Şimdi Ara

The Witcher 2 Korsan Yollarla 4.5M Kez İndirildi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
0
Favori
2.954
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  •      Bu tip korsan haberlerinde PC'ci kullanıcılar her ne kadar "Konsollarda da var" dese de, gerçekci olmanın vakti geldi. CD Projekt'in yaptığı açıklamaya göre PC'ye özel olarak çıkan The Witcher 2'nin kıymetini PC'ciler bilemedi.
     
         Firmanın CEO'su Marcin Iwinski yaptığı açıklamayla birlikte ellerindeki raporlara göre The Witcher 2 korsan yollarla 4.5 milyondan fazla indirildi. Iwinski, "İnternet sitelerindeki gördüğüm raporlara göre The Witcher 2'yi ilk 6 ile 8 hafta arasında aynı anda 20 ile 30 bin arasında kişi indirdi." şeklinde bir açıklamayla konuşmaya başladı.
     
         Iwinski, "20 bin insan ortalamasını ve 6 haftayı ele alalım. Oyunun boyutu 14 GB. İnternet seviyesini orta hızda hesaplarsak 6 saatte indiriliyor. Altı hafta 56 gün, 1344 saat. 1344 saat içerisinde 6 saatte bir oyun indirmesi tamamlanıyor. 20 bin insanın aynı anda indirildiğini de ekleyince The Witcher 2'nin indirilme sayısı 4.5 milyonu aşıyor." şeklinde konuştu.
     
         Iwinski, "4.5 milyon sadece bir yuvarlama hesapla çıkan sonuç. Perakendecilerden gelen son bilgilere göre oyun yasal yollarla 1 milyonu aştı. Korsan olarak ise 4.5 - 5 milyon arasında. Bu bizim için çok kötü bir sonuç." dedi.
     
          Ayrıca Iwinski, oyunlarında neden bir DRM sistemini kullanmadıklarını da şöyle açıkladı; "Piyasadaki rakiplerimizi göz önüne alınca en başta korsanlar geliyor. Zaten oyunu piyasaya sürmeden önce aklınıza gelebilecek her türlü koruma sistemlerini denedik. Bu korumaları kırmamız ise ya bir, ya da iki günümüzü aldı. Bir de bunu iş edinen kişilerin elinde düşünün."
     
          "Ama henüz pes etmedik. Korsan çözülecek gibi değil, farklı yolu deniyoruz. Oyunlarımız artık aynı fiyatla fakat dolu içerikle çıkacak. Örneğin oyunun müzik kasedi, yapım aşamasından DVD'ler, kitaplar, rehberler vs. Bu durum en azından seriye bağlı hayranlarımızı yasal yollardan satın almaya teşvik edecek.
     
         Son olarak Iwinski sözlerine, "DRM sistemi çalışmıyor bu bir gerçek. Nasıl bir koruma yaparsanız yapın, en sonunda kırılıyor." eklemesini de yaparak uzun süredir PC kullanıcılarına UbiDRM ile 'işkence' çektiren Ubisoft'a da gönderme yaparmışcasına, "Ek olarak DRM sistemi yasal kullanıcıları da oyundan soğutuyor. Bu insanlar iyi kişiler. Oyununlarınızı beğenip 50 dolar veya euro vermiş kişiler. Neden bu sistemle birlikte yasal kullanıcılara oyun oynamayı güç kılıyorsunuz?" sözleriyle de konuşmasını sona erdirdi.
     
         Evet, PC'lerdeki durum ortada. Aslında Iwinski, bu durum altında kalmasına rağmen aşırı iyi niyetli davranmış. Yorum size kalmış.
     








  • kusura bakmasınlar ama 500 milyon kez korsanda indirilse oyun 1 m den fazla sattıysa onun değeri bilinmiştir ha öyle düşünmüyorlarsa çözüm basit: yapmayın abi oyunu pcye, yapın konsola basitleştirilmiş bir oyun bide reklam kötü olsa bile satar o oyun. adam iyi niyetli aslında doğruda konuşmuş eyvallah ama ne bekliyorlar ki? zaten bu oyunu oynayan oyuncu kesimi belli, oyunun çıktığı platform belli küt diye 5-10 m satmayı bekleyemessinki o yüzden 1m yi başarısızlık olarak görselerde bence iyi bir rakam



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi waltran -- 29 Kasım 2011; 21:11:22 >
  • Yapmayın abi oyun falan. Yeter. Bir oyun yapıyorsunuz ondan sonra yok PC ciler böylede yok şöylede...
    Benim hesabım şöyle. 4,5 milyon kişiden 1,5 milyonu oyunu indirip biraz oynadıktan sonra silen rpg sevmeyenler olsun, 1 milyonu oyunu almadan önce bi indirip bakayım sonra alayım diyip alanlar olsun, 500 bin tanesi çeşitli sebeplerle tekrar indirme gereği duyanlar olsun, 500 bini kendi forum sitesinde yayınlamak için tekrar kendi hesabıyla upload edecekler oldun. Kaldı geriye 1 milyon bil fiil korsan oyuncu. %50 para verip alan %50 korsan. gayet başarılı.
    öyle hesaba ancak böyle hesapla karşılık verilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CodeMachine -- 29 Kasım 2011; 22:32:29 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BelieveMe
    20 bin insan ortalamasını ve 6 haftayı ele alalım. Oyunun boyutu 14 GB. İnternet seviyesini orta hızda hesaplarsak 6 saatte indiriliyor. Altı hafta 56 gün, 1344 saat. 1344 saat içerisinde 6 saatte bir oyun indirmesi tamamlanıyor. 20 bin insanın aynı anda indirildiğini de ekleyince The Witcher 2'nin indirilme sayısı 4.5 milyonu aşıyor

    Bir an "40 YAPAR" diyecek sandım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CodeMachine -- 29 Kasım 2011; 21:18:02 >
  • Beyler işi ülkemize bağlamayın bizde satılan oran toplamın %000.1i falan o yüzden Oyun satmıyorsa Amerikada avrupada Pc'nin oyun için kullanılmamasından .
  • Adamı nerdeyse haksız cıkaracaksınız :) yuh
  • Millet değerini bilmiyor.Ben böyle firmaların yaptığı oyunlara paramı gönül rahatlığıyla veririm.(ki oyunun Türkçe yaması çıktığında oyunu orjinal olarak alacağım)Ubi ibret alsın.
  • Oyunlar 50 tl olsunmuş. Bu mantık yüzünden gidip Witcher 2 Collector's Edition'ı amazon'dan getirttim. Çünkü bu mantık yüzünden bu tarz güzellikler ülkemize gelmiyor. 50 TL'ye yeni çıkmış oyunu neresi satmış dünyada da siz talep ediyorsunuz. Emeğin karşılığı kesinlikle 50 tl değil.
  • Ondan sonra mız mız mız söylenir PC'ciler vay oyun çıkmıyor bizeeee, vay geç çıkıyooor, vay özenilmiyoooor. yok konsollar yüzünden geri kalmış oyunlara mahkum kalıyoruuuz...

    ulan önce bi emeğe saygı göstermesini öğrenin be...

    5 oyundan 4'ü Korsan.. Orana gel...
  • oyunun MP'si yoksa orjinal almam arkadaş, hayır ne gerek var elin amerikan'ı oyun yapmış ona para mı bayılacam 100 TL.Türk vatandaşlarımız da oyun yapsın verelim ama biz bunlara para verdikçe Amerikan ordusua silah alınıyor (falaaan filaan) amma gereksiz konuştum ya
  • 4.5 milyon ya o 4.5 milyon oyuncu orjinal alsa oyunun konsola çıkmasına gerek yoktu
  • ee kardeşim niye alayım multisi mi var?
  • @distor

    1 milyon orijinal 5 milyon korsan olunca oynayanların 5'te 4'ü korsan oluyor değil mi ? xD



    Oyuna biraz daha reklam yapılsaydı 2 milyonu aşardı bence.Ama bu oyunla birlikte firmayı tanıdı birçok oyuncu yeni oyunları da aynı kalitede olursa beklediklerini alacaklardır.Ama aynı fiyata daha çok içerik politikaları bence hatalı, ''aynı içerik daha uygun fiyata'' yapmaları lazım.

    Sonuçta 50 dolar verip soundtrack+kitapçık vs. almak yerine 35-40 dolar verip sadece oyunu almayı tercih ederim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M3rett0 -- 29 Kasım 2011; 21:44:11 >
  • Oyunları yapmasınlar pc ye de bakalım nvidia,amd intel vs. ne satacak,az uyanık değil bunlar sanki sadece oyunlardan kazanıyorlar ,hiçbir donanım üreticisiyle anlaşmaları yok sanki,gözünüz doysun be...
  • distortionist

    sen emeğe saygıdan dolayı alıyosun zaten demi...

    -firma bi daha oyun cıkarsın diye ,yine kendi çıkarın için almıyosundur
    -Multiplayer oynamak için veya makinen banlanmasın diye de almıyosundur.
    - tüm filmleri
    -tüm müzikleri
    -tüm programları
    -İşletim sistemlerini orjinal alıp firmaya tam destek hep destek çıkıyosundur.

    eminim tüm konsol oyuncuları her daim firmanın emeğine saygısından dolayı orjinal alıyodur...
  • gerçekten sağlam bir rpgdi 3 . oyuna bir multi eklerlerse gerçi nasil olur multisi hic bir fikrim yok birazda reklamla 3-4 u rahat aşar diye dusunuyorum
  • Her şeyin başı ''reklam''
  • korsan konusu artık pc kullanıcısının üstüne iyice yapıştırıldı ya kardeşim bir günde bir tane oyun firması çıksın biz bu oyundaki payımızı azaltıp fiyatı aşağıda tutarak satış yapacağız dese emin olun oyun iyiyse azalttıkları payları çok sattıkları için normalden daha fazla olarak yine ceplerine girer
  • Oyunun resmi türkçe yaması çıksın kesin alacağım steam'den oyunu.Türkçe çıkan oyunlar kendi gözümde önceliklidir mutlaka alırım konsol kullanıcısı olmama rağmen
  • evt
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.