Şimdi Ara

SANDISK 60GB ULTRA SATA 2.0 SSD - 178 TL

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
136
Cevap
1
Favori
7.908
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bu ürünle ilgili yabancı bir site test yapılmış işte test sonuçları :http://thessdreview.com/our-reviews/sandisk-ultra-sata-ii-240gb-ssd-review-test-protocol-and-initial-testing/
  • quote:

Orijinalden alıntı: -kanunadamı-

bu ürünle ilgili yabancı bir site test yapılmış işte test sonuçları :http://thessdreview.com/our-reviews/sandisk-ultra-sata-ii-240gb-ssd-review-test-protocol-and-initial-testing/
    yarın - öbür gün %25 indirimle 157 lira olur mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: qontak0

yarın - öbür gün %25 indirimle 157 lira olur mu?

Alıntıları Göster
    157 lira olur ama stokta gözükmez:D
    bu fiyatın altına satmazlar bence
  • quote:

Orijinalden alıntı: newerenough

dolar 1,60 seviyesine inerse olur...
  • quote:

Orijinalden alıntı: denizfeneri

quote:

Orijinalden alıntı: newerenough

dolar 1,60 seviyesine inerse olur...

Alıntıları Göster
    keşke inse o seviyelere tabi
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: xweser

http://www.vatanbilgisayar.com/Solid%20State%20Disk/ocz-rvd3-fhpx4-240g-240gb-revo-drive-3-pci-e-ssd(1000mb-okuma--900mb-yazma)/productdetails.aspx?I_ID=57133

bu nasıl bir okuma - yazma hızıdır
    keşke o revolar sata 2 hızında olaydıda 2.5 ssd ler le aynı fiyatta çıksaydı piyasaya, bizde kablo ile ugraşmadan ram takar gibi taksaydık bilgisayarlarımıza. yani hızına göre artarak satılsaydı. ilk çıkan modeller bile alınabilir fiyatta degil.

• quote:

Orijinalden alıntı: sedoman34

keşke o revolar sata 2 hızında olaydıda 2.5 ssd ler le aynı fiyatta çıksaydı piyasaya, bizde kablo ile ugraşmadan ram takar gibi taksaydık bilgisayarlarımıza. yani hızına göre artarak satılsaydı. ilk çıkan modeller bile alınabilir fiyatta degil.

Alıntıları Göster
    magazalarda da kdv indirimi varmi acaba.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kudretx

magazalarda da kdv indirimi varmi acaba.

Alıntıları Göster
    %25 indirimden almayı düşünüyorum(yakında çıkar).. şimdi test yaptım hardiskim 31 mb ortalaması var eger bu ürün ile sata 2 200 lere çıkacaksa ortalama makinem gözle görülür derecede hızlanacaktır ki yaptığım harcamanın karşılığını fazlası ile almış olurum.. daha once ssd kullanmış arkadaşlar sata 2 hardiski t7500 işlemcili bir notebooka taktığımızda ortalama veri ne kadar olur?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Marmarali

%25 indirimden almayı düşünüyorum(yakında çıkar).. şimdi test yaptım hardiskim 31 mb ortalaması var eger bu ürün ile sata 2 200 lere çıkacaksa ortalama makinem gözle görülür derecede hızlanacaktır ki yaptığım harcamanın karşılığını fazlası ile almış olurum.. daha once ssd kullanmış arkadaşlar sata 2 hardiski t7500 işlemcili bir notebooka taktığımızda ortalama veri ne kadar olur?

Alıntıları Göster
    o zaman haftaya bir indirim olabilir beklemek lazim yuzde 20-25 ii
  • quote:

Kardeş o 31MB sıralı okumadır.

Ama olay programlara vb gelince iş farklı. Onlar parçalı karşık okuma yaparlar.

Yani uzunca yazmadan özetle. Bu tip işlemlerde HDD hızı 1MB ın altına kadar iner. SSD lerde ise bu 30MB gibi bir şey olur. SSD modeline görüşmekle birlikte benim bildiğim en düşük 10-15MB tı bu değer.

Bu yüzden daha çok 4K, 2K veri değerlerine falan bakıyoruz.

Yani daha da kısası oldukça fazla bir fark olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: DigitalWorld

quote:

Yani uzunca yazmadan özetle. Bu tip işlemlerde HDD hızı 1MB ın altına kadar iner. SSD lerde ise bu 30MB gibi bir şey olur. SSD modeline görüşmekle birlikte benim bildiğim en düşük 10-15MB tı bu değer.

Alıntıları Göster
    Haftaya düşermi fiyatı sizce ?

• quote:

quote:

hocam peki t7500 notebooka sahibim.. bu sata 1 mi sata 2 tam olarak bilmiyorum..
    eger anakart sata 1 destekliyorsa 2 desteklemiyorsa yine ciddi anlamda bir fark elde edebilirmiyim?

• quote:

quote:

quote:

hocam peki t7500 notebooka sahibim.. bu sata 1 mi sata 2 tam olarak bilmiyorum..
    eger anakart sata 1 destekliyorsa 2 desteklemiyorsa yine ciddi anlamda bir fark elde edebilirmiyim?

Alıntıları Göster
    80 liraya falan düşünce alırım bir tane. Windoz 30 sn de açılsa nolur? 20 sn de açılsa nolur. Boş iş.

• quote:

Orijinalden alıntı: hoca05

80 liraya falan düşünce alırım bir tane. Windoz 30 sn de açılsa nolur? 20 sn de açılsa nolur. Boş iş.

Alıntıları Göster
    hoca05; Ssd'ler hakkında eksik veya yanlış bilgi sahibisiniz sanıyorum. Günlük kullanımda hemen her işlemde fark yaratıyor. Arkadaşımda Force 3 modeli var (sata 2 bağlı) bir saat oturdum kendim tecrübe ettim, derin bir iç geçirmiştim:) Laptoptaki hdd veya herhangi bir hdd sistemi durmadan tekletip duruyormuş meğer..Neyse.

Fiyatı daha da düşer diyen arkadaşlara katılmıyorum fiyat çok iyi şuan. Dolar düşerse belki biraz düşer.. Bu modellerin yurtdışı fiyatlarına bakın anlarsınız ne demek istediğimi, aynı fiyata allıyoruz 60 gb modeli özellikle.

"Depolama" bölümünde de bir başlık açılmıştı yenice. Oraya yazdığımı buraya aktarıyorum teknik bilgi arayanlar için faydalı olacaktır:
    (Nand kontrolcü ve özellikleri hakkında yorum yapacak arkadaşlar varsa sevinirim, alıp da çok sorun yaşamayalım bazı ssd'lerde olabildiği gibi.)

Evet sata 2 için uygun ve ucuz. Özellikle 1 yıllık veya daha eski sistemlerde (çoğu kişi gibi..) sata 2 uygun, yazılan hızlar yeterli gibi.
    Şuan indirimde 60 gb fiyatı 178 liraya düşmüş durumda, gayet iyi geldi! 120 gb ise 358 lira. Masaüstünde kullanacaksanız 120 alacağınıza 2*60 alın Raid 0 yapın hız 2 katına çıksın.
    İnternette hiç teknik bilgi veya yorum bulamadım. En azından kontrolcüsü nedir ne değildir onu yazsalar.. laptop için 60 Gb düşünüyorum, Ssd çok dikkatli seçilmesi gereken bir bileşen, çok problem yaşayan var üst modellerde bile. Ssd şöyle böyle yazıyor herkes ağzımızın suyu akıyor burada emin olabilsek de, öğrenci olarak 178 lirayı ona göre harcayalım, biz de Ssd'li olalım Aranızda alan varsa lütfen yorumlarını esirgemesin veya aranızda maddi&manevi olarak zengin ve ssd meraklısı biri varsa alıp bir test etsin lütfen

Edit: Cevabımı buldum sanırım buradaki 240 gb olan modelle aynıdır:
    http://thessdreview.com/our-reviews/sandisk-ultra-sata-ii-240gb-ssd-review/

Kısacası:
    Kontrolcü: SandForce SF-1222
    Bellek: 32nm asynchronous ABL NAND flash (Sandisk'in kendi üretimi)

Sata 2 için gayet iyi gibi kontrolcü de önceki seriden başarılı bir model diye biliyorum.
    İncelemede de belirtildiği gibi 32 nm. Sandisk üretimi bellekler var. Nm değerinin 25 nm (19 nm) düşük olması iyi bir durum değil genelde daha kısa ömürlü oluyorlarmış, 32 nm olması avantaj denebilir bu durumda. "Intel, Micron, Toshiba or Samsung" dışında ilk defa farklı bir bellek kullanılmış.

Belleklerin Senkron olması beklenemez zaten bu segmentte. Senkron bellekler de sadece video&ses işleme işlemlerinde biraz avantaj sağlıyormuş o kadar. Bunun haricinde iyi bir ssd modeli olduktan sonra Asenkron ssd olması sıradan bir kullanıcı için pek önemli değil okuduğum birçok incelemeye göre.. Bazı modellerdeki olası sorunlardan dolayı Asenkron kötü almayın diyen arkadaşlar vardı forumlarda onlara pek katılamıyorum açıkçası. Piyasada çok üst seviye modeller hariç çoğu zaten asenkron ssd'dir hızlı modellerde bile. Bir sorun olsa bu kadar yaygın kullanılmazdı. Okuduğum birçok inceleme ve kullanıcı yorumlarına göre konuşuyorum tabi. Yoksa 60 gb bile olsa bir ssd alıp 2'ye bölüp Windows 7 + linux (muhtemelen Ubuntu) kullanmak isteyen dar gelirli biriyim sadece:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gunman233 -- 4 Aralık 2011; 13:46:05 >

• quote:

Sata1 de 150-160MB gibi bir aktarım hızı vardır.

Sata2 de bu 300MB gibi bir değere varır.

Sata3 te ise 600MB civarı bu değer.

Tabi bunlar sadece aktarım teknolojileri. Kısacası sadece yapabileceğiniz en yüksek hızı gösteren tabelalardır yan aktarım hızı aynı zamanda kullandığınız diske bağlıdır.

Bu genel bilgiden sonra sorunuza giriş yapalım.

Öncelikle bu SSD nin sıralı okuma ve yazma hızları Sata1 sınırının üstünde. Bunu bir bildirelim. Devamında ise bu SSD nin Sata1 de çalışmasında bir sorun çıkmayacağını belirtelim. Yani DDR2 ile DDR3 ram arasındaki fark gibi bir şey yok. Ama tabi yukarıdaki genel bilgiden anlaşıldığı gibi Sata1 üzerinde bu SSD sıralı okuma operasyonlarında tam kapasite ile çalışmaz.

Neyseki bu bizim için pek sorun değil. Zira sistemdeki HDD kaynaklı yavaşlığın asıl sebebi erişim süreleridir. Eğer olay sıralı okumaya kalsa şu anki HDD ler o konuda 100MB+ hız sunabiliyor. Oysa ben basit bir Opera tarayıcısını çalıştırırken bile SSD farkını görüyorum. Opera hepi topu 5-10MB lık bi şey. Yani mantıken HDD nin onu saniyenin 20 de 1 i sürede çalıştırması gerekir. Ki bu da benim farkı görmemem gerektiği gerçeğinin sorgulanmasına neden olur. Çünki o kadar kısa süreyi farkedememem lazım.

İşte olay burada parçalı okumaya geliyor. Sizin elinizde bir disk var. SSD ya da HDD farketmez. Çalışan programlar sürekli bir şeyler yazar ve sürekli bir şeyler siler. Yeni veriler boş sektörlere yazılır, silinen verilerin ise yeri boş kalır.

Bu ne demek? Çalıştırdığınız programın veri paketlerinden biri diskin başlarında iken diğeri sonlarında olabilir demek!

HDD lerde erişim süresi 8ms dir. SSD lerde ise bu 0.01ms veya daha düşüktür.

Şimd erişim süresi diyince insanlar şunun gibi sanıyor. İşte CD yi CD-Rom a koyuyorsun onu tanıma süresi gibi. Öyle değil. Bu süre veriye ulaşım süresidir. Ve her veri paketi için en fazla ( +1-2ms uzayabilir. ) 8ms dir.

Yani 5-6MB lık bir programda bile kafa yüzlerce kez konum değiştirebilir. HDD nin dolmaya başlaması ile performansı o yüzden bu kadar çok düşer. Boş alan azaldıkça kontrolcü incik boncuk diyebileceğimiz küçük sektörleri doldurmaya başlar. Ki bu da okuma zamanında işkenceye döner.

Eskiden çok kullanılan bir şey vardı. Disk birleştirici. Bu araç ile sektörleri düzenlerdik. Yani dosyaları bir nevi sıraya dizerdi.

Şimdi bir düşünün. Biz hızı ne olarak yazıyoruz. MB/Saniye. Ve bu eriim süresi de Saniye ( MiliSaniye ) gibi zamandır. Yani bu süre boyunca okuma ya da yazma olmaz. Öyle düşünün ki dosya sayısı fazla olduğundan bu 8ms ler birike birike 0,5 saniye gibi bir süre alıyor. Yani HDD nin yarı zamanı dosya aramaya gidiyor. Bu kafadan sıralı okuma hızını yarıya indiriyor. Ayrıca HDD lerde okuma hızı şak diye 100MB a çıkmaz. Arabanın hızlanması gibidir. E her dosya dur kalk anlamına geldiğinden de bu hız 20 de 1 in de altına iner. Çünki HDD çalışır. daha 0.5KB/saniye hızında iken o dosya biter ve gene arama işlemi başlar.

4K testlerine bakacak olursak HDD bu tar okumalarda 1MB/Saniye nin altını görmekte. Oysa benim bildiğim en yavaş SSD de bu hız 10-20MB kadar. Yani en az 10 katı. Bu SSD nin testine bakmadım ama sınıfına bakarsak 30MB gibi bir hız vermesi gerekir ki bu da 30 kat fark demek. Ki sizin HDD 5400rpm lik bir şey.

Yani zaten SSD için de 150MB hız fazla. Önemli olan sata denetleyicinin iops performansı. Bu da önemli. Denetleyicinin SSD ye yetişmesi lazım.

Aam en kötü ihtimalle bile iyi bir sonuç alacağınızı düşünüyorum.

Saygılarımla.

• quote:

Yürü be koçum...
  • quote:

Orijinalden alıntı: gunman233

hoca05; Ssd'ler hakkında eksik veya yanlış bilgi sahibisiniz sanıyorum. Günlük kullanımda hemen her işlemde fark yaratıyor. Arkadaşımda Force 3 modeli var (sata 2 bağlı) bir saat oturdum kendim tecrübe ettim, derin bir iç geçirmiştim:) Laptoptaki hdd veya herhangi bir hdd sistemi durmadan tekletip duruyormuş meğer..Neyse.

Fiyatı daha da düşer diyen arkadaşlara katılmıyorum fiyat çok iyi şuan. Dolar düşerse belki biraz düşer.. Bu modellerin yurtdışı fiyatlarına bakın anlarsınız ne demek istediğimi, aynı fiyata allıyoruz 60 gb modeli özellikle.

"Depolama" bölümünde de bir başlık açılmıştı yenice. Oraya yazdığımı buraya aktarıyorum teknik bilgi arayanlar için faydalı olacaktır:
    (Nand kontrolcü ve özellikleri hakkında yorum yapacak arkadaşlar varsa sevinirim, alıp da çok sorun yaşamayalım bazı ssd'lerde olabildiği gibi.)

Evet sata 2 için uygun ve ucuz. Özellikle 1 yıllık veya daha eski sistemlerde (çoğu kişi gibi..) sata 2 uygun, yazılan hızlar yeterli gibi.
    Şuan indirimde 60 gb fiyatı 178 liraya düşmüş durumda, gayet iyi geldi! 120 gb ise 358 lira. Masaüstünde kullanacaksanız 120 alacağınıza 2*60 alın Raid 0 yapın hız 2 katına çıksın.
    İnternette hiç teknik bilgi veya yorum bulamadım. En azından kontrolcüsü nedir ne değildir onu yazsalar.. laptop için 60 Gb düşünüyorum, Ssd çok dikkatli seçilmesi gereken bir bileşen, çok problem yaşayan var üst modellerde bile. Ssd şöyle böyle yazıyor herkes ağzımızın suyu akıyor burada emin olabilsek de, öğrenci olarak 178 lirayı ona göre harcayalım, biz de Ssd'li olalım Aranızda alan varsa lütfen yorumlarını esirgemesin veya aranızda maddi&manevi olarak zengin ve ssd meraklısı biri varsa alıp bir test etsin lütfen

Edit: Cevabımı buldum sanırım buradaki 240 gb olan modelle aynıdır:
    http://thessdreview.com/our-reviews/sandisk-ultra-sata-ii-240gb-ssd-review/

Kısacası:
    Kontrolcü: SandForce SF-1222
    Bellek: 32nm asynchronous ABL NAND flash (Sandisk'in kendi üretimi)

Sata 2 için gayet iyi gibi kontrolcü de önceki seriden başarılı bir model diye biliyorum.
    İncelemede de belirtildiği gibi 32 nm. Sandisk üretimi bellekler var. Nm değerinin 25 nm (19 nm) düşük olması iyi bir durum değil genelde daha kısa ömürlü oluyorlarmış, 32 nm olması avantaj denebilir bu durumda. "Intel, Micron, Toshiba or Samsung" dışında ilk defa farklı bir bellek kullanılmış.

Belleklerin Senkron olması beklenemez zaten bu segmentte. Senkron bellekler de sadece video&ses işleme işlemlerinde biraz avantaj sağlıyormuş o kadar. Bunun haricinde iyi bir ssd modeli olduktan sonra Asenkron ssd olması sıradan bir kullanıcı için pek önemli değil okuduğum birçok incelemeye göre.. Bazı modellerdeki olası sorunlardan dolayı Asenkron kötü almayın diyen arkadaşlar vardı forumlarda onlara pek katılamıyorum açıkçası. Piyasada çok üst seviye modeller hariç çoğu zaten asenkron ssd'dir hızlı modellerde bile. Bir sorun olsa bu kadar yaygın kullanılmazdı. Okuduğum birçok inceleme ve kullanıcı yorumlarına göre konuşuyorum tabi. Yoksa 60 gb bile olsa bir ssd alıp 2'ye bölüp Windows 7 + linux (muhtemelen Ubuntu) kullanmak isteyen dar gelirli biriyim sadece:)

Alıntıları Göster
    Standart kullanıcı bilgisayarını açtığı zaman facebook, MSN, Sörf ve İnternette video izlemek dışında ne yapıyor? Cevap: Hiçbirşey

Extreme oyun oynayan kullanıcıları düşünürsek. Onlar zaten 300-500 lira ekran kartına, 600-700 watt powera 400 lira para veriyorlar. 180 liralık 60 GB SSD onlar için çerez parası. Zevk meselesi, onlar alsın almazsalar hata zaten.

Çoğu ofis ortamında kullanılan uygulamalar bellidir zaten. Bunlara ek olarak Word ve Excel.

Yoğun bilgisayar gerektiren işyerleri ve yayıncılık sektörü zaten MAC tercih ediyor.

Harddisklerde şu anda arz sıkıntısı var ancak geçici bir durum. Bir ay önce 150 liraya 2 TB harddisk satılıyordu.

178 TL fiyat, piyasaya göre her ne kadar düşük olsa da SSD ler hala aşırı pahalı. Standart kullanıcı açısından alınabilir değiller. Hele bir öğrenci para biriktirip SDD alıyorsa buna sadece gülerim.

Bunları yazdıktan sonra maddi sorunum olmadığını da belirteyim.

• quote:

Orijinalden alıntı: jay jay justified

quote:

Yürü be koçum...

Seviyeyi düşürmeyelim. Aynen iade ediyorum.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.