Şimdi Ara

StatCounter verilerine göre Chrome, Firefox'u geride bıraktı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
63
Cevap
0
Favori
4.151
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • StatCounter verilerine göre Chrome, Firefox'u geride bıraktı






    Son dönemlerin en kıyasıya rekabetinin yaşandığı internet tarayıcı pazarında IE, Firefox ve Chrome sürekli mücadele halinde. Chrome ile Firefox arasındaki ikincilik yarışının iyice kızıştığı bu dönemde yayınlanan bir rapor Google'ı oldukça sevindirecek gibi görünüyor.




    StatCounter tarafından hazırlanan rapora göre Kasım 2010-Kasım 2011 dönemine ait bir yıllık sürede Internet Explorer yüzde 40.63'e düşerken Chrome yüzde 25.69 ile ikinciliğe yükseldi. Geride bıraktığı Firefox ise yüzde 25.23'te kaldı. Safari yüzde 5.92, Opera yüzde 1.82 ile oldukça gerilerde yarışa devam ediyor.




    Ülkemizdeki kullanım oranlarına bakıldığında ise IE yüzde 50.05, Chrome yüzde 34.23, Firefox yüzde 14.31 şeklinde sıralanıyor. Türk internet kullanıcıları Chrome'u daha fazla benimsemiş gibi görünüyor ve bu oran Google'ın anavatanı ABD içerisindeki orandan bile iki kat daha fazla. Ayrıca dünyada çok az sayıda ülkede Chrome açık ara ikinci.




    Firefox'un açık kaynak tarayıcı sloganıyla piyasaya girmesi Internet Explorer'ı bitireceği yorumlarına neden olmuştu. Ancak özellikle RAM tüketimi ve çökmeler konusunda bekleneni verememesi bu hatalardan tamamen arınmış olarak pazara 2009 yılında giren Chrome'u ikinciliğe kadar çıkardı.

     

     








  • opera apple gibi çok pahalı az kesime hitap ediyor :D benim 1 numaralı tarayıcım opera chrome hikaye :D



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi spaydix -- 3 Aralık 2011; 11:10:56 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: spaydix

    opera apple gibi çok pahalı az kesime hitap ediyor :D

    />
  • Tüm taratıcıları kullandım sanırım ama Mozilla gibisi yok bence ve bu yeni sürümlerini hiç beğenmedim..Hala 3.6 sürümünü metal3d temasıyla kullanıyorum..
  • chrome guzel begendigim bir tarayici ama bu kadar cok yukselmesinde pek cok programla bundle gelmesinin etkisi buyuktur. google alakasiz programlarda bile checklere dikkat etmeseniz bir anda chrome varsayilan tarayici olarak kurulabiliyor.
  • Ulen bu Türk'ler olmasa :) Operanın da tüm oyları Tr den dir kesin

    Demek ki ne anlıyoruz, interneti adam gibi ülkeler chrome ve opera kullanmıyor. Ancak bizim gibi gelişmemiş ülkeler her duyduğuna inandığı için bunu kullanayım belki daha hızlı sörf yaparım mantığı ile yüzdeleri arttırıp duruyorlar. Adam gidiyor falanca benchmark a bakıyor, aaaa chrome uçuyor diyor. Ne diyelim hayırlı uçuşlar..
  • CHROME alır.
  • Isini bilen herkes Chrome kullaniyor su an. 2005'in Firefox'u olmus durumda.
  • Kullandıklarım arasında en hızlısı chrome,fazla özellik aramaya gerek yok ev kullanıcısı için.Hızlı ve pratik olsun gezinmek kafi.Firefox sürekli hata veriyor,kasılıyor,kitleniyor.
  • yahu bu bsc de en guncel olmasına rahmen tarayıcım en guncelını yukleyın dıo sıteye gırınce ama zaten yukklu reklamlar vs karman corman 5 gundur bole neden olur bu
  • Opera kullanan kesim değişmeden devam ediyor , Opera'dan başkası yalan :D
  • Firefox çok sekme açınca kasım kasım kasılıyor ama yine de vazgeçemiyorum, alışmış kudurmuştan beterdir.
  • opera çok güzel ama son sürümlerinde bir anormallik var mesala sayfaları yukarı aşşağı indirirken takılmalar donmalar özellikle bende 2 farklı bilgisayarda face ve cnnturk sayfalarında takılma yapıyor güncellemeler geliyor ama düzelme yok
  • Opera kullanıcıyım aynı anda chrome'da kullanırım :D ama Opera'da facebook ve bi kaç sitede ufak sorunlar yaşayabiliyorum.. Biraz daha beni sinir etmeye devam ederse silebilirim.. :D ama Operanın en çok kullandığım en beğendim özelliği hızlı Erişimde web sitelerini ekliyip kısa yol sağlaması harika bir şey..
  • chrome gerçekten hızlı olmasına karşın eklenti yüklediğiniz zaman bir firefox gibi stabil ve mükemmel çalışmıyor eklenti özellikleri... mouse gestures eklentisi yükledim durduk yere abuk subuk fare hareketlerini kendi kendine imleci takip edip çizim yapıyor.. sürükle bırak eklentisi yükledim istediğim etkinliği atayamıyorum.. tamam gerçekten çok hızlı ama bir ferrariyi çöl yolunda kullanmaya kalkarsanız hiçbiryere gidemezsiniz.. iki eklenti yüklüyorsunuz tarayıcı sapıtıyor. daha yavaş olmasına rağmen yine firefoxa mecburi dönüş yaptım.. ayrıca haberi yazan vatandaşın hiç firefox kullanmadığından eminim nasıl bir karalama yapmaktır yazının sonundaki öyle.. bir insan cehaletini anca bu kadar mı cesurca ortaya koyabilir hayret ettim.. cahil cesareti kavramı canlı canlı şahit olun.. 5 sene öncenin firefoxunu anlatıyor.. pes doğrusu...
  • @2smoke
    Bağlantıya bir gözat istersen tarayıcı sadece web sayfasını karşına koyan program değildir.Birçok bilinçli kullanıcı için birçok kıstas vardır tarayıcı seçimini etkileyen.http://html5test.com/
  • Eskiden favori browser'ım Firefox du sonra Firefox ne yapmaya çalıştı bilmiyorum ama kalas bir browser'a dönüştü zamanla sürekli yeni sürüm çıkartmaya başladı bende Chrome'a geçtim ve şu an Firefox'u eklentileri için kullanıyorum sadece.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Batuist

    chrome gerçekten hızlı olmasına karşın eklenti yüklediğiniz zaman bir firefox gibi stabil ve mükemmel çalışmıyor eklenti özellikleri... mouse gestures eklentisi yükledim durduk yere abuk subuk fare hareketlerini kendi kendine imleci takip edip çizim yapıyor.. sürükle bırak eklentisi yükledim istediğim etkinliği atayamıyorum.. tamam gerçekten çok hızlı ama bir ferrariyi çöl yolunda kullanmaya kalkarsanız hiçbiryere gidemezsiniz.. iki eklenti yüklüyorsunuz tarayıcı sapıtıyor. daha yavaş olmasına rağmen yine firefoxa mecburi dönüş yaptım.. ayrıca haberi yazan vatandaşın hiç firefox kullanmadığından eminim nasıl bir karalama yapmaktır yazının sonundaki öyle.. bir insan cehaletini anca bu kadar mı cesurca ortaya koyabilir hayret ettim.. cahil cesareti kavramı canlı canlı şahit olun.. 5 sene öncenin firefoxunu anlatıyor.. pes doğrusu...

    Yazdıklarınıza kesinlikle katılmıyorum öncelikle şunu belirtiyim ki Chrome fanatiği değilim bu sitede birşeyi savunmaya kalktığımızda hemen fanboy ilan edildiğimiz için söyleme gereği duydum. Chrome, ff, opera üçüde kurulu ağırlıklı olarak chrome kullansamda diğrelerinide zaman zaman kullanıyorum Chrome'u 10 eklentiyle birlikte kullanmaktayım hiç bir kasma, yavaşlama, sapıtma problemiyle karşılaşmadım. Bazı eklentiler sorunlu olabilir ama birkaç eklenti sorun çıkarıyor diye tarayıcıya sorunlu diyemezsiniz zira ff'de de sorunlu eklentiler yok değil ayrıca ff'de eklenti sayısı arttıkça tarayıcı hantallaşıyor özellikle açılış hızı hissedilir oranda yavaşlıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zhongli -- 3 Aralık 2011; 15:07:46 >




  • Chrome bence de daha iyi, tarayıcı pazarında onun kadar hafif bir tarayıcı yok..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: can_66

    @2smoke
    Bağlantıya bir gözat istersen tarayıcı sadece web sayfasını karşına koyan program değildir.Birçok bilinçli kullanıcı için birçok kıstas vardır tarayıcı seçimini etkileyen.http://html5test.com/

    Yapma arkadaşım, ben bunları geçeli yıllar oldu. Bu tarz test sayfalarının sonuçları bana küçük gelir 3-5 beden. Şimdi vermişin sayfayı, Firefox 315 Chrome 343 puan alıyor. Bu mudur yani.

    Piyasa da adam gibi html5 site yokken, olsa bile o sayfadaki kriterlerin sadece 3-5 ini bize sunarken, sen bununlan mı bilinçli kullanıcı olduğunu sanıp aklınca bana laf sokuyorsun. Bilinçli kullanıcysan git google a, tarayıcının toolbarındaki simgelerin yerinin değiştirilebilir olmasını istiyoruz de. Kendi forumlarında 3 senedir bundan yakınlar insanları sallamadılar çünkü. Onu yaparlarsa yapmalarını istediğim 1500 tane şey daha var.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 2smoke -- 3 Aralık 2011; 16:06:21 >




  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.