Şimdi Ara

DARPA duvarların arkasını görebilecek bir biometrik sensör geliştiriyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
4.505
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • DARPA duvarların arkasını görebilecek bir biometrik sensör geliştiriyor






    Askeri ve operasyonel müdahalelerde duvarların veya barikatların arkasını görebilmek planlanacak hareketler açısından büyük önem taşıyor. ABD askeri savunma ajansı DARPA duvarların arkasını görebilecek yeni bir biometrik sensör üzerinde çalışıyor.




    Programın adı "Biometrics-at-a-distance" olarak belirlenmiş. Program DARPA’nın önceki iki projesini bünyesinde birleştiriyor: Duvarların arkasını görebilen Radar Scope ve duvarların gerisindeki insanların kalp atışlarını tespit edebilen LifeReader.




    Termal kameralarla duvarların arkasındaki canlıları vücut ısılarından tespit edebilmek mümkün ancak DARPA çok daha ilerisine ulaşmak niyetinde. En az 10 metre gerisini de görebilmek istiyor. Kalbin elektriksel aktivitelerini takip ederek duvar gerisindeki kişinin bedensel özelliklerini tespit edebilmek de mümkün. 




    Bu teknoloji bir odada 10 kişiye kadar tespit yapabiliyor. DARPA özellikle operasyonlar veya kurtarma girişimleri esnasında can kaybını en aza indirme ve masum hedeflere zarar vermeme amacını güdüyor.

     

     








  • ahh ahh çanakkaledede askeri ve silah olarak üstündü bunlar yüzlerce filo ve efsane ateş kusan gemicikleri vardı noldu ? halan anlamıcaklarmı bu işlerin silah para gücüyle değil iman gücüyle kazanılacağını ???
  • Adamlar yapıyor bizede Türkiye güçlü demek kalıyor saten tek yaptığımız bu konuşmak.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dere.beyi

    ahh ahh çanakkaledede askeri ve silah olarak üstündü bunlar yüzlerce filo ve efsane ateş kusan gemicikleri vardı noldu ? halan anlamıcaklarmı bu işlerin silah para gücüyle değil iman gücüyle kazanılacağını ???


    İnanıyorum ki sen bir nükleer bombadan, f-34 lerden, gemilerin füzelerinden iman gücünle kaçabilirsin. Hepimiz müslümanız, inanclıyız ama artık cephe savaşları bitti. 3. dünya savaşı çıksa oluşacak tek cepheler denizlerde ve havalarda olacaktır.
  • illimünati bayler
  • teröristlerin şimdiden wallı kapa dediğini duyar gibiyim
  • İnsani amaçlarla kullanılacaksa gerçekten önemli bir teknoloji.Batman Kara Şövalye filminde bu tarz bir sonar sistemi vardı.
  • "DARPA özellikle operasyonlar veya kurtarma girişimleri esnasında can kaybını en aza indirme ve masum hedeflere zarar vermeme amacını güdüyor."



    Tabi bizde yedik.
  • Birşeyi merak ediyorum; Termallerde bir nevi aynı işlemi göremezmi?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dere.beyi

    ahh ahh çanakkaledede askeri ve silah olarak üstündü bunlar yüzlerce filo ve efsane ateş kusan gemicikleri vardı noldu ? halan anlamıcaklarmı bu işlerin silah para gücüyle değil iman gücüyle kazanılacağını ???


    Senin gibi düşünenler yüzünden bu ülke geri kalıyor...
  • Önemli değil zaten kıyamet yaklaştı

    HEPİMİZ ÖLÜCEEEZZZZ
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dere.beyi

    ahh ahh çanakkaledede askeri ve silah olarak üstündü bunlar yüzlerce filo ve efsane ateş kusan gemicikleri vardı noldu ? halan anlamıcaklarmı bu işlerin silah para gücüyle değil iman gücüyle kazanılacağını ???


    hey yavrum hey hacılara saldırıldı,bayrağımız yakıldı hadi suriye ye girelim denildiği zaman ya allah koşan grubun içinden biri bu arkadaş anlaşıldı..Bu zihniyetle daha iman gücüyle çok topraklar alırsınız avrupanın da hakkından gelirsiniz şeriat ta kurarsınız acıyorum ya bu kesime yıllardır hala çözemediler inanç insanın kendi içinde olur,bir grubun,kesimin kurallarına göre inanç olmaz şu hocanın eteğini öpmekle de cennete gidilmez ama şundan eminim kötülük insanın her zerresini kaplamış eğer HZ.Muhammed sav. öldükten hemen sonra ehlibeyt birbirine giriyor,birbirini öldürüyor ise sonraki nesilden ne bekleyebilirsiniz ki anlatacak şey çok ama bir arkadaş kısa öz bitirmiş adamın nükleer füzelerine karşı hatim indirirsin belki şemsiye tutar birileri son sözüm kandırılmayın siyasilerin oyuna gelmeyin ne bir arap manyağı olun ne de bir batı düşmanı yıllardır muhafazakar kesim müslüman gençleri avrupaya,amerikaya karşı dolduruyor tamam çok temiz insanlar mı hayır ama bu hepsinin katil,hepsinin kötü olduğunu göstermez çünkü onların çoğu da başlarındaki insanların onları yönetenlerin yaptığı rezilliklerden haberi yok bu hep böyle her devlette halkını korumaya çalışan bir iktidar çıkıyor ve insanlık dışı planlar ile masum halkı da kötü emellerine alet ediyor sizce bugün iran dan bin kişiyi alsak amerika ya götürsek amerikanlar o insanları öldürecek mi ???ama iran yönetimi başka mevkili kişiler amerika deccal dediler insanları nefret ile doldurdular,,bunun karşısında amerika ne yaptı müslümanlar terörist dedi ve halkı doldurdu ve insanlar arasında kin hatta nefret oluştu yani bütün bu kargaşa bizleri,ülkeleri yönetenler yüzünden oluyor.. dinci tarikatları tutan müslüman kardeşlerim eğer siz dini başkalarına göre yaşıyorsanız bugün amerika da patlatılan canlı bomba yüzünden ölen insanların katilisiniz,suriyede halkına kurşun sıkan ordunun başındaki sözde müslüman krallar gibi sizde suçlusunuz,pantolon giydi diye herkesin ortasında kadına vurulan kırbaçlarda sizin de payınız var hiçbir grubun hiç bir siyasinin yüzünden siz de eli kanlı birer cani olmayın bu dünyayı ele geçirme yarışında boşuna günaha girmeyin kimsenin dolduruluşuna gelmeyin öte yandan iman gücü önemli fakat artık bir ülke dünya da söz sahibi olmak istiyor ise bu iş bilimden,teknolojiden geçer açıkçası avrupa kafa patlatıp yeni şeyler buluyor ve kıskanan çekemeyen toplumlar özellikle müslüman toplumlar gavur icadı bizim allahımız var bunların belasını verecek vs vs bunlarla ancak kendinizi kandırırsınız kullandığımız teknolojinin tamamı batı kaynaklı belki artık bazı şeyleri kendimiz üretiyoruz ama yenilik getirmek ,yeni şeyler yaratmaktan ışık yılı uzaktayız ve hala da inat ediyorlar bingbang dneyine lüzumsuz diyen cübbeli hoca bir zamanlar televizyona şeytan penceresi diyen kesimin içinden gelmiştir hadi kullanmasana telefon,televizyon hani bunlar gavur icadıydı...
    "Dünyada herşey için; medeniyet için, hayat için, muvaffakiyet için en hakiki mürşit ilimdir, fendir.
    İlim ve fennin haricinde mürşit aramak gaflettir, cehalettir, dalalettir"



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-B6C467102 -- 28 Kasım 2011; 1:06:28 >




  • Stanislas Xavier@

    dere beyi doğru söylemiş Allah ol demeden hiçbir şey oluvermez.

    Kimse burda kendinizi savunmanıza çalışmanıza teknoloji geliştirmenize gerek yok hatim indirin yeter diye bişey söylemiyor.

    Müslüman tevekkül eder elinden geleni yapar gerisini Allah'a bırakır ve karşısındaki düşmana 10 kat daha güçlüde olsa Allah istemedikçe yenilmez.

    ''Hükmü hükümranlığı Allahtan güzel kim vardır ?''

    Güzel bakarsan güzel görürsün çirkin bakarsan çirkin görürsün.

    insanları yaftalamayın Günahkara değil günaha düşmanlık edin.
  • buna benzer bir teknolojiyi amerika halihazırda kullanıyor zaten ama sanırım bu çok daha gelişmiş bir çeşidi olacak. bizim aselsan da yapabilir bunu bence, yeterki istesin
  • Elin adamı bir teknoloji geliştiriyor, biz burada birbirimize düşüyoruz.. Beyler adamlar işlerini yapıyorlar... Bir hadis var, "düşmanın silahıyla silaylanınız".. Onlar böyle bir teknoloji geliştirdiyse biz o kadar iyisini, hatta daha fazlasını geliştirmeliyiz. Önce tedbir, sonra tevekkül edeceğiz.. Bu din bunu emrediyor, tembel tembel oturup düşmana bela okumakla bir şey yapamazsınız.. Batı teknolojide ileriyse bize düşen onlara hayranlık duymak değil, onlardan daha iyisini yapmaktır.. Şu Arap ya da Batılı düşmanlığını da bırakın artık..
    Japonları görmüyor musunuz, adamlar çok eski geleneklerinden vaz geçmeden batıyı nasıl da geride bıraktılar?
  • Sığınaklarda saklanan sivillerin yanarak öldürülmelerini engeller umarım.
  • wh (Wall Hack) gerçek oldu...
  • bir teknoloji haberini nerden din iman tevekkul olayina bagladiginiz cok ilginc. herhalde bu teknolojilerin karsisina koyabilcek hic bir seyimiz olmadigi icin olsa gerek.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dere.beyi

    ahh ahh çanakkaledede askeri ve silah olarak üstündü bunlar yüzlerce filo ve efsane ateş kusan gemicikleri vardı noldu ? halan anlamıcaklarmı bu işlerin silah para gücüyle değil iman gücüyle kazanılacağını ???

    merak ediyorum canakkalede almanyadan gelen makinali tufekler ve topcu bataryalari olmasa sansimiz ne kadar olurdu?

    madem iman gucu herseye yetiyor canakkalede bir cepheyi kazandigimiz halde niye savasin tamamini kaybettik. canakkalede iman gosteren ayni asker, kutsal topraklari korurken imaninimi kaybettidemi mekke, medine, kudus hristiyan ingilizlerin eline gecti. hayir asker ayni asker, imanida ayni imandi. kahramanca olene kadarda savastilar. ama butun savas ekonomisi almanyanin uzerine dayaniyordu ve tek basina alman endustrisi tum dunya savasini kaldiramadi. ondan sonrada okul kitaplarina "almanlar savasi kaybettigi icin yenilmis sayildik" gibi aptalca bir ifade yazdik. peki neden almanlar yenildigi icin yenimis sayildik?




  • @Ashes
    Tamam kardeşim bizde müslümanız. İlk önce çabalarsın ondan sonra Allah'tan yardım istersin. Sen yan gel yat sonra Allah'ım kurtar beni. Böyle birşey yok. Ayrıca son on yıl içinde çok değiştik ne kadar müslümanız tartışılır yeni nesil ayrı bi alemde zaten.(apaçi-emo-tiki vs vs.)
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.