Şimdi Ara

İlginç Android Market istatistikleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
4.409
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • İlginç Android Market istatistikleri






    Hafta başında 10 milyar indirme sayısını geride bırakan Android Market yeni bir başarıya daha imza attı. Google'ın resmi geliştirici blogu Android Developers tarafından mağaza ile ilgili ilginç istatistikler kamuoyuyla paylaşıldı.




    Son bir yılda uygulama indirme oranı yüzde 500 artış gösterdi. En çok uygulama Pazar günü saat 

    21.00'de indirilirken en az uygulama Pazartesi saat 04.00'da indiriliyor. Her gün 190 ülkeden uygulama indiriliyor.




    En çok uygulama indirilen 10 ülke ise Güney Kore, Hong Kong, Tayvan, ABD, Singapur, İsveç, İsrail, Danimarka, Hollanda, Norveç şeklinde.




    Kategori olarak Oyunlar yüzde 25.6, Eğlence uygulamaları yüzde 12.2, Araçlar yüzde 11.17, İletişim yüzde 6.45 oranında indiriliyor. Oyunlar içerisinde Arcade yüzde 39.25 iken zeka oyunları yüzde 22.08 oranında indiriliyor.




    Uygulamalardan derlenen istatistikler ise çok daha ilginç. Kullanıcılar sinema veritabanı IMDB uygulamasında son 4 ayda 1.87 milyon saat geçirdi. Can Knockdown oyununda bugüne kadar 10 milyar kutu yokedildi. Filedrunners HD oyununda Filedrunners birimleri her ay 690 milyon km katediyor. Talking Tom Cat oyununda kullanıcılar toplam 4054 yıl geçirirken, Tom 10 milyar kere devrildi. 




    Her hafta 100 milyon kelime 200 farklı ülkede Google Translate ile tercüme ediliyor. Her yıl Google Haritalar'da 18 milyar km'lik rota çiziliyor. Shazam üzerinde Adele şarkıları 1 milyon 789 bin kere dinletildi. SwiftKey X klavye uygulaması kullanıcılara 20 milyar kez tuşa basmaktan tasarruf ettirdi. Asfalt oyunu oynayan oyuncuların hız deneyimini gerçek hayata yansıtması durumunda 3 milyar dolar trafik cezası yazılacaktı.




    Market istatistikleri katlanarak artmaya devam edecek. Ayrıca 10 milyarıncı indirme sayısını kutlamak için Google 7 gün daha 10 cent kampanyasını devam ettirecek.

     

     








  • Şaşırtıcı bir sonuç değil tabii ki. Android tabanlı telefon miktarı ve kullanıcı sayısı bunun kanıtı..

    Şuan uygulama kalitesi bakımından nasıl tam bilmiyorum ama gayet iyi göründüğünü düşünüyorum.
  • benim en çok dikkatimi çeken kelime bu oldu

    "Tom 10 milyar kere devrildi."

    geri kalan tüm bilgiler takip edilebilir. indirmeler.. ve google earth bilgileri gibi.. fakat uygulama kullanma süresi ve uygulama içinde ne yaptığımızın bilgisi nasıl oluyor? telefon üzerinde gerçekleştirilen her ayrıntıyı google a mı gönderiyor? ben bunu anladım çünkü.. klavye programıyla neler yaptığımız bilgisi de bir bu kadar ilginç..
  • Bazıları normal istatislikler fakat oyunlarda ne yaptığımızı nerden biliyorlar onu anlamadım. Sadece bir kesim üzerinden yapıp bunu yüzdeyemi vurdular ? yoksa biri bizi gözetliyor mu? ilginç tespitler
  • Harika bir işletim sistemi android'in gelecekte daha da büyüyeceğine inanıyorum. Marketteki uygulamaların kaliteside her geçen gün artıyor. Fakat benim anlamadığım markette hala çok fazla basit eksiklikler var. Benim aradığım en çok özelliklerden birkaçı sıralama için. sayfa yapısı şeklinde gözüküyor uygulamalar keşke indirme sayısına göre, aldığı puan sayısına göre falan sıralayabilsek. Bazı uygulamalar arada derede kalıyor bulması zor oluyor. Bu kadar basit özellikleri google'ın hala neden eklemediğini çok merak ediyorum açıkçası.
  • İzliyorlar...
  • arada böyle haberlere ihtiyaç var,güzel haber olmuş,teşekkür ederim.
  • ADAMLAR KLAVYEDE BASTIĞINIZ TUŞA KADAR HERŞEYİNİZİ SİZDEN İZİNSİZ DEPOLUYOR BİR DE APPLE ŞÖYLE APPLE BÖYLE DERSİNİZ HADİ NERDESİNİZ ANDROID FANBOYLARI EKSİLEYİN BU YORUMUMUDA...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BurayaNeYazıyoruz

    ADAMLAR KLAVYEDE BASTIĞINIZ TUŞA KADAR HERŞEYİNİZİ SİZDEN İZİNSİZ DEPOLUYOR BİR DE APPLE ŞÖYLE APPLE BÖYLE DERSİNİZ HADİ NERDESİNİZ ANDROID FANBOYLARI EKSİLEYİN BU YORUMUMUDA...

    Kullanmıyosan yorum bile yapma.Fanboy okadar emin konusuyon ki sen izliyosun sanki.
  • İstatistikler gerçekten ilginç oyun içinde ne yaptığımızı bilmeleri insanın kafasını bulandırıyor.Google zaten meraklı bizim özel hayatımıza bizi izlemesine şaşırmam ve izlediklerinide düşünüyorum.Bada kullanıyorum belki de bizi de Samsung izliyordur kim bilir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BurayaNeYazıyoruz

    ADAMLAR KLAVYEDE BASTIĞINIZ TUŞA KADAR HERŞEYİNİZİ SİZDEN İZİNSİZ DEPOLUYOR BİR DE APPLE ŞÖYLE APPLE BÖYLE DERSİNİZ HADİ NERDESİNİZ ANDROID FANBOYLARI EKSİLEYİN BU YORUMUMUDA...

    Niye, apple izlemiyor mu. Hepsi aynı pislik farkeden bir şey yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • swift key i biraz kurcalarsanız o program tüm bastığınız tuşları kendi sunucusuna gönderiyor. Buraya dikkat google a değil programcının kendi sunucusuna.
    Ayrıca maps fln bunların istatistiklerini bilmesi normal sunucu üzerinden çalışan bi servis zaten. Google a laf atanlar apple siri de verileriniz sesleriniz gitmiyor mu sunucuya ? Böyle düşünün
  • Sanırım her Android kullanıcı telefonunu ilk aldığında bir kez Tom Cat indiriyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: A.l.p.r

    Sanırım her Android kullanıcı telefonunu ilk aldığında bir kez Tom Cat indiriyor.

    Daha kurmadım.

    İstatistikler ilginç, verilen sayılar daha da ilginç. SwiftKey sayesinde bilmem kaç milyon tıklama tasarruf edildi, ulan bunu oturup hesapladılar mı ne iş?
  • google ın ceo sunun dediği gibi ne yaptığınızı biliyoruz ne düşündüğünüzüde gibi bir sözü kulaklarımda yankılanıyor hayır o değil de

    lery olsun mark olsun :D bunlar dünya üzerinde bulmak veya takip etmek istedikleri bir kişiye ulaşma süresi ne kadardır.

    bazende insan düşünüyor google veya facebook bunların sahibi yaratıcısı yapımcısı ben olsaydım neler yapardım diye çok büyük güç...
  • vay anasını
  • 10 milyar mı bu gidişle androidsiz hiçbişey kalmıcak
  • herşeyimizide istatistiklemişler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BurayaNeYazıyoruz

    ADAMLAR KLAVYEDE BASTIĞINIZ TUŞA KADAR HERŞEYİNİZİ SİZDEN İZİNSİZ DEPOLUYOR BİR DE APPLE ŞÖYLE APPLE BÖYLE DERSİNİZ HADİ NERDESİNİZ ANDROID FANBOYLARI EKSİLEYİN BU YORUMUMUDA...

    Apple Iphone telefonlardaki silinemeyen bir bug vasıtasıyla ve GPS özelliği ile kullanıcının bulunduğu şehirleri,ülkeleri,semt ve otelleri vs.vs. Apple ın ABD deki merkezine gönderiyor.Kısaca bu telefonları fiyatları dolayısı ile (bir avuç teknoloji meraklısı zengin genci saymazsak) işadamları,politikacılar gibi kalbürüstü kesimin ve insanların kullandığını düşünürsek onlarında dünya üzerindeki konumları an be an izleniyor ve icabında ABD emniyetine vs. istek durumunda veriliyor kısaca herkes aynı ........un laciverdi.
  • Androidin gelişmesini sağlayan en önemli durumda sanırım bu ilgi android applenin gerisinde kalma ihtimali varken şuan amerikada 1. sıraya yerleşmiş durumda bakalım bizde bi androidli olarak başarılarının devamını diliyoruz.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.