Şimdi Ara

Apple ve büyük yayınevleri Avrupa'da e-kitap fiyatlarını manipüle ettikleri gerekçesiyle sorgulanıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
2.111
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Apple ve büyük yayınevleri Avrupa'da e-kitap fiyatlarını manipüle ettikleri gerekçesiyle sorgulanıyor





     


    Son dönemin en çok ilgi gören trendlerinden olan e-kitap ürünleri bütün dünyada yüksek satış rakamlarına ulaşıyor. Ancak Avrupa Komisyonu e-kitap fiyatlarında manipülasyon yapan bazı firmaları soruşturmak için resmi girişim başlattı.




    Anti-tekel kanunlarına dayanarak açılan soruşturma kapsamında Avrupa pazarında satış yapan Hachette Livre (Lagardère Publishing, Fransa), Harper Collins (News Corp., ABD), Simon & Schuster (CBS Corp., ABD), Penguin (Pearson Group, İngiltere) ve Verlagsgruppe Georg von Holzbrinck (Almanya) yayınevleri ve ürünleri platformu üzerinden satan Apple'ın rekabeti önleyici eylemlerde bulunup bulunmadığı araştırılacak.




    Komisyon kartelciliğe yol açan bu tür eylemlerin varlığına dair ciddi şüphelere sahip. Soruşturma aslında gizli olarak Mart 2011 tarihinde başladı. İngiltere Dürüst Ticaret Ofisi ülke çapında e-kitap satışlarıyla ilgili bir soruşturma başlatmıştı. Ancak daha sonra Komisyon soruşturmayı genişleterek kendi üzerine aldı.




    Avrupa anti-tekel yasalarına göre ürün satan firmaların rakiplerin rekabet etmesini engelleyecek herhangi bir eylem içerisine girmesi kesinlikle yasak. Aykırılık yaptığı tespit edilen firmalara ise tazminat cezalarından başlayarak satışın yasaklanmasına kadar giden yaptırımlar uygulanıyor.




    Soruşturmanın ne zaman sona ereceği açıklanmadı.

     

     








  • Bazıları Apple ın başarılarını hazmedememiş anlaşılan !
  • Ustteki arkadasa karsilik olarak : Soz konusu Apple ise yapmistir. (sizin yaklastiginiz sekilde; karsi fikirle yaklastim, dogrulari veya yanlislari belirtmemektedir, yazdigim somut hicbir delile dayanmamaktadir. aynen sizin yaptiginiz gibi. ancak yazdigim irite edicidir.. aynen sizin yazdiginiz gibi ..) (not: yazdigim satir fikrimi belirtmemektedir, davanin sonucunu bekleyip gormeden laf soylemek dusmez, hukukcu olmadigim icin acikcasi o zaman bile bana laf soylemek dusmez, eminim DH nin icindeki gizli hukukcu ruhu hemen ortaya cikacaktir bu haber ile birlikte)
  • Rekabeti engelliyorsa savunulacak tarafı yoktur,araştırsınlar daha kesinleşmiş bir durum yok ortada.E-kitaplar Türkiye'de hala pahalı diyebilirim,bazı yayınevleri basılı kitap ile elektronik kitabın fiyatını neredeyse aynı olarak yapıyorlardı.
  • quote:

    Avrupa anti-tekel yasalarına göre ürün satan firmaların rakiplerin rekabet etmesini engelleyecek herhangi bir eylem içerisine girmesi kesinlikle yasak.

    öyleyse araştırmaları da gayet normal. Apple'a özgü bir araştırmaymış gibi algılayanlar var.
  • Tipik chp'li yorumu :D birazdan "Yargı bazılarının arka bahçesi" falan der :D
  • Apple, dünyanın belki de en profesyonel manipülasyon yapan şirketlerinden biridir. Öyle ki, bunu hissettirmez bile. Bunu kanıtı ise, Apple'ın haksız olduğu durumlarda bile onu kötü körüne savunan fanlarıdır.*

    Bunun gibi:
    quote:

    Orijinalden alıntı: BurayaNeYazıyoruz

    Bazıları Apple ın başarılarını hazmedememiş anlaşılan !

    *Mac kulanıcısıyım ama hiçbir markanın pervanesi değilim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bocekgrafik -- 7 Aralık 2011; 13:26:26 >
  • yeni rekor gelir mi acep ?
  • sonuclanmis bir dava degil, iceligini bilmiyorum bu yuzden ekitap uzerine bir sey diyemem ama apple in ger alandaki isinde bir tekelcilik var. yaptigi gereksiz tum kisitlamalara bakin hepsi baska mecralardan dosya multimedia uygulama alimini engellemek icindir. flashin engellenmeside pek cok oyun ve uygulamanin appstoredan karsilanmasina neden olmakla beraber flashda mantikli bir nedeni var, telefonu cok kastirmasi ama ipas gibi buyuk bir cihaza usb portu koymamak, harici disk baglama imkani vermemek ve daha bunun gibi pek cok manasiz kisitlama. bunlarin tekel icin manipulasyon olmadigini savunmak cok ciddi fanboy psikolojisi gerektirir.
  • ah bide şu rekabet olayına türkiyede el atsalar bizde tersten işliyo olay tekel olması için bir firmaya tüm imkanlar seferber ediliyor
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.