Şimdi Ara

Oppo BDP 93-95-103-105-203-205 kullanıcıları bilgi paylaşım alanı. (115. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.804
Cevap
34
Favori
145.983
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 113114115116117
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • eraycelik80 E kullanıcısına yanıt
    Denemek lazım , Sertaç için de alternatif olabilir
  • eray yine sert yorumlarından biri ile girişmiş
    uyarılar peş peşe dökülmüş

    benim düşüncem ise hakaret, küfür, şahsa yönelik aşağılayıcı ifadeler ve şiddeti övücü cümleler içermediği sürece buradan herkes istediği şekilde düşüncesini dile getirebilmeli. Sonuçta forum burası. Üstelik "çoğunluğumuz" tüketici, kullanıcı. bu işten ekmek yiyen değil bu işe para harcayanlar olarak kullanıcı yorumları her nekadar subjektiflik içerse de profesyonel yorumlardan daha samimi buluyorum. Ne bir markanın reklamını yapma kaygısı, ne de profesyonel ve ticari kaygılar içermeden doğal haliyle yapılan yorumların içerisinden herkes kendi payına olanı alır kullanır veya kullanmaz.
    Sonuçta yaygın olarak alınan satılan bir kablo, beğeneni de olur beğenmeyenide. Buradan bunu dile getirmekten daha doğal ne olabilir ki.
    Kullanıcı deneyimlerinin farklı farklı sonuçlar vermesi de son derece doğal. Sistemler farklı, anlayış farklı, kulaklar farklı. Buradan bu forumdan ne kadar çok deneyim, görüş, fikir paylaşılırsa bir ürün hakkında olumlu olumsuz bir çok farklı deneyim ve görüş burada toplanacak ve okuyan herkeste kendisine göre bir çıkarımda bulunacak ve kendi zihin süzgecinden geçirereke bir fikre sahip olacaktır.
    Ben esas bu forumdan deneyimlerini iyi kötü paylaşmayan, paylaşmaktan çekinen, eleşitirilmekten çekinen forumu takip edenlerden şikayetçiyim. Ketumluk forum adabına göre değildir kanımca. Paylaşımcı olmakta fayda var. Ne kadar çok paylaşım o kadar çok bilgi birikimi.
    Tamam bir wikipedya olsun demiyorum ama işin felsefesi ve temeli budur. Bilgiyi, deneyimi bu ortamdan paylaşmak. Bilgisi olan bilgisini, fikri olan fikrini deneyimi olan deneyimini paylaşsın arkadaşlar. Çekinmeyelim. Paylaşım cesaretinde bulunanlarında hevesini usul, adap vs.. diyerek kırmayalım kanımca.
    Saygılar




  • Ben forumu uzun zamandır takip ediyorum. ve bir konuda Eray Bey'e katılıyorum:

    Kötüye kötü söyleme işi bu forumlarda nadir olan bir şey. Bence yorumcuların çoğunda "belki ileride satarım" düşüncesi hakim ve çoğu gerçekleri olduğu gibi yazmıyor maalesef.

    Bence de herkes her marka hakkında özgürce yorumlarını söylemeli.

    Bir de yurtdışı Review yazarları "muddy" terimini kullanıyor da Eray Bey kullanınca neden kötü oldu anlamadım. Almış kullanmış, bir kaç kez şans vermiş beğenmemiş. Gayet doğal değil mi? Eray Bey bilmiyor mu acaba kabloyu övdükten sonra sahibindene koymayı!

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bazı hobidaşlar konuyu başka yere çekiyor, bir kullanıcı tabi ki tecrübesini burada paylaşacak ama bu paylaşım o kabloyu alma çamur demekle olmaz bence. Ben şu ekipmanlar ile denedim şu şekilde bir sonuç aldım demek daha aydınlatıcı olurdu. Kablo bakan kişi bu yorum sonucunda ister alır dener ister vaz geçer. Tek kelime ile bir kablo nasıl anlatılır veya karşıdaki ne anlar, süper kablo veya vasat kablo diye tabirlerden kendi adıma bir şey anlayamıyorum.
    Başka bir hobidaş kablo kötüyse neden kötü denmesin diyor, iyi denerek kendi kablosunu satıyor millet diyor. e şimdi erayçelik başka bir kabloyu önermiş onu mu satmak istiyor anlamı çıkarmamız lazım, bu kadar yanlış bir genelleme olabilir mi?
    Kendi adıma yazılan tüm kabloları kendi sistemimde ilave olarak en az bir kaç sistemde daha dinleme fırsatım oldu genelde de pek duymadığım bir ürün için yorum yapmam, benim düşüncelerim paralel değil ancak erayçelik in yorumlarına da saygı duyuyorum kendisi ürünü beğenmemiş olması doğaldır. Ancak önceden de söylediğim gibi kablo olayı tamamen sistem uyumu ile ilgili bir konu, göz önünde bulundurmakta fayda var...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kdundar -- 29 Nisan 2014; 22:22:16 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • Daha önce yazdığı cevabı server hatası nedeniyle ancak şimdi gönderiyorum ;

    O zaman hepimiz şu ürünü şu sistem de kullandım baslar şöyle oldu, tizler böyle oldu, detaylar bilmem ne oldu, şurası kapalı çaldı gibi diğer insanlara fikir verebilecek cümleleri boşverelim ve Eray gibi ''Aldığın günden sattığın güne kadar küfür edersin ha çamur ha bl1 '' gibi yabancı review larda sıkça kullanılan ??? cümleler kullanalım ok? Bir ürünü beğenmemek ile yukarıdaki gibi bir cümle kullanmak arasındaki farkı anlayamıyorsanız zaten boşuna konuşuyoruz. Sistemim de denedim ama şu şu yüzden beğenmedim yada şu marka şu model daha iyi çaldı dense, daha faydalı olmaz mı ?
    Burda kimsenin bu marka ile bağı yok, ben bu markanın hiç bir ürününü almadım ama almayı düşünüyorum. Yerli yabancı bir çok kullanıcı yorumunda oldukça beğenilen bir kablo, daha iyisi yok mu tabiki var ama konumuz bu değil. Burda Eray üzerinden konuşuyor gibiyim ama konunun şahsıyla ilgisi yok bu forumun genel sorunu..




  • O zaman camur kablo yoktur
    az votka vardır

    Kendimi william Wales gibi hissettim

    Idam sahnesinde ki durum dayım kafamı da kesseniz özgürlük



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eraycelik80 -- 29 Nisan 2014; 23:22:23 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bazı hobidaşlar da "çamur"un ne anlama geldiğini anlamamasını da ben anlamıyorum. "Ha çamur ha bl1" diyen Eray Bey ve kendisinin Eski yorumlarını hatırlayanlar bu sözün kimden geldiğini görünce ne anlama geldiğini de anlar. Ben ilk okuduğumda bu kişinin bu kabloyu sisteminde denediğini ve beğenmediğini anladım oysa ki bunu anlamak için beyin cerrahı olmaya da gerek yoktu.
    Neden böyle basit bir yorum bu kadar uzatılıyor anlamıyorum. Bu kablonun ayrı bir fan klübü vardı da ben mi kaçırdım.
    Burada belirtmem gerekiyor, ben ne bu kabloyu kullandım ne de buna ayıracak maddi olanağım var. Benim tek tepkim bu forumda özgürlük olmalı. Her forumdaş özgürce yorum yapacak ki (bazı belirlenen sınırlar dahilinde" bu forumu takip etmeye ayırdığım zamana değsin. Bu konuda başka da söyleyeceğim bir şey yok.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Belli bir çizgide tabiki yorum yapılacak iyi veya kötü , olumlu veya olumsuz , Eray forumda sevdiğimiz bir arkadaşımız , ama yorum yaparken içi dışı bir olduğu için sanırım , karşı tarafı bir anda şevkini kırıyor...( Daha önceki mesajlarında tanık oldğum için , Gücenme olmasın )

    Q10 , fiyat ve perf. olarak bence alınası bir kablo, olumsuz yönü olmadı benim sistemimde , Aksine vokal ve enstrüman ayırımını hissettim , önceki flat ses gitti yerine daha canlı tane tane bir ses aldım , tutup da siz bu kabloya çamur derseniz ozaman iş değişir...

    Olumsuz yönü açıklanır , tartışılır ...

    Yorum yaparken teknik veya dilimizin döndüğü kadar anlatmaya çalışırsak eminim daha faydalı olmuş oluruz...
  • Sn. Eraycelik az bile söylemiş. Ben ilgili markanın henüz iyi bir ürününe rastlamadım. Kendinize iyilik yapın sisteminizden uzak tutun. İlgili marka ürünü kullanıp mutlu olanlara sonsuz saygım var, ama onlara olan sevgim herhangi bir muadille kıyaslayın dememide gerektiriyor.


    Ayrıca şunu net ifade etmeliyim. Kablolar systeme göre cevap veriyor olabilir, ancak bir ürün kötüyse kötüdür. Bir systemde daha farklı sonuç veriyor olması o ürünün kötü olduğu gerçeğini değiştirmez.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: altanpsx

    Sn. Eraycelik az bile söylemiş. Ben ilgili markanın henüz iyi bir ürününe rastlamadım. Kendinize iyilik yapın sisteminizden uzak tutun. İlgili marka ürünü kullanıp mutlu olanlara sonsuz saygım var, ama onlara olan sevgim herhangi bir muadille kıyaslayın dememide gerektiriyor.


    Ayrıca şunu net ifade etmeliyim. Kablolar systeme göre cevap veriyor olabilir, ancak bir ürün kötüyse kötüdür. Bir systemde daha farklı sonuç veriyor olması o ürünün kötü olduğu gerçeğini değiştirmez.


    sn. altanpsx,

    marka hakkındaki görüşünüze saygı duyarım farklı şekilde tecrübe yaşanmış olması gayet doğaldır. Yalnız kablo kötüyse kötüdür yorumunuza katılmam mümkün değil, kablonun uyumlu veya uyumsuz olması durumu asıl belirleyici faktördür. Örnek olarak benim üstlerde belirli handikaplar taşıyan sistemin için uygun bulduğum bir kablo sizin çok dengeli ve açık çalan siteminizde olumsuz sonuç verebilir. Keza sizin alt frekans zaafiyeti gösteren bir sisteminizi bir miktar toparlayabilen bir kablo alttlarda zaafiyet göstermeyen bir sistemde iyi sonuç vermeyebilir. Kişi kendi sistemini iyi tanıyor ve analiz edebiliyorsa ona göre kablo bakması da kolaylaşır, keşke mümkün olsa da hobinin temeline yönelik olarak herkesin çok nötral bir sistemi olup nötral bir kablo arayışına yönelse ancak ben kendi adıma nötral sistemlere çok seyrek rastlayabiliyorum.




  • Doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlar lafı biz Türklere dolayısı ile de bizim Türk forumumuza has birşey olduğunu iyice anladım.
    Karşı tarafın şevkini kırmak gibi bir yazı okudum sanırım ersin arkadaşımızdı. İşte asıl kırıldığımız nokta burası. Bir ürüne üstü kapalı yorum yapıp lastik gibi uzatmak yerine çamur (yani ben küfür olarak değil çok kötü olarak algılıyorum ve farklı algılayanların da neden farklı algıladıklarını çok merak ediyorum) diyen biri bir başkasının şevkini ne açıdan kırabilir anlayamıyorum. Bir kabloyu aldığında onu bir kablodan farklı olarak ne şekilde kabullenmektir ki bu rahatsızlık duyulur.
    Bahsi geçen markayı biz de noname ürünlerden marka ürünlere geçerken step step upgrade yaparken çok duyduk, aldık kullandık. Ancak bizden çok daha fazla bu işin içine girmiş birçok üstad tarafından şişirilmiş bir marka olduğu duyduk zamanla kullandık ve biz de zamanla gördük. Şimdi adamlar haklıymış diyoruz. Bunun neresi anormal anlayamıyorum.
    Hatta Timpaninin proac ları sırf q10 ve bl1 yüzünden satamadığı bile camia içinde çokça konuşulur. Bunu irdelemek yerine biraz düşünmek gerek bence. Herşeye saldırmaya hazır beklemenin bu işe hiçbir faydası olmaz arkaaşlar.
    Ben bl1 i alırken eray bana alma abi ciddi kullanıcılar yüzüne bakmıyorlar dedi ben alırken eraya sen ne biçim konuşuyosun demedim. Q10 için aynısını dedi kendim kullandım haklıymışsın tüm müzikalite gitti dedim.
    Biraz tavır göstermek yerine neden böyle bir şey yazılmış acaba diyerek düşünmek hatta önem arz eden bir husus ise derinelemesine konuşmak lazım.
    İyi olana iyi kötü olana kötü demek bence bu kadar anormal karşılanmamalı. Bak adam ne güzel link de vermiş bence bunlar daha iyi diye. Değerlendirmek lazım. Ha sonuçta dh daha çok hoşuna gider o ayrı ama gitmez se de adam iyi ki zamanında uyarmış demez misiniz? Derseniz siz forum kullanıcısınızdır demezseniz forum değil reklamcısınızdır.
    Sevgiler,




  • kdundar kullanıcısına yanıt
    Sn. Kdundar,


    Nötral sistem olması lazım çok doğru tespit. Ama kötü ürün, kötü ürün. Dediğim gibi bir kablonun her sistemde cevabı farklı olabilir, zaten bu o ürünü iyi yada kötü yapmaz. Denenen sisteme uygun yada uygunsuz yapar. Bir ürün iyi ise iyidir, kötü ise kötüdür. Kötü üründe sistemde seçer, bazı sistemde daha iyi, bazı sistemde daha kötü çalabilir. Sizede kendinize iyilik yapıp farklı ürünleri en azından denemenizi öneririm. Yüzyüze tanışmasakta, forumlardaki saygı ve sevgi dolu üslubunuz, analitik yaklaşımlarınız sebebi ile size kendimi yakın hşssetmişimdir, daha iyi kablolar kullanmanız samimi dileğimdir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: altanpsx

    Sn. Kdundar,


    Nötral sistem olması lazım çok doğru tespit. Ama kötü ürün, kötü ürün. Dediğim gibi bir kablonun her sistemde cevabı farklı olabilir, zaten bu o ürünü iyi yada kötü yapmaz. Denenen sisteme uygun yada uygunsuz yapar. Bir ürün iyi ise iyidir, kötü ise kötüdür. Kötü üründe sistemde seçer, bazı sistemde daha iyi, bazı sistemde daha kötü çalabilir. Sizede kendinize iyilik yapıp farklı ürünleri en azından denemenizi öneririm. Yüzyüze tanışmasakta, forumlardaki saygı ve sevgi dolu üslubunuz, analitik yaklaşımlarınız sebebi ile size kendimi yakın hşssetmişimdir, daha iyi kablolar kullanmanız samimi dileğimdir.

    sn. altanpsx,

    Samimi dileğiniz için teşekkür ederim, samimiyetinizden ve yazdıklarınıza canı gönülden inanarak yazdığınız konusunda hiç şüphem yok.
    Ben hiçbir marka/model için tutucu bir kullanıcı değilimdir ben de bir ürüne bağlılık filan da pek oluşmaz. Bu sebeple kullandığım bileşenleri kimi zaman kaşıntıdan kimi zaman zorunluluktan kimi zaman meraktan alternatifleri veya üst modelleri ile deniyorum, evime de genel olarak piyasada tutulan performanslı bilinen ürünler geliyor/gidiyor. Elimdekinden daha çok hoşuma giden birşey olursa söylemek ve değiştirmekten maddi limitlerim içinde hiç çekinmem.
    Yalnız sanırım bir konuda yanlış anlaşıldım, burada dh labs ürünleri savunuyorum veya bu markaya bir şey yazıldı diye yorum yaptım gibi yanlış bir düşünce oluşmasın, başka herhangi bir marka içinde olabilirdi itiraz ettiğim konu. Yukarıda sn. Mecanica ben q10 denedim müzikalite gitti diye bir yorum yapmış, kendi sisteminde bunu yaşamış olabilir, onunki gibi başka sistemlerde de bu sonuç yaşanabilir, ne güzel imzasında sistem bileşenleri var denediği kabloyu hoşuna gitmeyen yönü ile de yazmış bundan sonra ilgisi olan forumdaşlar bu yorumu da göz önüne alabilir. Ben sevgili eraycelik80 arkadaşımızın yaptığı yorumdan herhangi bir hobidaşın yorum bazında faydalanamayacağını belirtmek amacıyla itirazımı yazmıştım, yoksa marka/model/eleştiri konusunu sonuna kadar destekliyorum. Hobidaşlar okur dinler yorumu yazana bakar kendi düşüncesine göre değerlendirmeye almaya yetkin ise seçimleri için temel yapar.
    Herkese bol müzikli günler...




  • Mecanica kullanıcısına yanıt
    Değerli arkadaşım kimse kimseyi kovmuyor , sadece uslup olarak yaklaşım yanlış ...

    Bir ürünü tabiki eleştiririz , ama olumlu olumsuz yanlarını anlatarak daha uygun olmazmı ..

    Eminim ne demek istediğimi çok iyi anlıyorsunuz

    Sağlıcakla kalın
  • quote:

    Orijinalden alıntı: altanpsx

    Sn. Eraycelik az bile söylemiş. Ben ilgili markanın henüz iyi bir ürününe rastlamadım. Kendinize iyilik yapın sisteminizden uzak tutun. İlgili marka ürünü kullanıp mutlu olanlara sonsuz saygım var, ama onlara olan sevgim herhangi bir muadille kıyaslayın dememide gerektiriyor.


    Ayrıca şunu net ifade etmeliyim. Kablolar systeme göre cevap veriyor olabilir, ancak bir ürün kötüyse kötüdür. Bir systemde daha farklı sonuç veriyor olması o ürünün kötü olduğu gerçeğini değiştirmez.


    @altanpsx, markanın hoparlör kabloları revelation ve deity hakkındaki görüşünüz de aynı mı?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi väliaikaista -- 30 Nisan 2014; 14:42:29 >
  • Cevap yazımın içerisinde :)
  • ersin.clk kullanıcısına yanıt
    Sevgili dostum kimsenin iyi niyetinden şüphem yok ki özellikle sizin o yüzden rahatlıkla yazabiliyorum.
    Sizin de yazmış olduğunuz "ne demek istediğimi çok iyi anlıyorsunuz" cümlesi gibi bir beklenti aslında bende de var. Çünkü erayın ne dediğini aslında herkes çok iyi anlıyor ama alışılmış yuvarlak yorumlar gibi olmayan net bir yorum kimilerini maalesef rahatsız ediyor. Ben kendi fikrimi söylüyorum tabi. Şimdi benim sorduğum bir ürüne eray çamur, çöp dese ben "hadi ya o kadar mı kötü neden öyle sence" derim. Orada adamın yazdığı bir kelime belliki açıklayacağı belki 20 satır paragrafın bir özeti. Merak eden olursa zaten neden böyle bir yorum yazdığını açıklayacaktır.
    Ama uslup olarak algılanan nokta yanlış bence. Burada bir kablo için çamur yazmak yerine edebiyat şaheseri bir yazı yazsaydı kabul mü görecekti yorumları. Bu nedenle uslup olarak değerlendirilen noktalar yanlış tespit ediliyor. Önemli olan ne söylenmek istediğini kısa ve net şekilde anlamak ise bence en doğrusu bu ki devamında detaylar zaten açıla açıla gelecektir. Bizlerin de artık erayın yorumları gibi yorum yapan kimse alınıp gücenecek diye çekinmeden dobra dobra yazı yazabilen arkadaşlara ihtiyaçımız var bence. Forumda herkesin özelden de görüştüğü birçok arkadaşı var. Siz de çok iyi biliyorsunuz ki forumda kavga çıkar diyerek yazılmayan ama kendi aramızda konuştuğumuz o kadar çok şey var ki. Belki siz de bizler gibi burada yazmadığımız halde birçok ürünü berbat, rezalet, beş para etmez diyerek yorumluyoruz. Ama iş yazıya gelince herkes aman sükunet bozulmasın diye olumsuz yazı yazmaya imtina ediyor. Bence o zaman forumun da reklam sayfasından bir farkı kalmıyor. Örnek eray bl1 için çamur mu dedi, onun gibi birçok kabloyla test edebilmiş biri çıksın da hayır desin tartışma başlatsın (kavga değil) bizler de daha derinlemesine birşeyler okuyalım. Forum bence böyle olmalı
    Sevgiler,




  • Arkadaşlar ne olmuş yine kıyamet kopmuş başlıkta :) açıkçası yaklaşık 1 aydır Q10 benimde radarıma girmişti B&W CM 9 VE CM Center 2 için fırsat bulursam almayı düşünüyordum ama ikilimde kalmıştım. Burada kablo hakkında hem negatif hemde pozitif yazıları okuyunca insan işim içinden hiç çıkamıyor. Bu kablo konusu hakikaten içinden çıkılmaz tartışmalara yol açabiliyor. Yıllardır şu forumda sonuca ulaşamamış en büyük tartışmalar haliyle kablo konusunda ortaya çıktı ve çıkmaya da devam ediyor. Esasen imkan olsa bir çok arkadaşımızın da dediği gibi kabloları deneyerek almak. Ben ve birçok kullanıcı maalesef kabloları yorum veya incelemeler üzerine satın alıyoruz ve bazen hüsran bazen de muazzam sonuçlar alıyoruz. Ama tüm bu tartışmaların içinde en çok katıldığım husus; her kablonun her sistemde veya hoparlörde aynı sonucu vermediğidir. Sanırım bu nedenle kimi arkadaşlar çok memnunken kimi arkadaşlarda hiç beğenmeyebiliyor hani kendimce bir itirafta bulunursam kendimce bir sistem kurdum ve kurarken iyi araştırma ve deneme şansım olduğundan hiç yanılmadım ve memnun kaldım ama kablo konusunda kendimi çok cahil hissediyorum ve bazen ne yapacağımı ne alacağıma bir türlü karar veremiyorum(Büyük ihtimal kablo konusunda ki bilgisizliğimden :) ) hani çokta para vermek istemeyince oluşan paradoksun içinde kaybolup gidiyorum. Şu Dh Labs Q10'i bir forumdaş hayrına gönderse de bir gün test edip nasıl çaldığını kendi kulaklarımla duysam hiç fena olmaz duyurulur:)




  • ben dhlabs kullaniyodum yahu....

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kaşla göz arasında ihale bize kaldı, biraz daha zorlayıp beni Timpani çalışanı falan ilan ederseniz şaşırmayacağım. Ben ne demek istediğimi, marka/model e değilde usluba itirazım olduğunu anlatamadım. Eray, Mechanica ve diğer arkadaşlardam tek ricam; bizlere sizin çamur ilan ettiğiniz markanın kabloları nasıl oluyorda Hidefman ve Kdundar arkadaşlarımızın sistemlerinde yer alabiliyor ??? Cevabı yazıya dökerseniz zaten benim ne demek istediğim ortaya çıkacak..
  • 
Sayfa: önceki 113114115116117
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.