Şimdi Ara

Apple iOS cihazlarında Carrier IQ kullandığını ancak iOS 5'te kaldırdığını kabul etti

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
0
Favori
4.757
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Apple iOS cihazlarında Carrier IQ kullandığını ancak iOS 5'te kaldırdığını kabul etti






    Son günlerin en çok tartışılan konularından birisi akıllı telefonlarda üreticinin bilgisi dahilinde Carrier IQ adlı gizli bir uygulamanın kullanıcının her hareketini kaydederek uzak sunuculara göndermesi oldu. Yazılımı ortaya çıkaranlar tüm Android, iOS, RIM cihazlarında bunun kullanıldığını ısrarla kamuoyuna duyurdular. Özel hayatın gizliliğinin ihlal edildiğini belirterek tepki gösteren kullanıcıların hedefindeki firmalardan birisi de Apple.




    Apple kısa süre önce yaptığı açıklamada önceki iOS platformlarının Carrier IQ yazılımını desteklediğini ancak iOS 5 ile iPhone 4S gibi pek çok modelden yazılımın kaldırıldığını belirtti.




    Yazılımın kullanıldığı dönemde de kesinlikle üçüncü kişilerle paylaşılmadığı, verilerin şifreli ve anonim olarak sunuculara gönderildiği vurgulandı.




    Kasım ayının son günlerinde patlak veren olayın gelişimi ise şu şekilde oldu : Carrier IQ firması yıllardır büyük telefon üreticileri ve operatörlerle, cihazlarda meydana gelebilecek her türlü problemin tespitini kolaylaştırmak için ön yüklü bir yazılım kullanılması için anlaşma halinde. Kopan aramalar, batarya problemleri ve diğer ağ sorunları gibi pek çok durum bu yazılım tarafından kaydedilerek uzak sunucularda depolanıyor.




    Bir Android kullanıcısı bu yazılımı kendi cihazında farketti ve ondan sonra tepkiler çığ gibi büyüdü. Kullanıcılar iyi niyetli olarak bu yazılımın kullanıldığını kesinlikle kabul etmiyor ve özel hayatın gizliliğinin ihlal edildiğini savunuyor. Verizon, Vodafone, Rogers, O2 ve Nokia gibi firmalar şimdiden özür dilemeye başladı. 




    Verge dergisi Nexus One, Nexus S ve Galaxy Nexus ile Motorola XOOM modellerinde bu yazılımın kesinlikle kullanılmadığını açıkladı.

     

     








  • Laaaaaaaauuuuu bida olmasin bundan sonraki surumlerde
  • Carrier IQ tam olarak çalışma prensibi nasıl bilmiyorum.Fakat işletim sistemi tabanlı hata raporu türünde birşeyler yapılıp.Hataları çözmede etkili olması daha da tercih edilebilir birşey.Herşeyi kaydetmesinden daha iyidir en azından.
  • yalan sizde inandınızmı, bari inanmış gibi yapın çünkü her seçiminiz her işleminiz kontakt listenizdeki kişilere varıncaya kadar kayıt altındasınız.Bunu apple istemiyor amerikan devleti istiyor.
  • Bada yok çok şükür listede :)
  • Google'a bilgilerimizi caliyor diyen birkac (2) Apple'ci nerede?
  • Gorseler ne olacak duyan da cia ajani sanacak milleti. face girip kizlara bakacak halleri yok ya :D.ustelik bu tip yazilimlari cok rahat bir sekilde kullandigimiz cihazlara koyabilirler,ruhumuz bile duymaz hatta koyuyorlardir ama bu bilgiler yukarida da belirtildigi gibi yazilimsal sorunlari belirleme, insanlarin hangi tip uygulamalara ne tur sitelere egilimi oldugunu ogrenmek icin kullaniliyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KIZLARIN KORKULU RÜYASI -- 2 Aralık 2011; 23:38:10 >
  • arkadaşlar bu siteden böyle medyalardan haberiniz olacak şeyler eğil bunlar.ilk ayfon dan kısa bir süre sonra türkiyenin en saygın bilişim sitelerinden birisi olan cyber warrior dan bir arkadaşım bunun oldugunu söylmeişti bana.bunlar kayıt altına oluyor hatta nete bağlandığı zaman kısmen yolluyor ve herkes de özel hayatını bu kadar pahalıya satıyor .)
  • tek kelime ile new world order başka bişeyle açıklanamaz.:@
  • skynet
  • İfile ile geiznirken bir kaç dosya gormuştum Log vs seklinde şüphelerimde haklıymışim
  • Okul-Ev-İş zaten ya. Takip ederlerse etsinler.

    O değil de bu kadar ciddi bir olayın, ki Google, Apple vs. ve operatörler var işin içinde, çok çok az yankı uyandırması hiç de ''garip'' değil.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Faux Carnival

    Google'a bilgilerimizi caliyor diyen birkac (2) Apple'ci nerede?

    Apple in topladigi bilgiler arasinda girilen internet siteleri, mailler, kontak listesi, smsler gibi kisisel bilgiler yok! Oysa sprint in sattigi dandroid telefonlarda bunlarin hepsi + keylogger mevcut. Theverge sitesindeki update lere bi bakta oyle yorum yap!

    Ayrica apple inkisi opt-in yani secime bali iken dandroiddeki size sormuyor bile! Sistemden kaldirma seceneginizde yok. Noldu? Kim kime gol atti simdi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konuyla alakalı; acaba iphone daki kamera ve mikrofonlar istenildiği an bizi kaydedebiliyormu, valla bazen korkmuyor değilim, bilgisayarimdaki kamerayı bantladım, eşimin bilgisayarınıda tabi.

    Malum başbakanın yatakodası bile dinlenmiş, umarım benimki paronayadan ibarettir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Su an att basta olmak uzere bi cok firmaya dava aciliyor cunku olay sadece veriler degil tus takimiyla yaptiklarinizida kapsiyor yani ne yazssaniz bu serverlere iletiliyor yillardir telefonlarda kopma hattan dusme cekmeme gibi problemler var bilindik problemler cokta gelismedi bu firmanin amaci gercekten bu olsa milyarca veri topladi cozumleri cokiyi olmasi lazimdi cok yonlu arastirilsa o firmanin arkasindan kim cikacak cok merak ediyorum
  • quote:

    Orijinalden alıntı: muratremix


    quote:

    Orijinalden alıntı: Faux Carnival

    Google'a bilgilerimizi caliyor diyen birkac (2) Apple'ci nerede?

    Apple in topladigi bilgiler arasinda girilen internet siteleri, mailler, kontak listesi, smsler gibi kisisel bilgiler yok! Oysa sprint in sattigi dandroid telefonlarda bunlarin hepsi + keylogger mevcut. Theverge sitesindeki update lere bi bakta oyle yorum yap!

    Ayrica apple inkisi opt-in yani secime bali iken dandroiddeki size sormuyor bile! Sistemden kaldirma seceneginizde yok. Noldu? Kim kime gol atti simdi?

    Bak kendi agzinla.soyledin sprint diye bu sadece operatoru baglar ,sattiklari ayponlardada o olaylar mevcut. Bunu operator istiyor androide neden bok atiyosunki sen kendi ayponuna bak ifan :) sabriii sabri vurdu ve gooooll !!!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheJudgé -- 3 Aralık 2011; 8:06:08 >




  • Fandroidleeer diye yirtinanlar vardi, yilanin basi bulundu.
  • Fanboyların çıkıp da Apple'a sövmesini beklemek yanlış elbet ama Steve Jobs olmadan Apple kararlı bir duruş sergileyemeyecektir.
  • düşündümde başbakanımız da iphone kullanyo :S
  • Kim ne derse desin keşke bi iphoneum olsada carrier iq lusundan olsa :(
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.