Şimdi Ara

Nokia, Lumia 800 reklamı için Londra'da büyük bir etkinlik düzenledi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
62
Cevap
0
Favori
6.659
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Nokia, Lumia 800 reklamı için Londra'da büyük bir etkinlik düzenledi






    Nokia ve Microsoft, ortaklıklarının ürünü olan ilk Lumia modellerinin tanıtımı için hiç bir masraftan kaçınmıyor. New York'da dünyanın en büyük ekranlı Windows Phone akıllı telefonunu sergileyen Microsoft'un ardından Nokia da görsel bir şölenle Lumia 800 modelinin tanıtımını yaptı.




    Thames nehri yanında bulunan 120 metrelik Millbank Tower gökdeleninde gerçekleştirilen etkinlikte gökdelenin 800 penceresi vinil ile bezendi ve 16 adet projeksiyon cihazı yansıtılarak gökdelenin nehire bakan yüzünde devasa 4D görüntüler elde edildi.




    Daha önce pek çok etkinlik yapan Nokia için Londra'daki parti firmanın şimdiye kadar ki en büyük ve pahalı etkinliği oldu. Etkinlikte elektro müzik sanatçısı “ölü fare” lakaplı Deadmau5 de bir konser verdi.




    Lumia 800 İngiltere'de ve Avrupa'da ay ortalarında piyasaya sürülmüştü. Ancak satış beklentileri konusunda farklı görüşler bulunuyor. Yıl sonu rakamlarının 500 000 ile 1 000 000 arasında olacağı beklenirken Nokia 2 000 000 barajını aşmayı ümit ediyor. 




    Microsoft ve Nokia akıllı telefon piyasasında yükselişe geçmek için tüm umutlarını Windows Phone cihazlarına bağlamış durumda ve  reklama da büyük önem veriyor.  

     

     













  • gerçekten nokia reklama çok para yatırıyor...işe yarıyor mu bence yaramıyor... ama sanki windows phone larda iş var gibi diğer bir yandan android ve ios almış başını gitmiş...yani windows tutsa bile katetmesi gereken o kadar yol var ki nokia nın
  • Bir kaç ay içinde rakiplerinin fersah fersah gerisinde kalacak olan telefonu millete itelemek için baya uğraşmışlar.
  • Nokia'yı yabana atmamak gerekir,üzerinde çalıştığı teknolojileri 1-2 yıla kadar piyasaya sunacaktır,esnek ekran,bütün bir yüzeyi dokunmatik olan ekran,nanoteknoloji destekli telefon vb. bir çok çalışması var.Şimdilik bütün pazara hitap etme yöntemiyle gayet ayakta duruyor,güçlü bir firmanın da desteğini arkasına almış,reklam içinde kesenin ağzını açmışlar.Nokia yine şaşalı günlerine dönecektir.
  • bırak NOKIA bu işleri...
  • deadmau5 gene çok iyidi.
  • yine analistler toplanmış.
  • nokia reklam isinden anliyor. kesenin agzinida acmis belli
  • nokia rakiplerinin gerisinde hemde çok gerisinde bugünlerde dört çekirdekli işlemciler konuşulurken nokia hala tek çekirdekte ayrıca nokia türkiye pazarınıda önemsemiyor bence, cihazlar türkiyeye çok geç geliyor bu gidişle benide kaybedicen nokia!!!
  • quote:

    Orijinalden alıntı: haymatloshan

    Nokia'yı yabana atmamak gerekir,üzerinde çalıştığı teknolojileri 1-2 yıla kadar piyasaya sunacaktır,esnek ekran,bütün bir yüzeyi dokunmatik olan ekran,nanoteknoloji destekli telefon vb. bir çok çalışması var.Şimdilik bütün pazara hitap etme yöntemiyle gayet ayakta duruyor,güçlü bir firmanın da desteğini arkasına almış,reklam içinde kesenin ağzını açmışlar.Nokia yine şaşalı günlerine dönecektir.

    bu saydiklarinizin hepsi ekran ve donanim teknolojileri. bunlarin hic biri nokianin ne calisma alanina, nede uzmanligina giriyor. nokia ekran ureticisi degil. ekranlarini samsung lg sony sharp gibi panel ureticilerinden tedarik eder. tipki diger pek cok ana parcayi ureticilerden tedarik ettigi gibi. yuzeyinin tamami ekran olan modelde konsept tasarim. ekran ureticileri bunun icin uygun teknoloji uretene kadar hayalden ibaret. esnek ekran uzerine sony ve samsungun cok ciddi calismalari var. boyle bir model cikarsa buyuk ihtimal ilk bu ureticilerden gelecektir.




  • Samsung'un çalışmasını gördüm,lakin Nokia bunlar üzerinde yıllardır çalışıyor zaten önemli üniversitelerle.Prototibi gördüyseniz,konseptlerinde prototipleri gelecektir.Acele edip kötünün iyisini yapmak istemiyorlardır.Kaldıki gelişimin önünde duracak değiliz,nokia'yı es geçmemek gerek diyorum sadece.
  • Güzel şov, satışları da tetiklerse bir hareketlenme olabilir Nokia açısından...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: haymatloshan

    Samsung'un çalışmasını gördüm,lakin Nokia bunlar üzerinde yıllardır çalışıyor zaten önemli üniversitelerle.Prototibi gördüyseniz,konseptlerinde prototipleri gelecektir.Acele edip kötünün iyisini yapmak istemiyorlardır.Kaldıki gelişimin önünde duracak değiliz,nokia'yı es geçmemek gerek diyorum sadece.

    anlatamadim galiba. nokia ekran ureticisi degil. dunyada panel ureten sadece 4-5 firma var. yeni teknolojileride bu firmalar gelistiriyor. universitelerin calismalari daha temel noktalar uzerine. kullanilan malzemeler gibi. bunu ekran haline getirmek ancak buyuk bir ureticinin know how i ile mumkun olur.

    keza diger donanim komponentlerindede durum ayni.

    herhangi bir nokianin icini acin inceleyin muhtemelen icindekilerin yarisi samsung urunu cikacaktir. bir kere amoled ekran kafadan samsung. samsung tekelinde olan urun. bu yuzden apple ve htc urunlerinde goremezsiniz. yarin nokia ciddi rekabet koyarsa samsung uretim yetersizligini bahane edip amoled ekrani onada tedarik etmiyebilir. nand bellekler. buyuk oranda samdun uretimi. islemci, lumiada samsun islemci olmasa bile pek cok nokia modeli samsung islemci kullaniyor. daha aklima gelmeyen pek cok parca.

    siz nokia telefonu sifirdan kendimi uretiyor saniyorsunuz. hayir sadece tasarimini ve yazilimini planliyor. sonra tum gerekli parcalari donanim ureticilerine siparis edip montajini gerceklestiriyor.




  • sizinde yanıldığınız bir şey var yeni bir teknoloji geliştirmek için fabrikaya değil blim adamlarına ihtiyaç var eğer uygun prototip yapılırsa o saydığınız üreticilerle anlaşılır ve seri üretime geçilir.
  • adam gibi telefon yapsa hic reklama ihtiyaci olmiycak haberi yok =)
  • o koca binadaki görüntüyü adam gibi seyredebilmek için sanırım kameranında çekim yaptığı kadar uzak bir mesafede durmak gerekiyormuş.. ama etkinlik ve şov çok güzel olmuş kabul etmek lazım..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: simaros

    sizinde yanıldığınız bir şey var yeni bir teknoloji geliştirmek için fabrikaya değil blim adamlarına ihtiyaç var eğer uygun prototip yapılırsa o saydığınız üreticilerle anlaşılır ve seri üretime geçilir.

    fabrika diyip buyuk sirketleri bizdeki imalathanelerle bir tutmayin. en basinda beri bunlarin argesini yapan bu sirketler. dogal olarakda her yeni ilerleme bunlardan geliyor. high-k metal gate, 3d transistor yari iletkendeki her atilimin intelden gelmesi rastlantimi. soz ettiginiz bilim adamlari nerde calisiyor zannediyorsunuz. bu sirketlerin bunyesinde yada bu sirketler tarafindan fonlanan universite lablarinda.

    sozu fazla uzatmadan nokia dan bu tip yenilikler atilimlar bekliyorsaniz cok beklersiniz. nokianin uzmanligi bu degil cunki.
  • Ellerinde kaldı telefon.Son kozlarını oynuyor nokia
  • Atı alan Üsküdar'ı geçti...Microsoft ve Nokia; yenilikleri 2 yıl rötarlı takip etmek için daha mükemmel bir ikili bulunamazdı herhalde...
  • Microsoft iyi tembihlemiş Nokia'yı.
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.