Şimdi Ara

Firefox gelirinin yüzde 84'ünü oluşturan Google ortaklığını sona erdirdi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
0
Favori
7.055
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Firefox gelirinin yüzde 84'ünü oluşturan Google ortaklığını sona erdirdi






    Internet Explorer'ın web tarayıcı pazarında büyük bir hakimiyet sürdüğü dönemde yayınlanan açık kaynak Firefox kısa sürede popüler olarak en çok kullanılan ikinci tarayıcı olmuştu. Internet Explorer ağırlıklı olarak Microsoft ürünü arama motorlarına varsayılan olarak destek verdiği için Google gibi arama motorları Firefox ile ortaklık yapma yolunu seçmişti. 

     

    Firefoz uzun yıllar varsayılan arama motoru olarak Google'ı kullandı ve bu ortaklık gelirinin yüzde 84-86'sını oluşturdu. Ancak son dönemlerde Firefox'un giderek popülerliğini kaybetmesi ve Chrome'un ikinci sırayı çok az farkla ele geçirmesi ortaklığı da bozdu. 

     

    Kasım ayında sözleşmeye göre sona eren ortaklık yenilenmedi. Firefox resmi bir açıklama yapmasa da arama motoru sağlayıcılarının gelecekte Mozilla'nın en önemli gelir kaynağını oluşturmaya devam edeceğini belirtmekle yetindi. Google cephesinde ise sözleşme yenileme için resmi bir girişim yok. Ancak şu da bir gerçek ki Google çekildiği zaman yerini Bing ve Yahoo gibi rakipleri alacak. Google buna izin vermek istemeyebilir. 

     

    Mozilla'nın varlığını devam ettirebilmesi için kısa sürede yeni bir anlaşma yapması gerekiyor. Vakfın önemli elemanlarından Mike Shaver'ın ayrılışı Mozilla için büyük bir darbe olmuştu. Otoriteler Firefox'un sona gelmemesi için elini çabuk tutması konusunda hem fikir. 

     

     








  • Açıkcası bende firefox'u çok seviyordum crome kullanana kadar.
    Şuan firefox'u hiç açmıyorum desem yeridir.
    IE'yi kullanmayalı yıllar oluyor zaten :D
  • Bende çoğu zaman firefox yazarken firefoz yazabiliyorum :D
  • Az kaldı 3 yıla kalmaz Chrome, bir zamanlar istatistileri altüst eden Firefox'un yerine geçecek.
  • Ohoo siz daha yeni mi duydunuz?Atasözü bile yapıldı bunun."Köprüyü geçene kadar ayıya dayı denir."
  • Pazar tarayıcı çakmalarına kalacak firefox batayım deme sakın.
  • Açıkcası firefox 64 bit gece sürümleri ile çok mutluyum.

    Ve benim için internet firefox demektir. Chrome bana fox ta olmayan ve benim işime yarayan hiç bir şey sunmazken chrome a geçmeye gerek görmüyorum.

    Herkesin kullanım alışkanlıkları farklıdır buna saygı duyuyorum, lakin fox ile chrome u kıyaslayıp, chrome un firefox dan çok daha iyi olduğunu söylemennin elle tutulur hiç bir bilimsel yanını göremiyorum.

    Chrome ile interneti daha hızlı gezemiyorum, chrome firefox dan daha uyumluda değil, adblock "hala" en tutarlı firefoxta çalışıyor. İhtiyaç duyduğum tüm eklentilere sahibim, hal böylekende chrome a göç etmenin bana kattığı hiçbirşey malesef yok.

    Bu gün chrome un bu kadar hızlı yayılmasının tek sebebi tamamen google teknolojileri ile olan entegrasyonu ve basitliğidir.

    Ki bu saydıklarımın hiçbiri benim için bir anlam iafade etmiyor. Bugün web bu noktada ise, ie9 chrome gibi tarayıcılar varsa bu firefox sayesinde olmuştur. Alternatif bir web deneyiminin var olduğunu insanlara firefox göstermiştir.Şimdi kalkıp insanların firefox u bir anda yerin dibine sokmak istemelerini anlamış da değilim.




  • Chrome'nin yanında kullanabilecegim bir tarayıcı olarak firefox çok güzel. Umarım firefox hakkın rahmetine kavuşmaz...
  • 64bit firefox için waterfox ve windows için özelleşmiş palemoon 32 ve 64 bit var
    downthemall + video download helper eklentileri birlikte kullanınca idm den farkı kalmıyor ve idm versiyon cr.ck vs ile uğraşmıyorum
  • Bu adam firefoxa ya düşman yada bunla ilgili hiçbirşey bilmiyor. Haberde firefoxun popülerliğini kaybetmesinden bahsediyor. chrome'um kısa bir süre firefux'u kullanım oranlarında geçmesi firefoxun popülerliğini kaybettiği anlamına gelmez. burada chrome kullanıcı sayısında artış olurken düşüş firefoxta değil internet explorerda.. Arkadaş dünyadan haberiniz yoksa yazı filan yazmayın .. paranızı ben veriyim insanları yanlış bilgilendirmeyin..
  • MS'tun iyi veya kötü kullanıcı alışkanlıklarını
    en iyi şekilde simüle eden tek alternatif FF tur !

    bu açıdan FF u gözüm kapalı bile kullanabilirim !
    bu açından bundan daha iyisi benim için yok !

    sizin içini sadece siz bilirsiniz ! :)
  • kromu sadece sayfa dil çerisi işlemleri için kullanmaktayım ! :)
  • ben hem firefox hem chrome az da olsa explorer kullanıyorum. hepsinin eksiği var.
  • Belirli kullanıcı grupları devam edecektir,popülerliği gider mi bilemem.Chrome aralarındaki en hızlı tarayıcı,pratik kullanım açısından da hayli mesafe kat etti.O yüzden ortaklığa devam etmemesi normal.
  • Uzun zamandır Firefox kullanıyorum ve ondan da oldukça memnunum. IE'in tahtını devirmeye yakın bir büyüme kaydettiği şu zamanda, umarım kendilerine yeni gelir kaynakları bulurlar ve sonları zamanının efsanesi olan Voodoo ekran kartları bir anda olmaz.
  • Opera
  • opera , ie nin populer olmasinda bir donem diger browserlarin ucretli olmasida etkili olmustur.
  • uzun zamandir firefox kullanirim arada chorom da pc ye kurar bakarim nasil gelişmeler var diye 2gün önce gene kurdum bide baktim bi cok eklentisi olmuş acıkça bi an etkilentim baya gelişmiş chorome ben genede firefox dan vazgeçmem tarayicida cıgır actilar adamalar resmen ama google çok büyük bir güç böyle giderse firefox daha cok kan kayberder gibi geliyo umarim öyle olmaz gönüllerin tarayicisi firefox :)
  • Firefox güzeldir...
  • demekki kendi arama motorunu yapıcakmışsın.firefox erken davranıp arama motoru işinede el atmalıydı. Google 'ın esas amacı arama motoru sağlamaktı adamlar aştı her işe el attılar. Başarıyı hak eden firma ama genede bu beni chrome kullanmaya ikna edemedi çünkü Firefox ile asla boy ölçüşemez.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.