Şimdi Ara

sistem ciddi bir hatadan kurtarıldı(nedir bu)?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
104
Cevap
0
Favori
69.825
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bilgisayarımı her açtığımda bir kaç gündür sistem ciddi bir hatadan kurtarıldı diye bir uyarı geliyor.bende hata raporu göndere basmıyorum.ne yapmayalım arkadaşlar sorunum nedir yardımcı olurmusunuz.aşağıdaki yazı hata raporu ayrıntıları adı altında çıkıyor.

Hata Raporu İçeriği
    Bu hata raporuna şu dosyalar eklenecek:
    C:\WINDOWS\Minidump\Mini012406-06.dmp
    C:DOCUME^^1\TARIK\LOCALS^^1\Temp\WER2.tmp.dir00\sysdata.xml

yukarıda yazdığım hata raporunun içeriği ayrıntılarda bu çıkıyo.Arkadaşlar ekran kartını yeniden yükledim.sorunum çözülmedi.acaba bir dosyamı silindi.nerden bulabilirim bu hatanın kodunu?

• Aynı sorun bendede vardı bazı programları kaldırdım düzeldi şimdi rahat bir şekilde bilgisayar kullanabiliyorum...

O KADARÖNEMSENECEK BİR OLAY DEĞİL BİRDE HATA GÜNLÜĞÜNE KAYDEDER.ZATEN SİSTEMİ TEKİP AÇISINDAN

siz mavi ekralardan kurtarıldınız anlamına gelen bi mesajdır

ama yaalandır, tekraar tekrar olur

sonuçta yazılımın bi hatası olduğundan ALLAH DONANIMINA ZEVAL VERMESİN

winddowsu tekrar tekrar yükleyebilirsin...

korkulcak bişey değil

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi adenizi -- 25 Ocak 2006 16:31:27 >
    Daha Fazla Göster
  • windows içinde bazı dosyalarında sorun olabilir. sistem geri yükleme veya sistem onarmayı dene olmazsa yeniden windows kurmanı tavsiye ederim..
    Olumlu Referanslarım : cosanadam ; FreeBoyKsK ; $idikli ; xeon82 ; STaRBoY ; badcrow ; frarslan ; taktik ; Nosferatu ; delon ; RISE OF APOCALYPSE ; guven35 ; punta ; pacman ; sametcandemir ; kartal2339 ; alişeker ; desouza ; WebEX ; HasCengawer ; ozgur_erdogan ; wild ; java ; rotasmmm ; PeTeR PaN ; FATALIST ; 8thsin ; mahoni_20

• hata raporunu kapatın gitsin.bazen sapıtıyor windows.hata uyarılarını kapatmak için;
    denetim masası-sistem-gelişmiş-hata bildirimi bölümünden devre dışı bırak'ı seçebilirsiniz.

Fuzuli
  • arada sırada temp klasörünü boşalt
    açılıştaki dosyalara bak (başlat-çalıştır-msconfig-başlangıç) anormal bişeyler varsa iptal et (onay kutusundan)
  • arkadaşlar o kadar basit değil malesef. her babayiğit de o sorunu çözemez. sorun bilgisayarla ilgili aklınıza gelebilecek herşeyden olabilir. yazılım, donanım,virüs, driverler, kullandığınız bi program........ ama en çok ramden şüphenelinir. bunun dışında işlemci ve ekran kartı ilk düşünülenler.

sana tavsiyem öncelikle rami kontrol etmek. tek slottan fazla kullanıyosan uyumsuzluk olabilir. işlemci çok ısınıyo olabilir. ısısını kontrol et.(fanı filan). ekran kartı driverlerini güncelle. psu yetmiyebilir. hdd bed sector olabilir. bazı arkadaşlarda kaspersky reset attırabiliyo...... dediğim gibi herşeyden şüphelenebilirsin.

ikinci önerim aldığın hata kodunu microsoft kb'ye yazmak ve sonuçları kontrol etmek.linki aşağıda
    http://support.microsoft.com/search/?adv=0

üçüncü tavsiyem aşağıdaki foruma bakman. mavi ekran hatalarıyla ilgileniyo ve sorununu ona da anlatabilirsin. çözümünde yardımcı olabilir.
    http://forum.donanimhaber.com/m_4410613/tm.htm

• Kahrolsun mavi ekranlar,yasaşın linux...
    Windows oturumlar kapatılırken bazı dosyaları sorunsuz
    kapatılıp kapatılmadığını tutmak için oluşturur ve
    başarılı oturumlar ardından bu dosyalar silinir.
    Bazı durumlarda başarısız bir oturum kapanmasının ardından
    Bu dosyalar silinemez ve yeniden bilgisayarı açtığınızda
    Windows bunların var olduğunu görünce hata mesajı verir.
    Eğer ki bilgisayarınızda sorun yok ise o mesajda bahsedilen
    dosyaları silerek mesajın gelmesini engelleyebilirsiniz.
    Ayrıca bazı sistemlerde bir sorun olmamasına ragmen bu
    hatayla karşılaşılabilmekte ve Microsoft'un sitesinde
    bu hatayı düzelten bir yama bulunmaktadır.
    Xp SP2 kullananlar bu yamayı çalıştıramayacaktır çünkü
    daha önceki sürümler için geçerlidir. Yamayı sormayın
    onun linkini şimdi bulmam zor. onu da siz araştırırsınız
    google da çıkan hata mesajını yazın
    birçok döküman gelecektir. genelde ingilizce olmakla beraber
    linkler ile ilerleyerek microsoft un yamasına ulaşabilirsiniz.

• herkese teşekkür ederim ama ben hala sorunumu çözemedim
  • galiba bunun overclockla alakası var ben yapmadan once hıcbırseyy olmuyordu bı yaptım bırden kut dıe gıdıyo oyun oynarken restart atıyo sonrada sıstem cıddı bır hatadan kurtarıldı dıyor 3,6 ghzden 4,9 ghz de calıstıgında yapıyordu 4 de cektım artık yapmıyo bı dene istersen overclock yappıyorsan dusurmeyı dnee
  • Overclock la değil beklenmeyen restart ve kapanmalarla ilgili bir sorun. xp sp2 yüklü değilse bahsettim patch ile düzeliyor der microsoft. eğer yüklü ise o belirttiği dosyaları silerek olması muhtemel. ancak tahminim bu beklenmeyen restart veya kapanma bilgisayarın kapanış prosedürüne kalıcı bir zarar vermiş olabilir. öyle bir durumsa beni aşar.
  • Bu konuda scorpion'a tümüyle katılıyorum. Oldukça ciddi bir sorunun göstergesidir bu durum. Ayrıca bu tip sorunlar genellikle donanımsal sorunlardan kaynaklanır. Örneğin bir dönem bende vardı. Sık sık resetliyordu. Artık windows çöküyor dedim ve format attım. Ama daha formatın yarısına gelmeden tekrar resetliyordu ve her seferinde resetleme aralığı da kısalıyordu. Xp süresi yetmeyecek dedim. Win98 kurayım dedim. Yetmedi. İnanmayacaksınız win95 i bile denemeyi düşündüm. Son bir kere daha denemeye karar verdim. Win 98 kurulumu yapıyordum. Birden açık olan kasnın yanından bakmak aklıma geldi ve korkunç bir şey gördüm. İşlemcinin fanı çalışmıyordu. Hemen bilgisayarı kapattım ve makinede ne kadar fan varsa yağladım. Daha sonra xp yi ve tüm programlarımı sorunsuz kurdum. O zamandan beri de böyle bir uyarı almıyorum. Benimkisi sadece, bir örnek arkadaşlar. Daha başka nedenleri de olabilir...

• Mini012406-06.dmp adlı dosya KERNEL dosyasıdır yane registry lerde sorun var

makine ne TuneUp kur ve hataları denetlet
    baya yararlı bir program...
    hatalı registry ayarlarını, ugulamalardaki hataları, donanımınla ilgili hataları görebilirsin VE DÜZENLER...
    kullanımı da basittir
    ayrıca makine açılırken ram sayıyorsa raminde sorun yok demektir...
    eger anakartın msi ise amd kullanıyorsan ve corecenter adındaki prg'yi yükle (anakartın destekliyosa )
    ama bence sorun registry ayarlarının yol açtığı bişey...YANE WİNDOWS YAZILIMININ YOL AÇTIĞI BİŞEY
    tıkla yükle

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi adenizi -- 28 Ocak 2006 3:43:06 >

• AYRICA HERKESE TUNEUP PRG. KULLANMASINI ŞİDDETLE TAVSİYE EDİYORUM...

Orjinalden alıntı: adigechale

bilgisayarımı her açtığımda bir kaç gündür sistem ciddi bir hatadan kurtarıldı diye bir uyarı geliyor.bende hata raporu göndere basmıyorum.ne yapmayalım arkadaşlar sorunum nedir yardımcı olurmusunuz.aşağıdaki yazı hata raporu ayrıntıları adı altında çıkıyor.

Hata Raporu İçeriği
    Bu hata raporuna şu dosyalar eklenecek:
    C:\WINDOWS\Minidump\Mini012406-06.dmp
    C:DOCUME^^1\TARIK\LOCALS^^1\Temp\WER2.tmp.dir00\sysdata.xml

yukarıda yazdığım hata raporunun içeriği ayrıntılarda bu çıkıyo.Arkadaşlar ekran kartını yeniden yükledim.sorunum çözülmedi.acaba bir dosyamı silindi.nerden bulabilirim bu hatanın kodunu?

sysdata.xml : HATALARIN YAZILI OLDUGU DOSYADIR.

Mini012406-06.dmp: KERNEL dosyasıdır. registry!!!

sen sysdata.xml dosyasının içine bir bak sorun içinde yazılı olmalı.
    bilgisayarı tekrar başlattığında bu sysdata.xml dosyası silinir. taaki yeni bir hata gelinceye kadar.

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.