Şimdi Ara

TomTom yeniden yapılanma gereği işgücünün yüzde 10'unu kesiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
2.658
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  • TomTom yeniden yapılanma gereği işgücünün yüzde 10'unu kesiyor





     


    İlk yaygın kullanıma kişisel navigasyon cihazları formatında başlayan uydu takip sistemleri, sonrasında araç içi sistemlerde kendisine yer buldu. Navigasyon sistemleri en yaygın kullanım şeklini ise akıllı telefon ve tabletler için geliştirilen donanım ve yazılımlarla elde etti. 




    3 boyutlu binalar, bina içi krokiler, GPS, Galileo ve Glonass teknolojilerine destek, mobil cihazları navigasyon konusunda oldukça ön plana çıkardı. Ancak bu gelişme kişisel navigasyon cihazı üreticilerini zora soktu. Bunlardan birisi de TomTom. 




    Navigasyon konusunda en başarılı firmalardan olan  Hollandalı TomTom, yeniden yapılanma süreci kapsamında işgücünün yüzde 10'unu kesme kararı aldı. Firmanın yeniden yapılanma süreci kapsamında kişisel navigasyon cihazı üretiminden tamamen çekilmesi söz konusu. Daha önce yıllık işletim karında 50 milyon avro kesinti kararı alan TomTom, devamında işçi çıkarma sürecine girdi. 




    Kişisel navigasyon cihazları pazarından çıkmayı planlayan firma bunun yerine araç içi sistemler ve filo takip programları gibi konularda uzmanlaşmayı istiyor. 





     

     



  • işgücünün yüzde 10unu kesmek nasıl bir tabirdir?? Cani mi, kasap mı bu insanlar?? kim kimi kesiyor? bu nasıl bir Türkçe :)))
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Batuist

    işgücünün yüzde 10unu kesmek nasıl bir tabirdir?? Cani mi, kasap mı bu insanlar?? kim kimi kesiyor? bu nasıl bir Türkçe :)))

    Eğer kendin Türkçe'den çok anlasaydın, yan anlam olarak kullanıldığını anlaya bilirdin.
  • In-Dash sistemler artık giderek ucuzlayıp standart hale gelmekte. Örnek; Türkiye'de çıkan son Tofaş ve Renault modeller; Avrupadan bahsetmiyorum bile.

    Bu sistemler üzerine yazılım ve harita satmak bir çok saha çaılşması ile cihaz maliyetlerini azaltacağından daha cazip geliyor demek ki firmalara.

    %10 azalması derken neye göre %10 azalacak bunu bilemeyiz. Belki de bu tasarrufu bizler hiç hissetmeyiz. Şöyle; pazar payı için firma 5 cihaz piyasaya sürecekse bunu 2 modele düşürerek ciddi bir tasarruf sağlayabilir kendince.

    Ama her türlü azaltılan faktörlerin başında "insan" faktörü önde gelmekte. Dünya'da insan sayısı artarken iş gücü de azaldığını düşünüyorum. Bu da gelecek nesillerdeki iş potansiyelini olumsuz etkileyecektir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: S

    quote:

    Orijinalden alıntı: Batuist

    işgücünün yüzde 10unu kesmek nasıl bir tabirdir?? Cani mi, kasap mı bu insanlar?? kim kimi kesiyor? bu nasıl bir Türkçe :)))

    Eğer kendin Türkçe'den çok anlasaydın, yan anlam olarak kullanıldığını anlaya bilirdin.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: ekrem71

    [html]
    <center><img border="0" src="https://forum.donanimhaber.com/images/images/haber/30676/tomtom-firings-1208.jpg" alt="" /></center>
    <!--- RESİM BİTİR --->
    <div style="text-align: center;"><br />
    </div>
    <div> </div>
    <div>
    <div>İlk yaygın kullanıma kişisel navigasyon cihazları formatında başlayan uydu takip sistemleri, sonrasında araç içi sistemlerde kendisine yer buldu. Navigasyon sistemleri en yaygın kullanım şeklini ise akıllı telefon ve tabletler için geliştirilen donanım ve yazılımlarla elde etti. </div>
    <div><br />
    </div>
    <div>3 boyutlu binalar, bina içi krokiler, GPS, Galileo ve Glonass teknolojilerine destek, mobil cihazları navigasyon konusunda oldukça ön plana çıkardı. Ancak bu gelişme kişisel navigasyon cihazı üreticilerini zora soktu. Bunlardan birisi de TomTom. </div>
    <div><br />
    </div>
    <div>Navigasyon konusunda en başarılı firmalardan olan  Hollandalı TomTom, yeniden yapılanma süreci kapsamında işgücünün yüzde 10'unu kesme kararı aldı. Firmanın yeniden yapılanma süreci kapsamında kişisel navigasyon cihazı üretiminden tamamen çekilmesi söz konusu. Daha önce yıllık işletim karında 50 milyon avro kesinti kararı alan TomTom, devamında işçi çıkarma sürecine girdi. </div>
    <div><br />
    </div>
    <div>Kişisel navigasyon cihazları pazarından çıkmayı planlayan firma bunun yerine araç içi sistemler ve filo takip programları gibi konularda uzmanlaşmayı istiyor. </div>
    </div>
    <div><br />
    </div>
    <div> </div>
    <div> </div>[/html]

    Selamlar Ekrem71

    haberin orijinali ile ilgili bir link vb. var mi??

    kolay gelsin

    alim k.
  • Alim bey ,

    haber buradaymış :

    http://www.businessweek.com/news/2011-10-24/tomtom-begins-restructuring-program-that-will-include-job-cuts.html

    ayrıca nokia da işgucu kesintisine gidiyor , bunun anlamı herhalde navteq de kesecek

    http://www.huffingtonpost.com/2011/09/29/nokia-job-cuts_n_986759.html

    sanırım size daha az rakip kalacak Türkiyede
  • kaymağı yediniz tabi , altı başkalarına köpek maması
  • Yalnız; orada Otomotiv Sektör satışlarıyla ilişkilendirmiş; yanıltıcı olmasın sakın...
  • Örnek; Türkiye'de çıkan son Tofaş ve Renault modeller; Avrupadan bahsetmiyorum bile

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.