Şimdi Ara

Yine Düştük Bayi Yollarına - Sıfır Araç Alma Macerası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
93
Cevap
1
Favori
5.064
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar eşimin kullandığı hyundai accent aracımız geçen hafta sonu arıza yaptı. Konuyu merak edenler şu linkten takip edebilirler:http://forum.donanimhaber.com/m_55243509/mpage_1/key_/tm.htm

uzatmadan araçtan soğuduk ve daha önce bir kere değiştirelim demiş ve vazgeçmiştik, buna da pişman olduk. çünkü hem çok zam geldi hem de aralık'ta hemen hiç ciddi bir kampanya olmadı ve olmayacak gibi gözüküyor. hiç olmadık zamanda araç alacağız o yüzden çok para bağlamak istemiyorum. 35-40 bin tl aralığında bir araç alacağım. marka takıntım yok hatta daha önce hiç kullanmadığımız bir marka olursa daha bile iyi olur. değişiklik her zaman iyidir.
    bende şirket arabası var ama 7/24'de bende olmuyor. bazen özellikle h.sonları araç ihtiyaçtan dolayı başkalarına kaydırılabiliyor. uzun izinlerde de şirket aracı pek bende kalmıyor ama işe gidiş gelişlerimde kesinlikle bende. neyse bu yeni aracı da ağırlıklı olarak eşim işe gelip giderken, çocukları okula/kreşe götürürken kullanacak. hafta sonları da şirket arabası yokken ya da yıllık uzun izinlerde ben uzun yolda kullanacağım. eşim çok iyi bir sürücü sayılmaz hala. özellikle park ve dar mesafe dönüşleri halen sorunlu. arkadaşının c4 picassosu vardı, şu 7 koltuklu olanlardan. test etmek için kullanmayı denedi, panik yaptı kullanamadı. yani b+ veya küçük c sınıfı bir araç lazım bize. ama bagajı büyük olmalı yinede. uzun yolu ve yol tutuşu iyi olmalı. araç 120 km/de yan rüzgar almamalı. güven vermeli.
    iki gündür bayilerde araç bakmaya başladım ve internetten gerek forumu gerekse firmaların internet sitelerini inceledim.
    aklıma yatan 4 araç var şimdilik:

1- chevrolet aveo sedan 1.3 dizel.
    artıları: araç fotolarından daha güzel. özellikle arka tasarımı iğrenç duruyordu ama o kadar da iğrenç değil. ön tasarımı harika. iç malzeme kalitesi iyi. bagaj 500 lt, çok iyi. donanımı harika. hepsinde abs, esp (esc), hız sabitleme, 8 hava yastığı standart. ncap test sonuçları başarılı. özellikle sürüş güvenliğinden baya yüksek almış. sanırım esp'nin standart olmasının da etkisi ile. vergi avantajı. kasa yep yeni.
    eksileri: marka önyargım yok ama chevrolet'in internet sitesi bile çok kötü. servisi ne olur kafamda soru işareti. göstergeler çok fazla sportif ve birazda garip, araç bu haliyle çok genç işi. ikinci eli zayıf olacaktır. bayilerde dizel fazla yok. yol tutuşu, uzun yolu, konforunu bilmiyorum. araç yeni olduğu için kronik sorunları olabilir.

2- clio grand tour 1.5 dizel.
    artıları: servisi yaygın ve geniş, ikinci eli kolay gider, dış tasarımını eşim çok beğendi. f/p olarak standart bir araç
    eksileri: iç mekan biraz dar. reno işte, halk arabası

3- yeni jazz (bu aracı birebir incelemedim daha)
    artıları: honda olması. sınıfına göre geniş iç mekan ve bagaj. kendini ispatlamış bir model. kuvvetli ikinci el. yeni kasa.
    eksileri: dizelinin olmaması. fiyatlarının abartı olması.

4- liena 1.3 dizel
    artıları: ayakları yerden kesecek, geniş iç mekana ve bagaja sahip, c sınıfı boyutlarında olması. fiyatı.
    eksileri: yüzü eskimiş bir model, konforunun ve iç malzeme kaltesinin kötü olması.

bu araçlardan hangisi önerirsiniz? neden?
    başka önerebileceğiniz benim es geçtiğim bir araç var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wind06 -- 8 Aralık 2011; 11:23:39 >

• 3 yıl önce ankara da kuzenimin aracı jazz ı kullanmıştım. Çok ferah ve rahat kullanımı olan bir araç. Şehir içinde 50 km yaptım. yolları pek bilmediğimizden biraz fazla gezmiş olduk. hiç yormadı.kullandığım 7 ileri otomatik vitesti. direksiyondan da atılıyordu vites ama direksiyondan vites atmak pek kullanışlı gelmdei bana. 10 numara araç lpg ye uyumludur sanırım. dizel yerine cam tavanlı bir caz + lpg daha iyi sanırım.
    "Dünyanın sorunu akıllı insanlar şüphelerle doluyken, aptalların özgüvenle dolu olması."
  • quote:

Orijinalden alıntı: bende345

Bence saydıklarınız arasından Aveo en iyisi.
    Servisini Opel servisleri yapıyor. Opel de bu konuda en sabıkalı marka ülkemizde. Ayrıca Opel bile Chevrolet'lere üvey evlat muamelesi yapıyor diye biri yazmıştı forumda.

evet beni en çok düşündüren kısmı servisi. vw servisinden çok çekmiş birisi olarak tüylerim diken diken oluyor düşündükçe.
    ayrıca bir arkadaşımın astra hb otomatik dizel aracı aldıktan 3 ay sonra arıza yapmıştı. şanzımanda idi sorun. opel servisi sorunu tam 2 ayda ancak çözebildi. çözümde başkasına gelen bir araçta ki şanzımanı söküp arkadaşımın aracına takmak oldu. bu arada iki ayda deneme yanılma yöntemi dışında teknik olarak hiçbir şey yapmadılar.

Bende yeni aveo tavsiye ederim

Ama en iyisi Jazz onu da söyleyim. Yakıtı çok az.
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: wind06

yani b+ veya küçük c sınıfı bir araç lazım bize. ama bagajı büyük olmalı yinede. uzun yolu ve yol tutuşu iyi olmalı. araç 120 km/de yan rüzgar almamalı. güven vermeli. iki gündür bayilerde araç bakmaya başladım ve internetten gerek forumu gerekse firmaların internet sitelerini inceledim.
    aklıma yatan 4 araç var şimdilik:

1- chevrolet aveo sedan 1.3 dizel.
    artıları: araç fotolarından daha güzel. özellikle arka tasarımı iğrenç duruyordu ama o kadar da iğrenç değil. ön tasarımı harika. iç malzeme kalitesi iyi. bagaj 500 lt, çok iyi. donanımı harika. hepsinde abs, esp (esc), hız sabitleme, 8 hava yastığı standart. ncap test sonuçları başarılı. özellikle sürüş güvenliğinden baya yüksek almış. sanırım esp'nin standart olmasının da etkisi ile. vergi avantajı. kasa yep yeni.
    eksileri: marka önyargım yok ama chevrolet'in internet sitesi bile çok kötü. servisi ne olur kafamda soru işareti. göstergeler çok fazla sportif ve birazda garip, araç bu haliyle çok genç işi. ikinci eli zayıf olacaktır. bayilerde dizel fazla yok. yol tutuşu, uzun yolu, konforunu bilmiyorum. araç yeni olduğu için kronik sorunları olabilir.

2- clio grand tour 1.5 dizel.
    artıları: servisi yaygın ve geniş, ikinci eli kolay gider, dış tasarımını eşim çok beğendi. f/p olarak standart bir araç
    eksileri: iç mekan biraz dar. reno işte, halk arabası

3- yeni jazz (bu aracı birebir incelemedim daha)
    artıları: honda olması. sınıfına göre geniş iç mekan ve bagaj. kendini ispatlamış bir model. kuvvetli ikinci el. yeni kasa.
    eksileri: dizelinin olmaması. fiyatlarının abartı olması.

4- liena 1.3 dizel
    artıları: ayakları yerden kesecek, geniş iç mekana ve bagaja sahip, c sınıfı boyutlarında olması. fiyatı.
    eksileri: yüzü eskimiş bir model, konforunun ve iç malzeme kaltesinin kötü olması.

bu araçlardan hangisi önerirsiniz? neden?
    başka önerebileceğiniz benim es geçtiğim bir araç var mı?

Ekim ayında araba ararken bir ara gözü karartıp sıfırlara dalmıştım. Tercihlerim hemen hemen sizinkilerle aynı. Az yakan , yeri geldiğinde eşimin de kullanabileceği ve aile kullanımına uygun bir araç arıyordum. Sizin listenize ilave Colt ve Fiorino nun otomatiklerine de bakmıştım sadece. Aveo dizel de zaten yeni geldi. Gerçi sonra 2. ele yönelip bu saydığımız araçların yarı fiyatına yani 18 bine Colt benzinli otomatik aldık ve şimdilik çok memnunuz. Son zamanlarda herkes gibi yeni Aveo Sedan benim de çok dikkatimi çekiyor. Dizel orta donanım galiba 36 bine bırakıyorlardı. Donanım kesinlikle insanın aklını çeliyor. Eskiden severek kullandığım dizel Cerato muz vardı. Genişlik ve oturma pozisyonu olarak ona yakın geldi. Bagajı da gayet geniş. Stop-Start lı 1.3 dizel motorun vergi avantajı da var. Ncap 5 yıldız. Düşük devirde yüksek tork ve hillholder sayesinde, özellikle şehir içinde dik veya sıkışık trafikte kullanımı da rahat olacaktır. Mantık dizel Aveo sedan diyor ancak bayide dizel test aracı bulup denemek lazım. Jazz alacaksanız tercihiniz CVT li yani otomatik modeli olmalı ve en üst donanım olmalı, o da 40 bine dayanıyor ve neticede benzinli bir araç alıyorsunuz. Clio GT gerçekten çok hoşuma giden bir araç olmuştu. Nerdeyse gaza gelip alıyordum da. Ancak ülkemizde artık sw lerin yerini ticarilerin aldığı gerçeğini unutmamak gerek. Donanımı ve motoru Aveo dan alıp Clio ya koysak hiç düşünmeden tercihim Clio GT olurdu. Linea ya pek bir yorum yapamıyacam ama artık yüzü eskidi ve tipinin dar uzun olması hoşuma gitmiyor onun yerine Punto Evo daha mantıklı geliyor. Tercihlerinizin sonucunu bekliyoruz, hayırlısı olsun şimdiden...

• Kia Venga-Hyundai ix20 kardeşlere bir göz gezdirin derim.

Orijinalden alıntı: `bELa

Her Chevrolet servisi aynı değildir. İzmir de kavuklar lanet ve soyguncu bı servistir mesela. Ama mercanlar cok iyidir.

Balıkesir'dekine de Allah düşürmesin.

Orijinalden alıntı: sapultra

Kia Venga-Hyundai ix20 kardeşlere bir göz gezdirin derim.

venga güzel ama fiyatları 50bine yaklaşıyor. 50 bine çıkarsam alacağım araç juke olur ki o bile o kadar etmez bence. o yüzden venga ve ix20'yi eledim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: ersinbektas

SECENEKLERINIZ ARASINDAN JAZZ DERIM AMA BRAVO VE PUNTO EVO YA DA GOZ ATIN DERIM. YOK PUNTO EVO YA DA BRAVO OLMAZ DERSENIZ JAZZ IYI BIR TERCIH OLACAKTIR

ya deli olacam, şimdi jazz'ı soruyorum bayilere, sanki herkes doğuş taktiğinde. yok araç yok zaten elimizde, yok sıraya yazalım. bu ne ya! araç yoksa az getiriyosunuz da yok dedim artık en son.
    joy(otomatik) modeline 36500, fun (otomatik) modeline ise 40500 fiyat aldım, telefonda ama renklerde sıkıntı var, sanırım beyaz rengi tercih edeceğim. hafta sonu gidip bi bakacağım araca. fiyat da fun için en minumum 40bin olur gibi. dizel olsa hiç düşünmeden alırım ama benzinli olması düşündürüyor.

bravo pek aile arabası değil, punto evo'da güzel bir tasarım ama ne bileyim ısınamadım bir türlü. onun yerine fiat'ta fiorina daha mantıklı geliyor bana ama tabi bayana gitmez o da. bi de ticari olduğu için her sene muayene, hız sınırlaması, 1. köprü yasağı felan var tabi.

• Sürekli eşiniz kullancaksa ve manevra sıkıntısı oluyorsa micra en iyi manevra kabiliyetine sahip araç ama hem 4 yıldız aldı, hem de dizeli yok. Yeni aveo sedan geri görüşü biraz dar. Bir bayan kullanırken zorlanabilir. Ama güzel araçtır. Servisleri opelle aynı. Yani servis bulamam vs. gibi bir sıkıntı yok. 2. el belli değil ve belli de olmaz daha. Ama kalos, lacetti satılabiliyorsa bu da satılır. Jazz içi çok geniş. Yakıtı motoruna göre iyi. Ama biraz tuzlu fiyatı. Linea bence çok çirkin, kasası eskidi ve arka koltuk baş mesafesi kötü. Linea almazdım ben olsa. Nissan note da var 40 civarı dizel olarak ama onunda 4 yıldızı var. Güvenlik özellikle eşiniz söz konusuysa ön planda olmalı. Bu aada clionun önü, aveo sedanın arkası biraz çirkin. Allah kolaylık versin.

• quote:

Orijinalden alıntı: `bELa

Her Chevrolet servisi aynı değildir. İzmir de kavuklar lanet ve soyguncu bı servistir mesela. Ama mercanlar cok iyidir.

JAZZ DA SIRA BEKLEMEK ISTEMESSENIZ PUNTO EVO ALIN HEM SIZIN HEMDE ESINIZ ICIN GUZEL SECIM OLACAKTIR. DAHA NE DIYIM ARTIK ALLAH GONLUNUZE GORE VERIR INSALLAH :)
    Feqiye Teyran
  • quote:

Orijinalden alıntı: wind06

quote:

Orijinalden alıntı: sapultra

Kia Venga-Hyundai ix20 kardeşlere bir göz gezdirin derim.

venga güzel ama fiyatları 50bine yaklaşıyor. 50 bine çıkarsam alacağım araç juke olur ki o bile o kadar etmez bence. o yüzden venga ve ix20'yi eledim.

ESP olmamasını göze alıyorsanız sıfırına hiç gerek yok;

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-kia-kia-venga-1-6-crdi-panaroma-km-ve-expertiz-garantili-66393313/detay/?

ESP dahil birçok donanım, Cosmo ve dizel. Yakıtı kokluyor;

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-opel-hatasiz-meriva-64612988/detay/?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ersin Özbükey -- 8 Aralık 2011; 15:25:28 >

• Güvenlik ve ekonomi bakımından aveo ve clio daha doğru bir seçim olur.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.