Şimdi Ara

Yeni nesil elektrikli metrobüsler yolcu alırken şarj olabilecek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
6.063
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Yeni nesil elektrikli metrobüsler yolcu alırken şarj olabilecek






    Giderek azalan petrol kaynaklarına alternatif bir yakıt biçimi olarak hayatımıza giren elektrik enerjisi ülkemiz de dahil pek çok dünya ülkesinde binek araç ve motorsikletlerde kullanılmaya başladı. Günde bir iki saatlik seyahatlerde oldukça işe yarar bir teknoloji olan elektrik enerjisi toplu taşıma araçları sözkonusu olunca daha büyük yatırımlar gerektiriyor.




    Günün neredeyse yarısında yolcu taşımak zorunda olan araçlar için sık sık şarj olma gibi bir ihtimal mümkün değil. Bu bakımdan seyahat esnasında şarj edebilen çözümler gerekiyor.




    Alman Fraunhofer Enstitüsü araştırmacıları tamamen elektrikli ve kendini şarj edebilen metrobüs versiyonu AutoTram'ı geliştirdi. Bu projede her durakta yolcu indirip bindirme yapan metrobüsün bu güzergahı bir avantaja çevriliyor. Metrobüs her durakta beklediği 30 sn içerisinde aldığı şarjla 1.5km gidebiliyor. Bu da bir sonraki durak için yeterli oluyor.




    Kısa sürede şarj için süperkapasitörler 700 volt ile aracı şoklayabiliyor. Sonraki durağın uzakta olması ihtimaline karşı da bir dizel motoru da yedek olarak bekliyor. AutoTram projesi hükümetten 34.5 milyon Avro destek aldı ve pilot uygulamalara sonraki aylarda başlanacak.





     







  • quote:

    petrol kaynaklarına alternatif bir yakıt biçimi olarak hayatımıza giren elektrik enerjisi


    Elektrik artık enerji olmaktan çıktı yeni yakıt biçimi oldu hayırlı olsun, hemde petrole rakip... :))

    Ekrem yine güldürdün beni bu saatte.... :)))
  • bence araçların hızı fabrika çıkışı sınır getirilsin minübüsçüler ve otobüsler bir biri ile yarışırken
    insanların hayatını tehlikeye atıyor en azından metrobüsler kaza oranı azaltır diye düşünüyorum
  • Bor muydu neydi bide o vardı onu niye kullanmıyorlar, Türkiye'dede bolca vardı diye biliyorum
  • Elektrik varken bora ne hacet ? mis gibi keşke yaygınlaşsada şu para babaları bırakmaz yine kolay kolay. Mezarlarına para koyucaz..
  • İki gün sonra Shell veya BP gibi büyük şirketler bununda unutulmasını sağlar merak etmeyin.Elektrikli araç 20 sene önce çıkmıştı bile neden sokaklarda bir tane bile göremiyoruz hala?
  • Petrole alternatif olsa ne olacak. Bugün metroya tramwaya biniyorsunuz yine petrolle çalışan sistemlere verdiğiniz bilet ücretini veriyosunuz. Hadi petrolümüz yok dışa bağımlıyız dolara endeksliyiz. O kadar ırmaklar dereler akarsular kurutarak yaptığınız barajlardan ürettiğiniz elektirikler neden hala halka pahalıya yansıyor. Ayrıca son günlerde olan sıkandala da deyinmeden edemeyecem. Milletin kaçak olarak kullandığı elektriğin parasını da bize ödettiriyosunuz. Hemde hükümet onaylı. Bu nasıl halkçılık bu nasıl devletçilik ilkesi. Kendi ürettiğin de pahalı dışardan aldığında. herkes Atatürkçüyüz diyor bu liderin önemli bir sözü yadsınıyor. "Milli ekonominin temeli tarımdır". CAri açık aldı başını gidiyor. Birileri bizi acayip dolandırıyor haberiniz ola.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: S

    Bor muydu neydi bide o vardı onu niye kullanmıyorlar, Türkiye'dede bolca vardı diye biliyorum

    Bu teknoloji Almanya'da kardeş dikkat edersen, Türkiye'de değil ki bizim borumuzu kullanmaktan bahsedelim. Adamlar ellerinde ne varsa onunla teknoloji geliştiriyorlar.

    * * *

    Elektrik faturalarındaki KK BEDELİ, başkalarının ödemeyipte, faturasını zamanında ödeyen kimselere bu ödenmeyen beledelin bölüştürülmesi oluyormuş. Bunu kibarcası haksız kazanç, anonimi ise devlet destekli olarak kanun korumasıyla yapılan hırsızlıktır. Bunu herkes bilsin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bocekgrafik -- 4 Aralık 2011; 13:41:11 >




  • Daha yeni olduğu için 30saniye 30saniye şarj olup yola koyulmak yalama eder.Çok çabuk yıpranır sonuçta adı üstünde şarj bu.Kısa süreli her durakta şok vermek astarı yüzünü geçer.Adı şarj motoru olur.Şarj ünitesi sürekli değişmek ister.Tek şarj ile 5saat gitmesi lazımki daha uzun ömürlü olsun.Gelelim BOR madenine.Enerji mafyası neyi uygun görüyorsa onu piyasaya veriyor yarın elektrikten kazancı sağlarlar piyasayı doyururlar sonrada bor ortaya çıkar.
  • Elektriği nasıl üretiyoruz? Petrolle, doğalgazla.
  • 300 kişi binince mazotlusu çekmiyor istanbul rampalarında, elektriklisinin hiç şansı yok.
  • Türkiye'ye yan sanayisi gelir bu metrobüslerin.Yarısı aracı yarısı yolcuları şoklar içerde trafo oluruz.
  • Türkiyede elektrikli kullanıyoruz da ne oluyor. Kaç tane çevreci elektrik santralimiz var ki...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: pugulli61

    Petrole alternatif olsa ne olacak. Bugün metroya tramwaya biniyorsunuz yine petrolle çalışan sistemlere verdiğiniz bilet ücretini veriyosunuz. Hadi petrolümüz yok dışa bağımlıyız dolara endeksliyiz. O kadar ırmaklar dereler akarsular kurutarak yaptığınız barajlardan ürettiğiniz elektirikler neden hala halka pahalıya yansıyor. Ayrıca son günlerde olan sıkandala da deyinmeden edemeyecem. Milletin kaçak olarak kullandığı elektriğin parasını da bize ödettiriyosunuz. Hemde hükümet onaylı. Bu nasıl halkçılık bu nasıl devletçilik ilkesi. Kendi ürettiğin de pahalı dışardan aldığında. herkes Atatürkçüyüz diyor bu liderin önemli bir sözü yadsınıyor. "Milli ekonominin temeli tarımdır". CAri açık aldı başını gidiyor. Birileri bizi acayip dolandırıyor haberiniz ola.

    Bit tane Atatürk DEVRİMİ şu and YÜRÜRLÜKTE DEĞİLDİR ! o yüzden biz 1.7 TL lik petrolu 5 TL ye , kaçak elektirikleri devlet desteğiyle uysal vatandaş öder, milyondolar gelir eden kurumlar 2 yıllık KARINA satılır vs siz de adınız gibi biliyorsunuz tekrar etmeyeyim, sorabilirsiniz klasik soruyu '' eee kardeşim hiç mi iyi birşey olmuyor bu ülkede? '' oluyorsa gösterinde 1.7 tl ye benzin 10 tl ye elektirik faturası ödesin aileler, neyse... Avrupada bütün ulaşım öğrenciye YÜZDE ELLİ indirimlidir (uçak hariç) gittim biliyorum.
    İyi aksamlar




  • Adamlar yapsın bizimkilerde milyonlarca TL akıtıp ithal etsin
  • Acaba o elektrik nerden üretiliyor diye merak eden var mı acaba)))
  • biz elektriğin büyük bölümünü doğal gaz dan ve termik satrallerden elde ettiğimize göre bizim için pek de faydalı değil zaten bir tek İstanbulda var metrobüs olaya da ideoloji karıştırıp ortalığı verveleye vermeye gerek yok zaten eletrik le ilgili yorumlar yukarıda buyrun okuyun
  • Yorumları okuyunca yine bilgi sahibi olmadan konuşmayı ne kadar sevdiğimizi anladım. Kimisi boru yakıt sanıyor, kimisi kısa süreli şarj yalama yapar diyor (kapasitörün ne olduğunu bilmeden), kimi elektriği petrole eş enerji olarak görüyor nasıl üretildiğinden haberi yok. Velhasıl bu zihinlerle zaten bir yerlere gelmek zor, halimize yine şükür...
  • peki neredeyse her 5dk da bir tekrarlanan bu soklama olayi ile bataryalarin omru kisalmaz mi?

    onunda caresini dusunmuslerdir elbet ama cozum nedir diye merak ediyor insan :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bocekgrafik

    quote:

    Orijinalden alıntı: S

    Bor muydu neydi bide o vardı onu niye kullanmıyorlar, Türkiye'dede bolca vardı diye biliyorum

    Bu teknoloji Almanya'da kardeş dikkat edersen, Türkiye'de değil ki bizim borumuzu kullanmaktan bahsedelim. Adamlar ellerinde ne varsa onunla teknoloji geliştiriyorlar.

    * * *

    Elektrik faturalarındaki KK BEDELİ, başkalarının ödemeyipte, faturasını zamanında ödeyen kimselere bu ödenmeyen beledelin bölüştürülmesi oluyormuş. Bunu kibarcası haksız kazanç, anonimi ise devlet destekli olarak kanun korumasıyla yapılan hırsızlıktır. Bunu herkes bilsin.

    Bende zaten Türkiyede olduğunu virgülle ayırarak söylemişim demi.




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.