Şimdi Ara

Samsung N102S netbook modeli Cedar Trail taşıyor olabilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
3.208
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Samsung N102S netbook modeli Cedar Trail taşıyor olabilir






    Netbook segmentinde 10.1 inç cihaz üretimini durduracağı kısa süre önce ortaya çıkan Samsung'un bu segmentteki son ürünleri yavaş yavaş boy göstermeye başlıyor.




    Samsung'un İngiliz perakende sitelerinde görülmeye başlayan son modeli N102S oldu. Modelin özellikleri arasında Atom N2100 işlemci, 1GB RAM, 320GB HDD, Windows 7 Starter Edition, 10.1 inç ekran ve paylaşımlı grafik birimi bulunuyor. Fiyatı ise 240£.




    Modelin dikkat çeken özelliği yeni Atom işlemcisi. Intel, netbook segmentinde çıtayı yükseltmek için Cedar Trail platformuna ait Atom işlemcilerini duyurmuştu. 32nm fabrikasyon teknolojisiyle hazırlanan Cedar Trail platformu N2600, N2800, D2500, D2700 modelleriyle piyasada olacak. Fansız çalışabilme, 1080p desteği, WiDi teknolojisi sunduğu özellikler arasında. N2100 ise henüz duyurulmadı ancak daha düşük hızlarda çalışan bir varyantı olduğu tahmin ediliyor.




    Cedar Trail platformunun çıkış tarihinin yeniden ertelendiği duyurulmuştu. Modelin 2 Aralık'ta dağıtıma başlayacağı notu düşülmüş ancak bu tarih daha da gecikecek. Samsung haricinde Asus'un N2800 işlemcili 1025CE modeli ve Acer'ın N2600 işlemcili X101CH modelleri de İngiltere piyasasında gün sayıyor. Ancak çıkış tarihindeki belirsizlik bu modellerin de gecikmesine neden oluyor.

     

     








  • Bunun neyi haber değeri taşıyor?
  • Verdigi bilgiler haber degeri tasiyor ?
  • artık teknoloji ulaşması gereken değerlere ilerliyor.yıllar önce filmlerde tanık olduğumuz durumların çoğu şuan gerçek olarak teknoloji olark karşımızda,ve o kadar büyük gelişmeler oluyorki,henüz son yıllarda çıkan netbook ürünleri bile bir basamak olarak kullanılıp tablet'e geçiş yapılıyor.
    Asıl merak sorusu intel'in x86 da ısılgüç/performans olark ARM 'a ne kadar rakip olacağı.Önümüzdeki yılların teknolojisini veya teknolojik gelişmelerin hızını bu konu belirleyecek (tablet için).
  • AMD nin Fusion E serisi Apuları Cedar Trail den kat ve kat daha performanslı ve piyasada bulunuyor uzun zamandır açıkçası boş bir geçiş ürünü olmuş Intel anca 22 nm 3D transistör lü işlemcilerle en azından Atom segmentinde ivme kazanır yoksa bu tarz işlemciler çok parlak değil
  • onumuzdeki yillar gercekten ilginc olacak. windows arm geliyor, x86 android cikmak uzere belkide cikti. arm in performansini gelistirip pc ve sunucu alaninda soz sahibi olmasida mumkun, intel x86 in verimliligini artirip mobilde yayginlasmasida. ne olursa olsun rekabet kazansin diyorum :)
  • Samsung netbook üretimine son vermeyi düşünürken aynı zamanda insanları netbooktan soğutmayıda planlıyor gibi.
  • Via Nano gibi bir işlemci varken Intel Atom gibi bir hurdayı insanlara dayatmanın sonu, yine de atom atom diye son ürünleri de atomla çıkarmakta bu inat nedir? İnadından ölmek bu olsa gerek.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hasanhh

    Via Nano gibi bir işlemci varken Intel Atom gibi bir hurdayı insanlara dayatmanın sonu, yine de atom atom diye son ürünleri de atomla çıkarmakta bu inat nedir? İnadından ölmek bu olsa gerek.

    pentium3lerden acik ara daha kuvvetli amd athlon islemcilerin ilk zamanlarinda, bilgisayarcilara amd dedigimde suratima mal mal bakip amd alinirmi diyorlardi. simdi bunu satici yapiyorsa son kullaniciyi via'ya nasil alistirirsin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.