Şimdi Ara

TP-LINK 5210 DU ARTIK UBNT OLDU-- 4 KM 100 MBIT HIZ...UBNT NSM5 LER TAKILDI..100 MBIT HIZ..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
206
Cevap
9
Favori
28.713
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  •  TP-LINK 5210 DU ARTIK UBNT OLDU-- 4 KM  100 MBIT HIZ...UBNT NSM5 LER TAKILDI..100 MBIT HIZ..

TP-LINK 5210 DU ARTIK UBNT OLDU-- 4 KM  100 MBIT HIZ...UBNT NSM5 LER TAKILDI..100 MBIT HIZ..

TP-LINK 5210 DU ARTIK UBNT OLDU-- 4 KM  100 MBIT HIZ...UBNT NSM5 LER TAKILDI..100 MBIT HIZ..

4 km mesafemde daha önce airlive 5460 ve harici panel anten kullanmıştım..onda 15 mbıt hız alıyordum fakat stabil 10 mbit civarında idi..
    takiii airlive cihazımın kutusuna su girip yanana kadar..
    tp link 5210 u arkadaşıma alıp 4-5 tane kurduk fakat mesafe 700 mt idi...daha önceden yine 5210 u test amaçlı takıp denemiştim fakat 10 mbit hız alabilmiştim....tabii detaylı inceleyemiştim..velhasıl cihazım yanıp tp link 5210 u aldım..yanan cihazımın yerlerine taktım karşılıklı 2 tane tp link 5210..kuş uçumu 4 km...giresundayım... ilk bağladığımda gece ayar yapabildim tam 6 saat uğraştım ama 2 mbit ten yukarı çıkamadım...cihazlar anten ayarı vertical da idi..gece yarısına kadar uğraşsamda yapamadım..2 mbiti geçemedim..atladığım bir şey lar var dedim..bir o kadarda bu cihazlara uyuz oldum..neyse eve gelip ertesi gün sabah 10 dk da halletim...benim sorunum vertical de imiş..anteni horizontola aldım ve kanalıda 2 nci kanal yaptım...
    bu hızları elde ettim..normalde aldığım hız 20 mbit civarı fakat dükkandakı internetım 16 mbit olduğu için 16 mbıt hız alıyorum.....16 mbıt adsl tam alamayan arkadaşlar var gücenmesinler:)) ama ttnetin fiber kutusu 10 mt yanımda olduğu için ve 155 gbıt çıkışı olduğu için şanslıyım...verticalden horizontale alınca oluşan fark bence antenler karşılıklı fakat biri denize örnek veriyorum 500 mt diğeri ise 900 mt..ve verticalde açısı 30 derece horizontalde 60 derece olduğu için fark etti...şu anda tatından yenmiyor...ttnette çalışanların çoğu okuldan arkadaşım gıcık oldular bana:))
    bu arada kanal mutlaka değiştirin yani frekansı..hızı direk etkiliyor...tek tek deneyin..hemen sıkılıp bunalmayın...ben gece yarısı dağın tepesinde 6 saat soğukta uğraştım ama başaramadım ama yinede yılmadım..sabredin azimli olun başarı geliyor emin olun...
    ve çok yakın mesafelerde cihazların çıkış güçlerini düşürün..bendeki mesafe uzak olduğu için düşürünce hız düşmeye başladı...kısa mesafede örnek 200-500 mt de çıkışı çok yüksek yapınca yavaşlıyor hızınız...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi teknologs -- 17 Haziran 2012; 14:30:31 >

• benim ev çıkmamış :) bizim çatıyı da koysaydın

Orijinalden alıntı: opr

arada bina vs. varsa yine böylemi yoksa kayıp çok oluyormu

Cihazların karşılıklı birbirini görmesi lazım. Ufak tefek teferruatlarda var ama ana şart bu.
    ben 1 yıldır bağırıyorum cihaz iş yapıyor yeterki siz kullanmayı bilin diye ama
    gelde anlat millete sırf cihaz ucuz diye karalanıyor.

16 mbit de feci valla 1,74mb/sn. diyor meret :)
    cihazlar fiyatina gore bence fazlasini hak ediyor...ubiquti alacaktim ama bu isimi gorunce gerek kalmadi..fazla para harcamaya gerek yok.. cihaz hakkinda detayli video inceleme yapacagim kullanmak isteyenler daha cok olacak..

Orijinalden alıntı: teknologs

cok tesekkur ederim..
    cihazlar fiyatina gore bence fazlasini hak ediyor...ubiquti alacaktim ama bu isimi gorunce gerek kalmadi..fazla para harcamaya gerek yok.. cihaz hakkinda detayli video inceleme yapacagim kullanmak isteyenler daha cok olacak..

slm.
    telefonla görüştükten sonra aklıma birşey geldi.
    cihazı yan bağlayıp vertical moda alsan anten ayarını daha iyi olur aslında.
    sinyal ileriye daha iyi gider. zaten aşağıya yukarıya 30 derece açıncada senin
    kot farkı problemini çözmesi lazım.

şuan 60 derece ile yukarıya ve aşağıya açıyorsun ve ileriye fazla itemiyorsun
    sinyali.
  • mami ben cemal bu cihazı en düşük fiyat 90 tl bence biraz daha beklersek bu cihaz 60 tl kadar düşer diyorum.birde ben bana gelen wireles sinyalinin nerden geldiğini bilmiyorum.ben bu cihazı alınca her yönde daha net ne tarafta çekiyorsa test etmem lazım.bu cihazın sinyali hem alıp hemde dağıtma olayı güzel onu seninle konuşmuştuk.neyse başarılarının devamını dilerim.
    Vu+Ultimo/Apple Tv3 /Sony MDR-DS7500 DTS-HD TrueHD Wireless 3D 7.1ch//
    /sony hbd-e370/Sony Kişisel 3D HMZ-T2h/sony KDL-46HX900
  • çatıda uğraşmaktan ellerim çatladı soğuktan dün. utkan abi benim sorunu dün halledemedik yine... en azından telefon bağlanıyor artık ap ye. ama arayüzüne ulaşamıyorum kablosuz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: amidamarun

Evin Çatısına 5210 bağlasam kuş bakışı olarak baktığım şehirdeki wireless ağları görür müyüm? yoksa 5210 karşılıklı iki tane 5210 mı çalışıyor?

gorursun ama karsidaki cihazin perfomansina bagli olarak kaliten degisebilir

quote:

Evin Çatısına 5210 bağlasam kuş bakışı olarak baktığım şehirdeki wireless ağları görür müyüm? yoksa 5210 karşılıklı iki tane 5210 mı çalışıyor?

Teşekkür ederim. Cihazı almayı düşünüyorum. şehrin merkezinde oturuyorum yüksekteyim. denemek lazım. Birde anten kablosu olarak ne kullandınız. model ismi ve numarası verebilir misiniz?

quote:

quote:

Teşekkür ederim. Cihazı almayı düşünüyorum. şehrin merkezinde oturuyorum yüksekteyim. denemek lazım. Birde anten kablosu olarak ne kullandınız. model ismi ve numarası verebilir misiniz?

slm.
    bu cihazda anten kablosu olmaz.
    cihazın kendi üzerinde 12 dbi anten var.
    cihaza sadece cat-5 kablo çekiceksin.

• quote:

Orijinalden alıntı: ayhand28

çatıda uğraşmaktan ellerim çatladı soğuktan dün. utkan abi benim sorunu dün halledemedik yine... en azından telefon bağlanıyor artık ap ye. ama arayüzüne ulaşamıyorum kablosuz

ee kolay diil bu işler
    dur şimdi şu horizantal vertical olayının detaylı şemasını felan bi yapayım
    sonra söz ilk iş senin iş.
    i7 2600k - Msi z68a g43(g3) - Gskill Ripjawsx DDR3 1600 2x4 - Cooler Master Haf 942 - W.D 2tb,4tb - Samsung 1tb - Corsair 120gb Force 3 GT - logitech mk320 (berbat bi klavye almayin.) mk520 logitech g400-g930 - Acer 23 inc 2 ms - Noctua nh-d14 - Seasonic Platinum Serisi 1000Watt - Sapphire R9 390 NITRO
  • point to point bağlarsan hız problemin çözülür.

tracert komutu ile ping ölçülebiliyor onu biliyorum ama hız ölçmeye yarayan bir komut var mı?
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.