Şimdi Ara

Bebek Maması ve Bezi İçin Sıcak Fırsatlar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir - 6 Masaüstü
5 sn
19.677
Cevap
773
Favori
996.262
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
39 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • BEBEK BEZİ İÇİN YARARLI BİLGİLER

    Bebek bezi, bebeğinizin 2.5-3 yaşına kadar ihtiyaç duyacağı ürünlerin başında gelir. Bebek gelişim uzmanları, bebeklere verilen tuvalet eğitiminin 2 yaş civarında, bebeğin gösterdiği "hazırım" sinyallerine göre verilmesini söylemekteler. Erken dönemde, bebek fiziksel ve psikolojik olarak hazır olmadan verilmeye çalışılan tuvalet eğitimi bebeğin gelişimini olumsuz yönde etkiler. Ancak bu yaşına kadar altı bezli olacak bebeğinizin bezini seçerken, onun gelişim özelliklerini bilmeniz ve ona uygun ürünü seçmeniz gerekiyor ki neşesi kaçmasın, hareketleri sınırlamadan sağlıklı büyüsün. 

    HANGİ BEBEĞE HANGİ BEZ ? 

    Bebek bezleri ilk bakışta aynı amaca hizmet ediyor gibi görünse de, bebeğin ayına ve doğumuna göre değişen ihtiyaçlarından dolayı farklı ve bir o kadar da önemli görevler üstlenirler. Bebeğinizin doğum kilosu, hangi ayda olduğu onun için seçeceğiniz bezde aradığınız özellikleri de belirler. Buna göre bebek bezlerini 3 temel kategoriye ayirabiliriz;

    PREMATÜRE BEBEKLER İÇİN

    37. haftanın altında ve genellikle 1.600 ile 1.900 gram arasında düşük doğum kilosu ile doğan bebeklere prematüre bebek deniyor. Prematüre bebeklerin ciltleri şeffaf ve çok incedir. Damarlar cilt üzerinden görülebilir, her türlü dış etkiye karşı çok hassastır. Bu nedenle özel bir bakıma ihtiyaç duyarlar. Prematüre doğan bebeklerin bakımı normal doğan bebeklere göre daha hassas yapılır. Daha steril, ısı şartları ayarlanmış alanlarda ilk günlerini geçirirler. Bu sürede bebekleri için hangi bebek bezini kullanacakları anne babaları için önemli bir sorun haline gelebilir. Çünkü kaliteli bir bebek bezi bile olsa prematüre bebeğin özelliklerine uygun üretilmemişse, büyük gelmesinden, tam uyum sağlayamamasından dolayı idrar ve dışkıyı yeterli ememeyebilir, sızma yapabilir bu da bebekte cilt sorunlarına yol açar. Erken doğan bebeğiniz için dokusu yumuşak bezler seçin. Yan bantları sessiz ve kolayca açılan bezleri tercih edin ki uyku aralarında altını kolayca değiştirebilin. Ayrıca yan bantlar yumuşak ve sağlam olmalı ki defalarca açıp kapamaya dayanabilsinler. Özel göbek oyuntusu bulunan bebek bezleri, bebeğin göbek bağının tahriş olmasını engeller ve göbek bağını korur.

    Ayrıca prematüre bebeğinizin cildinin sağlıklı olması için, nefes alabilen tekstil dış yüzeyli bezlerde var. Dış yüzeydeki bu gözenekler, bebeğin cildinin her noktada taze havayla buluşmasını ve altının her zaman kuru kalmasını sağlıyor. "Sıvı Kilit Sistemi" özellikleri sayesinde de sıvıyı dışarı sızdırmadan içine hapsederek bebeğinizin cildinden uzak tutuyor, pişik oluşumunu engellemede yardımcı oluyor. 

    Tabi ki bebeğiniz için seçeceğiniz bezin; Türk Pediatri Kurumu tarafından önerilen ve dermatolojik olarak test edilip onaylanmış bir bez olması da gerekir.

    YENİDOĞAN BEBEKLER İÇİN

    Normal kilosunda doğan bebeğiniz, erken doğan bebeklere göre daha güçlü ve dış dünyaya hazırdır. Ancak her şeyiyle size bağımlı ve kendisine uygun olmayan ortam ve materyallere karşı duyarlıdır. Sıvı formunda beslendiği için sık sık idrara çıkmakta, dışkısı sulu olmaktadır. Sağlıksız bir popo bakımı onun beslenmesinden uykusuna, algı gelişiminden günlük aktivitelerine kadar tüm alanlarda sorunlar yaşamasına neden olur. Bu yüzden ihtiyacına göre bezini seçmelisiniz.

    Bebek bezi, yeni doğanlar için tasarlanmış özel göbek oyuntusuna sahip olmalıdır. Göbek oyuntusu bebeğinizin göbek bağının tahriş olmasını engeller ve göbek bağını korur.

    Genişleyip daralabilen esnek yan bantlara sahip olmalıdır ki bebeğinizin vücuduna 4X4'lük uyum sağlayarak ona rahatlık versin.

    Bebeğinizin altını ne kadar sık kontrol ederseniz edin, sağlam cırt cırt bantları ile kendiliğinden açılmamalı. Esnek yan bantları bebeğin gelişimine ve hızlı kilo alımına uyum sağlamalı. 

    Üstün emici performansı korunarak inceltilmiş yapısı ile bebeğinizin bedeni ile daha uyumlu olmalı, böylece bebeğiniz çok daha rahat, çok daha huzurlu olacaktır.

    BÜYÜYEN BEBEKLER İÇİN

    İlk aylarda hareket etmeyen bebeğiniz artık emekliyor, adım atmaya çalışıyor, yuvarlanıyor, tırmanıyor. Bu kadar hareketli ve aktif olan bebeğinize uyum sağlayabilecek bir bebek bezi gerekir.

    Sızıntı yapmasın.

    Onunla birlikte hareket etsin, rahatını bozmasın.

    Bacak aralarını, sürtünerek tahriş etmesin.

    Esnek bantları ile bel bölgesinde sıkma yaratmasın, kızarıklık oluşmasın.

    Cırt bantları sağlam olsun, sık açılıp kapanmalara dayansın.

    Süper emiş gücüyle bebeğin artan idrarını hemen içine hapsetsin. 

    Bunun yanında yapısı ince olsun. Kaba ve ağır bebek bezleri emekleme ve yürüme dönemlerinde bebeklerin kısıtladıkların huysuzlanmalarına neden olabiliyor.

    Bebeğinizin sağlığını bezinden de izleyebilirsiniz.

    Bebek bezi bebeğinizin sağlığı ile ilgili size önemli ipuçları verir. Bebeğinizin bezini kontrol ederek onun günde kaç kere ve ne miktarda idrar yaptığını, idrarının rengini, dışkısının görüntüsünü kontrol edebilirsiniz. Normalde bebeklerin idrarları neredeyse renksiz görünür. Açık sarı görünenlerde de herhangi bir sağlık sorunu yoktur. Bebeğin beslenmesi, aldığı ilaçlar ya da geçirmekte olduğu hastalık onun idrar ve dışkısının görünümünü de değiştirir. Özellikle yenidoğan bebekler yeteri kadar su alamıyorlarsa idrarlarının rengi pembeye doğru dönüşür. Bebek bir enfeksiyon hastalığı geçiriyorsa dışkısı ve idrarı da kokulu ve rengi farklı görünür. Özellikle antibiyotik içerikli ilaçların kullanımı sonucu da bebeklerin idrarlarında değişiklikler görülür.

    3KG'A KADAR PREMATÜRE P/0
    2-5 KG YENİDOĞAN 1 NR
    3-6 KG MİNİ 2 NR
    4-9 KG MİDİ 3 NR
    7-18KG MAXİ 4 NR
    9-20KG MAX PLUS 4+NR
    11-25 JUNİOR 5 NR
    16+ KG EXTRALARGE 6 NR






    BEBEK MAMASI İÇİN YARARLI BİLGİLER

    Herkes çok iyi bilir ki, bir bebek doğduğu ilk günden itibaren ve 6’ncı ayını doldurana kadar sadece anne sütü ile beslenmelidir.

    Beyin gelişiminden bağışıklık sisteminin güçlenmesine kadar, bebeğin tüm gelişim evrelerinde önemli rol oynayan anne sütü, her bebek için en doğru besindir.

    Ancak bazen özel sağlık nedenleri veya kişisel nedenler gereği pek çok anne- istemesine rağmen- bebeğine anne sütü verememekte veya yetersiz kalmaktadır. Beslenmenin yeterli olup olmadığı ise bebeğin gelişimini izleyen doktorlar tarafından tespit edilmelidir. Bebeğin gelişimi için gerekli bütün protein, vitamin ve mineralleri içeren bebek maması bir uzman doktor tarafından önerilmelidir.

    BEBEKLER İÇİN MAMASI SEÇİMİ

    Erken doğmuş prematüre bebekler veya özel sebeplerden dolayı, anne sütü alma imkanı olmayan bebekler için özel üretilmiş mamalartercih edilmelidir. Bu mamalar anne sütüne göre uyarlanmış ve bebeğin henüz tam gelişmemiş olan sindirim sistemine uygun formüllerle üretilmektedir.

    Bilinenin aksine bebek mamaları kilo yapmaz, içerdikleri fazladan kazein anne sütüne oranla daha fazla olup kıvamı ve doyuruculuğu arttırmaktadır. Mamaların protein, yağ ve şeker oranı bebeğin ihtiyacı kadardır. Doğumdan itibaren 6’ncı ayın sonuna kadar -doktorunuz aksini önermedikçe- kullanabileceğiniz birkaç mama markası Aptamil1 Bebek Maması, Milupa Pdf Mama, Ülker Hero Baby 1 Bebek Maması, Bebelac 1 gibi başlangıç mamaları şeklindedir.

    İçerik olarak zenginleştirilmiş devam mamaları, uzmanların bebekler için 6’ncı aydan sonra anne sütüne ek besin olarak tavsiye ettiği mamalardır.

    Bu takviye gıdalar bebeği yemek yemeye alıştırmak amaçlı verilen devam mamalarıdır, bebeğin gelişimine her yönden katkı sağlayacak anne sütü içeriğine en yakın formüllerden üretilmiştir.

    SMA Gold, Aptamil 2, Similac 2, Hipp 2 Organik Devam Mamaları ve Bebelac 2 Biberon Maması gibi devam mamalarından en uygunu uzmanlar tarafından seçilerek bebeğe önerilebilir.

     

    Ancak bu mamaların tamamı inek sütü içerir ve inek süte alerjisi olan bebeklere verilmemelidir. Alternatif olarak keçi sütünden veya soya sütünden yapılan mamalara yönelmekte yanlış olur. Çünkü bu sütlerin de inek sütü ile benzerlikleri olup, bebekte reaksiyon gösterebilir. İnek sütüne alerjisi olan bebekler için özel üretilmiş,  aminoasit düzeyi arındırılmış Aptamil Pregomin As veya Milupa Neocate Mama gibi gıda takviyeleri tavsiye edilir.

    Bebekte herhangi bir özel beslenme gerektirecek durum söz konusu değil ise standart mamatercih edilebilir. Yapılması gereken tek şey bebeğin yaşına göre, anne sütüne eş değer, Avrupa Birliği standartlarına uygun üretilmiş ve gerekli enerjiyi sağlayacak özelliklere dikkat ederek mama tercihi yapmaktır. Similac Bebek Maması, Humana Bebek Maması, Hipp Organik Mama ve Hero Baby Bebek Maması gibi pek çok mama firmasının üretmiş olduğu mamalardan bebeğinize en uygun olanını seçebilirsiniz.

    Bebek gelişimi için son derece önemli olan mineral ve vitaminlerin, anne sütüne birebir değerde oranlarla hazırlandığı devam sütleri, yani büyüme sütleri de 6-36 aylar arasında bebeklere tavsiye edilen sütlerdir. Bebelac Devam Sütü, SMA Devam Sütü, Aptamil Devam Sütü gibi büyüme sütleri çocuk doktoru uzmanı tarafından bir beslenme programı dâhilinde verilmelidir.

    BEBEK MAMASI ÇEŞİTLERİ

    BİBERON MAMASI, anne sütü yeterli ise sekizinci aydan itibaren önerilir. Ancak anne sütünün yetersiz olduğu durumlarda ilk aydan itibaren biberon maması en ideal seçenektir, uzmanlar bebeğe başka bir şey verilmemesini önerirler.

    Anne sütüne eşdeğer mamalar ( Preaptamil, Similac 1, SMA S-26, Humana 1 ) 1 ölçek şeklinde 30 mililitrelik önceden kaynatılmış ve ılıtılmış suyla hazırlanır. Artan mamalar ise tekrar kullanılmamalıdır.

    Bebek büyüdükçe vereceğiniz öğün miktarı da artacaktır. Biberon mamasının bebeklerde 1 yaşa kadar sürdürülmesi tavsiye edilir.

    KAŞIK MAMASI, en erken 4. ay ve en geç 6. ayda bebeğe verilmeye başlanmalıdır. Bu ek gıdalar bebeğe verilirken anne sütü veya aldığı mama kesilmemelidir.

    Çünkü verilen ek gıdalar anne sütünün tamamlayıcısıdır. Altıncı aydan sonra bebeklerin demir ve enerji ihtiyaçları artar, anne sütü yetersiz kalabilir. Enerji ve demir yönünden zengin içeriğe sahip olan kaşık mamaları ( Aptamil Kaşık Maması, Milupa Kaşık Maması, SMA Kaşık Maması) destek ek gıdalardır.

    KAVANOZ MAMASI annelerin bebekleri için tercih edebileceği organik yollarla üretilen sebze, meyve ve tahıl grubundan oluşan mamadır.

    Özel cam kavanozlarda özel vakum yöntemleriyle hazırlanır ve besin değerini uzun süre kaybetmeyecek şekilde üretilir.

    GECE MAMASI, bebeği gece boyunca tok tutan, rahat ve kesintisiz gece uykusu geçirmesine yardımcı mamadır.

    Büyüme hormonu en çok gece salgılanır ve sağlıklı bir gelişim için bebeğin kaliteli bir uyku dönemi geçirmesi gerekir.

    Açlığa bağlı uyanmaları azaltacak olan gece mamaları ( Milupa Aptamil Nite, Bebelac Gece Maması, Ülker Hero Baby Gece Maması) özel karbonhidrat içeriği sayesinde doyurucu özelliğe sahiptir.

    BEBEK ÇORBALARI, 5’nci ve 8’nci aydan itibaren kullanabileceğiniz, pratik olması sebebiyle her yere götürebileceğiniz ve bebeklere sebze yeme alışkanlığı kazandıran ek gıdalardır. Hazır bebek çorbaları, damak tadları oldukça gelişen bebekler ( Milupa Bebek Çorbası, Bebelac Karışık Sebze Çorbası, Hero Baby Çorbası) için sağlıklı beslenmelerine yardımcı ek gıdalardır.

    Bebek maması konusunda mutlaka bir uzmandan yardım alınmalıdır. Hassas bir konu olan bebek beslenmesi mutlaka anne sütüyle başlamalıdır. Anne sütünün yetersiz olması ya da hiç olmaması durumunda, ona eşdeğerde ve Avrupa Standartlarına uygun şekilde üretilmiş olan bebek mamaları ek gıda olarak bebeklere verilebilir.







    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi meganers -- 27 Ekim 2015; 10:49:44 >



  • Merhabalar,



    Elimde bizim cocugun artik ihtiyac duymadigi ve inek sutu yada coklu gida alerjisi olan bebekler icin ozel olan Neocate mamalardan yaklasik 15 kutu var.

    Sanirim disarida tanesi 85-90 Tl arasi satiliyor. Sosyal guvencesi olmadigi icin bunlardan alamayan ve ihtiyaci olan bebekli tanidiklariniz varsa benimle iletisime gecmeleri halinde mamalari (tabiki ucretsiz olarak) elden vermek isterim. Lutfen gercekten ihtiyaci olan aileleri /bebekleri yonlendirmenizi rica ederim.
    Mama ve bez gibi çocuğunuzun ihtiyaclarını karşılamak için gittigidiyor un çeklerini tercih edin. Bezlerde adet artarsa maliyet düşer , mamalarda boyut ve adet artınca maliyet düşer. Indirim çeki almak için çek satış kısmına bakın forumda. 80/20 veya 150/30 dan düşük indirimi bulmak çok zor ve nadir.

    gittigidiyorda en ucuz ve kaliteli bez evy babydir. En ucuz ıslak mendil sleepy dir. bebekler için pamuklu ve zeytinyaglısı da var.

    A101' e üye olmayanlar .hemen üye olup kendi mail ve numarasını versin. Indirim kodu o maile geliyor. 100/20 veya 150/30 . Evin yagı deterjanı bezi maması çok ucuza gelir. Soffie marka a101 bezin içerigi ve kalitesi birebir prima ile aynıdır.

    Çek satış kısmından 10 adet cocacola gttigdyor çeki alırsanız maliyetler daha da düşer.
    Bebevita mama kargo dahil 27tlye gelir
    Evybaby 5 numara 52li bez 37tlye gelir.
    3adet alt açmayı 20tlnin altına maledebilirsin.

    Toz mamalardan alacaksanız bim'den bebevita 500ml olanı alın . Hipp markasının ürünüdür. 30tl fiyatı var. Sma eczanede 900ml ve 100tlden daha pahalı . Icerigi ikisinin de aynı.

    Paranız sizin , mal ise adamın. Marka bağımlısı olupta aysonu kara kara düşünmeyin.

    + 'layın üste çıksın ben deneyim ve tecrübelerimi sizinle 7/24 paylaşırım.

    Isterseniz sizler için alışveriş listesi yapabilirim.
  • Allah bebeği olana yardım etsin



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kelaynak33 -- 8 Aralık 2011; 18:47:21 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: meganers

    Beyler bayanlar bugün gratis market'ten Aptamil mama aldim ve şöyle bir kampanya var; 50tl'lik mama alana 10tl indirim yani 39,95'e 900gr ve 19,95'e 350gr alinca 59,90 tutuyor 49,90 ödeyip cikiyorsunuz. Bir diger kampanyayi carrefour'da yakaladim Prima bebek bezi ekonomik 2alana1bedava 3 paket 30 liraya geliyor.Birde ben Prima Aktif bebek aldim 4 nr 66 adet yaninda 65'li islak mendil hediye 23,95TL taneside 36 kuruşa geliyor, karton kutu icinde 130adet olan var 50TL 38kurusa geliyor. En uygun tekli ve islak mendilli olan geliyor

    Teşekkürler. Güzel kampanya imis. Acaba 3 39 luk mama alsak 20 tl indirim yaparlar mi. Bir de kampanya ne zamana kadar devam ediyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: erfe


    quote:

    Orijinalden alıntı: meganers

    Beyler bayanlar bugün gratis market'ten Aptamil mama aldim ve şöyle bir kampanya var; 50tl'lik mama alana 10tl indirim yani 39,95'e 900gr ve 19,95'e 350gr alinca 59,90 tutuyor 49,90 ödeyip cikiyorsunuz. Bir diger kampanyayi carrefour'da yakaladim Prima bebek bezi ekonomik 2alana1bedava 3 paket 30 liraya geliyor.Birde ben Prima Aktif bebek aldim 4 nr 66 adet yaninda 65'li islak mendil hediye 23,95TL taneside 36 kuruşa geliyor, karton kutu icinde 130adet olan var 50TL 38kurusa geliyor. En uygun tekli ve islak mendilli olan geliyor

    Teşekkürler. Güzel kampanya imis. Acaba 3 39 luk mama alsak 20 tl indirim yaparlar mi. Bir de kampanya ne zamana kadar devam ediyor.

    evet her50ve katina 10tl indiriyorlar yani 2700gr mama 100 liraya gelir ki 350gr kücüklerden alsaniz 8 kutu almaniz gerekir ki 20 liradan 160 lira yapar normalde ama o da kampanyayla 130a gelir
  • quote:

    Orijinalden alıntı: meganers

    quote:

    Orijinalden alıntı: erfe


    quote:

    Orijinalden alıntı: meganers

    Beyler bayanlar bugün gratis market'ten Aptamil mama aldim ve şöyle bir kampanya var; 50tl'lik mama alana 10tl indirim yani 39,95'e 900gr ve 19,95'e 350gr alinca 59,90 tutuyor 49,90 ödeyip cikiyorsunuz. Bir diger kampanyayi carrefour'da yakaladim Prima bebek bezi ekonomik 2alana1bedava 3 paket 30 liraya geliyor.Birde ben Prima Aktif bebek aldim 4 nr 66 adet yaninda 65'li islak mendil hediye 23,95TL taneside 36 kuruşa geliyor, karton kutu icinde 130adet olan var 50TL 38kurusa geliyor. En uygun tekli ve islak mendilli olan geliyor

    Teşekkürler. Güzel kampanya imis. Acaba 3 39 luk mama alsak 20 tl indirim yaparlar mi. Bir de kampanya ne zamana kadar devam ediyor.

    evet her50ve katina 10tl indiriyorlar yani 2700gr mama 100 liraya gelir ki 350gr kücüklerden alsaniz 8 kutu almaniz gerekir ki 20 liradan 160 lira yapar normalde ama o da kampanyayla 130a gelir

    Alıntıları Göster
    carfurda sadece eknoimikboy mu 3 al 2 öde yoksa diğer boylarda öyle mi
  • Haftasonu istikamet gratis o zaman. Fatih e en yakın forum ıstanbul mağazası sanırım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: meganers

    Beyler bayanlar bugün gratis market'ten Aptamil mama aldim ve şöyle bir kampanya var; 50tl'lik mama alana 10tl indirim yani 39,95'e 900gr ve 19,95'e 350gr alinca 59,90 tutuyor 49,90 ödeyip cikiyorsunuz. Bir diger kampanyayi carrefour'da yakaladim Prima bebek bezi ekonomik 2alana1bedava 3 paket 30 liraya geliyor.Birde ben Prima Aktif bebek aldim 4 nr 66 adet yaninda 65'li islak mendil hediye 23,95TL taneside 36 kuruşa geliyor, karton kutu icinde 130adet olan var 50TL 38kurusa geliyor. En uygun tekli ve islak mendilli olan geliyor

    Migros'ta 900 gr aptamil mamalar 34.50 ve 300 gr olanlardada 3 numara 10.50 sanirim. Birde bebemoney %10 puan veriyor. Bana daha hesaplı geldi
  • quote:

    Orijinalden alıntı: erfe

    Haftasonu istikamet gratis o zaman. Fatih e en yakın forum ıstanbul mağazası sanırım.
    4 aylık bebeğim var ilk 2 ay emdi sonra maalesef emme probleminden dolayı süt kesildi mamaya geçmek zorunda kaldık.şahsi gözlemim ve yorumuma göre aptamil bebekte gaz problemine çok sebep oluyor enazından bizde öyleydi bu nedenle baya bir araştırma yaptım sonuçta inek sütü bazlı mamalardansa keçi sütü bazlı mamaların daha az gaz problemine sebep olduguna ve daha besleyici olduğuna kanaat getirdim..

    ..Ama bizde keçi sütü bazlı mama seçeneği yok gibi birşey sadece İzmirde kipada GOLDEN GOAT marka Yeni Zelenda üretimi mama vardı mecburen ondan kullandım ama baya pahalı bir mama 400 gramlık kutularda ve kutusu 34 tl...fakat kesinlikle öneririm çok memnunum ve bu mamayı sık sık kullanıyorum...

    ...Bu mama dışında HıPP mama benim önerim 9 eylül üniversitesinin emzirme hemşireleride bu mamayı önermişti oldukça kıvamlı yoğun bir mama diğer mamalar su gibiyken biberonda iz bırakmazken bu resmen biberonda iz bırakıyor koyu manasında değil dediğim sanki çok daha özlü gibi bu mamayıda araştırdım yurt dışında özellikle Almanyada çok tutulan bir mamaymış.

    ..Bir diğer önerimde gaz problemi olan bebeklere SAB SİMPLEX adlı bir damla var ithal..bitkisel bir damlamamasına katıyorsunuz 6 damla günde 3-4 kere gaz problemini ve özellikle kabızlık gibi problemlerde çok etkili daha önce ithali yokmuş bilenler tanıdıklara yurtdışından elden getirtiyormuş ama artık eczanelerde bulunuyor kesinlikle önereceğim bir damla bu konularda..

    ..HIPP kipalarda vs yerlerde 19.90 satılıyor fakat İzmirdekiler için 9 eylül hastaesini biraz geçince karşı sırasında mama üzerine yoğunlaşmış bir eczane var orada kutusu 15 tl yani orada baya ucuz APTAMİL ler falanda orada çok daha iyi fiyata stılıyor oraya baksınlar ihtiyacı olanlar ama bu GOLDEN GOAT orada da 34 tl yani pahalı biraz.

    ..Son olarak söyleyeceğim eğer bebeğiniz emiyorsa ve emme-emzirme probleminiz yoksa kesinlikle ANNE SÜTÜ ne devam edebildiğiniz kadar çok devam edin 2 yaşına 3 yaşına gelene kadar bile emzirin kesmeyin sütten yerini hiçbirşey tutmaz..

    ...İnşallah herkesin-hepimizin bebekleri sıhhatlı-sağlıklı-mutlu,anasına babasına milletine vatanına faydalı birer birey olarak yetişir ve bu vatanı çok daha iyi yerlere getirecek seçkin kişiler olarak bizleri gururlandırırlar..AMİN



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aybasan -- 8 Aralık 2011; 21:32:53 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: aybasan

    4 aylık bebeğim var ilk 2 ay emdi sonra maalesef emme probleminden dolayı süt kesildi mamaya geçmek zorunda kaldık.şahsi gözlemim ve yorumuma göre aptamil bebekte gaz problemine çok sebep oluyor enazından bizde öyleydi bu nedenle baya bir araştırma yaptım sonuçta inek sütü bazlı mamalardansa keçi sütü bazlı mamaların daha az gaz problemine sebep olduguna ve daha besleyici olduğuna kanaat getirdim..

    ..Ama bizde keçi sütü bazlı mama seçeneği yok gibi birşey sadece İzmirde kipada GOLDEN GOAT marka Yeni Zelenda üretimi mama vardı mecburen ondan kullandım ama baya pahalı bir mama 400 gramlık kutularda ve kutusu 34 tl...fakat kesinlikle öneririm çok memnunum ve bu mamayı sık sık kullanıyorum...

    ...Bu mama dışında HıPP mama benim önerim 9 eylül üniversitesinin emzirme hemşireleride bu mamayı önermişti oldukça kıvamlı yoğun bir mama diğer mamalar su gibiyken biberonda iz bırakmazken bu resmen biberonda iz bırakıyor koyu manasında değil dediğim sanki çok daha özlü gibi bu mamayıda araştırdım yurt dışında özellikle Almanyada çok tutulan bir mamaymış.

    ..Bir diğer önerimde gaz problemi olan bebeklere SAB SİMPLEX adlı bir damla var ithal..bitkisel bir damlamamasına katıyorsunuz 6 damla günde 3-4 kere gaz problemini ve özellikle kabızlık gibi problemlerde çok etkili daha önce ithali yokmuş bilenler tanıdıklara yurtdışından elden getirtiyormuş ama artık eczanelerde bulunuyor kesinlikle önereceğim bir damla bu konularda..

    ..HIPP kipalarda vs yerlerde 19.90 satılıyor fakat İzmirdekiler için 9 eylül hastaesini biraz geçince karşı sırasında mama üzerine yoğunlaşmış bir eczane var orada kutusu 15 tl yani orada baya ucuz APTAMİL ler falanda orada çok daha iyi fiyata stılıyor oraya baksınlar ihtiyacı olanlar ama bu GOLDEN GOAT orada da 34 tl yani pahalı biraz.

    ..Son olarak söyleyeceğim eğer bebeğiniz emiyorsa ve emme-emzirme probleminiz yoksa kesinlikle ANNE SÜTÜ ne devam edebildiğiniz kadar çok devam edin 2 yaşına 3 yaşına gelene kadar bile emzirin kesmeyin sütten yerini hiçbirşey tutmaz..

    ...İnşallah herkesin-hepimizin bebekleri sıhhatlı-sağlıklı-mutlu,anasına babasına milletine vatanına faydalı birer birey olarak yetişir ve bu vatanı çok daha iyi yerlere getirecek seçkin kişiler olarak bizleri gururlandırırlar..AMİN

    Alıntıları Göster
    aptamil avrupa da 9 euroluk mamayı 40 liraya satıyor. bizim bebeler çok zengin heralde :)

    hero baby nutradefense ürününü deneyin. bebeğiniz beğenirse devam edersiniz hem daha uygun hem de daha iyi olduğu anlatılmakta.

    aptamil e alışan bebekler çok şekerli seviyor ve nutradefense e direkt geçişte biraz güçlük çekebiliyor.

    denemeye değer..
  • ciddi konu, takip :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: aybasan

    4 aylık bebeğim var ilk 2 ay emdi sonra maalesef emme probleminden dolayı süt kesildi mamaya geçmek zorunda kaldık.şahsi gözlemim ve yorumuma göre aptamil bebekte gaz problemine çok sebep oluyor enazından bizde öyleydi bu nedenle baya bir araştırma yaptım sonuçta inek sütü bazlı mamalardansa keçi sütü bazlı mamaların daha az gaz problemine sebep olduguna ve daha besleyici olduğuna kanaat getirdim..

    ..Ama bizde keçi sütü bazlı mama seçeneği yok gibi birşey sadece İzmirde kipada GOLDEN GOAT marka Yeni Zelenda üretimi mama vardı mecburen ondan kullandım ama baya pahalı bir mama 400 gramlık kutularda ve kutusu 34 tl...fakat kesinlikle öneririm çok memnunum ve bu mamayı sık sık kullanıyorum...

    ...Bu mama dışında HıPP mama benim önerim 9 eylül üniversitesinin emzirme hemşireleride bu mamayı önermişti oldukça kıvamlı yoğun bir mama diğer mamalar su gibiyken biberonda iz bırakmazken bu resmen biberonda iz bırakıyor koyu manasında değil dediğim sanki çok daha özlü gibi bu mamayıda araştırdım yurt dışında özellikle Almanyada çok tutulan bir mamaymış.

    ..Bir diğer önerimde gaz problemi olan bebeklere SAB SİMPLEX adlı bir damla var ithal..bitkisel bir damlamamasına katıyorsunuz 6 damla günde 3-4 kere gaz problemini ve özellikle kabızlık gibi problemlerde çok etkili daha önce ithali yokmuş bilenler tanıdıklara yurtdışından elden getirtiyormuş ama artık eczanelerde bulunuyor kesinlikle önereceğim bir damla bu konularda..

    ..HIPP kipalarda vs yerlerde 19.90 satılıyor fakat İzmirdekiler için 9 eylül hastaesini biraz geçince karşı sırasında mama üzerine yoğunlaşmış bir eczane var orada kutusu 15 tl yani orada baya ucuz APTAMİL ler falanda orada çok daha iyi fiyata stılıyor oraya baksınlar ihtiyacı olanlar ama bu GOLDEN GOAT orada da 34 tl yani pahalı biraz.

    ..Son olarak söyleyeceğim eğer bebeğiniz emiyorsa ve emme-emzirme probleminiz yoksa kesinlikle ANNE SÜTÜ ne devam edebildiğiniz kadar çok devam edin 2 yaşına 3 yaşına gelene kadar bile emzirin kesmeyin sütten yerini hiçbirşey tutmaz..

    ...İnşallah herkesin-hepimizin bebekleri sıhhatlı-sağlıklı-mutlu,anasına babasına milletine vatanına faydalı birer birey olarak yetişir ve bu vatanı çok daha iyi yerlere getirecek seçkin kişiler olarak bizleri gururlandırırlar..AMİN

    mama ve gaz konusunda katılıyorum...çok doğru ve yerinde gözlemler yapmışsın...ama kızım artık süte geçti,yarım yağlı içirmeye çalışıyoruz,diğerlerini pek sevmiyor...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sieda -- 9 Aralık 2011; 8:52:08 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sieda

    quote:

    Orijinalden alıntı: aybasan

    4 aylık bebeğim var ilk 2 ay emdi sonra maalesef emme probleminden dolayı süt kesildi mamaya geçmek zorunda kaldık.şahsi gözlemim ve yorumuma göre aptamil bebekte gaz problemine çok sebep oluyor enazından bizde öyleydi bu nedenle baya bir araştırma yaptım sonuçta inek sütü bazlı mamalardansa keçi sütü bazlı mamaların daha az gaz problemine sebep olduguna ve daha besleyici olduğuna kanaat getirdim..

    ..Ama bizde keçi sütü bazlı mama seçeneği yok gibi birşey sadece İzmirde kipada GOLDEN GOAT marka Yeni Zelenda üretimi mama vardı mecburen ondan kullandım ama baya pahalı bir mama 400 gramlık kutularda ve kutusu 34 tl...fakat kesinlikle öneririm çok memnunum ve bu mamayı sık sık kullanıyorum...

    ...Bu mama dışında HıPP mama benim önerim 9 eylül üniversitesinin emzirme hemşireleride bu mamayı önermişti oldukça kıvamlı yoğun bir mama diğer mamalar su gibiyken biberonda iz bırakmazken bu resmen biberonda iz bırakıyor koyu manasında değil dediğim sanki çok daha özlü gibi bu mamayıda araştırdım yurt dışında özellikle Almanyada çok tutulan bir mamaymış.

    ..Bir diğer önerimde gaz problemi olan bebeklere SAB SİMPLEX adlı bir damla var ithal..bitkisel bir damlamamasına katıyorsunuz 6 damla günde 3-4 kere gaz problemini ve özellikle kabızlık gibi problemlerde çok etkili daha önce ithali yokmuş bilenler tanıdıklara yurtdışından elden getirtiyormuş ama artık eczanelerde bulunuyor kesinlikle önereceğim bir damla bu konularda..

    ..HIPP kipalarda vs yerlerde 19.90 satılıyor fakat İzmirdekiler için 9 eylül hastaesini biraz geçince karşı sırasında mama üzerine yoğunlaşmış bir eczane var orada kutusu 15 tl yani orada baya ucuz APTAMİL ler falanda orada çok daha iyi fiyata stılıyor oraya baksınlar ihtiyacı olanlar ama bu GOLDEN GOAT orada da 34 tl yani pahalı biraz.

    ..Son olarak söyleyeceğim eğer bebeğiniz emiyorsa ve emme-emzirme probleminiz yoksa kesinlikle ANNE SÜTÜ ne devam edebildiğiniz kadar çok devam edin 2 yaşına 3 yaşına gelene kadar bile emzirin kesmeyin sütten yerini hiçbirşey tutmaz..

    ...İnşallah herkesin-hepimizin bebekleri sıhhatlı-sağlıklı-mutlu,anasına babasına milletine vatanına faydalı birer birey olarak yetişir ve bu vatanı çok daha iyi yerlere getirecek seçkin kişiler olarak bizleri gururlandırırlar..AMİN

    mama ve gaz konusunda katılıyorum...çok doğru ve yerinde gözlemler yapmışsın...ama kızım artık süte geçti,yarım yağlı içirmeye çalışıyoruz,diğerlerini pek sevmiyor...

    Alıntıları Göster
    Limango'da 10*15 TL verdikten sonra 30 Tl vermek çok zor gelecek bezler bitmek üzere üstelik de ikiz sahibiyseniz
  • quote:

    Orijinalden alıntı: can_247


    aptamil avrupa da 9 euroluk mamayı 40 liraya satıyor. bizim bebeler çok zengin heralde :)

    hero baby nutradefense ürününü deneyin. bebeğiniz beğenirse devam edersiniz hem daha uygun hem de daha iyi olduğu anlatılmakta.

    aptamil e alışan bebekler çok şekerli seviyor ve nutradefense e direkt geçişte biraz güçlük çekebiliyor.

    denemeye değer..

    bebelac kullanıyoruz biz..

    bunun hakkında ne dersiniz..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: xweser

    quote:

    Orijinalden alıntı: can_247


    aptamil avrupa da 9 euroluk mamayı 40 liraya satıyor. bizim bebeler çok zengin heralde :)

    hero baby nutradefense ürününü deneyin. bebeğiniz beğenirse devam edersiniz hem daha uygun hem de daha iyi olduğu anlatılmakta.

    aptamil e alışan bebekler çok şekerli seviyor ve nutradefense e direkt geçişte biraz güçlük çekebiliyor.

    denemeye değer..

    bebelac kullanıyoruz biz..

    bunun hakkında ne dersiniz..

    Alıntıları Göster
    bebek bezlerinde her yerde farklı fiyatlar var, markaya görede değişiyor,

    huggies ve molfix alıyoruz, tanesi 23-26 krş,
    ankaradayım gimattaki gross marketlerde bu fiyata satılıyor,
    carfur da da prima 20 TL üzerinde görmüştüm,


    ıslak mendil olarak uni baby nin yeni doğan mendilini kullanıyoruz, 3 adetini 10 TL ye gross marketten alıyorum. tanesinde 40 adet oluyor,
    biraz pahalı oluyor ancak saf su ve pamuk var bu açıdan tercih edilebilir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: xweser

    quote:

    Orijinalden alıntı: can_247


    aptamil avrupa da 9 euroluk mamayı 40 liraya satıyor. bizim bebeler çok zengin heralde :)

    hero baby nutradefense ürününü deneyin. bebeğiniz beğenirse devam edersiniz hem daha uygun hem de daha iyi olduğu anlatılmakta.

    aptamil e alışan bebekler çok şekerli seviyor ve nutradefense e direkt geçişte biraz güçlük çekebiliyor.

    denemeye değer..

    bebelac kullanıyoruz biz..

    bunun hakkında ne dersiniz..

    Bebelac ve Milupa'nın üreticisi aynı, kutu üzerlerinden kontrol edebilirsiniz.

    Peki neden bu kadar fiyat farkı var, ben de bu konuyu düşünmüyor değilim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dcup

    quote:

    Orijinalden alıntı: xweser

    quote:

    Orijinalden alıntı: can_247


    aptamil avrupa da 9 euroluk mamayı 40 liraya satıyor. bizim bebeler çok zengin heralde :)

    hero baby nutradefense ürününü deneyin. bebeğiniz beğenirse devam edersiniz hem daha uygun hem de daha iyi olduğu anlatılmakta.

    aptamil e alışan bebekler çok şekerli seviyor ve nutradefense e direkt geçişte biraz güçlük çekebiliyor.

    denemeye değer..

    bebelac kullanıyoruz biz..

    bunun hakkında ne dersiniz..

    Bebelac ve Milupa'nın üreticisi aynı, kutu üzerlerinden kontrol edebilirsiniz.

    Peki neden bu kadar fiyat farkı var, ben de bu konuyu düşünmüyor değilim.

    hocam herkes gibi maalesef sizde yanılmışsınız.

    üreticisi değil, dağıtıcısı aynı
  • quote:

    Orijinalden alıntı: xweser

    quote:

    Orijinalden alıntı: can_247


    aptamil avrupa da 9 euroluk mamayı 40 liraya satıyor. bizim bebeler çok zengin heralde :)

    hero baby nutradefense ürününü deneyin. bebeğiniz beğenirse devam edersiniz hem daha uygun hem de daha iyi olduğu anlatılmakta.

    aptamil e alışan bebekler çok şekerli seviyor ve nutradefense e direkt geçişte biraz güçlük çekebiliyor.

    denemeye değer..

    bebelac kullanıyoruz biz..

    bunun hakkında ne dersiniz..

    hem bebelac hem aptamil devam sütü kullanıyoruz.bebelac 2 ye geçtik emziğin deliğini tıkıyor.aptamil 2 de sıkıntı yok.emzik ucu 6 aylıktan sonra diye değiştirdik yani doğru emzik takılı.şu bebelac 2 yi kullanabilen var mı?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DHinferno

    quote:

    Orijinalden alıntı: xweser

    quote:

    Orijinalden alıntı: can_247


    aptamil avrupa da 9 euroluk mamayı 40 liraya satıyor. bizim bebeler çok zengin heralde :)

    hero baby nutradefense ürününü deneyin. bebeğiniz beğenirse devam edersiniz hem daha uygun hem de daha iyi olduğu anlatılmakta.

    aptamil e alışan bebekler çok şekerli seviyor ve nutradefense e direkt geçişte biraz güçlük çekebiliyor.

    denemeye değer..

    bebelac kullanıyoruz biz..

    bunun hakkında ne dersiniz..

    hem bebelac hem aptamil devam sütü kullanıyoruz.bebelac 2 ye geçtik emziğin deliğini tıkıyor.aptamil 2 de sıkıntı yok.emzik ucu 6 aylıktan sonra diye değiştirdik yani doğru emzik takılı.şu bebelac 2 yi kullanabilen var mı?

    bizde anne sütü yetmediğinden mecburen bebelac 1 kullanıyoruz. en başta aptamil kullanıyorduk. hem pahalı hemde kutusu yakışıklı diye.

    şimdi bebelaca geçtik. bebelac ı aptamile boşaltıp, o şekil yakışıklı kutu ile kullanıyoruz. bebeği böylece kandırıyoruz.

    içiyor mu içiyor..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: xweser

    quote:

    Orijinalden alıntı: dcup

    quote:

    Orijinalden alıntı: xweser

    quote:

    Orijinalden alıntı: can_247


    aptamil avrupa da 9 euroluk mamayı 40 liraya satıyor. bizim bebeler çok zengin heralde :)

    hero baby nutradefense ürününü deneyin. bebeğiniz beğenirse devam edersiniz hem daha uygun hem de daha iyi olduğu anlatılmakta.

    aptamil e alışan bebekler çok şekerli seviyor ve nutradefense e direkt geçişte biraz güçlük çekebiliyor.

    denemeye değer..

    bebelac kullanıyoruz biz..

    bunun hakkında ne dersiniz..

    Bebelac ve Milupa'nın üreticisi aynı, kutu üzerlerinden kontrol edebilirsiniz.

    Peki neden bu kadar fiyat farkı var, ben de bu konuyu düşünmüyor değilim.

    hocam herkes gibi maalesef sizde yanılmışsınız.

    üreticisi değil, dağıtıcısı aynı

    Dağıtıcısının aynı olduğu doğru, ikisini de NUMİL dağıtıyor.

    Ancak üreticilerde aynı, her ikisini de kullanıyoruz. Hem kutuları karşılaştırın, hem de kavanozları. Göreceksiniz ki, üretici adresleri de aynı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dcup -- 9 Aralık 2011; 10:27:16 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dcup

    Dağıtıcısının aynı olduğu doğru, ikisini de NUMİL üretiyor.

    Ancak üreticilerde aynı, her ikisini de kullanıyoruz. Hem kutuları karşılaştırın, hem de kavanozları. Göreceksiniz ki, üretici adresleri de aynı.

    emin olduğumu zannediyorum ama yine de bir bakayım.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.