Şimdi Ara

Nvidia 448x paralel işlemcili yeni GeForce GTX 560 Ti modelini duurdu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
3.232
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Nvidia 448x paralel işlemcili yeni GeForce GTX 560 Ti modelini duurdu


     

    Kapalı kapıların ardında yeni nesil Kepler mimarisi için çalışmalarını sürdüren Nvidia, orta segment için hazırladığı 448x paralel işlemcili GeFore GTX 560 Ti modelini resmi olarak kullanıma sundu. Kuzey Amerika ve Avrupa pazarları düşünülerek geliştirilen ekran kartı, GeForce GTX 560 serisi diğer modellerden farklı olarak  GF114 yerine GeForce GTX 570 ve GTX 580 modellerine benzer şekilde GF110 grafik yongasından güç alıyor. 

     

    Özellikle Noel döneminde yaşanan alışveriş çılgınlığı hedef alınarak geliştirilen ekran kartı, sahip olduğu teknik özelliklerle, GeFprce GTX 560 serisinin diğer modellerinden ayrılıyor ve daha çok GeForce GTX 570'e yakın bir tablo çiziyor.Yeni model, 448x paralel işlem birimi, 320-bit bellek veri yolu desteği ve 1280MB GDDR5 bellek ile geliyor. Kısacası var olan GTX 560 Ti ile kıyaslandığında 64x daha fazla CUDA çekirdeği, %25 daha fazla bellek ve %25 daha geniş bellek veri yolu ile geliyor. 732MHz GPU, 1464MHz paralel işlemci ve 3800MHz bellek hızlarında çalışan DirectX 11 destekli ekran kartı, GF110 tabanlı diğer kartlardan farklı olarak üç yollu SLI kurulumuna olanak tanımıyor ve çoklu kart desteği sadece iki GPU ile sınırlı.

     

    Üzerinde iki adet 6pin güç konnektörü bulunan GF110 tabanlı yeni GeForce GTX 560 Ti, görüntü aktarımı için çift DVI ve mini HDMI konnektörleri ile geliyor. Ekran kartı üreticilerinin özelleştirilmiş tasarımlar konusunda serbest olduğu karta yönelik olarak Zotac, Inno3D, EVGA, Palit, Gainward, Asus, Gigabyte ve MSI'ın kendi modellerini sunacağı belirtilirken, Nvidia'nın belirlediği yurt dışı son kullanıcı satış fiyatı ise 289$ olarak anons edildi. Şimdi gözler AMD cephesinde, bakalım firma rakibinin hamlesine karşı yeni bir model mi sunacak yoksa fiyat indirimine mi gidecek ? Yeni nesil öncesi orta segment hareketlenecek gibi görünüyor.







  • Bu resmen 570'in minimize edilmiş hali..
  • Başlık yanlış yazılmış. Düzeltiniz.
  • Bu kart çok ısınır. Yaramaz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bocekgrafik

    Bu kart çok ısınır. Yaramaz.

    Özel soğutmalılarda ısı sorunu olmaz, hatta referans tasarımda da olacağını sanmam. Asus dcII testlerde 65c yi geçmemiş oc lu halde.
  • @fx57

    başlık duurdu şeklinde yaziyor sanki

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MÜŞAVİR

    quote:

    Orijinalden alıntı: bocekgrafik

    Bu kart çok ısınır. Yaramaz.

    Özel soğutmalılarda ısı sorunu olmaz, hatta referans tasarımda da olacağını sanmam. Asus dcII testlerde 65c yi geçmemiş oc lu halde.

    Abi GPU, önceki GPU değil. 570 ve 580'teki GPU'yu kullanmışlar. Artı olarak paralel işlem birimi de artırılmış ki ısınmadaki en büyük faktör bu diye biliyorum; yanlışsam düzeltin. GTX 480 gibi bişey olmuş yani bu.*

    *Özel soğutmalılarda tabii ki ısınma sorunu olmayacaktır. Ben haberdeki resme göre referans model olarak çıkacak kartları kast ettim.
  • ısınmaz referans 580 bile yük altı max 90. ki bu modelde referans kartın pek fazla süreleceğini sanmıyorum çoğunlukla kart üreticilerinin kendi özel tasarımları sunulur. fiyat 320$ a kadar çıkmış gtx570 e yakın fiyat gereksiz bi kart olmuş gtx 570 almak en mantıklısı
  • quote:

    Orijinalden alıntı: highgen

    ısınmaz referans 580 bile yük altı max 90. ki bu modelde referans kartın pek fazla süreleceğini sanmıyorum çoğunlukla kart üreticilerinin kendi özel tasarımları sunulur. fiyat 320$ a kadar çıkmış gtx570 e yakın fiyat gereksiz bi kart olmuş gtx 570 almak en mantıklısı

    O kadar baktım incelemelere, hepsinde özel soğutmalı kartlar var. Belliki referans tasarım sunulmayacak.
  • GTX 570 varken bence de bu kart gereksiz ancak 90˚C düşük bir ısı değil. Bu kartları Furmark testine sıkamıyorsunuz bile bu sebeple. Çünkü 100˚C'yi geçip "görüntü vermeyi durdurdu" hatası veriyorlar.
  • GF110 gpu'su ile beraber fiyatta uygun olursa öyle bir alınırki, sıcak sıcak.Zaten piyasada özel soğutmalı modellerde varmış.




  • Bunlar da diğer incelemeler: ASUS GeForce GTX 560 Ti 448, GIGABYTE GTX 560 Ti 448 Windforce 3, Zotac GeForce GTX 560 Ti 448

    Tahmin edildiği üzere 570'e çok yakın bir performans sergiliyor, hatta kimi testlerde nadiren de olsa geçiyor.




  • bu kartın fiyatı 6950 ile 6970 arasında 800tl 'nin üstünde (850 tl max olur) gibi görünüyor performansına bakılırsa bence 6900 serisinin sonunu getirebilir
  • 6900 serisine yakın performans verebilir fakat bu seri oc olma ihtimali zayıf br seri extreme soğutma sistemleride olsa zor,6900 serileri serin çalışmakta extreme soğutucularla çok düzgün oc performansı alabilirsiniz ki cf yaptığınızda alınan performansta başarım slı göre çok daha iyidir,bence 2012 ye geçerken sadece çıkarılmak için çıkarılan bir ara üründen öteye geçmez bu kart,sadece çeşitliliği artırır,yeni serilerin çıkacağı zaman yaklaştığına göre bunu almanın yerine çıkacak yeni nesilleri beklemek daha mantıklı olacaktır,malum yıl sonuna geldik ve firmalar yeni yıla yeni serileri hazırlamak için harıl harıl çalışıyorlar.
  • referans tasarımlı gtx 570 ler zaten 800 tl civarı, bunun oc li ve özel soğutmalı olanları da 800 tl den düşük fiyata gelir ki, tahminimce 700 tl olur, alınabilirliği var ama yeni serinin gelmesine bu kadar yaklaşılmışken alınır mı onu bilemicem.
  • Kuzey Amerika ve Avrupa pazarları düşünülerek geliştirilen ekran kartı, GeForce GTX 560 serisi diğer modellerden farklı olarak GF114 yerine GeForce GTX 570 ve GTX 580 modellerine benzer şekilde GF110 grafik yongasından güç alıyor.

    Bu açıklamada herşey mevcut. Sanırım TR için pek ucuz ya da GTX570'e göre pek cazip olmayacak....



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi setek01 -- 30 Kasım 2011; 15:07:45 >
  • stok eritmek için aynı kartı yeni isimlerle satmak yerine fiyatları düşürseler fenamı olur
  • başlık harbiden yanlış yazılmış ama duyurdudan değil bu hemde 2 güç konnektörlü olsa olsa gtx 565 olur saçmalamış nvidia
  • arkadaşlar benim ekran kartım gtx 560 ti olduğu halde internette benim ekran kartım ile oynanmış oyunların videolarının kalitesinden nedeni nedir?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.