu sorulara cevap veren adam neden windows için yazılmış virus sayısının diğer sistemlerden daha fazla olduğunu anlayabilir.

    Linux Ve Mac için yazılmış anti virus uygulamaları vardır.....

    Boş laf üretmeden önce biraz araştırıp hiç olmasa wiki denen şeyden istifade edilmelidir. forum insanların saygı ile bilgi edindikleri deneyimlerini aktardıkları yerdir. Bilgi niteliğinde olmayan şeyin foruma mesaj olarak girmesini hala anlamış değilim. Maksat madem muhabbet ki bunu bende yapıyorum zaman zaman, bari üslup şık ve nazik olsun da okuyan kişinin göz zevki bozulmasın.

    Ben bu forumda çok saygın kimselerden çok güzel bilgiler edindim, elimden geldiği kadarda bende bir şeyleri geri verebilmek istiyorum. gönül isterki herkes de böyle olsun yada olma gayretinde olsun.

    Saygılar.




  • Daha haberi okurken Ekrem Çukurca adlı arkadaşın haberi olduğunu hemen anladım...
  • birde android i öviyorlar arkadaş ya java ile yazılmış bir os den ne beklersin. Yazabiliyorlarsa C de yazıcaklar.Adamlar öylede kampanya yapar böylede. fanboyluğun alemi yok android iyidir. Hiçbirşey önünde duramazken ios ile baş etmeye çalıştı.ama bu java ile yazılmış o kadarda iyi olmayan bir os olmadığı gerçeğini değiştirmiyor.
  • ne kadar boş yorumlar. rekabet ediliyor savasta her yol mubahtir. androiddeki virusler var marketde ama bir antivirus isi cozuyor ben hem Turkce hem ingilizce hikayemi paylasicam telefon alirsamda satar elimdekinide satar ust segment android alirim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Windows'a sormak lazım WM5, WM6, WM6.1 ve WM6.5'teki hataları yazabiliyormuymuşuz. iOS gibi sınırsız kısıtlama ile 0 hatalı yazılım üretemediğine de bahse girerim. Ki iOS5 bile hala hataları düzeltmekle uğraşıyor.
  • windows da android gibi akıllı telefon pazarının yarısına tek başına sahip olsaydı da millet onu da virüs yazmaya layık görseydi.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.