Şimdi Ara

AMD Radeon HD 6990, DisplayPort 1.2 sertifikası alan ilk ekran kartı oldu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
2.739
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj




  •  

    Yeni nesil grafik işlemci tasarımını kullanan Radeon HD 7900 serisi ekran kartlarını Ocak ayı ile birlikte endüstrinin beğenisine sunması beklenen AMD, bu defa mevcut ekran kartları ile gündeme geldi ve çift grafik işlemcili Radeon HD 6990, kısa adı VESA olan Video Elektroniği Standartları Birliği tarafından DisplayPort 1.2 Sertifikası verilen ilk ekran kartı oldu.

     

    DisplayPort 1.2 teknolojisi ile 5.4 Gbps HBR2 (High Bit Rate 2) seviyesinde destek veriliyor ki bu sayede maksimum veri transfer hızı da iki kat artarak 21.6Gbps'ye çıkıyor. Artan transfer hızı sayesinde daha yüksek çözünürlükte, renk derinliği daha fazla ve ses kalitesi daha gelişmiş içerik transferi de mümkün kılınıyor. Yeni sertifika ile gelen HBR2 veri bağlantı oranına ek olarak Radeon HD 6990, MST (multi-stream transport)(MST) ve Full High Definition 3D stereoscopic görüntü desteğini de sahip olduğu yetenekler arasına dahil ediyor.

     

    AMD Radeon HD 6990'a DisplayPort 1.2 Sertifikasını, VESA Yetkili Test Merkezli olan Kaliforniya merkezli Granite River Laboratuvarı verdi. Laboratuvarın baş teknoloji mühendisi olan Mike Engbreston açıklamasında, ilk DisplayPort 1.2 kaynak cihaz sertifikasyonunun bir parçası olan kendileri için çok önemli bir kilometretaşı olduğunu ifade etti.

     







  • eeeee ?
  • Amd geçenlerde 16 000 piksel desteğine kavuşmuştu bununla doğrudan bağlantısı olsa gerek daha fazla monitöre çözünürlük darboğazı yapmaksızın tek monitörde elde edilen kalite ve 3d görüntüleri daha fazla monitörde kayıp yaşamaksızın sunması güzel bir gelişme ilerki dönemlerde sıkça kullanabilecek bi ara birim olabilir bu ilki Amdnin vermiş olması şaşırtıcı değil orası da ayrı bi güzellik olmuş tbrklr amdye
  • ne zamandır olan karta yeni mi sertifika geldi... 7XXX serisinden hemen önce sertifikayı patlatalım az daha satalım ;)
  • bayılıyorum amd ye hele 6990 hayalim var ama şimdi yeni seriyi bekliyorum her açıdan karlı olucak ya yeni model alıcaz yada eski modeller ucuzluycak öyle alıcaz her türlü :D
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ahmetsaid_ak

    eeeee ?

    anliyorum.
  • güzel haber ancak, dolarları olana
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.