Şimdi Ara

Amazon Kindle Fire satışları 5 milyonu geçebilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
2.577
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj




  •  

    Kindle ile elektronik-kitap dünyasını domine eden Amazon, tablet bilgisayarı Kindle Fire ile bu alanda da hızlı bir yükseliş içerisine girmiş durumda. Amerika'da tüketim çılgınlığının yaşandığı "Kara Cuma"da Amazon'un açık ara en çok satan ürünü olan Kindle Fire için henüz resmi satış rakamları açıklanmış olmasa da, Amazon adına hacimli tablet üretimi yapan Quanta'nın şimdiye kadar 3-4 milyon adetlik sevkiyat gerçekleştirdiği üstelik Amazon'un siparişlerini arttırdığı ve yıl sona ermeden önce Kindle Fire satışlarının beş milyon barajını geçeceği bildirildi.

     

    Amazon'un başarısında hiç şüphe yok ki en büyük pay takip edilen agresif fiyatlandırma stratejisinde. 7-inç büyüklüğünde ve 1024 x 600 piksel çözünürlüğünde IPS ekrana ve çift çekirdekli OMAP4 işlemciye sahip olan Kindle Fire, 199$ seviyesinden sunuluyor. Android işletim sisteminin Amazon tarafından özelleştirilmiş bir sürümünü kullanan ve yine Amazon tarafından geliştirilen Silk internet tarayıcısına sahip olan Kindle Fire ile kullanıcılar, Amazon'un geniş elektronik kitap, film ve müzik mağazalarına hızlı erişim yapabiliyorlar. İşte bu nokta aynı zamanda Amazon'un cihaz stratejisindeki merkezi oluşturuyor zira Amazon, agresif fiyatlandırma ile cihaz satışını arttırarak asıl geliri içerik satışlarından elde etme hedefinde.

     







  • GPU tetslerinde ipad2 den biraz geri olduğunu görmüştüm. Bu fiyata çok iyi cihaz.
  • OMAP4 tegra 2 nin bile gerisinde .... Nasıl ipad 2'ye yakın bir performansı oluyor anlamadım açıkçası çağatay bey (Dikkat dikkat apple fanboyu felan değilim tegra 2 kullanıyorum :)
  • bu fiyatlarla türkiyeye gelse sadece türkiyede bile bu kadar star

    (dipçik: abarttım evet)
  • Bence abartmadın,o fiyata gelse kapış kapış gider.Pek beğenmediğim halde o fiyata alırım zira benim için kitap okumak,internete girmek,sunu hazırlama özelliği olsun yeter.Çoğu kişi o fiyatı görünce alacaktır,piyasanın kötülerinden diyemeyiz özellikleri
  • quote:

    Orijinalden alıntı: burakesan

    OMAP4 tegra 2 nin bile gerisinde .... Nasıl ipad 2'ye yakın bir performansı oluyor anlamadım açıkçası çağatay bey (Dikkat dikkat apple fanboyu felan değilim tegra 2 kullanıyorum :)

    Biri overclocklu sgx540 biri dandik geforce ulv ? Sgx540 oc daha ustundur ? Ulv geforce adreno 205 ayari guctedir ipad 2 den biraz geri diyen arkadas da iyi ucmus ipad 2 ikiye katlar gpuda sgx543mp siyle

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bazı arkadaşlarımız çok iyi olduğunu söylemişti. Benim mobil donanım konusunda o kadar detaylı bilgim yok. Merak ettim Google'a sordum. Dünya'nın en bilgili bilim adamı Google bana bu cevabı verdi. Birde SGX540'da dahili bellek yokmuş. Buda cihazdaki RAM'i kullanacağı anlamına gelir ki GPU'nun yapacağı bir takım (veri alışverişi-çizim gibi) işlemleri CPU'ya yaptırarak hem CPU hızını etkin olarak kullanamıyoruz hemde dahili grafik belleği olmadığı için veri alışverişinde CPU'yu kullandığından işlemleri yavaşlatıyor demektir.

    Birde tegra 2 vs SGX540 incelemesi buldum

    http://androidandme.com/2011/03/news/tegra-2-benchmarks-motorola-atrix-4g-vs-lg-optimus-2x/

    Ayrıca Tegra 2 tabletler genelde 1280x800 çözünürlük kullanıyorlar.Kindle fire ise 1024x600.Bunuda göz önünde bulundurmak gerekir kanımca.

    Ve asıl fark (direk oyun performansını gösteren) işte burda

    http://www.tomshardware.com/reviews/amazon-kindle-fire-review,3076-9.html

    GL 2.1 testinde Kindle fire Tegra 2 den daha düşük çözünürlükte çalışmasına ve overclock edilmesine rağmen Tegra 2'nin yarısı kadar başarım gösterebilmiş.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burakesan -- 3 Aralık 2011; 11:58:17 >




  • Onaylanmış, yasal türkçe e-kitap satışı varmı ki Türkiyede?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: siyahtemas

    Onaylanmış, yasal türkçe e-kitap satışı varmı ki Türkiyede?

    http://www.idefix.com/ekitap/

    amazon için sorduysan yok diye biliyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cagataykoroglu -- 4 Aralık 2011; 1:37:51 >
  • Eyvallah Çağatay bey, ben de yeni farkettim, hemen üye oldum, uygulamayı beğenmedim, ama kul hakkı esasından dolayı sevindirici bir gelişme bence...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.