Şimdi Ara

Samsung Galaxy S III, TouchWIZ 5 arayüzü ile gelecek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
59
Cevap
0
Favori
12.228
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj




  •  

    Galaxy Note modeliyle akıllı telefon dünyasında çıtayı yükselten ve 5.3-inç büyüklüğünde yüksek çözünürlü Super AMOLED ekranı, Android dünyası ile buluşturan Samsung, kapalı kapılar ardında 2012'de pazara sunacağı modeller için hazırlıklarını sürdürüyor.

     

    Arka arkaya pazara sunduğu modeller sayesinde en çok akıllı telefon satışı gerçekleştiren firma unvanını kazanan Samsung, 30 milyondan fazla satarak önemli bir başarı elde eden Galaxy S ve Galaxy S II modellerinin devamı olacak Galaxy S III'ü piyasaya sunacak.

     

    İlk detaylarını daha önceki haberlerimizde verdiğimiz Galaxy S III'ün, Şubat ayında gerçekleştirilecek Mobil Dünya Kongresi'nde lanse edilmesi bekleniyor. Teknik özellikleri hakkında çok fazla spekülasyon olan telefonun, Samsung tarafından geliştirilen Exynos 4400 serisi dört çekirdekli işlemciden güç alması bekleniyor. ARM'ın Cortex-A9 tasarımını temel alan yeni işlemciye GPU tarafında nasıl bir çözümün eşlik edeceği ise büyük bir soru işareti ancak bu noktada Samsung'un, en güçlü mobil GPU'yu kullanacağı konuşuluyor.

     

    Yüksek çözünürlüklü ekran, çok çekirdekli işlemci, yeni GPU ve geliştirilmiş kamera gibi detaylar Galaxy S III'ün önemli özellikleri arasında yer alırken, haberimizin asıl konusu yazılım üzerine. Gelen bilgilere göre Galaxy S III ile birlikte Samsung, TouchWIZ arayüzünün 5. sürümünü de duyuracak. Android 4.x işletim sistemini kullanacak olan Galaxy S III'e, grafik arayüzü olarak şu an 4. sürümü faal olan TouchWIZ'in yeni versiyonu eşlik edecek.

     

    Samsung'a yakın kaynaklardan elde edilen bilgilere göre TouchWIZ 5, serinin bu alandaki en güçlü versiyonu olacak ve daha önceki sürümlere kıyasla çok daha iyi kullanıcı deneyimi yaşatacak. Bu noktada Samsung'u iddialı kılan nokta olarak, Android 4.0'lı Galaxy Nexus'un geliştirme çalışmaları esnasında Google ile girilen yakın işbirliği ve buna bağlı olarak TouchWIZ'de yapılan optimizasyonlar ile yeni özellik eklentileri. Yeni arayüzün bir diğer önemli yanı ise Android 4.0'ın birleştirici tasarım detaylarına yönelik olarak optimize edilmiş olması.

     

    Bilindiği üzere Google, Android 4.0 ve sonrasında gelecek sürümler için "unification" yani birleştirme anlayışını benimsemiş durumda. Akıllı telefon ve tabletler için ayrı işletim sistemi sürümleri yerine farklı cihazlara ölçeklendirilebilen tek bir platform ile hareket etmeyi benimseyen Google'ın bu kararı, Samsung'un UI çalışmalarını da etkilemiş olabilir. Kullanım kolaylığının ön planda olacağı yeni TouchWIZ 5, Galaxy S III'ün yanı sıra şirket tarafından 2012'de pazara sunulacak diğer telefon ve tabletler de de kullanılacak.

     

    Tabi yeni arayüzün yazılım güncellemesi yoluyla var olan modellere gelmesi de beklenebilir. Henüz çok fazla detay olmamakla birlikte başta Galaxy S II olmak üzere güncel ürün gamındaki telefonlar için 2012'de Android 4.0 başta olmak üzere bir dizi güncelleme sunacak olan Samsung, bu güncellemelere TouchWIZ 5'i katması da beklenebilir. 

     







  • Yeni canavar geliyor
  • yaw şu galaxy s3 piyasaya çıksa da s2'yi birazcık da olsa ucuz seviyeden alsam yaa.. sırf bunu bekliyorum. şimdi bana diyeceksiniz galaxy s al o da ucuz ama S2 üzerinde barındırdığı teknoloji ile beni rahatlıkla gelecek yıllarda da idare edecektir. Tek eksiği zaten ekranının hd olmaması ama bence bu aman aman bir eksiklik değil, zaten üzerindeki ekran bile benim 19"lcd monitörümden bile güzel görüntü veriyor :) TİM'de telefonu canlı kullandığımda ekran görüntüsüne hayran kalmıştım. youtubeden izlediğim videoyu tekrar pc'im de açtım ve fark inanılmaz..
  • bu kadar güçlü işlemciye acaba pil performansı açsından ne düşünüyorlar merak ediyorum
  • biz daha iyisini yapana kadar en iyisi bu.(SGS2)
    bekliyoruzz...
  • s2 ye koymayı unutmazlar umarım.
  • 4.3-inç ten büyük olursa ben şahsen almayı düşünmüyorum. Bu büyüklükten sonra taşınabilirlik çok düşüyor (erkekler için :) .
  • geçenlerde hem iphone4s i hemde galaxy S2 yi inceledim(çok hoşuma gidiyor:) valla iphone resmen kalas gibi geldi elime yahu o nası bi dandik tasarım öle çok ağır geldi S2 den sonra zaaten samsung bu saatden sonra tasarımı böyle güzel yaptıkdan sonra her halukarda satarlar şuan piyasada s2 den başka ve htc nin 1,2 modeli hariç alınabilcek dokunmatik tel. yok malesef.
  • Tek istediğim düzgün bir batarya ve pil ömrü. S II ile bu sorunu fazlasıyla yaşıyorum/yaşıyoruz. Donanım gelişsin iyi hoş güzel ama batarya ve sıcaklığı da iyi ayarlarlar umarım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mordeaur -- 6 Aralık 2011; 12:39:04 >
  • Umarım geçmiş haberlerde bahsedildiği gibi ikonları büyüterek yeni bir touchwiz arayüzü sunmazlar önümüze, bir çok kişi lanet eder, alternatif launcher seçimleri %99 artar.

    Samsung herkesi şaşırtıp HTC Sense gibi hem görsel hemde kullanış açısından herkese hitap eden Touchwiz 5.0 sunar kullanıcılarına.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi damn2u -- 7 Aralık 2011; 3:13:45 >
  • Ekranı bence S2 den pek farklı olmaz büyüklük açısından çünkü Note varken fazla etkilemez.
  • Arkadaşlar ben asıl tasarımını merak ediyorum gene aynı tasarımla gelmez umarım biraz daha kaliteli kasa ile gelirse çok iyi özellikleri zaten daha yüksek olucak o yüzden tasarım ile ilgili bir haber olsa çok sevinirdik
  • Umarım S2 ye tw5 de gelir resmi olarak ve çok iyi optimizasyon olacağı kesin gibi :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ezimuse -- 6 Aralık 2011; 17:25:49 >
  • Büyük ihtimalle galaxy nexus taki 4.65 inçlik pentile ekranla gelecektir.Bu insanlar böyle büyüklükteki telefonları nasıl taşıyorlar anlamıyorum.
    Resmen hammalık ,resmen görgüsüzlük.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: FRAPS

    Büyük ihtimalle galaxy nexus taki 4.65 inçlik pentile ekranla gelecektir.Bu insanlar böyle büyüklükteki telefonları nasıl taşıyorlar anlamıyorum.
    Resmen hammalık ,resmen görgüsüzlük.

    sizin icin hammallik olan baskasi icin ihtiyactir.
    sizle ayni zevki paylasmiyanlari gorgusuz olarak tanimlamakda fasizmdir.
  • Forumda birçok konuda görüyorum akıllı telefonlardaki batarya problemleriyle ilgili yazışmalar bende diyorum acaba benim telefonuma birşey mi oldu ben galaxy s plus kullanıyorum telefonu kullandığım süreler arada edge i açıp internete bakıyorum kısa süreli konuşuyorum ve bazen açıp 10 dk oyun falan oynuyorum 2 gün beni götürüyor.

    Şuan telefon 4. gününde sadece konuşma ve mesaj olarak kullanıyorum günlük genelde yarım saat 1 saat konuşup 10-15 kadar mesaj atıyorum bataryam %69 da. bende mi birşey var acaba?
  • yeni telefonda çözünürlük 1280x720 olurken üstten ve alttan boşluk bırakmadan bir tasarım ortaya çıkarabilirse muhteşem bir telefon ortaya çıkar. android 4 ile fiziksel tuş kullanımıda ortadan kalktığına göre büyüyen ekranla hiç olmazsa bu ekran dışındaki fazlalıkları ortadan kaldırarak boyutu daha makul seviyede tutabilirler.. Ama bekleyip görücez artık..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: escapethelife

    Forumda birçok konuda görüyorum akıllı telefonlardaki batarya problemleriyle ilgili yazışmalar bende diyorum acaba benim telefonuma birşey mi oldu ben galaxy s plus kullanıyorum telefonu kullandığım süreler arada edge i açıp internete bakıyorum kısa süreli konuşuyorum ve bazen açıp 10 dk oyun falan oynuyorum 2 gün beni götürüyor.

    Şuan telefon 4. gününde sadece konuşma ve mesaj olarak kullanıyorum günlük genelde yarım saat 1 saat konuşup 10-15 kadar mesaj atıyorum bataryam %69 da. bende mi birşey var acaba?

    Dostum senin yaptığın işlemleri 3310da yapıyor. Günlük 10 dk. oyun kısa süreli internet bunlar önemli birşey değil galiba acelesi olacak birşey. Sen telefonu kullanmıyorsun bence




  • biran önce çıksında alalım
  • Durun yahu biz daha s2 alacaz
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.