Şimdi Ara

Half Life 2 Şaşırtıcı Gerçekler Ve Sorular

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
1
Favori
7.178
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar Size Birkaç Soru Ve Gercekleri Soylicem

    1)Dr.Breen'nin amacı ne ve half life 2'nin sonunda yaptığımız şey neydi...niye yaptık? patlamadan sonra dr.breen öldümü yani? olayı açıklarsanız sevinirim?
    2)Episode 1'in kısaca konusu neydi...tek konusu citadelin patlamak üzere olup bizimde milleti toplayıp kaçmamızmı?
    3)episode 2'de gmanin mesajı (prepare for unforeseen consequences) neden bunu ELİye söyledi? öleceği içinmi?
    4)episode2'de ELİ'nin söyleyip durduğu Destroy That Ship! (O Gemiyi Yok Et) sözünü niye söylüyor?? Borealis gemisi ne bana açıklarmısınız?? o ekranda borealiste ne oluyordu? episode 2 ile ilgili hiçbirşey bilmiyorum..:/
    5)Bu portal ve portal 2'yi bitirdim...half life ile alakası var gibi geldi..çünkü bi borealisin can kurtaran simidi vardı :D bide Cave Johnson "Black Mesa benim eski tesisim" diodu heralde..alakası varmı .. varsa ikisinin konusuyla ne alakası var? :/
    6)Eğer araştıran varsa Lost'ta half life ile ilgili....Half lifede de lostla ilgili şeyler vardı...hepsini sayayım
    a)Half Life 2 Episode 2'deki gizli odahttp://www.youtube.com/watch?v=-Yqy6V0N-C4
    b)Lost'ta Said'in geçmişini gösterirken Half life oynayan millethttp://www.youtube.com/watch?v=qhxc0K4YsoU
    c)Half Life ve Lost'un bazı gizemli karakterlerin benzerlikleri (gman ve jack'in babası)http://www.youtube.com/watch?v=9NNyXBpBeZM
    d)Müzik benzerliği...ilk 10 saniye...Losttada var..http://www.youtube.com/watch?v=W9GbYHWhxLI
    Sizce bu benzerlik nedir? :/



    1.G-man Bizi Koruyormu Yoksa Düşmanmı Ben Onu Her Gordugumde Oldurmek İstemişimdir :D Ama HL1 De Son Bolumde Bize Bir Kapı Acıyor.
    2.E2 de Alyxsin babası Ölüyor Ama Yaşicak Alyx de Olmuştu ama İsmini Unuttugum bi canavarlar vardı Toplandı Hepsi Ainmi ne yaptılarsa artık Canlandırdılar bence Eli Vance yide oyle yapıcaklar..
    3.Gravity Gun HL2 Yada E1 de Gravity Gun Super Gravity Oluyordu O Silah Kaybolduğu zaman Portal Başladı 2 Kapı Vardı 1 Mavi 2 Turuncu |Turuncu Normal Gravity Gun Rengi Mavi İse Super Gravity Gun Rengiydi Sizcede İlginç Değilmi?
    4.HL2 E2 de Özel bi oda var orda şu rakamlar iceriodu <: 4 8 15 16 23 42 ve bunu Google yazınca Lost Cast Dizisi Cıkıyor ordada Jack'ın babası G-man gibi gidip geliyordu
    5.HL2 De Dolabın yanında lost posterleri vardı ve half life 2 lost caost diye Oyunu Var..

    6.Half life 2 başında gordon freeman city 17 geliyor H.E.V Kıyafeti niye ona veriliyor ? ona özel kılıcı şey ne ?
    7.half life 1 de Vortigaunt lar bize savaşıyorlardı Half life 2 de niye bizle barıştılar ?
    8.alyx gordon ile konuşurken dog yanına geldiğinde alyx sadece başını sevdi sonra dog gidip sinsice gordona baktı Ve Hl2 e2 de alyx gordon ve Elıye saldıranlar canavarlar dog geldığınde bırını yatırdı ama oldurmedı bence gordonun olmesını ıstedı ama elı oldu



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cehhenem_ali -- 4 Aralık 2011; 8:00:45 >







  • Tüm seriyi bitirip Valve'nin yayınladığı oyunun hikayesini okusan bu sorularının yarısından fazlası azalırdı ama ben yine de elimden geldiğince cevap vermeye çalışayım.

    1. Breen'in bir amacı yok Combine istilasından sonra dünyanın çaresizliğini anlamış, boşuna direnç göstermek yerine onların ayak işlerini yapmayı seçmiştir. Bu şekilde nesli tükenmekte olan insanların varlığını koruyacağını düşünmüştür aklınca. İkinci oyunun sonunda Combine gezegenine kaçmak üzereydi. Bizse onu öldürmeye çalıştık. Niye mi yaptık? Vatan haini (dünya haini mi demeliydim?) adama elini sıkıp güle güle diyecek halimiz yok ya! Öldü mü? O konu tam olarak aydınlatılmadı.

    2. Episode One'ın bir konusu yok ki. Serinin en berbat oyunu, evet tek konusu şehirden kaçabilmek için citadele tekrar girip patlamayı ertelemek. Bu sırada önemli bir bilgi de çalmıştık citadelden, onu da unutmayalım.

    3. Açık açık Eli'yi tehdit etti işte. Eli G-man'i tanıyor Episode 2'de gösterdikleri üzere. Bunu Gordon'a söylediği "ortak arkadaşımız" lafından anlıyoruz. Sebebi ise eskiden kalma husumetleri yüzünden, Black Mesa'dan kalma ortaklıklarıyla ilgili. Daha sonra neden anlaşmazlığa düştüler, o konuda tam bir bilgi sahibi değiliz.

    4. Borealis, içinde çok güçlü bir teknoloji bulunan bir gemi. Eli'nin gemiyi yok etmemizi istemesinin sebebi Combine'ın eline geçerse dünyanın sonunun geleceğindendir. Ama bizim elimize geçerse de Combine'in kökünü kazıyabiliriz. Bu yüzden Eli'ye karşılık Kleiner da onu Combine'e karşı kullanmayı önerdi. O videoda Borealis'e bir şey olmuyor. Sadece geminin ne olduğunu, nerede olduğunu falan gösteriyor. Tahminimce geminin içinde glados olabilir.

    5. Half Life 1'de Black Mesa tesisinde çalışıyorduk. Aynı zaman diliminde Aperture Science adında Black Mesa'ya rakip bir araştırma şirketi bulunmaktaydı. Portal serisi de bu şirkette geçen olayları anlatır. Bu yüzden Portal ve Half Life serisi aynı evrenlerde geçerler. Hatta Borealis Aperture Science'nin gemisidir. Bu yüzden oyunda Borealis'in can simidini görmen normaldir.

    6. "Sizce bu benzerlik nedir?" Ne bileyim ben nedir? Karşılıklı gönderme yapmışlar demek ki bir anlam çıkarmak gerekmez. Ama bu konuyu bilmiyordum, paylaştığın videolar hoşuma gitti.

    Aşağıdaki sorulara geçelim.

    1. G-man'e dost da diyemeyiz düşman da. G-man'in kendine göre amaçları var ve bu amaçları için bizi kullanıyor. Çünkü çok güçlü bir askeriz ve onun için değerli bir piyonuz. İşine yaradığımız için elbette bizi koruyor gibi gözükebilir, ancak dediğim gibi tek amacı kendi çıkarları. Bu kadar potansiyeli olan bir kişi olmasaydık G-man s...ler miydi bizi :)

    2. Alyx ölmemişti ki canlandırsınlar. Hunter'dan aldığı yara sonucu komaya falan girdi. Biz antlion özü sayesinde onu iyileştirdik. Ölen adam geri gelir mi yahu! Eli ölmüşse ÖLMÜŞTÜR. Geri gelmez.

    3. Evet ilginç. (Tam anlamıyla soru cevaplamak gibi olmadı ama?!)

    4. Üstte video olarak göstermişsin zaten tekrar belirtmenin ne anlamı var?

    5. Evet, haklısın. Güzel tespit.

    6. Adam Half Life 1'de neler yaptı unuttun sanırım. Bir insanın yapabileceğinden çok çok fazlasını başardı. G-man bile adamı ödüllendirdi, silahlarını alırken H.E.V suitini ona hediye olarak bıraktı. H.E.V suit Gordon'un ödülüdür. Gordon, H.E.V suiti hak etmiştir.

    7. Xen gezegeni Combine'ın hakimiyeti altındaydı, tıpkı bizim dünyamız gibi. Ve orada da Combine'ın kuklalığı görevini üstlenen Nihilant adında öldürmüş olduğumuz bir yaratık vardı, tıpkı Breen gibi. Vortigauntlar da Nihilant'ın kölesiydi. Nihilant ölünce köleler özgür kaldı. Kendilerini özgür bırakan kişiye de minnettarlıklarını belirtmek için bizim dünyamıza yerleştiler ve dünya savunmasına katkıda bulunmaya başladılar.

    8. Dog kısmını anlamadım ama herhalde öncelikli amaçları Gordon olacak. Onu öldürmek, amaçlarına ulaşmak demektir. Adam dünyanın kurtarıcısı, her şeyi o yapar, her şeyi o başarır. Ötesi var mı?

    Umarım açıklayıcı olmuştur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xLordRealx -- 4 Aralık 2011; 9:38:29 >




  • 6.Half life 2 başında gordon freeman city 17 geliyor H.E.V Kıyafeti niye ona veriliyor ? ona özel kılıcı şey ne ?

    - Öncelikle ödülle felan alakası yok. HL1 de o HEV suitini, bulunan maddeyi test etmek için test odasına girerken giyiyoruz. Sonrada suitle devam ediliyor.
  • Nasıl alakası yok? G-man adamı tüm silahlarından arındırırken başarılarına istinaden suiti ona bırakmadı mı? Kendi ağzıyla demedi mi "Kıyafetine gelince... Sanırım onu hakettin."

    "Test odasına girerken giyiyoruz. Sonra da suitle devam ediliyor." Ben kıyafeti ödül olarak kazanıyoruz demedim, ödül olarak kıyafetin bizde kalmasını sağlıyoruz dedim. İlk kez test odasında giydiğimizi ben de biliyorum. Ama Black Mesa'da radyosyondan korunmak için tüm çalışanlara verilirdi, şimdi sadece Gordon'da var. Kleiner ikinci oyunda sadece bizim için sakladı o kıyafeti. Arkadaş kıyafeti Gordon'a özel kılıcı şey ne demiş ben de cevap verdim. Yanlış bir şey yok yazdıklarımda.

    Edit: Sonradan fark ettim de yahu kendi yazdıklarıyla bu kadar çelişen başka bir adam görmedim aşağıdaki kısımda ikinci soruda ismini unuttuğum canavarlar demişsin yedinci soruda da isimlerini söylemişsin var mı böyle bir olay ya



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xLordRealx -- 4 Aralık 2011; 21:54:44 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: xLordRealx

    Nasıl alakası yok? G-man adamı tüm silahlarından arındırırken başarılarına istinaden suiti ona bırakmadı mı? Kendi ağzıyla demedi mi "Kıyafetine gelince... Sanırım onu hakettin."

    "Test odasına girerken giyiyoruz. Sonra da suitle devam ediliyor." Ben kıyafeti ödül olarak kazanıyoruz demedim, ödül olarak kıyafetin bizde kalmasını sağlıyoruz dedim. İlk kez test odasında giydiğimizi ben de biliyorum. Ama Black Mesa'da radyosyondan korunmak için tüm çalışanlara verilirdi, şimdi sadece Gordon'da var. Kleiner ikinci oyunda sadece bizim için sakladı o kıyafeti. Arkadaş kıyafeti Gordon'a özel kılıcı şey ne demiş ben de cevap verdim. Yanlış bir şey yok yazdıklarımda.

    Edit: Sonradan fark ettim de yahu kendi yazdıklarıyla bu kadar çelişen başka bir adam görmedim aşağıdaki kısımda ikinci soruda ismini unuttuğum canavarlar demişsin yedinci soruda da isimlerini söylemişsin var mı böyle bir olay ya



    Half-Life 2'de vortigauntların görünüşü ilk oyundakinden çok daha farklı belki bu sebeple bilmiyordur arkadaş.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: *Meteora*

    quote:

    Orijinalden alıntı: xLordRealx

    Nasıl alakası yok? G-man adamı tüm silahlarından arındırırken başarılarına istinaden suiti ona bırakmadı mı? Kendi ağzıyla demedi mi "Kıyafetine gelince... Sanırım onu hakettin."

    "Test odasına girerken giyiyoruz. Sonra da suitle devam ediliyor." Ben kıyafeti ödül olarak kazanıyoruz demedim, ödül olarak kıyafetin bizde kalmasını sağlıyoruz dedim. İlk kez test odasında giydiğimizi ben de biliyorum. Ama Black Mesa'da radyosyondan korunmak için tüm çalışanlara verilirdi, şimdi sadece Gordon'da var. Kleiner ikinci oyunda sadece bizim için sakladı o kıyafeti. Arkadaş kıyafeti Gordon'a özel kılıcı şey ne demiş ben de cevap verdim. Yanlış bir şey yok yazdıklarımda.

    Edit: Sonradan fark ettim de yahu kendi yazdıklarıyla bu kadar çelişen başka bir adam görmedim aşağıdaki kısımda ikinci soruda ismini unuttuğum canavarlar demişsin yedinci soruda da isimlerini söylemişsin var mı böyle bir olay ya



    Half-Life 2'de vortigauntların görünüşü ilk oyundakinden çok daha farklı belki bu sebeple bilmiyordur arkadaş.

    farklı olmasının sebebi grafiklerin gelişmesi başka bir şey değil




  • quote:

    Orijinalden alıntı: seriousgigi

    quote:

    Orijinalden alıntı: *Meteora*

    quote:

    Orijinalden alıntı: xLordRealx

    Nasıl alakası yok? G-man adamı tüm silahlarından arındırırken başarılarına istinaden suiti ona bırakmadı mı? Kendi ağzıyla demedi mi "Kıyafetine gelince... Sanırım onu hakettin."

    "Test odasına girerken giyiyoruz. Sonra da suitle devam ediliyor." Ben kıyafeti ödül olarak kazanıyoruz demedim, ödül olarak kıyafetin bizde kalmasını sağlıyoruz dedim. İlk kez test odasında giydiğimizi ben de biliyorum. Ama Black Mesa'da radyosyondan korunmak için tüm çalışanlara verilirdi, şimdi sadece Gordon'da var. Kleiner ikinci oyunda sadece bizim için sakladı o kıyafeti. Arkadaş kıyafeti Gordon'a özel kılıcı şey ne demiş ben de cevap verdim. Yanlış bir şey yok yazdıklarımda.

    Edit: Sonradan fark ettim de yahu kendi yazdıklarıyla bu kadar çelişen başka bir adam görmedim aşağıdaki kısımda ikinci soruda ismini unuttuğum canavarlar demişsin yedinci soruda da isimlerini söylemişsin var mı böyle bir olay ya



    Half-Life 2'de vortigauntların görünüşü ilk oyundakinden çok daha farklı belki bu sebeple bilmiyordur arkadaş.

    farklı olmasının sebebi grafiklerin gelişmesi başka bir şey değil

    Grafikler gelişince yeni model yapılması zorunludur ayrıca oyun motorlarıda farklıydı.
    Tek farkı grafikler değil dostum




  • cehhenem_ali C kullanıcısına yanıt
    6) Episode 2'de geliştirici yorumlarından bir alıntı:
    [Steve Bond] Many of us are fans of Lost, and we noticed several strong Half-Life references in the first season of Lost. Gabe Newell and Lost creator J.J. Abrams exchanged fanmail, and Gabe promised Abrams there would be a Lost reference in Episode 2. We delivered on the promise in this obscure area of the White Forest Base.

    [Steve Bond] Pek çoğumuz Lost hayranı ve Lost'un ilk sezonunda bir kaç tane yoğun Half-Life göndermesi fark ettik. Gabe Newell ve Lost'un yaratıcısı J.J. Abrams birbirlerine hayran mektubu gönderdiler ve Gabe Abrams'a Episode 2 içerisinde bir Lost göndermesi olacağına dair bir söz verdi. Beyaz Orman Üssünün bu loş bölgesinde bu sözü gerçekleştirdik.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: xLordRealx

    Tüm seriyi bitirip Valve'nin yayınladığı oyunun hikayesini okusan bu sorularının yarısından fazlası azalırdı ama ben yine de elimden geldiğince cevap vermeye çalışayım.

    1. Breen'in bir amacı yok Combine istilasından sonra dünyanın çaresizliğini anlamış, boşuna direnç göstermek yerine onların ayak işlerini yapmayı seçmiştir. Bu şekilde nesli tükenmekte olan insanların varlığını koruyacağını düşünmüştür aklınca. İkinci oyunun sonunda Combine gezegenine kaçmak üzereydi. Bizse onu öldürmeye çalıştık. Niye mi yaptık? Vatan haini (dünya haini mi demeliydim?) adama elini sıkıp güle güle diyecek halimiz yok ya! Öldü mü? O konu tam olarak aydınlatılmadı.

    2. Episode One'ın bir konusu yok ki. Serinin en berbat oyunu, evet tek konusu şehirden kaçabilmek için citadele tekrar girip patlamayı ertelemek. Bu sırada önemli bir bilgi de çalmıştık citadelden, onu da unutmayalım.

    3. Açık açık Eli'yi tehdit etti işte. Eli G-man'i tanıyor Episode 2'de gösterdikleri üzere. Bunu Gordon'a söylediği "ortak arkadaşımız" lafından anlıyoruz. Sebebi ise eskiden kalma husumetleri yüzünden, Black Mesa'dan kalma ortaklıklarıyla ilgili. Daha sonra neden anlaşmazlığa düştüler, o konuda tam bir bilgi sahibi değiliz.

    4. Borealis, içinde çok güçlü bir teknoloji bulunan bir gemi. Eli'nin gemiyi yok etmemizi istemesinin sebebi Combine'ın eline geçerse dünyanın sonunun geleceğindendir. Ama bizim elimize geçerse de Combine'in kökünü kazıyabiliriz. Bu yüzden Eli'ye karşılık Kleiner da onu Combine'e karşı kullanmayı önerdi. O videoda Borealis'e bir şey olmuyor. Sadece geminin ne olduğunu, nerede olduğunu falan gösteriyor. Tahminimce geminin içinde glados olabilir.

    5. Half Life 1'de Black Mesa tesisinde çalışıyorduk. Aynı zaman diliminde Aperture Science adında Black Mesa'ya rakip bir araştırma şirketi bulunmaktaydı. Portal serisi de bu şirkette geçen olayları anlatır. Bu yüzden Portal ve Half Life serisi aynı evrenlerde geçerler. Hatta Borealis Aperture Science'nin gemisidir. Bu yüzden oyunda Borealis'in can simidini görmen normaldir.

    6. "Sizce bu benzerlik nedir?" Ne bileyim ben nedir? Karşılıklı gönderme yapmışlar demek ki bir anlam çıkarmak gerekmez. Ama bu konuyu bilmiyordum, paylaştığın videolar hoşuma gitti.

    Aşağıdaki sorulara geçelim.

    1. G-man'e dost da diyemeyiz düşman da. G-man'in kendine göre amaçları var ve bu amaçları için bizi kullanıyor. Çünkü çok güçlü bir askeriz ve onun için değerli bir piyonuz. İşine yaradığımız için elbette bizi koruyor gibi gözükebilir, ancak dediğim gibi tek amacı kendi çıkarları. Bu kadar potansiyeli olan bir kişi olmasaydık G-man s...ler miydi bizi :)

    2. Alyx ölmemişti ki canlandırsınlar. Hunter'dan aldığı yara sonucu komaya falan girdi. Biz antlion özü sayesinde onu iyileştirdik. Ölen adam geri gelir mi yahu! Eli ölmüşse ÖLMÜŞTÜR. Geri gelmez.

    3. Evet ilginç. (Tam anlamıyla soru cevaplamak gibi olmadı ama?!)

    4. Üstte video olarak göstermişsin zaten tekrar belirtmenin ne anlamı var?

    5. Evet, haklısın. Güzel tespit.

    6. Adam Half Life 1'de neler yaptı unuttun sanırım. Bir insanın yapabileceğinden çok çok fazlasını başardı. G-man bile adamı ödüllendirdi, silahlarını alırken H.E.V suitini ona hediye olarak bıraktı. H.E.V suit Gordon'un ödülüdür. Gordon, H.E.V suiti hak etmiştir.

    7. Xen gezegeni Combine'ın hakimiyeti altındaydı, tıpkı bizim dünyamız gibi. Ve orada da Combine'ın kuklalığı görevini üstlenen Nihilant adında öldürmüş olduğumuz bir yaratık vardı, tıpkı Breen gibi. Vortigauntlar da Nihilant'ın kölesiydi. Nihilant ölünce köleler özgür kaldı. Kendilerini özgür bırakan kişiye de minnettarlıklarını belirtmek için bizim dünyamıza yerleştiler ve dünya savunmasına katkıda bulunmaya başladılar.

    8. Dog kısmını anlamadım ama herhalde öncelikli amaçları Gordon olacak. Onu öldürmek, amaçlarına ulaşmak demektir. Adam dünyanın kurtarıcısı, her şeyi o yapar, her şeyi o başarır. Ötesi var mı?

    Umarım açıklayıcı olmuştur.

    3 üncü cevapta hata var gman eli nin kulağına hl1 de ki deneyden önce fısıldamış o sözleri eli oyüzden çok şaşırıyo ep2 de




  • Evet doğru. O zamanlar ben de çok bilgi sahibi değildim aslında, şu anki aklım olsa yazmazdım :)
  • Beyler Aklımca Bi senaryo uydurdum bide oyunun nasıl olacağını söledim yorumlayın öncelikle eli'in ölmesinden sonra gordon ve alyx antartica'ya gidecekler orada iniş yaptıktan sonra bize 2 seçim hakkı sunacak birisi ep2 de kleiner'in dediği borealis'le combine'nin kökünü kazımak (riskli) diğer seçenek ise eli'in dediğini yapmak borealis'i yok etmek şimdi size alternatifi sunduktan sonra alternatiflerin hikayeyi nasıl etkileyeceğini söylüyorum.Kleiner'in dediğini yaparsak borealis'i combine'lardan korumaya çalışacağız ve o sırada alyx'in yaralanıp ölmesi daha sonra gordon'un tek başına yolculuk edip borealis teki teknolojiyi kullanıp combine'nin kökünü kazıması daha sonra G-Man İle bir savaşın çıkması ve Adrian Shephard'ın yeni yol arkadaşımız olması.Ardından Adrian Shephard ile tüm dünyayı xen yaratıklarından kurtarmamız.

    2. ALTERNATİF:Eli'nin dediği şeyi yapmamız ve borealis'in içindeki gLaDos'un bize saldırması bizim gLaDos'u öldürmemiz o sırada oraya combine'nin gelmesi ve işlerin sarp'a sarışı bu sırada adrian shephard'in bizim için kendini feda etmesi (biraz saçma oldu :D ) combine'nin sıkıntılarıyla uğraşırken devlet askerlerinin bize yardım etmesi sonra combine nin kökünü kazımamız fakat bunun sonucunda Gordon Freeman in giysisinin parçalanması ve ölmesi.Eğer Ep4 çıkarsa biz bir devlet askeri oluruz ve gman'a karşı savaşırız belki :D olm çok saçma oldu neyse.

    3.ALTERNATİF ,bu planda yoktu combine'nin borealis'i tamamen ele geçirmesi ve ve yeni bir 7 saat savaşının çıkması bizim dayanamamız ve en sonunda Gordon Freeman ve alyx'in ve bütün isyancıların ölümü..




  • quote:

    Orijinalden alıntı: xLordRealx

    Tüm seriyi bitirip Valve'nin yayınladığı oyunun hikayesini okusan bu sorularının yarısından fazlası azalırdı ama ben yine de elimden geldiğince cevap vermeye çalışayım.

    1. Breen'in bir amacı yok Combine istilasından sonra dünyanın çaresizliğini anlamış, boşuna direnç göstermek yerine onların ayak işlerini yapmayı seçmiştir. Bu şekilde nesli tükenmekte olan insanların varlığını koruyacağını düşünmüştür aklınca. İkinci oyunun sonunda Combine gezegenine kaçmak üzereydi. Bizse onu öldürmeye çalıştık. Niye mi yaptık? Vatan haini (dünya haini mi demeliydim?) adama elini sıkıp güle güle diyecek halimiz yok ya! Öldü mü? O konu tam olarak aydınlatılmadı.

    2. Episode One'ın bir konusu yok ki. Serinin en berbat oyunu, evet tek konusu şehirden kaçabilmek için citadele tekrar girip patlamayı ertelemek. Bu sırada önemli bir bilgi de çalmıştık citadelden, onu da unutmayalım.

    3. Açık açık Eli'yi tehdit etti işte. Eli G-man'i tanıyor Episode 2'de gösterdikleri üzere. Bunu Gordon'a söylediği "ortak arkadaşımız" lafından anlıyoruz. Sebebi ise eskiden kalma husumetleri yüzünden, Black Mesa'dan kalma ortaklıklarıyla ilgili. Daha sonra neden anlaşmazlığa düştüler, o konuda tam bir bilgi sahibi değiliz.

    4. Borealis, içinde çok güçlü bir teknoloji bulunan bir gemi. Eli'nin gemiyi yok etmemizi istemesinin sebebi Combine'ın eline geçerse dünyanın sonunun geleceğindendir. Ama bizim elimize geçerse de Combine'in kökünü kazıyabiliriz. Bu yüzden Eli'ye karşılık Kleiner da onu Combine'e karşı kullanmayı önerdi. O videoda Borealis'e bir şey olmuyor. Sadece geminin ne olduğunu, nerede olduğunu falan gösteriyor. Tahminimce geminin içinde glados olabilir.

    5. Half Life 1'de Black Mesa tesisinde çalışıyorduk. Aynı zaman diliminde Aperture Science adında Black Mesa'ya rakip bir araştırma şirketi bulunmaktaydı. Portal serisi de bu şirkette geçen olayları anlatır. Bu yüzden Portal ve Half Life serisi aynı evrenlerde geçerler. Hatta Borealis Aperture Science'nin gemisidir. Bu yüzden oyunda Borealis'in can simidini görmen normaldir.

    6. "Sizce bu benzerlik nedir?" Ne bileyim ben nedir? Karşılıklı gönderme yapmışlar demek ki bir anlam çıkarmak gerekmez. Ama bu konuyu bilmiyordum, paylaştığın videolar hoşuma gitti.

    Aşağıdaki sorulara geçelim.

    1. G-man'e dost da diyemeyiz düşman da. G-man'in kendine göre amaçları var ve bu amaçları için bizi kullanıyor. Çünkü çok güçlü bir askeriz ve onun için değerli bir piyonuz. İşine yaradığımız için elbette bizi koruyor gibi gözükebilir, ancak dediğim gibi tek amacı kendi çıkarları. Bu kadar potansiyeli olan bir kişi olmasaydık G-man s...ler miydi bizi :)

    2. Alyx ölmemişti ki canlandırsınlar. Hunter'dan aldığı yara sonucu komaya falan girdi. Biz antlion özü sayesinde onu iyileştirdik. Ölen adam geri gelir mi yahu! Eli ölmüşse ÖLMÜŞTÜR. Geri gelmez.

    3. Evet ilginç. (Tam anlamıyla soru cevaplamak gibi olmadı ama?!)

    4. Üstte video olarak göstermişsin zaten tekrar belirtmenin ne anlamı var?

    5. Evet, haklısın. Güzel tespit.

    6. Adam Half Life 1'de neler yaptı unuttun sanırım. Bir insanın yapabileceğinden çok çok fazlasını başardı. G-man bile adamı ödüllendirdi, silahlarını alırken H.E.V suitini ona hediye olarak bıraktı. H.E.V suit Gordon'un ödülüdür. Gordon, H.E.V suiti hak etmiştir.

    7. Xen gezegeni Combine'ın hakimiyeti altındaydı, tıpkı bizim dünyamız gibi. Ve orada da Combine'ın kuklalığı görevini üstlenen Nihilant adında öldürmüş olduğumuz bir yaratık vardı, tıpkı Breen gibi. Vortigauntlar da Nihilant'ın kölesiydi. Nihilant ölünce köleler özgür kaldı. Kendilerini özgür bırakan kişiye de minnettarlıklarını belirtmek için bizim dünyamıza yerleştiler ve dünya savunmasına katkıda bulunmaya başladılar.

    8. Dog kısmını anlamadım ama herhalde öncelikli amaçları Gordon olacak. Onu öldürmek, amaçlarına ulaşmak demektir. Adam dünyanın kurtarıcısı, her şeyi o yapar, her şeyi o başarır. Ötesi var mı?

    Umarım açıklayıcı olmuştur.

    Dog sorusunda Dog bir şey görüp hızla uzaklaşıyor onu oyalayan şey neydi acaba G-Manın bir oyunu olabilir mi





  • YusufÇifçi46 Y kullanıcısına yanıt

    gördüğü şey advisor peşinden gidiyor

  • HaLfLiFeDelisi H kullanıcısına yanıt

    uydurduğun mod 1. sini topluluk yapmış episode 3 alpha, sendenmi aldılar acaba hikayeyi

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.