Şimdi Ara

2012 MODEL OPEL ASTRA CLASSIC 3 ALANLAR (100. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.260
Cevap
39
Favori
299.702
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 9899100101102
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: xxl567

    quote:

    Orijinalden alıntı: sile

    23 mayıs itibari ile düz vites standart paket HB astra 40500 tl ye almış bulunuyorum,park sensörüve cam filmi yapıldı ist da maalesef hep standart model var konfor bulamadım,750 tl ye +2 garanti yaptırdım,ilk kullanımlarda neye dikkat etmeliyim 90 km geçilmemeli yüksek devir falan gibi?
    astra G ye göre direksiyon bayağı sert geldi bu sertlik açılırmı ilerde
    birde araç 2013 model ama http://vindecoder.eu/opel bu siteden şasi sorgulamasında 2014 çıkşlı görünüyor,kafam karıştı hangi model bu araç fabrika hala üretiyor galiba
    bir de camları kumandadan kapama bahsediliyor bende olmadı servis yapabilirmi acaba?veya yaptıran varsa kaça yaptırdı.
    herkese kazasız sürüşler

    Aracınız hayırlı olsun hocam. Direksiyon maalesef sert ve öyle kalacak. Bu durum benim de canımı sıktı ama zamanla alışılıyor. İlk 1500 km 3000 devri zorda kalmadıkça geçmemeye çalışın. Daha sonra 6000 kmye kadar da aşırı zorlamadan dilediğiniz gibi kullanın. Araçlar 2013 model diye biliyorum. Nakliye, bayide bekleme vs derken normal bi durum. Kumandadan cam kapama olayı zor bişe değil, cam motoruna ekstra bir modül ekleniyor. Servis yapar mı bilmiyorum ama biz kuzenin doblosuna 50 liraya yaptırdık bi oto elektrikçide. Bizim Astra'nın garantisi bitince ben de düşünüyorum. Uzun lafın kısası, şu piyasa koşullarında bu paraya mükemmel bi araba aldınız. Güle güle kullanın, Allah kaza bela vermesin inşallah

    Aracınız hayırlı olsun.kazasız belasız binmenizi dilerim.Şu zamanda 40.000 tl ye alınabilecek en iyi arabadan almışsınız.Özellikle virajlarda daha iyi anlayacaksınız yola tutunmasını.Direksiyon sertliğini bende ilk aldığımda garipsemiştim ama şuan alıştım.hatta astra'nın direksiyonuna alışıp başka yumuşak direksiyonlu araba sürdüğünüzde onu da garipsemeye başlıyorsunuz.tamamen alışkanlık meselesi.o opel'in şasi sorgulama sayfasından bende aracımı arattım.2014 yazıyordu,halbuki arabam 2013 model.bende anlamadım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lider1980 -- 30 Mayıs 2014; 21:08:39 >




  • Rcp.y R kullanıcısına yanıt
    Şaka gibi sormayın, geçen sene de Ankaradaki bayilerin tamamı ağız birliği etmiş gibi 15k bakımı için 520 demişlerdi, Konya Özkaymakda 320ye yaptırmıştım. Uzatılmış garanti almamış olsam yanına bile yaklaşmam bu servisin ama el mahkum muhtemelen 500-600 civarı birşey isteyecekler ama hayırlısı bakalım. Fiyat bilgisi alınca paylaşırım burada

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Far sensoru kaça takılıyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar, bende 2013 mart ayında, Ordu daki bayiden 2012 siyah, manual, konfor paket aldım. Geçen yıl 6 ay askerde olduğum için fazla binemedim, henüz 7bin kmde. Araba gerçekten güzel, yalnız yakıt tüketimi canımı sıkıyordu. araç 4800 kmde olduğu için ve garantinin son yılı olduğu için 1. yıl bakımına gitmedim. Bakıma gitmediğim için garanti de bozuldu ve LPG taktırmaya karar verdim. A16XER motor kodlu olduğu için biraz da çekinerek, Aksarayda BRC taktırdım. Pek anlamıyorum ama galiba manifoldu delerek montaj yaptılar. VSR yide 2Alpg nin tavsiyesi değerlerinde aktif ettirdim. Ani yüklenmelerde fakir karışımı önlemek için belli oranda benzin püskürtüyor. 2000 km oldu herhangi bir sıkıntı yaşamadım şükür, bir tek sabahları lpg ye ilk geçtiği anlarda, 1den 2ye geçerken ayağımı debriyajdan çekince yığılma gibi tekleme gibi birşey oluyor. Bilmiyorum belki motor soğuk olduğu için yada benim hatam da olabilir. Her zaman yapmıyor zaten. LPG ye geçiş sıcaklığını 30 ayarlattım.

    yakıt tüketim değerlerine gelince, yol bilgisayarıyla hemen hemen uyuşuyor gibi sanki. Geçen gün 1400 km bir yolculuk yaptım ( %80 şehır dışı, genelde 110-120yle , klima genelde açık) tam 300 tl yakıt yaktı. LPGyi karışık yerlerden ortalama 2,50 TL den aldım. Ortalama 8,6 lt/100km ve 22 krş/km..

    Ayrıca ondan sonra LPG tamamen bitti, 20 tl lik yakıt aldım 2,49dan yaklaşık 8 lt. tam 92 km gitti. (tamamı şehir içi, az trafik, klima kapalı, sakin kullanım.) ortalama 8.7 lt/100km ve 22krş/km.
    Yakıt tüketiminden gayet memnunum şükür. Bu araçtan alıpta LPG taktırmayı düşününenlere yardımcı olur umarım.




  • bayide
    2013 benzinli
    fırsat aracı olarak geçiyor
    48 bin tl
  • 48 nedir yahu,max 41 fiyatı Essentia'larin. Konfor paket icin de o fiyat fazla.Zaten bu siralar aldiklarimiz hep 2013

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar bagaj için hangi fileyi kullanıyorsunuz acaba,
    birde araç hareket halinde kapılar nasıl kilitleniyor.
  • Bu araç hareket edince kapılar kilitlenmesi diye birşey yok galiba bizim arabalarda?

    Birde arkadaşlar, ben arabayı alalı 1 yıl 3 ay falan oldu, araba 7000 kmde olduğu için ben bakıma gitmedim hala, acaba bakımda önemli olan 15000 km mi yoksa 1 yıl mı?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi travian12 -- 5 Haziran 2014; 17:37:52 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: travian12

    Bu araç hareket edince kapılar kilitlenmesi diye birşey yok galiba bizim arabalarda?

    Birde arkadaşlar, ben arabayı alalı 1 yıl 3 ay falan oldu, araba 7000 kmde olduğu için ben bakıma gitmedim hala, acaba bakımda önemli olan 15000 km mi yoksa 1 yıl mı?

    Km önemli değil arkadaşım,aracının bakımlarını 1yıl dolunca yaptırman gerekir yoksa garanti kapsamından çıkar
    1.ve 2. Sene bakımlarını zamanında serviste yaptırırsan sıkıntı yaşamazsın

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Orijinalden alıntı: Lider1980

    Orijinalden alıntı: xxl567

    Orijinalden alıntı: sile





    Yol tutuşu Öyle Abartılığı Kadar İyi Değil İyi Ama Spor Arabaymış Gibi Abartılmaya Gerek Yok. Ama Fren Mesafesi Müthiş.Kaçla Gidersen Git Araba Durmak İstediğin Mesafede Duruyo.Yan Koltukta Oturan Yolcuların Paniklemesi En Büyük Örnek :)
  • Eskiden astra cd 1.6 vardı. Memnundum ama, H kasa gerçekten mükemmel. Sadece euro5 normundan dolayı biraz nazlı gidiyor, tek sıkıntım bu. Yakıtı şu an 35 km hız otalamasıyla 7.8/100km. Kilometre 12000de.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • selam beyler yaklaşık 6 ay önce bende 2012 essentia aldım araç 15 000 bakımına girmiş şuan 46 000 binde 30 bin bakımı özel serviste yapılmış tekrar 30 bin bakımı için yetkili servise gitmeye gerek varmı tahmini masraf ne kadar çıkar bilgilendirirseniz çok memnun olurum
  • nkaradeniz kullanıcısına yanıt
    Geçtiğimiz sene Ankara Reis bayisinde araç bakımımı yaptırdım. 30k bakımı için 700 TL verdim. Memnuniyeti sorarsanız fiyattan daha kötü bir misafir ağırlama anlayışları var. Öğleden sonra 15:00 araç teslimi ettim, saat 19:00 da aracı teslim aldım ve geç olduğu için aracı yıkayamıyoruz diyerek bahanede üretip, paranı aldık, sen işine bak şimdi, ne yaparsan yap gibi bir anlayış ile uğurlandım oradan. Üstüne birde sol ön lastiğimi patlatıp öyle teslim etmişler. Ufak bir demir parçası saplanmış. Rot balans ayarı ve ön arka lastik değişimi yaptıkları için basınç değişikliği olacağını düşündüğümden dolayı üzerinde durmamıştım ama bildiğin lastik patlak ve lastik sensörü yanar bir şekilde aracı teslim ettiler. Son gidişim olduğu için sineye çektim. Ankara Reis Servisi özellikle tavsiye etmediğim bir servis olup, Ankara içinde olan tüm kullanıcıların bu konulara özen göstermesini rica ederim.

    Tavsiye aldığınız özel servis varsa orayı tercih etmenizi öneririm. 2 yıllık garanti bitti ise hiç servise gitmeden bu şekilde halledin. Sonuçta orada çalışan insanlar 3-5 sene önce opel servisinde yine sizin aracınızın bakımını yapıyordu. Değişen dükkan ve birazda malzeme (aynı kalitede olabilir)

    Reis diğer illerde böyle değil ama Ankara özellikle kendini aşmış bir vaziyette.

    Saygılar ve selamlar...




  • tutkularda T kullanıcısına yanıt
    Cevap için teşekkürler, bu ayın 11inde 30k bakımını Elazığ karalarda yaptırdım, fiyat olarak 480 dediler, ancak bakım sonrası bir parçayı takamadıkları için fiyatı 400 tlye çektiler, geçen sene de 320 tlye yaptırmıştım, hizmet fena değil ama inanın aracını seven Opelciler bunların ustalarından daha çok araçlarına hakimler. Fiyat olarak memnun ayrıldım ama işini güzel yapan özel bir servis bulmak şart gibi, hepimize keyifli sürüşler

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bugün Ocak Ayında aldığım astra classic sedan easytronic 1.6 (115 hp)aracıma ilk defa 5 kişi ve arkası yüklü bindik,yokuş yukarı tırmanılan bir yere çıktık.açıkçası arabanın çekişini iyi bulmadım(bu kasanın 1.3 dizelini düşünmek bile istemiyorum)başka hangi arabaya binipte kıyasladınız diye sorarsanız 96 model renault europa 1.8(105 hp)ya bindim 8 yıl.onun tırmanışı daha iyi idi.kıyasladığım araba eşiti değil fakat 0 aldığım araçtan daha iyisini umardım.aynı sınıf ford focus,seat toledo,skoda rapid ve jettayı denemeyi çok isterdim.tsi motorların dolu vaziyette yokuş yukarı performansları atmosforik motorlardan iyi midir acaba ?sıfır alacak arkadaşların kesinlikle uzun soluklu testler yaparak ve bütçesince sınıfı tüm arabaları test etmelerini tavsiye ederim.pişman değilim aldığım arabadan ama sağlam oluğu kadar çekişte iyi olmalı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Lider1980

    Bugün Ocak Ayında aldığım astra classic sedan easytronic 1.6 (115 hp)aracıma ilk defa 5 kişi ve arkası yüklü bindik,yokuş yukarı tırmanılan bir yere çıktık.açıkçası arabanın çekişini iyi bulmadım(bu kasanın 1.3 dizelini düşünmek bile istemiyorum)başka hangi arabaya binipte kıyasladınız diye sorarsanız 96 model renault europa 1.8(105 hp)ya bindim 8 yıl.onun tırmanışı daha iyi idi.kıyasladığım araba eşiti değil fakat 0 aldığım araçtan daha iyisini umardım.aynı sınıf ford focus,seat toledo,skoda rapid ve jettayı denemeyi çok isterdim.tsi motorların dolu vaziyette yokuş yukarı performansları atmosforik motorlardan iyi midir acaba ?sıfır alacak arkadaşların kesinlikle uzun soluklu testler yaparak ve bütçesince sınıfı tüm arabaları test etmelerini tavsiye ederim.pişman değilim aldığım arabadan ama sağlam oluğu kadar çekişte iyi olmalı.

    Aracını sıfırmı aldın hocam kaç kmde,rodajını tamamlamamış araç ise gayet normal soyledikleriniz,ben ilk 2000km ye kadar tek kişi yokuşu zor çıkıyordum,şimdi normale dondu.
    Ama dediğinşz gibi Astra biraz hantal kalıyor rakiplerine nazaran orası doğru

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: tanseltan


    quote:

    Orijinalden alıntı: Lider1980

    Bugün Ocak Ayında aldığım astra classic sedan easytronic 1.6 (115 hp)aracıma ilk defa 5 kişi ve arkası yüklü bindik,yokuş yukarı tırmanılan bir yere çıktık.açıkçası arabanın çekişini iyi bulmadım(bu kasanın 1.3 dizelini düşünmek bile istemiyorum)başka hangi arabaya binipte kıyasladınız diye sorarsanız 96 model renault europa 1.8(105 hp)ya bindim 8 yıl.onun tırmanışı daha iyi idi.kıyasladığım araba eşiti değil fakat 0 aldığım araçtan daha iyisini umardım.aynı sınıf ford focus,seat toledo,skoda rapid ve jettayı denemeyi çok isterdim.tsi motorların dolu vaziyette yokuş yukarı performansları atmosforik motorlardan iyi midir acaba ?sıfır alacak arkadaşların kesinlikle uzun soluklu testler yaparak ve bütçesince sınıfı tüm arabaları test etmelerini tavsiye ederim.pişman değilim aldığım arabadan ama sağlam oluğu kadar çekişte iyi olmalı.

    Aracını sıfırmı aldın hocam kaç kmde,rodajını tamamlamamış araç ise gayet normal soyledikleriniz,ben ilk 2000km ye kadar tek kişi yokuşu zor çıkıyordum,şimdi normale dondu.
    Ama dediğinşz gibi Astra biraz hantal kalıyor rakiplerine nazaran orası doğru

    Evet sıfır almıştım.Yola tutunması,verdiği güven gerçekten muhteşem ama kasa hantal açıkçası.durma mesafesi falan çok kısa araba istediğin mesafede zınk diye duruyor ama ah bir hızlanabilsem belki motor açıldıktan sonra biraz düzelir.aracım şuan 2500 km'de




  • Lider1980 L kullanıcısına yanıt
    Hocam araç daha km yapmamış motor kendini açmamış performans beklemen için erken.benim araç 2011 model sıfır aldım şuan 25bin kmde gayet iyi durumda ama yeni aldığımda ilk birkaçbin km normal bayırı zor çıkıyordum :) araç birazda senin kullanmana bağlı olarak şekillenecek sürekli duşuk devirde kullanırsan araç hantallaşır,arasıra yuksek devirleri zorla motor açılsın :) ben 5bin kmden sonra otoyolda 215 lere çıktım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tanseltan

    Hocam araç daha km yapmamış motor kendini açmamış performans beklemen için erken.benim araç 2011 model sıfır aldım şuan 25bin kmde gayet iyi durumda ama yeni aldığımda ilk birkaçbin km normal bayırı zor çıkıyordum :) araç birazda senin kullanmana bağlı olarak şekillenecek sürekli duşuk devirde kullanırsan araç hantallaşır,arasıra yuksek devirleri zorla motor açılsın :) ben 5bin kmden sonra otoyolda 215 lere çıktım.

    Tansel bey arabanız benzinli classic sedan mı? onla mı 215 yaptınız?inş dediğiniz gibi olur ve araba açılır.aslında çok devirli kullandığım,zorladığım zamanda oluyor,beklemekten başka çarem yok.zaten aracı aldığım Ocak Ayında astra classic easytronic sedan sınıfı içinde en ucuz olandı.ben 47.000 tl'ye aldım,o zaman ford focus 1.6 powershift 51.000 tl idi,seat ve skoda'nın 2013 kalmamıştı ve 60.000 tl'den aşağı değildi.alsam alsam 4 daha koyup ford focus alabilirdim.oda sanırım atmosforik motormuş,1,6 olanı(1000 motor ecoboost motorun otomatiği olmadığı için ilgilenmedim)




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Lider1980

    quote:

    Orijinalden alıntı: tanseltan

    Hocam araç daha km yapmamış motor kendini açmamış performans beklemen için erken.benim araç 2011 model sıfır aldım şuan 25bin kmde gayet iyi durumda ama yeni aldığımda ilk birkaçbin km normal bayırı zor çıkıyordum :) araç birazda senin kullanmana bağlı olarak şekillenecek sürekli duşuk devirde kullanırsan araç hantallaşır,arasıra yuksek devirleri zorla motor açılsın :) ben 5bin kmden sonra otoyolda 215 lere çıktım.

    Tansel bey arabanız benzinli classic sedan mı? onla mı 215 yaptınız?inş dediğiniz gibi olur ve araba açılır.aslında çok devirli kullandığım,zorladığım zamanda oluyor,beklemekten başka çarem yok.zaten aracı aldığım Ocak Ayında astra classic easytronic sedan sınıfı içinde en ucuz olandı.ben 47.000 tl'ye aldım,o zaman ford focus 1.6 powershift 51.000 tl idi,seat ve skoda'nın 2013 kalmamıştı ve 60.000 tl'den aşağı değildi.alsam alsam 4 daha koyup ford focus alabilirdim.oda sanırım atmosforik motormuş,1,6 olanı(1000 motor ecoboost motorun otomatiği olmadığı için ilgilenmedim)

    Hayır hocam benim araç clasic hb 1.6 benzinli,sizin gibi sedan değil yani,focus almadığınız iyi olmuş hem yskıt daha fazla hemde en baz donanımlısıdır o fiyata

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 9899100101102
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.