Şimdi Ara

Ford Focus C-Max (79. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
9.709
Cevap
29
Favori
855.927
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7778798081
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ozzye36,

    Belki haklısın bayan ve erkek kullanımı tüketimi etkiliyor olabilir.
    İstanbul şehir içi eşim Pazartesi'den Cuma'ya günde 20 km.olmak üzere haftada 100 km. yol yapıyor ve araç 11 civarı yakıyor.
    Cumartesi ve Pazar daima ben kullanırım arabayı ve o hafta sonu biraz(50-60 km) yol yaparsak 8-9'lara düşürürüm ben tüketimi.
    Mazot almaktan almaya YB'yini sıfırladığım için sanki ben daha az yakan stilde kullanıyormuşum gibi görünmekle beraber Cumartesi-Pazar araba kullandığımız saatlerde genelde yol çok sıkışık olmaz ve bu da tüketimi düşürüyor olmalı.
    Şehirler arası tüketim tecrübelerimi yukarıda aktardım.İlaveten şunu da yazayım.Mazot aldığımda 80 km.ışığı yanıyordu.Sanırım 72 km kala full yaptım.113 liraya doldu.Aydın'a vardığımda 176 km. daha götürürüm diyordu.Yani 176-72=104
    Yaptığım yol 576+104=680 km.uzun yolda ki menzilim.
    İstanbul şehiriçi menzilim ise 450 km. civarıdır.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: egeliefe

    Selam’lar,

    Bir yol hikayesi:

    15.07.2006 Cumartesi saat 11.15’de Acıbadem’den(İstanbul) Aydın’a doğru yola çıktık.Bir gece önceden depo full’lenmiş ve lastik basınçları kontrol edilmişti.
    Cumartesi sabahı bagajı düzgünce istifledim.3 yetişkin,bir bebek ve full bagaj olarak sevgili C-max’imiz ile ilk uzun yolumuza çıktık.(bir hafta önce İstanbul-Tekirdağ ve Tekirdağ-İstanbul yapmıştım ama o uzun yol sayılmaz)
    Acıbadem’den-Pendik feribot iskelesi arası 30 km. İmiş.12.00 feribotu ile Yalova geçtik.12.50 gibi Yalova’daydık.
    Sırayla Bursa,Balıkesir,Manisa ve İzmir’den geçerek Aydın’a vardık.
    Yalova-Susurluk arası non-stop ve sorunsuz bir şekilde ilerledik.Klasik mola yerimiz olan Susurluk Yörsan’da WC molası verip,bebeğimizin altını değiştirdik.Birer soğuk kola yanımıza alıp yola devam ettik.(Dışarda yemeyi sevmediğimiz için yanımızda yer alan poğaça ve börekleri yiyorduk bir yandan)Yörsan çıkışı kucağımdan inmeyen 11 aylık oğlum sayesinde C-max’in arka koltuğu ile tanışmış oldum.Annemiz direksiyonda olduğu için şöför koltuğunu biraz öne çekmişti.Arka taraf bizim evin salonu kadarmış yahu!Çünkü oğlumun sabit bebek koltuğuna rağmen arka koltukta oğlum ile top oynayabiliyorduk.Yarım saat sonra oğlum benden sıkıldı ve annesini istedi.Tekrar direksyona geçtim.Sözde Tayyip duble yol yapıyor sağolsun.Ama eski asfaltın üstüne atılan yeni mıcırlı ve kalitesiz asfalt can sıkıcı.Tamam yol 2 gidiş 2 geliş ve geniş.Çukur da yok.Ama mıcırlı asfalt çok gürültülü,kalitesiz ve yamuk.Yapanlar mühendislikten nasiplerini almamışlar.
    İzmir’e vardığımızda saatler 18.10’u gösteriyordu.Yani tam 7 saatte hep 90-95’le gittiğimi zannederek(zannederek diyorum çünkü YB 80 ortalama yaptığımı gösterdi) İstanbul-İzmir yapmıştık.(Yörsan’da 15 dak.durmanın yanında Akhisar civarında 15 dakika da oğlumun kusma molası vardı.)
    Buraya kadar ki veriler şu şekildeydi:Ortalama hız:80 km.Tüketim 5,8/100 km. Ve mesafe 456 km.(Klima daima açıktı ve 22’ye ayarlıydı)
    İzmir’den-Aydın otabanına doğru ilerledik.Bu otoban bana her zaman ağır bir yemek sonrası hayır diyemeyeceğim kaymaklı ekmek kadayıfı gibi gelmiştir.Güvenliği elden bırakmadan ve oğlum bir daha kusmasın diye biraz acele ederek ortalama hız 160 ile otobanda seyrettim.Araç 3.100 devirde sabit 180 km. Hız yapıyordu(10 dakika kadar böyle seyrettim)Güvenli bir ortamda ise acaba kaç yapacak diye gaza abandım ve 4.000 devirde 200 km. Hızı gördüm.Sonra ayağımı gazdan çektim.Sanırım 210’u görebilirdim.
    Otoban bitti ve Aydın’da eve ulaştığımda veriler şu şekilde idi:(İstanbul’dan beri YB’ını hiç sıfırlamadım) ortalama hız:95 km.Tüketim 6,3/100 km. Ve mesafe 576 km.(Klima daima açıktı ve 22’ye ayarlıydı)
    Otobanın 2 gişesi arası mesafeyi tam bilmiyorum ama 101 km. Filan olsa gerek.Eşim bana 45 dakika süre vermişti ama ben 35 dakika’da 2 gişe arası mesafeyi geçtim.(Bunu övünmek için söylemiyorum.Yolu sık sık kullanan Trcapital ne kadar hızlı geçtiğimi anlayacaktır)
    Tam 19.10’da Aydın’da evde idik.Oğlum bir daha kusmadan vardığımız için ve oğlumuzun alışmış olduğu akşam yemeği saati olan 19.15-19.30 aralığına yetiştiğimiz için mutluyduk.
    Sonuçta 8 saatte İstanbul-Aydın yolcuğulumuz sağ salim bitirmiş olduk.
    206 yolculuklarımla karşılaştırmak gerekirse C-max daha az yoruyor,daha az sarsıyor,daha çok konfor ve güven sağlıyor,sollamaya çıkarken düşündürmüyor ama daha az yakmıyor.

    Hava durumu:İstanbul’da 30 derece idi.Yol boyunca güneye doğru ilerledikçe 33 derece oldu.Manisa’da 35,5’u gördüm.İzmir’de ise 34.Ve saat 19.00 olmasına rağmen Aydın’da 37 derece!!!

    Cruise control ilk tecrübem:Bursa’da İzmir otabanı diye bir yol yapmışlar.Bu otobana girdiğimde ilk kez crusie’yi açtım.Kurması gerçekten kolaymış,çok pratik ve büyük kolaylıkmış.Bu otobande üst limit 90 olduğu için 99 civarına kurdum.Sanki gaza başkası basıyor gibi bir his uyandırdığı için ilk kullanımda biraz endişeli ve gergindim.Ama fren veya gaza basınca hakimiyetin bana geçtiğini farkedince 10 dakika içinde crusie’ye alıştım ve çok sevdim.Herkese tavsiye ederim.Bursa’dan sonra’da uygun olan yollarda da 99’a kurulu olarak crusie’yi kullandım ve hiç radara yakalanmadan yolumu bitirdim.

    İkinci ve kısa yol hikayem:17 Temmuz sabahı Aydın’dan Bodrum’a doğru tatil için yola çıktık.(Türbükü Club Voyage otel)Yol 170 km. İmiş 65 ortalama yapmışım ve 6,6 yakmışım.Yaklaşık 3 saatte otele varmış olduk.22’si sabahı aynı güzergahtan(Türkbükü-Torba-Yatağan-Çine-Turtay yolu-Aydın) geçerek aynı veriler ile eve döndük.(5 gün boyunca annemiz tatil yaptı bense bebek baktım!Oğlumla çalışma hayatı nedeniyle berbaer geçiremediğim saattlerin acısını çıkarmış olduk.)

    Otel’de bizden gari(hemen Aydın şivesine dönüvermişim) 3 C-max vardı.
    1)Opak beyaz Ankara’lı trend benzinli.
    2)Metalik gri Ankara’lı ghia TDCİ ve
    3)Metalik siyah İstanbul’lu ghia TDCİ.
    Belki sizlerden birinin aracı olabilir diye yazdım.

    Tatildeyim diye çok uzun yazmışım.Okuyanların gözlerine sağlık.
    Sürç-i lisan ettiysek affola.
    (Bu Cuma’ya kadar Aydın’dayım.)


    sevgili egeliefe benim cmax tdci manual yol bilgisayarı maalesef %10 daha az tüketmişim gibi gösteriyor. Tatilde bende 3250 km yol yaptım yol bilgisayarı ort. tüketim değeri olarak 5.4 lt verirken ben 196 lt mazot tükettim, yani196x100/3250 =6.03 lt.tükettim. Sen bu seyahatin boyunca aldığın mazotun lt hesabını yaptın mı? Acaba cvt lerin yol bilgisayarı nasıl veriler veriyor? İyi tatiller.




  • tissot1853,

    İstanbul'da 72 km.kaldı mazotun bitmesine uyarısı ile 112 liraya full depo mazot aldım.

    Yaptığım yol 576+104=680 km.uzun yolda ki menzilim.

    680 km. 112 lira ise 1 km=16,47 kuruş.

    YB ise 100 km'de 6,3 yaktın dedi.Yani 1 km'de 16,38 kuruş(1 litre mazotu 2.600 liradan almıştım)

    Biraz fark var ama %10 kadar değil gibi...
  • Bu fiyat kullanılmış içinmi sıfırmı?
    quote:

    Orjinalden alıntı: serthun

    2006 tdcı ghıa 35.5 aldım sizce fiyat normal mi?

  • quote:

    Orjinalden alıntı: serthun

    2006 tdcı ghıa 35.5 aldım sizce fiyat normal mi?


    fiyat çok iyi bence arabada bi problem yoktur umarım garantisi devam ediyormu bizim enişte niyetli burdanda duyurmuş olayım bütün arkadaşlara c*max ghia cvt model arıyoruz yardımcı olursanız sevinirim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi panikyok -- 25 Temmuz 2006; 22:58:16 >
  • arkadaşlar dün ıslak bir yolda viraja biran hızlı girince araba kaydı. Zor toparladım.
    doğruyu söylemek gerekirse biraz da korktum. Aynı virajı yüzlerce kez toyata ile hatta resmi araç ile geçmeme rağmen hiç kaymamıştı. C-MAX' ın çok rahat o virajı alabileceğini düşünüyordum. Acaba yol çok mu ıslaktı. Ben arıcı yeni aldım sayılır Uzun süredir kullanan arkadaşlar sizce normal mi?

    Birde bu sorum egeliefe'ye? aydının neresindensin?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: serthun

    arkadaşlar dün ıslak bir yolda viraja biran hızlı girince araba kaydı. Zor toparladım.
    doğruyu söylemek gerekirse biraz da korktum. Aynı virajı yüzlerce kez toyata ile hatta resmi araç ile geçmeme rağmen hiç kaymamıştı. C-MAX' ın çok rahat o virajı alabileceğini düşünüyordum. Acaba yol çok mu ıslaktı. Ben arıcı yeni aldım sayılır Uzun süredir kullanan arkadaşlar sizce normal mi?

    Birde bu sorum egeliefe'ye? aydının neresindensin?



    Serthun selam!

    C max'ın önü ağır ,arkası hafiftir eğer lastiklerdeki hava yüklü duruma göre ayarlı ise kuru zeminde bile sürpriz yaşayabilirsin.Bu konuya 24. sayfada yazmıştım.C max'ın yol tutuşu super diye viraj girişlerinde sınır bölgeleri yoklarsan o yaşadığın korku anları oluşur.
    Herşeyin bir sınırı vardır, C max'ın yol tutuşununda.




  • evet bende tatildedn döndüm ayın 19 unda dedemlerle uçaka bindiğim için izmir istanbul yolculuğuna katılamadım kalan kısmını anlatıyorum :)
    ancak elimde pek veri yok sadece 150 yltlik yakıt aldık ve istanbuldan izmire geldik(çanakkale üzerinden geze geze)
    yolculuk zevkliydi
    klima hiç kapanmadı
    bizi tek üzen arabanın altının clio ya göre alçak olması idi (babam buna çok dikkat ediyor 99 sonunda aynı fiyat olmasına rağmen corolla yerine clio aldı)
    çanakkalde gezeken bolca sürttü altı
    ama feribota binerken öyle bi vurdu ki içim cız etti ve baktığımızda arabanın altında su vardı babam baya bi üzüldü hemen servise gittik adam bişey olmaz klima suyudur falan dedi ama lifte kaldırıp bakmaya ikna ettik :D
    sadece kartel koruma üzerine çikler vardı bişey olmamasına çok sevindik ve yola devam ettik
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ozzye36

    evet bende tatildedn döndüm ayın 19 unda dedemlerle uçaka bindiğim için izmir istanbul yolculuğuna katılamadım kalan kısmını anlatıyorum :)
    ancak elimde pek veri yok sadece 150 yltlik yakıt aldık ve istanbuldan izmire geldik(çanakkale üzerinden geze geze)
    yolculuk zevkliydi
    klima hiç kapanmadı
    bizi tek üzen arabanın altının clio ya göre alçak olması idi (babam buna çok dikkat ediyor 99 sonunda aynı fiyat olmasına rağmen corolla yerine clio aldı)
    çanakkalde gezeken bolca sürttü altı
    ama feribota binerken öyle bi vurdu ki içim cız etti ve baktığımızda arabanın altında su vardı babam baya bi üzüldü hemen servise gittik adam bişey olmaz klima suyudur falan dedi ama lifte kaldırıp bakmaya ikna ettik :D
    sadece kartel koruma üzerine çikler vardı bişey olmamasına çok sevindik ve yola devam ettik

    beterin beteri vardır. Önceki aracım golf 4 çok daha alçaktı, adeta işkence idi. Şimdi cmax onun yanında çok yüksek! kalıyor. Arabanın değil TR yollarının hali bu!




  • serthun,

    Ev Merkez'de Zafer mahallesinde.Pınarbaşı'nın dibinde.Salı pazarının sokaklarının birinde.
    Köy Dalama ile Köşk arasında.(Karahayıt)
    Sen?

  • Herkese selamlar.
    Sanırım herkes tatilde ve c-max'leri daha yakından tanıma için bundan daha iyi zamanlar olamaz.Ben de tatildeyim ve forumu uzun zamandır takip edemediğim için didim civarında olan bi arkadaşın buluşma teklifini çok geç farketdim gerçekleşmesini çok isterdim.
    Aracı tatile çıkmadan önce servise götürüp bakımını yaptırdım fatura 182-ytl.'ye çıktı.Yalnız aracı 15000.km'den önce götürdüğüm için mazot filterisinin daha çok temiz olduğunu ve tatil dönüşü değiştirelim tekliflerini de kabul etdim ve mazot filtresi değişmedi.Araç şu an 12000.km'de.Ama önceki sayfalarda yer alan hava filtresi olayı gerçekten doğru.Benim anladığım şudur ki her 7500.kmde bir bunun değişmesi lazım yoksa yakıt istasyonuna ortak olmamız gerekecek.
    ön göğüsdeki kapak sıcaklardan kaynaklanan kavrulma sonucu gevşedi ve gözle görünen ve de sesiyle sinir bozan bi vibrasyon başladı.Servisden değiştiricez dediler.Aracı haftaya tekrar getirin elimizde parça yok bir de yetki alma işi varmış anlıycanız uzun iş dedim tatil dönüşüne kaldı artık bu iş.
    Yakıt tüketimi konusunda kendi edindiğim veriyi sizinle paylaşıyim.km'de 158-ykr.klima açık sürat en fazla 140km/s oda sürekli değil.ha birde yolun 1/4'ü şehir içi katedildi.Tam manasıyla uzun yol verisi sayılmaz.Önceki 2.0lık opelden sonra ilaç gibi geldi de diyebilirim.
    Herkese iyi tatiller kazasız belasız sürüşler...




  • egeliefe;
    nazilli
  • quote:

    Orjinalden alıntı: nr_4ever


    Herkese selamlar.
    Sanırım herkes tatilde ve c-max'leri daha yakından tanıma için bundan daha iyi zamanlar olamaz.Ben de tatildeyim ve forumu uzun zamandır takip edemediğim için didim civarında olan bi arkadaşın buluşma teklifini çok geç farketdim gerçekleşmesini çok isterdim.
    Aracı tatile çıkmadan önce servise götürüp bakımını yaptırdım fatura 182-ytl.'ye çıktı.Yalnız aracı 15000.km'den önce götürdüğüm için mazot filterisinin daha çok temiz olduğunu ve tatil dönüşü değiştirelim tekliflerini de kabul etdim ve mazot filtresi değişmedi.Araç şu an 12000.km'de.Ama önceki sayfalarda yer alan hava filtresi olayı gerçekten doğru.Benim anladığım şudur ki her 7500.kmde bir bunun değişmesi lazım yoksa yakıt istasyonuna ortak olmamız gerekecek.
    ön göğüsdeki kapak sıcaklardan kaynaklanan kavrulma sonucu gevşedi ve gözle görünen ve de sesiyle sinir bozan bi vibrasyon başladı.Servisden değiştiricez dediler.Aracı haftaya tekrar getirin elimizde parça yok bir de yetki alma işi varmış anlıycanız uzun iş dedim tatil dönüşüne kaldı artık bu iş.
    Yakıt tüketimi konusunda kendi edindiğim veriyi sizinle paylaşıyim.km'de 158-ykr.klima açık sürat en fazla 140km/s oda sürekli değil.ha birde yolun 1/4'ü şehir içi katedildi.Tam manasıyla uzun yol verisi sayılmaz.Önceki 2.0lık opelden sonra ilaç gibi geldi de diyebilirim.
    Herkese iyi tatiller kazasız belasız sürüşler...



    nr_4ever Selam!!!

    Üzülme birşey kaçırmadın.
    Ben sarfiyat konularından sıkıldığımdan dolayısı, mesela yani diye yazmıştım.
    Ama olmayacak birşey değil.
    Kimse ilgilenmedi.

    Serthun nazillinin asfaltları aşırı kaymaktır dikkat et c max'ı kaydırma.




  • Didimde, birinci C max'lılar toplantınsına ilgi varmı?

    Herkes tatil beldelerinde iken tam zamanı .

    İlgili olanlar elini kaldırsın. Nasılolsa tdci ler az yakıyo .
  • dostum g.m.y.
    memleketim nazilli
    ama iş dolayısı ile adıyamanın bir ilçesindeyim
    Agustos 18'de C-Max o kaymak yollarla tanışacak işallah.
    Malum buraların yolarını tahmin edersiniz.
    18'den sonra ben gelirim...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: serthun

    dostum g.m.y.
    memleketim nazilli
    ama iş dolayısı ile adıyamanın bir ilçesindeyim
    Agustos 18'de C-Max o kaymak yollarla tanışacak işallah.
    Malum buraların yolarını tahmin edersiniz.
    18'den sonra ben gelirim...



    C max'ın 09 olunca alırsın bi NZ veya NY çok da yakışıklı olur.Benimki NY.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi g.m.y. -- 27 Temmuz 2006; 23:43:31 >
  • herkese slm,

    cmaxın ilk bakımı 15 binde mi ?
    ve bu bakım ücretlimi ücretsizmi nasıl oluyo.
    ilk bakım ücretsiz gibi bi olay varmı?
  • cmax i olan arkadaşlar araç içinin aşırı ısınmasından dolayı cam filmi uyguladınız mı. Sonuçlar nasıl? Autoshow da 5 derecelik faydadan söz ediliyor. Birde ziebart ın ön cama yaptığı spelling denen film uygulaması varmış. 169 usd, görüşü de engellemiyormuş. Yani camı koyulaştırmadan güneş den gelen ısıyı kesiyor. Diğer camlara uygulamadan sadece ön cama uygulamak mantıklı mı? Bir de malum TR yollara nedeniyle ön cam kırılırsa para boşa gidicek. Gerçi ön cam aşırı yatık olması dolayısı ile bugüne dek 62000 km boyunca sayısız taş geldi ama hepsi sekti Oysa 2. aracım fiesta küçücük ön camıyla 8000 de cam kırdı. Tüm camlara film + ön cama ziebart maliyeti 500 ytl yi buluyor.
  • Sipru merhaba

    2006 modelleri 15.000km veya 1 yıl sonunda bekliyorlar ama bunun için bakım kılavuzunu kontrol et orada 6 aylık bakım için bir bölüm varsa 6.ayında bakıma götürmen gerekiyor.

    Ben geçen hafta izmir otokoçta 15.000 km bakımını yaptırdım.

    Mazot filitresi
    Yağ filitresi
    Hava Filitresi
    Polen filitresi ( ithal olan )
    Yağ
    ve bir kısım sarf malzemeleri ile toplamda 260 ytl yi aldılar. Burada en pahalı parça 90 Ytl ile mazot filitresi idi.

    Bilgin olsun....


    quote:

    Orjinalden alıntı: sipru

    herkese slm,

    cmaxın ilk bakımı 15 binde mi ?
    ve bu bakım ücretlimi ücretsizmi nasıl oluyo.
    ilk bakım ücretsiz gibi bi olay varmı?
  • yani etimizden sütümüzden yararlanıyorlar...

    iyimiş.

    quote:

    Orjinalden alıntı: surucu

    Sipru merhaba

    2006 modelleri 15.000km veya 1 yıl sonunda bekliyorlar ama bunun için bakım kılavuzunu kontrol et orada 6 aylık bakım için bir bölüm varsa 6.ayında bakıma götürmen gerekiyor.

    Ben geçen hafta izmir otokoçta 15.000 km bakımını yaptırdım.

    Mazot filitresi
    Yağ filitresi
    Hava Filitresi
    Polen filitresi ( ithal olan )
    Yağ
    ve bir kısım sarf malzemeleri ile toplamda 260 ytl yi aldılar. Burada en pahalı parça 90 Ytl ile mazot filitresi idi.

    Bilgin olsun....


    quote:

    Orjinalden alıntı: sipru

    herkese slm,

    cmaxın ilk bakımı 15 binde mi ?
    ve bu bakım ücretlimi ücretsizmi nasıl oluyo.
    ilk bakım ücretsiz gibi bi olay varmı?






  • 
Sayfa: önceki 7778798081
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.