bilgisayarımı her açtığımda bir kaç gündür sistem ciddi bir hatadan kurtarıldı diye bir uyarı geliyor.bende hata raporu göndere basmıyorum.ne yapmayalım arkadaşlar sorunum nedir yardımcı olurmusunuz.aşağıdaki yazı hata raporu ayrıntıları adı altında çıkıyor.
Hata Raporu İçeriği Bu hata raporuna şu dosyalar eklenecek: C:\WINDOWS\Minidump\Mini012406-06.dmp C:DOCUME^^1\TARIK\LOCALS^^1\Temp\WER2.tmp.dir00\sysdata.xml
yukarıda yazdığım hata raporunun içeriği ayrıntılarda bu çıkıyo.Arkadaşlar ekran kartını yeniden yükledim.sorunum çözülmedi.acaba bir dosyamı silindi.nerden bulabilirim bu hatanın kodunu?
''Üç şeyden emindim. Birincisi o bir vampirdi. İkincisi, ne kadar baskın olduğunu bilemesem de onun bu vampir yanı kanıma susamıştı. Üçüncüsü ise, koşulsuz ve geri dönülemez bir şekilde ona aşık olmuştum.''
Soğuk dudaklarını boynuma bastırmak için bir kez daha eğildi... TYLOR MOONROSE
GENELDE BU HATALAR WINDOWS NORMAL SEYRİNDE ÇALIŞIRKEN BİRDEN BİRE RESET ATTIKTAN SONRAKİ İŞLEMDE ÇIKAR. GENEL OLARAK DONANIMSAL DEĞİŞİKLİKLERDEN GELEN HATADIR. ÖRNEĞİN RAM VEYA DİSKTE KARŞINIZA ÇIKAR.
O KADARÖNEMSENECEK BİR OLAY DEĞİL BİRDE HATA GÜNLÜĞÜNE KAYDEDER.ZATEN SİSTEMİ TEKİP AÇISINDAN
-I- DELL INSPIRON 6400 Intel Core2 Duo 1.83 667 Mhz FSB 2 Mb KINGSTON 2048 Mb DDR-2 667 Mhz 120 Gb Sata 256 MB ATI M-Radeon X1400 15,4'' Truelife WXGA 8 XDVD-RW (+/-) 10/100 Ethernet Entegre 56K modem Wireless802,11b/g,/ Bluetoot / -I- 750 GB SEAGATE SATA 2 16 Mb -I- NOKIA 6500 Slide -I- CANON S5 -I- -ı|ı| İkinci El Bölümü Tıkla |ı|ı-
arkadaşlar o kadar basit değil malesef. her babayiğit de o sorunu çözemez. sorun bilgisayarla ilgili aklınıza gelebilecek herşeyden olabilir. yazılım, donanım,virüs, driverler, kullandığınız bi program........ ama en çok ramden şüphenelinir. bunun dışında işlemci ve ekran kartı ilk düşünülenler.
sana tavsiyem öncelikle rami kontrol etmek. tek slottan fazla kullanıyosan uyumsuzluk olabilir. işlemci çok ısınıyo olabilir. ısısını kontrol et.(fanı filan). ekran kartı driverlerini güncelle. psu yetmiyebilir. hdd bed sector olabilir. bazı arkadaşlarda kaspersky reset attırabiliyo...... dediğim gibi herşeyden şüphelenebilirsin.
üçüncü tavsiyem aşağıdaki foruma bakman. mavi ekran hatalarıyla ilgileniyo ve sorununu ona da anlatabilirsin. çözümünde yardımcı olabilir. http://forum.donanimhaber.com/m_4410613/tm.htm
O sorunun kaynaklanma nedeni basit de olabilir karmaşık da. Şöyle ki Windows oturumlar kapatılırken bazı dosyaları sorunsuz kapatılıp kapatılmadığını tutmak için oluşturur ve başarılı oturumlar ardından bu dosyalar silinir. Bazı durumlarda başarısız bir oturum kapanmasının ardından Bu dosyalar silinemez ve yeniden bilgisayarı açtığınızda Windows bunların var olduğunu görünce hata mesajı verir. Eğer ki bilgisayarınızda sorun yok ise o mesajda bahsedilen dosyaları silerek mesajın gelmesini engelleyebilirsiniz. Ayrıca bazı sistemlerde bir sorun olmamasına ragmen bu hatayla karşılaşılabilmekte ve Microsoft'un sitesinde bu hatayı düzelten bir yama bulunmaktadır. Xp SP2 kullananlar bu yamayı çalıştıramayacaktır çünkü daha önceki sürümler için geçerlidir. Yamayı sormayın onun linkini şimdi bulmam zor. onu da siz araştırırsınız google da çıkan hata mesajını yazın birçok döküman gelecektir. genelde ingilizce olmakla beraber linkler ile ilerleyerek microsoft un yamasına ulaşabilirsiniz.
Overclock la değil beklenmeyen restart ve kapanmalarla ilgili bir sorun. xp sp2 yüklü değilse bahsettim patch ile düzeliyor der microsoft. eğer yüklü ise o belirttiği dosyaları silerek olması muhtemel. ancak tahminim bu beklenmeyen restart veya kapanma bilgisayarın kapanış prosedürüne kalıcı bir zarar vermiş olabilir. öyle bir durumsa beni aşar.
Bu konuda scorpion'a tümüyle katılıyorum. Oldukça ciddi bir sorunun göstergesidir bu durum. Ayrıca bu tip sorunlar genellikle donanımsal sorunlardan kaynaklanır. Örneğin bir dönem bende vardı. Sık sık resetliyordu. Artık windows çöküyor dedim ve format attım. Ama daha formatın yarısına gelmeden tekrar resetliyordu ve her seferinde resetleme aralığı da kısalıyordu. Xp süresi yetmeyecek dedim. Win98 kurayım dedim. Yetmedi. İnanmayacaksınız win95 i bile denemeyi düşündüm. Son bir kere daha denemeye karar verdim. Win 98 kurulumu yapıyordum. Birden açık olan kasnın yanından bakmak aklıma geldi ve korkunç bir şey gördüm. İşlemcinin fanı çalışmıyordu. Hemen bilgisayarı kapattım ve makinede ne kadar fan varsa yağladım. Daha sonra xp yi ve tüm programlarımı sorunsuz kurdum. O zamandan beri de böyle bir uyarı almıyorum. Benimkisi sadece, bir örnek arkadaşlar. Daha başka nedenleri de olabilir...