Şimdi Ara

Corsair Carbide 400R İnceleme! (Türkiye'de İlk)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
239
Cevap
7
Favori
31.090
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • CORSAİR CARBİDE 400R KASA ve CORSAİR AX850W 80+ GOLD PSU İNCELEMESİ.

(Tüm bu süreçte, değerli zamanının büyük bölümünü bana yardımcı olmak için harcayan Leone-510, LEON-X, bu süreci başlangıcı olan ekran kartı iade sürecinde yardımlarından dolayı Mckhan nickli arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.)

Kasayı İnventus Bilgisayar dan aldım, sağolsunlar sipariş verişimin ertesi günü öğleden önce elimdeydi kasa.

Güncel stok ve fiyat bilgisi için site link:
    www.teknofiyat.com
    Carbide 400r - TeknoFiyat
    http://www.teknofiyat.com/?search=Carbide+400r

Kasanın özellikleri:

Boyutlar: 521 x 502 x 205 mm

Anakart desteği: ATX, mATX

Yapı: Midtower

Materyal: Çelik & plastik

5.25” yuva: 4 adet

3.5” yuva: 6 adet

2.5” yuva: 6 adet

Soğutma: Önde 2x 12 cm beyaz LED’li, arkada 12 cm / (opsiyonel, üstte 2x12/14 cm, yanda 2x 12/14 cm, altta 12/14 cm)

PCI genişletme: 8 adet

VGA uzunluk desteği: 316 mm

Ön panel: 2xUSB3.0, firewire, kulaklık, mikrofon

Not: Bazı resimler techpowerup sitesindeki incelemeden alınmıştır.

Kasa klasik kutu içerisinde geliyor ve köpüklerle güzelce desteklenmiş ayrıca şeffaf poşet ile sarılmış.

İçerik:

Açıkçası Kutu içeriğini çok yetersiz buldum.
    - Usb3.0 dan usb2.0 a çevirici kablo
    - Birkaç farklı çeşit vida poşeti
    - Garanti Belgesi
    - Basit hazırlanmış Kullanım Kılavuzu, Hatta gereğinden fazla basit. Hiçbir işe yaramayacağını söyleyebilirim. (Türkçe kullanım kılavuzu çıkmadı içinden)

Dış Görünüm:

Kasa Mat Boya ile siyaha boyanmış pürüzlü bir yapıya sahip.

Yan kapağa isteğe göre 2 x 12 cm ya da 2 x 14cm fan takılabiliyor. Fanların oturduğu kısım kasadan dışarı bombeli şekilde tasarlandığından kapağa takılan fan lar dış kısımda kalıyor, böylece daha yüksek işlemci soğutucuları da sorunsuzca kullanılabiliyor. Ben, sirkülasyonu olumsuz etkilemesin diye sadece ekran kartının karşısına denk gelen kısma 14cm fan taktım. 2. Resimde de gördüğünüz gibi yan kapağa 2,5 cm genişliğinde fan takıldığında bombeden dolayı fan kapak içinde kalıyor ve işlemci soğutucunuzla v.s. en ufak bir temas söz konusu değil.

Ayrıca fan vidalama bölgeleri hem titreşimi engellemesi için hem de metal aksam zarar görmesin diye contalarla desteklenmiş.

Ön kısımda HDD yuvalarına üfleyen 2 adet 12cm fan konumlandırılmış.

Psu ve Alt kısımdaki fan yuvalarının altına kadar uzayan filtre rahatlıkla yerinden çıkartılıp takılabiliyor. Tamemen plastik üründen yapılmış olması sayesinde rahatça yıkanıp tekrar yerine takılabiliyor.

Kasa İçi:

Kasa içerisi bir Mid Towera göre hayli geniş, kablo yönlendirme yuvaları kauçuk koruyucular ile kapatılmış. Montaj sırasında en ufak bir sıkıntı yaşanmıyor, kablo yönetimi son derece gelişmiş ve kullanışlı.

Kasamız 6 Adet HDD e ev sahipliği yapabiliyor, çok HDD kullananlar için önemli bir ayrıntı. Ayrıca 3,5" HDD lerin aletsiz montajı mümkün. HDD yuvaları yumuşak maddeden yapılmış olsada içerisine HDD imizi oturttuktan sonra gayet sağlam bir hal alıyor. HDD yuvaları arasında önden gelen fanların yarattığı akımı kasa içine verebilecek kadar boşlukta mevcut.

Tüm 5.25” yuvalarda vidasız bağlantı tercih edilmiş ve kullanımı son derece kolay. Bu alana takacağınız aygıtları yerine oturtmanız yeterli, mekanizma kendiliğinden kilitleniyor. Bu mekanizmalar kasanın tek tarafında kullanılmış olmasına rağmen, diğer kısımdaki metale verilen çıkıntı sayesinde doğal bir baskı yaratılmış ve optik aygıtlarınız iki yönden baskılanarak sağlam bir şekilde yuvasında kalabiliyor.

Genişleme yuvalarında ise firmanın tercihi parmak vida kullanılması yönünde olmuş ve bence de isabetli bir tercih. Vidasız montaj şekilleri pekte sağlam olmayabiliyor.

Tabana 12/14cm fan takabiliyorsunuz ve Toz filtresi bu alana kadar ulaştığından kasaya toz girmesi gibi bir sıkıntınız olmayacaktır.

Yan kapakları kasaya sabitleyen vidalar açıldığında kapaktan ayrılmıyor ve bu şekilde kapağa asılı kalıyor.

150,7 mm yüksekliğindeki sunbeam Tuniq Tower 120 Extreme nin montajından sonra hala 2 cm civarında ve kasanın yan kapağındaki bombe ile birlikte 4 cm civarında yer kalıyor.

Ben Kasa ile birlikte gelen fanların yeterli hava akımı yaratamayacağını düşünerek, yine İnventus firmasından Xigmatek XLF-F1453 (140mm) Beyaz Ledli turuncu kanatlı fanlardan 3 adet sipariş verdim. Fanlar en yüksek devirde rahatsız edecek derecede sesli ama fan kontrolcüm ile yaklaşık yarı devirde çalıştırdım ve bu durumda gayet sessiz bir soğutma sistemi elde ettim.

Üretici sitesine göre fanla ilgili bilgiler şu şekilde;

2 Adedini Tavandan egsoz olarak, 1 Adedini de yan panelde içeriye temiz hava çekmesi için kullandım.

Corsair Professional Series AX850W 80+ Gold Güç Kaynağı İncelemesi.

Corsair denince aklımıza ilk olarak bellekler gelse de son dönemlerde kasa ve güç kaynakları ile de adını sıkça duyduğumuz bir üretici.

Özellikle Professional serisi altında sunduğu 80+ Gold sertifikalı PSU larıyla bizlere göz kırpan CORSAİR in Tam Modüler tasarımlı Professional serisi 850W Gold sertifikalı, 7 YIL GARANTİLİ güç kaynağını inceliyorum. Bu serinin diğer modelleri 650, 750 ve 1200W lık modeller.

CORSAIR Professional Series™ Gold AX850 850W 80 Plus Gold Sertifikalı Tam Modüler PSU

Öncelikle PSU nun teknik özelliklerini belirteyim;

Ayrıntılı özelliklerine üretici sitesinden bakabilirsiniz:

Özelliklerinde yazan detaylara bakalım. Corsair bu modelinde 850W sürekli güç verebildiğini ve bunu 50c lik ortam sıcaklığında sağlayabildiğini vaad ediyor. Takdir edersinizki PSU çalışırken bu kadar yüksek ortam sıcaklığına maruz kalmayacaktır. Ama corsair bu yüksek sıcaklıkta dahi 850W sürekli güç verebildiğini iddia edecek kadar güveniyor bu modele.

Güç kaynağında 12v tek kanal tasarımı esas alınmış ve sağladığı gücün nerdeyse tamamını 12v kanalından verebiliyor. (70a 840W) Bu da kullanıcıya hem stabil bir çalışma vaad ederken ve hemde en güçlü ekran kartlarına sahip sistemleri bile sorunsuzca kullanabileceğini ve hatta birden fazla ekran kartını bile sorunsuzca kullanabileceğini gösteriyor.

Güç kaynağının 80+ Gold sertifikası bulunuyor. GOLD sertifikasının özelliği ise %90 ve üzerinde verimlilik vaad ediyor olması. Aşağıdaki grafikte hangi yük altında ne kadar verimli çalışabildiğini görebilirsiniz. Grafiğe göre %50 yük altında güç kaynağı en verimli durumda çalışıyor (Buda 425W güç kullanırken şebekeden 460W civarında güç çekileceğini gösteriyor.) ve verimlilik hiç bir zaman %89 un altına düşmüyor.

80 Plus sertifikası ile ilgili detaylara aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz. Site tarafından verilen bilgilerde verimlilik değerleri özetle şu şekilde ölçülmüş;

%50 yük altında %91,02
    Ortalama %89,26

http://www.plugloadsolutions.com/psu_reports/CORSAIR_CMPSU-850AX_ECOS%202197_850W_Report.pdf

PSU Verimliliği Nedir? Enerji fiyatlarının sürekli yükseldiği günümüzde "güç kaynağı ünitelerinin verimliliği" konusu çok daha öne çıkmaktadır. Verimlilik güç giriş ve çıkışı arasındaki oranı temsil eder. %80 verimliliği olan bir güç kaynağı giriş gücünün %80'ini bilgisayarın donanımının çıkış gücüne ve kalan %20'yi de atılan ısıya çevirir. Isı kaybı ne kadar düşükse kasada da o kadar az ısı oluşacaktır. Sadece enerji tasarrufu yapmakla kalmayacak, bilgisayarınız da daha düşük ses seviyesinde çalışacaktır.

Üretici tarafından yayınlanan verimlilik tablosu aşağıdaki gibi;

İncelediğim güç kaynağının en önemli özelliklerinden biri de Isıya duyarlı PWM kontrollü 120 mm boyutundaki fan ile sahip olduğu soğutma yapısı. %20 güç oranında hiç çalışmayan fan, %50 yük altında bile 16 dBA seviyesinde ses üreterek fısıltı kadar sessiz çalıştığını, %100 yük altında ise 40 dBA gürültü ürettiğini vaat ediyor. Aşağıdaki grafikte bu durumu daha net görmeniz mümkün.

PCB’de yüksek kaliteli Japon kapasitörler kullanılmış ve bu sayede çok yüksek sıcaklıklara dayanıklık göstermekle beraber uzun bir kullanım ömrü vaad ediyor.

AX850 0.99 Aktif PFC ile anlık güç dengesizliklerinin önüne geçerek sisteminize zarar gelmesini önlüyor. Ayrıca günümüzde kabul görmüş ve gerekli tüm koruma özelliklerine sahip olduğu belirtiliyor;

• Aşırı Akım Koruması
    • Aşırı Gerilim Koruması
    • Aşırı Güç Koruması
    • Düşük Gerilim Koruması
    • Kısa Devre Koruması

Şimdi Güç kaynağının fiziksel görünümüne bakalım;

İLK BAKIŞ

AX850 Güç Kaynağı kalitesine yakışır bir kutu içerisinde geliyor. Ve belkide bir psu için beklediğinizden çok büyük bir kutu içerisinde geliyor ürün elinize. Dış kutu İnce parlak kartondan ve Farklı dillerde (5 ayrı dilde –ama maalesef Türkçe yok-) güç kaynağına ait bilgiler yer alıyor.

Dış kartonu çıkarttığımda ise daha kalın bir kartonla güç kaynağını koruyan kutu ile karşılaşıyorsunuz.

En içte ise kabloların yer aldığı çanta, Kullanıcı kılavuzu, Elektrik güç kablosu, Plastik kablo kelepçeleri, Vidalar, corsair logolu çıkartma ve yine kumaş bir torba içerisinde Güç kaynağının yer aldığı zengin bir içerik karşılıyor kullanıcıyı. Burada güç kaynağının çok kalın sert sünger yataklar ile desteklenmiş olduğunu görebilirsiniz. Kargo esnasında bir zarar görmesi engellenmek istenmiş.

DIŞ GÖRÜNÜM

Güç kaynağının boyutları daha önce kullandıklarımdan farklı değil. Burdan hareketle standart ölçülerde bir güç kaynağı olduğunu söyleyebilirim.

Tam olarak ise; 150 mm genişlik, 86 mm yükseklik ve 160 mm uzunluğa sahip bir güç kaynağı.

Güç kaynağının ağırlığı 1.9 kg olarak belirtilmiş.

Günümüzde artık standart hale gelen siyah boya kullanılmış. Yüzeyi Parma izi bırakmayacak bir yapıda.

PSU nun arka kısmında sıcak havanın dışarı atılmasını sağlayan delikli bir yapı kullanılmış. Arka kısımda hem güç girişi hem de açma/kapama butonu bulunuyor. Bazı üst seviye güç kaynaklarında görmediğimiz bu açma/kapama butonu Güç kaynağının fişini prizden çekmeden PC içerisindeki parçalara müdahale etmeyi sağlıyor. Kullanışlı ve olması gereken bir özellik. (Elimdeki diğer güç kaynağı olan Silverstone Strider Plus 1000W güç kaynağında bu buton yoktu mesela.)

Güç kaynağının her iki tarafında CORSAİR logosu ile birlikte AX850 modelini belirten ibareler bulunuyor.

Üst kısmında ise Güç kaynağının teknik özelliklerini, sahip olduğu sertifikaları ve seri numarasını içeren bir etiket bulunuyor.

Giriş kısmı ise tam modüler yapıda. Yani 24 pin ve 8 pin anakart güç bağlantıları dahil tüm kablolar modüler durumda. Bu esasen çokta aradığım bir özellik değil. 24 pin ve 8 pin kablolar olmadan kurulacak bir sistem olmayacağı için bu kabloların modüler gruba dahil edilmesini çokta elzem bir durum olarak görmüyorum.

Güç kaynağı ile gelen kablolar ve uzunlukları şu şekilde;

Burada gördüğünüz tüm kabloları taktığınız zaman şu görüntü ortaya çıkıyor;

Kabloların tamamı siyah renkte ve slave sarılı geliyor. Bu özellikle kasa modifikasyonu ile ilgilenen ya da kasasında sade ve şık bir görüntü isteyen kullanıcılar için çok önemli bir özellik.

Bol bağlantı seçeneği ile tüm donanımlarınızı sorunsuzca kullanabilme imkanına sahip oluyorsunuz. 4 adet 6+2 pin yapıdaki PCI-e ekran kartı çıkışı ile Nvidia SLI ve AMD CrossFireX ile kurulmuş sistemler için, grafik kartlarının ihtiyacı olan yüksek güç ve bağlantı ihtiyaçları karşılanıyor.

Şimdi Güç kaynağının İç yapısına bakalım;

İÇ GÖRÜNÜM

Bu bölümde Güç kaynağını soğutma işlevini üstlenen Sanyo Denki marka 120mm fan olduğunu görebilirsiniz. Fanla ilgili daha öncede dediğim gibi %20 Yük altına girene kadar çalışmıyor ve dolayısıyla sıfır ses vaad ediyor.

Fanla ilgili ulaşabildiğim bilgiler şu şekilde;

Ölçüler: 120 x 120 x 25 mm
    Güç Gereksinimi: 12Volt 0,19A
    Kapasitesi: 70.6 cfm
    Max. Devir hızı: 2200 rpm
    Max. ses seviyesi: 30 dBA

Fanın arka bölümüne konumlandırılan şeffaf perde ile psu içerisine daha fazla hava girmesi sağlanmaya çalışılmış.

Devre üzerinde bileşenler derli toplu görünüyor.

Güç kaynağı çok ısınmadığından olsa gerek içerisinde göze çarpacak derecede büyük bir soğutucu blok görünmüyor.

Montaj bittikten sonra ise kasanın görüntüsü şu şekilde oldu;

Bu arada ufak bir ayrıntı gibi görünsede Corsair Carbide kasa kullanıcılarının nerdeyse tamamının yaşadığı bir sorun var, Herhangi bir PSU kullanıldığında sadce 3 vida ile monte edilebiliyor kasaya. 4. Vida kullanılamıyor. –du-

İncelediğim PSU ile 4. Vidayı da rahatlıkla kullanabildim.

GÖRÜŞLERİM

Her şeyden önce Corsair markasının verdiği güven ile bu PSU ya donanımlarımı gönül rahatlığıyla emanet ediyorum.

Sistemim;

İşlemci: İ5 2500K 4 ghz
    Anakart: MSI P67A GD65(B3)
    Ram: G.Skill Sniper 8gb ddr3 1866 mhz
    HDD: Seagate 320GB SATAII
    Ekran Kartı: ASUS HD5450 (Pasif soğutma)
    Kasa: Corsair Carbide 400R
    PSU: Corsair Professional AX850W 80+ Gold

Tüm kasa fanlarını (işlemci fanı dahil) kapattığımda Sistem boşta iken kasadan hiçbir ses gelmiyor. PSU arka çıkışına elimi tuttuğumda herhangi bir hava akımı ya da sıcaklık emaresi görmedim. Buda PSU nun %20 yüke kadar fan çalışmadan sıfır ses vaadini doğruluyor. Ancak bir süre çalıştıktan sonra (Bileşenlerin ısınmasından olsa gerek) sistem yük altında olmasada fan düşük devirde çalışmaya başlıyor.

İşlemciyi yük altına (Prime95 ile) soktuğumda ise İşlemci fanı dışında PSU dan herhangi bir ses geldiğini duyamayacağım kadar sessiz çalışıyor. Bu durumda PSU arka çıkışına tekrar elimi tutuyorum ve çok hafif bir hava akımı geldiğini ama yine aşırı bir sıcaklık gelmediğini fark edebiliyorum.

Sonuç olarak Güç kaynağının eleştirilecek hiçbir yönü olmadığını düşünüyorum. PSU için söyleyebileceğim negatif tek şey fiyatı olabilir. Fiyat arama motorlarını kullanarak yaptığım aramada bulabildiğim en uygun fiyat 500,00 + TL seviyelerinde.

Elimde ve çevremde güç kaynağının testlerini yapabilecek bir cihaz/imkan olmadığından, son Olarak nexthardware sitesi tarafından yapılan ölçümlere ait ss leri konuya ekleyerek incelemeyi tamamlıyorum.

İnceleme link:
    Nexthardware
    Corsair AX-850 | 8. Test: crossloading | Recensione
    http://www.nexthardware.com/recensioni/alimentatori/532/corsair-ax-850_8.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MÜŞAVİR -- 2 Nisan 2012; 18:48:44 >

• Güzel inceleme olmuş dostum. Kasayı beğendim. Boş kasa için fiyatı biraz yüksek ama alınabilir bir kasa. Sanki Coolermaster RC-692 nin eksiklerinin giderilmiş hali gibi. PSU zaten çok güzel. Güle güle kullan...
  • mukemmel bır inceleme olmus eline saglık abı
    ekran kartına ne oldu
  • @red devil

RC692 ile mukayese ya da benzeştirme yapmaya dilim varmaz. Şahsi görüşüm kesinlikle çok daha iyi bir kasa.

@bugra34

Teşekkür ederim, ekran kartı perte çıktı. Ondan gelen para ile kasa+psu aldım. 8600GT yol arkadaşım olacak bir süre.
  • Çok Güzel bir inceleme olmuş abi.Güle Güle kullan :)
  • kaliteli bir ikili olmuş. hayırlı olsun, güle güle kullanın.
  • Hayırlı olsun hocam, baya detaylı olmuş inceleme. Ekran kartını görünce tebessüm ettim.

Ön fanlar çalışırken harika görünüyor. Mutlaka ekle resmi hocam.

• quote:

Orijinalden alıntı: MÜŞAVİR

@red devil

RC692 ile mukayese ya da benzeştirme yapmaya dilim varmaz. Şahsi görüşüm kesinlikle çok daha iyi bir kasa.

Hocam ben şekil olarak benzettiğim için söyledim. Ama daha iyi bir kasa olabilir o konuda bunu yakından görmeden bişey diyemem...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dovahkiin

Hayırlı olsun hocam, baya detaylı olmuş inceleme. Ekran kartını görünce tebessüm ettim.

Tüm fanları Fan kontrolcüye bağladığım için ve Ön fanlar led için ayrıca güç gerektirdiğinden ön fanların led i şu an devre dışı maalesef.

• Aha sonunda sitede görebildik kasanın incelemeyi

Psunun içeriğini de gösterseydin aga söküp baksaydın 2-3 poz iyi olurdu

Senin kasa allahtan inventusta yok olsaydı indirimle 200e düşerdi,sen de bu incelemeyi o moralsizlikle yapamazdın da
  • Yalçın abi eline sağlık paylaşım için teşekkürler, vereceğin bilgiler doğrultusunda arkadaşlar bu ürünleri seçerken ona göre hareket ederler, hayırlı olsun kazasız belasız kullanmanı diliyorum
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Dovahkiin

Hayırlı olsun hocam, baya detaylı olmuş inceleme. Ekran kartını görünce tebessüm ettim.

Tüm fanları Fan kontrolcüye bağladığım için ve Ön fanlar led için ayrıca güç gerektirdiğinden ön fanların led i şu an devre dışı maalesef.

Pişman oldunmu pantheon almadığına

• quote:

Orijinalden alıntı: LEON-X

Yalçın abi eline sağlık paylaşım için teşekkürler, vereceğin bilgiler doğrultusunda arkadaşlar bu ürünleri seçerken ona göre hareket ederler, hayırlı olsun kazasız belasız kullanmanı diliyorum

Sağol Nihat, Fatih ve senin vesilenle aldık işte. Umarım kılavuz olur almayı düşünenlere.

@knnkpln

Bu kasa şu an istek ve ihtiyaçlarımla birebir örtüşen, onları birebir karşılayan bir kasa. Hani kafamda bir kasa tasarlasaydım kendim için, %99 böyle bir şey olurdu. Pişmanlık gibi bir duygu yaşayacağımı sanmıyorum.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Eksik kutu içeriğinden ve toz filtrei olmamasından yakınmışsın ondan demiştim.Bir de egsoz fana 12cm yerine 14cm koysalarmış iyi olurmuş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: knnkpln

Eksik kutu içeriğinden ve toz filtrei olmamasından yakınmışsın ondan demiştim.Bir de egsoz fana 12cm yerine 14cm koysalarmış iyi olurmuş.

Kutu içeriği kesinlikle yakışmamış böyle bir kasaya. Hele o kullanma kılavuzu tam bir facia. Eksoz fan değiştirilebilir ama kasanın kendi 12cm fanları son derece sessiz.
  • Yakışır abim güle güle kullan.Yazın evde klima görevi yaparmı bu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: suleymangonca

Yakışır abim güle güle kullan.Yazın evde klima görevi yaparmı bu.

Şu an yapıyor, üstten püfür püfür esiyor ama yazın sıcakmı eser soğuk mu bilemem.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: suleymangonca

Yakışır abim güle güle kullan.Yazın evde klima görevi yaparmı bu.

Şu an yapıyor, üstten püfür püfür esiyor ama yazın sıcakmı eser soğuk mu bilemem.

Sen şanslısın ankaradasın biz ne yapalım izmirde.

• İşte bu İnceleme geldi, zevkle okudum elinize emeğinize sağlık güzel açıklayıcı inceleme olmuş.
    Sanırım bu kasayı alacağım. 500R stokta yok olsa onu alacaktım ama.

Fan Kontroller olarak ne kullanıyorsunuz ? Benim de almam gerekecek kasayı alınca.
  • quote:

Orijinalden alıntı: *Furious*

İşte bu İnceleme geldi, zevkle okudum elinize emeğinize sağlık güzel açıklayıcı inceleme olmuş.
    Sanırım bu kasayı alacağım. 500R stokta yok olsa onu alacaktım ama.

Fan Kontroller olarak ne kullanıyorsunuz ? Benim de almam gerekecek kasayı alınca.

600t
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.