Şimdi Ara

PS Vita'da yeni kısıtlamalar ortaya çıktı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
60
Cevap
0
Favori
5.682
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  • PS Vita'da yeni kısıtlamalar ortaya çıktı






    Japonya'da piyasaya çıkmasına sayılı günler kala Sony'nin iddialı oyun konsolu PS Vita hafıza kartları kısıtlaması, Flash eksikliği ve 1080p videolara destek vermemesi nedeniyle eleştirilmeye başlandı bile. Ancak konsolun sunacağı kısıtlamalar sadece bununla kalmayacak gibi görünüyor.




    AV Watch sitesinin verdiği bilgiye göre gündeme gelmeyen bazı eksiklikler daha var. Bunlardan ilki oyun esnasında internet tarayıcı kullanmaya izin verilmemesi. Amaç oyun için gerekli kaynakları maksimum olarak kullanabilmek. Bu karar oyun esnasında zor bölümleri geçmek için online rehberlerden yararlanan oyuncuları oldukça zorlayacak gibi görünüyor.




    Başka bir eksiklik ise her PSP oyununun PS Vita ile uyumlu olmayacağı. Bunun sebebini ise yazılım mühendisi Muneki Shimada donanım ve yazılım emülasyonunun mükemmel olmaması şeklinde açıklıyor.




    Sony yetkilisi Brad Douglas'ın Twitter üzerinden yayınladığı mesaja göre de oyuncular bir PS Vita üzerinde birden fazla PSN hesabı kullanamayacak. Kullanmak isteyenler ise fabrika ayarlarına geri dönüş yapmak zorunda kalacak. Bu da özellikle farklı bölgelerden oyun satın almak isteyenleri zor durumda bırakacak. Aynı konu PSP modelinde de geçerli ancak pek çok kişi PS Vita ile bu zorluğun kalkacağını düşünüyordu.




    Bu eksiklikler satın aldıkları anda oyunseverleri bekliyor olacak. Sadece PSP uyumluluğu sonraki güncellemelerle geliştirilecek. Bunun yanında Full HD video oynatma, tarayıcı/oyun multitasking özellikleri de yine güncellemelerle daha sonra konsola kazandırılacak.

     

     








  • Android ve İOS platformları varken ve bu kadar çeşitli oyunlara sahipken ps vita çok fazla varlık gösteremez bence..

    Bknz; Galaxy S II, İPhone 4S.

    Ne kadar moron varmış ya.. Maksat ego tatmini için bile eksiye basıyorlar!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F8946C419 -- 22 Şubat 2012; 11:34:48 >
  • nedense ürünün tanitiminda yeniliklerini gözümüze sokarcasina tanitiyolar, ama kullanicilarin hoslarina gitmeyen seyleri ufak tefek seymisgibi sonradan, taksit taksit söylüyolar. tamam cift dokunmatik panel, 2 . analog, 3g, 2 kamera cucuk özellikler degil, ama bu bilgiler ortaya cikdikca ürün disgörünus den 4-4 lük görünsede aslinda öyledegil. bilmiyorum konsol cikinca satin alacaklar icin önemsiz mi?, ama illaki onlarda ileride kullandikca kendileride fark edecekdir eksiklikleri.
  • yav 1080p kimin umrunda, o kadar yüksek çözünürlükteki videoyu 5 inç ekranda izleyeceğime tvde izlerim daha iyi..

    Ben sadece oyun oynarken, oyunu durdurup internete girme özelliğinin olmamasına üzüldüm..Bir de tek psn açma olayına, ama bu psn olayıda akla yatkın geliyor, sonuçta bir vitayı 2,3 kişi kullanmayacak ki...
  • MGS Portable Ops un yeni versiyonu , en az eskisi kadar iyi olsun, hiçbir kısıtlama umrumda olmaz:) Sadece o oyun için bile alınır. Zaten şu küçük ekranlarda 1080p video izleme merakını anlamış değilim.
  • Portable Ops Vita'ya mı çıkıyor ?
  • Bunların yerini akıllı telefonlar aldı içeriğindeki donanım şuan ki telefonlardan çok farklı değil hatta eksiği bile var gördüğüm kadarıyla 1080p desteklemesi kötü,sonuçta ben bu cihazı tv bağladığım zaman bu çözünürlükteki videları oynatamıycak
  • sony nintedo dan ders almamış. el konsolu devri bitti. çok güçlü her işi yapan cihazlar var.
  • 1080 p filmi illa ekrandan izlemek zorunda değilsiniz.Hd ekrana bağlayıp izlenebilir.tabi kısıtlama olmasaydı:)
  • SONY'de mum dikme devam ediyor...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ihsando77

    1080 p filmi illa ekrandan izlemek zorunda değilsiniz.Hd ekrana bağlayıp izlenebilir.tabi kısıtlama olmasaydı:)

    iyi de vita da tv out özelliği yok Hem 720p oynatıyor, yetmiyor mu?
  • oyun oynamak için tasarlanıp alınacak bir konsoldan amacının dışında da çok şey beklememk lazım bence.. ben vita alırsam oyun oynamak için alırım ama 1080p video oynatmıyor diye konsolu kötüleyemem , çünkü bu cihaz multimedia player olarak tasarlanan birşey değil. opsiyonel olarak sunulan yada sunulmayan hiçbirşey eksiklik değildir. o zaman ekranın full hd olmamasıda bir eksikliktir PS3 oyunlarını oynatmamasıda bir eksikliktir ütü yapamamasıda bir eksikliktir. konsol bunlar için tasarlanmamışsa eksiklik diyemezsiniz buna..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: carnador

    Android ve İOS platformları varken ve bu kadar çeşitli oyunlara sahipken ps vita çok fazla varlık gösteremez bence..

    Bknz; Galaxy S II, İPhone 4S.

    Hiç Vita'ın oyunlarının videosunu izleme zahmetinde bulundun mu dostum.
  • bence bunlar önemli eksiklikler değil. blüm videolarını nce izler sonra girersiniz oyun esnasında girmeniz şart mı? bu arada android ve ios oyunları vitanın oyunlarıyla karşılaştırılamaz çünkü mobil platformlardaki oyunların neredeyse tamamı basit oyunlar fakat vita öyle değil.
  • Bunlardan flash hariç hiçbirinin eksikliğini hissedeceğimi düşünmüyorum.Ayrıca gerçek bir oyunsever iseniz , tektip ve güçlü donanımlı bir cihaz için adapte edilmiş olmanın getireceği müthiş avantajları düşünüp PS Vitaya çıkmış,çıkma potansiyeli olan oyunlar ve o oyunları oynamanın zevkini,gidipte fiziksel tuşları olmayan ve cpu gpu gücü olarak vitanın çok altıda olan android veya İOS cihazlar ile karşılaştırıp gülünç olmayın.
  • Hangi hıyar bu kadar ekranda 1080p izlemek ister anlam vermek mümkün değil. Ha desen FullHD TV'ye bağlayacak, ulen o da cok anlamsız... Alın oynayın işte.
  • Bazı kısıtlamalar can sıkıcı (hafıza kartı,flash vb.) fakat full hd olmaması oyun açısından bir şey kaybettirmez sonuçta cihazın asıl işi oyun oynatmak ayrıca akıllı telefonlar da artık oyun konusunda başarılı olabilir ama bu cihazın kontrollerini,grafik kalitesini,konforunu asla sunamazlar ayrıca pil ömrü faktörünü ve sunduğu oyun yelpazesini de unutmamak lazım..Bu yüzden cep telefonları ile kıyaslamak yanlış, ben cihazın gayet iyi olduğunu düşünüyorum. evet bu kısıtlamalar olmasaydı iyi olurdu fakat oyun sevdalısı biri için almaktan vazgeçirecek kadar önemli şeyler olmadığını düşünüyorum..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: masmari

    quote:

    Orijinalden alıntı: ihsando77

    1080 p filmi illa ekrandan izlemek zorunda değilsiniz.Hd ekrana bağlayıp izlenebilir.tabi kısıtlama olmasaydı:)

    iyi de vita da tv out özelliği yok Hem 720p oynatıyor, yetmiyor mu?

    o minik ekranda 720 p yeterde artar.zaten tv out yoksa 1080 p çok gereksiz.fakat , herşeye rağmen böyle güçlü bir donanınmda bu özelliklerin olması iyi olurdu.Bir sürü telefon 1080 p desteği veriyor.Böyle bir oyun makineside verebilirdi o desteği.SONY gibi büyük markalar maalesef hep bazı ek özellikleri verebilecekken vermeme alışkanlığına sahip.XBOX da ,ps3 de çok güçlü makineler olmasına rağmen mkv formatına direkt destek vermezler.Bunların arkasındada maalesef pazarlama birimleri var.Her ek kırıntı özellikten para sızdırmaya çalışmaları biraz sinir bozucu ...




  • Her ne kadar akilli telefonlardaki oyunlar guzel olsada psp nin yeri ayridir ya, psp de bi konsol havasi tadi aliyosun , tel de ise daha bi basit kaciyo bnce ikisin yeri ayri ve ayrica sony psphone ile cok iyi seyler yapabilcekken kendini batirdi bnce ...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: carnador

    Android ve İOS platformları varken ve bu kadar çeşitli oyunlara sahipken ps vita çok fazla varlık gösteremez bence..

    Bknz; Galaxy S II, İPhone 4S.

    Akıllı telefon kullanlar, azcık kendi telefonları kadar akıllı olsalar idi,akıllı telefonların ps vita ile karşılaştırılamayacağını anlarlardı..
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.