Şimdi Ara

Amd Fx 4100 İnceleme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
104
Cevap
2
Favori
35.054
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhabalar internette dolaşırken Amd Fx 4100 işlemcisnin ingilizce incelemesini buldum ve forumda çok konusu geçtiği için özellikle phenom II x4 955-960t-975-980 gibi modellerle kıyaslama yapıldığını sorular sorulduğunu görüp paylaşmak istedim.Hatamız olduysa affola

Burada esas alınan işlemci AMD Phenom II x4-980BE

Amd Fx 4100 İnceleme

Burada Amd Fx ailesi işlemciler görülebilir

AMD FX-4100 ile FX-8150 Temel olarak aynı değerlere sahipler fark olarak L2 cache nin yarıya düşürüldüğü TDP (95W) olarak belirlendiği ve 4 çekirdek eksik versiyonu olarak söylenebilir
    AMD FX-4100 sadece AM3+ Anakartlarda kullanılabilirler
    FD4100WMW4KGU(OEM-Kutusuz) FD4100WMGUSBX(Kutulu)

TEST SİSTEMİ
     Amd Fx 4100 İnceleme

Test sistemi olarak 9901 BİOS atılmış ASUS Crosshair V Formula anakart Corsair Vengeance 8GB 1866MHz RAM Tercih edimiş
     Amd Fx 4100 İnceleme

Amd Fx 4100 İnceleme

Burada görüldüğü gibi işlemci boşta 1.4 GHz hızında ve 0.948w gücünde çalışıyor

Amd Fx 4100 İnceleme

Fx ailesinin saat hızları

Amd Fx 4100 İnceleme

Burada işlemci manuel olarak O.C yapılmadan ulaşabileceği maksimum hız olarak 3.8 Ghz olarak görülüyor(Max Turbo) bu işlem tek çekirdekli uygulamalarda işlemci tarafından otomatik olarak yapılıyor

Amd Fx 4100 İnceleme

3.7 Ghz çift çekirdek uygulamalarda(Turbo core)

Amd Fx 4100 İnceleme

3.6 Ghz dört çekirdek(standat hız)

Amd Fx 4100 İnceleme

Windows 7 işlemci puanı

TESTLER

SiSoftware Sandra 2011 SP5

Amd Fx 4100 İnceleme

RAM bant genişliği testi.Tüm işlemcilerde aynı RAM kullanılmıştır

Amd Fx 4100 İnceleme

Anladığım kadarı ile ekran kartı ile alakalı bir test x8 x16 pcı-e hakkında mavi olan görsel güncel ekran kartlarını temsil ediyor

Amd Fx 4100 İnceleme

AES Şifreleme testi

PCMARK 7

Amd Fx 4100 İnceleme

3DMARK VANTAGE

Amd Fx 4100 İnceleme

Toplam sonuç

Amd Fx 4100 İnceleme

GPU sonuç

RESİDENT EVİL 5

Amd Fx 4100 İnceleme

Ekran Kartını ilgilendiren bütün özellikler kapatılmış

Amd Fx 4100 İnceleme

Amd Fx 4100 İnceleme

Güç harcama miktarı

OVERCLOCK

AMD FX-4100 OVERCLOCK konusunda gayet başarılı

Amd Fx 4100 İnceleme

Tabloda görüldüğü üzere o.c performansı hava soğutma için güzel seviyede

Amd Fx 4100 İnceleme

Sistem 4.6 Ghz hızda stok fan ile stabil bir şekilde çalışabiliyor işlem sadece çarpan arttırılarak yapılmış hiçbir voltaj ayarlaması yapılmamıştır. STOK SOĞUTUCU İLE 4.7 Ghz den sonra win7 mavi ekran görülmüş ve işlenci yanmaya başlamıştır

SON SÖZ

Özetleyecek olursak AMD FX-4100 gerçekten fiyat performas açısından Phenom ların arkasında kalmış durumda hatta 2.6 Ghz hızındaki AMD A8-3850 FM1 soketli işlemcinin dahi gerisinde kalmış görünüyor.Overclock konusunda son on yılda görülen en perfonmaslı işlemci olduğu söyleniyor ama bu durum performans düşüklüğünü kapamıyor tabiki.AMD bu sefer gerçekten bekleneni verememiş gibi görünüyor Phenom işlemciler de piyasadan kalktığına göre bence acele edip ya Phenom serisi bir işlemci alıp kenara koymak yada 2012 içinde çıkacak yeni mimariyi beklemek.Şu anda Bulldozer işlemci almak pek mantıklı görünmüyor

KAYNAK:http://www.legitreviews.com/article/1766/1/

KISMİ ÇEVİRİ BANA AİT İLK İNCELEMEM OLDUĞUNDAN DOLAYI HATAM OLDUYSA ÖZÜR DİLERİM

Dünyada ilk defa: AMD'nin ikinci nesil Bulldozer mimarisi için ilk detaylar!

Amd Fx 4100 İnceleme

AMD'nin Piledriver kod adını verdiği ikinci nesil Bulldozer çekirdek tasarımı, birinci neslin çeşitli açılardan güncellenmiş versiyonu olacak. Haber içerisinde yer alan resmi dökümandan da anlaşılabileceği üzere AMD, mimari güncelleme, yeni komut setleri ve optimizasyonlarla ilk jenerasyon Bulldozer mimarisine göre %10 daha yüksek çekirdek performansı sunacak gibi görünüyor. Tabi bu değerin AMD'nin dijital iş yükleriyle yaptığı projeksiyona dayandığını da belirtelim yani devam eden çalışmalar doğrultusunda daha yüksek performans farklarının oluşması damuhtemel. Ayrıca belirtilen %10'luk farkın mimari güncellemelere dayalı olduğunu, üretim teknolojilerindeki olgunlaşma ve buna bağlı olarak daha yüksek saat hızlarına çıkılmasıyla birlikte ilk jenerasyona kıyasla farkın bir miktar daha artması beklenebilir

AMD, FX Next platformu altında ikinci nesil Bulldozer işlemcileri ve 9 serisi anakartlarla birlikte Radeon HD 7000 adı altında sunulması beklenen yeni nesil ekran kartlarına da yer verecek. Açıkçası bu noktada GPU tasarımında ciddi güncellemeler olması bekleniyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sharp Dressed Man -- 8 Aralık 2011; 22:06:52 >

• Herkesin merak ettiği bir konuydu FX-4100 paylaşım için teşekkür ederim. Geri kalması normal olabilir 8 çekirdekli FX'de 1.2Milyar transistor var. Bunda taş çatlasa 500 milyondur ki sandy i3'lerde de o kadar var. Bu işlemcinin hedefi i3 işlemciler ve çokta kötü sayılmaz sadece mimarinin ilk acemiliği eminim ikinci jenerasyonda düzeltirler. Eğer AMD mimariyi biraz düzeltir ve 22nm'ye geçerse inteli yakalama şansı olur. Fusion işlemcilerede 57x0 gücünde GPU koyarsa zaten giriş seviyesi onundur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: razr1113

Herkesin merak ettiği bir konuydu FX-4100 paylaşım için teşekkür ederim. Geri kalması normal olabilir 8 çekirdekli FX'de 1.2Milyar transistor var. Bunda taş çatlasa 500 milyondur ki sandy i3'lerde de o kadar var. Bu işlemcinin hedefi i3 işlemciler ve çokta kötü sayılmaz sadece mimarinin ilk acemiliği eminim ikinci jenerasyonda düzeltirler. Eğer AMD mimariyi biraz düzeltir ve 22nm'ye geçerse inteli yakalama şansı olur. Fusion işlemcilerede 57x0 gücünde GPU koyarsa zaten giriş seviyesi onundur.

7xxx serisine benzer bir gpu olacak. Simdikiler 600 streammiydi tam hatirlamiyorum ama 7xxx cipi ne demek. Intel hd boyle bakar;
    />

• quote:

Orijinalden alıntı: soar.kerrigan

quote:

Herkesin merak ettiği bir konuydu FX-4100 paylaşım için teşekkür ederim. Geri kalması normal olabilir 8 çekirdekli FX'de 1.2Milyar transistor var. Bunda taş çatlasa 500 milyondur ki sandy i3'lerde de o kadar var. Bu işlemcinin hedefi i3 işlemciler ve çokta kötü sayılmaz sadece mimarinin ilk acemiliği eminim ikinci jenerasyonda düzeltirler. Eğer AMD mimariyi biraz düzeltir ve 22nm'ye geçerse inteli yakalama şansı olur. Fusion işlemcilerede 57x0 gücünde GPU koyarsa zaten giriş seviyesi onundur.

7xxx serisine benzer bir gpu olacak. Simdikiler 600 streammiydi tam hatirlamiyorum ama 7xxx cipi ne demek. Intel hd boyle bakar;
    />

Zaten İntel FX'den değil Fusion'dan korkmuştu.

FUSİON
    İNTEL
     Amd Fx 4100 İnceleme

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi razr1113 -- 8 Aralık 2011; 5:23:06 >

• fx serisinin incelemerini bekliyorduk,teşekkürler.
  • Ben teşekkür ederim
  • quote:

Orijinalden alıntı: taygun19

Ben teşekkür ederim

4.6 GHz'den sonra yanmaya başlamış yazmışsın, hayır sistemin yandığı falan yok düzeltelim onu lütfen :D
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    AMD FX 8150 SOĞUTUCU ÖNERİSİ
    13 yıl önce açıldı
    AMD FX 8350 İŞLEMCİ
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sajuuk

quote:

Ben teşekkür ederim

4.6 GHz'den sonra yanmaya başlamış yazmışsın, hayır sistemin yandığı falan yok düzeltelim onu lütfen :D

Things were starting to get toasty at 4.6GHz on the stock CPU cooler, so we called it a day here with a solid 1GHz overclock! stock soğutucuyla 4.6 Ghz den sonra tost olmaya başlamış ben onların yalancısıyım
  • parasına degmeyecek bir işlemci.
  • quote:

Orijinalden alıntı: şoray uzun yolda

parasına degmeyecek bir işlemci.

Bencede yeni mimariyi beklemek lazım
  • quote:

FX 4100 bence de tam bir facia, ama FX 8150 resmen beni al beni al diyor :D
  • quote:

quote:

oyun testlerinde 8 çekirdekten bazılarının uyudugu görülüyordu tam aktif 8 çekirdek olsa 2600k yı tokat manyagı yapardı heralde.:D
  • quote:

quote:

quote:

oyun testlerinde 8 çekirdekten bazılarının uyudugu görülüyordu tam aktif 8 çekirdek olsa 2600k yı tokat manyagı yapardı heralde.:D

Sorun şu, FX 4100 4 çekirdek destekli uygulamalarda da FX 8150'nin bayağı gerisinde kalıyor, saçma olan bu
  • 4mb l2 cache ve 200mhz lik nb farkı var gerçi ondanda olabilir turbo modunda da 200mhz işlemci farkı var. onun dışında bir fark yok gibi.
  • Ya büyük ihtimalle AMD yeni fx next serisi işlemcilere yer açmak için phenomları durdurdu üretimin yetişmediği söyleniyordu zaten ve fx 4100 8150 gibi işlemcileride piyasa oyalansın diye koydu çünkü nisan-mayıs ayında yeni fx next işlemciler çıkacak piledriver çekirdekler %15 daha hızlı olacak diyor AMD
  • Bende yeni neslin hızlı olacağına inanıyorum. amd phenom I mimarsinde de tökezlemişti. Phenom II lerle durumu düzeltti.Bulldozer de aynı sorunları yaşıyor. Mimarinin biraz daha geliştirilmesi gerekiyor.Sabır sadece sabır.
  • quote:

Ya büyük ihtimalle AMD yeni fx next serisi işlemcilere yer açmak için phenomları durdurdu üretimin yetişmediği söyleniyordu zaten ve fx 4100 8150 gibi işlemcileride piyasa oyalansın diye koydu çünkü nisan-mayıs ayında yeni fx next işlemciler çıkacak piledriver çekirdekler %15 daha hızlı olacak diyor AMD

Çıkış tarihi belirtildi mi?
  • quote:

quote:

Ya büyük ihtimalle AMD yeni fx next serisi işlemcilere yer açmak için phenomları durdurdu üretimin yetişmediği söyleniyordu zaten ve fx 4100 8150 gibi işlemcileride piyasa oyalansın diye koydu çünkü nisan-mayıs ayında yeni fx next işlemciler çıkacak piledriver çekirdekler %15 daha hızlı olacak diyor AMD

Çıkış tarihi belirtildi mi?

AMD's FX-microprocessors code-named Vishera are projected to hit the market in the third quarter of 2012, but it is unclear whether it will be early July or late September. Burada yazdığına göre 3. çeyrekte çııkması bekleniyor temmuz-eylül gibi olabilir denmiş daha belli değil ama AMD pazar payını kaybetmemek için daha erken de çıkarabilir

• 2500K ile yola devam
  • Bence incelemede sorun var ya da bizde sorun var.Bende FX 4100 7.2 veriyor bu incelemede 7.6 gibi
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.