Şimdi Ara

Android 4.0'lı ilk tablet Çinli üretici Rockchip'ten gelebilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
3.358
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj




  •  

    Çinli işlemci üreticisi Rockchip, Ice Cream Sandwich kod adını taşıyan Android 4.0 işletim sistemli ilk tableti kullanıma sunmaya hazırlanıyor. Firma cephesinden gelen bilgilere göre RK2918 işlemcisini kullanan Android 4.0'lı ilk tablet, Aralık başında satışa sunulacak. Bu önemli bir adım zira Nvidia, Tegra 3 işlemcisini kullanan ve lansman esnasında Android 3.2 işletim sistemiyle tanıtılan Asus Transformer Prime için geçtiğimiz günlerde özel bir Android 4.0 videosu yayınlanmıştı. Aralık ayının ortalarına doğru satışa çıkması ve çıkar çıkmaz Ice Cream Sandwich güncellemesini alması beklenen Transformer Prime, eğer Rockchip firması belirttiği tarihte ürün sunabilersi, ilk olma iddiasını kaybetmiş olacak.




    Rockchip'in çift çekirdekli RK2918 işlemcisinin Cortex-A8 mi yoksa Cortex-A9 tabanlı mı olduğu bilinmiyor ancak Cortex-A9 tabanlı olması muhtemel görünüyor. 1.2GHz'de çalışan işlemcinin performans anlamında Tegra 3 olmasa bile Cortex-A9 tabanlı diğer çözümlere yakın performans sunduğu, aynı zamanda daha düşük maliyetli olduğu ifade ediliyor. Henüz çok fazla detay olmasa da  Rockchip'in tek bir modele bağlı kalmayacağı ve kendi geliştirdiği işlemci üzerinde Android 4.0 işletim sistemini kullanan farklı modeller sunacağı ifade ediliyor. Fiyat odaklı rekabeti benimseyen firmanın sunacağı yeni tabletlerin, eğer herhangi bir erteleme yaşanmaz ise önümüzdeki hafta ile birlikte detaylanması bekleniyor.

     







  • Çin'den daha büyük adımlar bekliyoruz.Ucuzcu ve kalitesiz olarak zihinlere kazınan imajını değiştirir en kısa zamanda umarım.
  • yaparsa çin yapar
  • rockchipin performansi nasildir acaba. 100-150$ a rockchiple calisan bir suru android tv box modeli var. 1080p full hd performansindan emin olsam hemen alacam. sadece media player olarak degil, download makinasi ve server olarakda iyi is gorur.
  • İyi oldu, bu hafta çinden bu işlemcili tablet siparişi verdmiştim. Gelecek ay android 4'ü yükleriz artık.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: haymatloshan

    Çinden daha büyük adımlar bekliyoruz.Ucuzcu ve kalitesiz olarak zihinlere kazınan imajını değiştirir en kısa zamanda umarım.


    quote:

    Orijinalden alıntı: alpa07

    yaparsa çin yapar



    nasıl yorum ya bunlar.çinden ne beklyoruz ? kendi adına konuş önce arkadaşım.yaparsa çin yapara cevap bile vermem ben kraldan çok kralcısınız abi saçmalık
  • Aman uzak durun :(

    Youtube'da bir suru video var, ne tegra3'u, ne tegra2'si???
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bkadem

    İyi oldu, bu hafta çinden bu işlemcili tablet siparişi verdmiştim. Gelecek ay android 4ü yükleriz artık.


    hangi siteden ve nasıl bir ürün tercih ettiniz acaba, eğer mahsuru yoksa paylaşırmısınız ?

    bu ara bende bir tablet düşünüyorum da. pandawill den mi alsam yoksa dealxtreme den mi bilemedim.
  • Yapsa nolcak yaa iphone5 ide ilk bunlar yapti :-) ekranlari falan hic iyi olmuyo vala bi cok seyde gereksiz pahali urunde almayin tavsiyesi yapan ben bu tablet olayinda 70-100 fazla verin marka alin derim ekran yazilim donanim cok fark ettiriyo zaten bazi cinli markalara bakiyorum 300 dolar falan istiyolar cildirmislar diyesim geliyo acer var 350 dolar asus var 380 dolar cam gibi goruntu tegra2 rahatligi 9 saat pil omru android 3.2 daha neolmsun
  • RK2918i biraz arastirdim. bu cinlilere kesinlikle guven olmaz. soyledikleri yazdiklari hic bir sey birbirini tutmuyor. sadece rockchip degil tum urunlerinde boyle (ornegin: 600mhz islemciyi bile cortex a9 diye yutturmaya calisanlar var ). RK2918de her yerde 1.2ghz yaziyor ama aslinda 1.2ghz degil. RK2918 cihazlarin hemen hepsi 1ghz. ama hiz 1.2ghz ye cikartilabildigi icin 1.2 yaziyorlar. Bazi urunlerin speclerine dikkatli bakinca 1.2max ifadesi goze carpiyor.

    RK2918 performansina gelirsek genel cpu olarak cok iyi degil diyorlar. gpu performansinda cok karisik degerler var. rockchip 60M tri/s gibi yuksek 3d performansi oldugunu iddia etmis ama benchmarklardaki sonuclar cok dengesiz. soylenen tek olumlu sey hd playpack performasinin iyi oldugu.
  • dün gece tabletleri aradım taradım saatlerce.

    kapasitif ekranı olan, android 2,3 512 ram 800*480-1024*600-1024*768 niteliklerinde olan, tercihen 7-9,7" arasında asgari 4000mah pili olan modellere baktım.

    ilk önceliğim dual core cortex a9 tabanlı modeller oldu. bu sınıfta şimdilik sadece tegra2li bir tablet, nec renesas işlemcili bir kaç tablet buldum.

    Piyasaya bu arada (tek çekirdek) cortex a8 + mali 400 gpu lu ürünler giriş yapmış. işlemciye a10 diye (pazarlama amaçlı isim olduğu hemen göze çarpıyor) isim vermişler, ama performansı olduka iyiymiş.

    Gelelim çözünürlük mevzusuna, android 2,3 olduğu müdddetçe 800*480 üzerinin filimler dışında çokda anlam ifade edeceğini düşünmüyorum. Uygulamaların bir çoğu bu çözünürlükler için tasarlanmamış olacağından kullanım deneyimi ne şekilde olur bilemiyorum.

    1024*600 yada 1024*768 çözünürlüklü android 2,1-2,3 arası cihaz kullanan varsa durumu özetlerse süper olur.

    Piyasada tabletlerin çoğunluğu kapasitif ve çoklu dokunma destekli panellere geçiş yapmış gibi. Cortex a8 yaygın durumda. Samsung hummingbird işlemci ve beraberinde powerVR 540 kullanan oldukça düzgün tabletlerde gözüme çarptı fiyatları da ortalama 160 dolar seviyesinde idi.

    300 dolar seviyesinde tegra2 li android 3,1 li bir kaç cihazda var. Aslında gırla ürün var saymakla bitecek gibi değiler. İnanın sabah 4 e kadar ürün aradım. 6 ay öncesine göre tablet piyasası epey gelişmiş. Eskiden kapasitif ekran bulmak mesele idi. Şimdi her yer kapasitif olmuş. Uyduruk arm11 lerde yerini a8 ve a9 lara bırakmış.

    Biraz daha araştırıp siparişimi vereceğim inş.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi symbiat -- 27 Kasım 2011; 10:42:21 >




  • quote:

    RK2918i biraz arastirdim. bu cinlilere kesinlikle guven olmaz. soyledikleri yazdiklari hic bir sey birbirini tutmuyor. sadece rockchip degil tum urunlerinde boyle (ornegin: 600mhz islemciyi bile cortex a9 diye yutturmaya calisanlar var ). RK2918de her yerde 1.2ghz yaziyor ama aslinda 1.2ghz degil. RK2918 cihazlarin hemen hepsi 1ghz. ama hiz 1.2ghz ye cikartilabildigi icin 1.2 yaziyorlar. Bazi urunlerin speclerine dikkatli bakinca 1.2max ifadesi goze carpiyor.

    RK2918 performansina gelirsek genel cpu olarak cok iyi degil diyorlar. gpu performansinda cok karisik degerler var. rockchip 60M tri/s gibi yuksek 3d performansi oldugunu iddia etmis ama benchmarklardaki sonuclar cok dengesiz. soylenen tek olumlu sey hd playpack performasinin iyi oldugu.


    Katılıyorum.Ve Trident TPAD alıp bunu kanıtladım.Angry bird's de bile acayip kasılıyor !!Angry Birds'te kasan makinayı neocore testine bile sokmayı gerek görmedim.




  • buna verecegim parayi fakir fukaraya dagitir, onlari sevindiririm.
    hem sevaba girerim hem de habire alete kufur edip gunaha girmekten kurtulurum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: symbiat

    quote:

    Orijinalden alıntı: bkademİyi oldu, bu hafta çinden bu işlemcili tablet siparişi verdmiştim. Gelecek ay android 4ü yükleriz artık.
    hangi siteden ve nasıl bir ürün tercih ettiniz acaba, eğer mahsuru yoksa paylaşırmısınız ? bu ara bende bir tablet düşünüyorum da. pandawill den mi alsam yoksa dealxtreme den mi bilemedim.


    Ürünü aliexpress'ten aldım. Aşağıdaki link'ten bakılabilir. Bana 260 TL'ye mal oldu. Türkiyede eşdeğer performansı veren 400 TL'lik qube pad.http://www.aliexpress.com/snapshot/103714762.html

    Bu işlemci ile ilgili bir çok yorumu, videoyu izledim.
    İşlemcisi 1,2 ghz'de iken nexus one 2,2 ile baş başa gidiyor, 1 ghz'de iken iPhone 4 ile kafa kafaya. Yani 260 TL'ye iyi iş çıkartıyor.
    Kaldı ki haberde konu edildiği gibi gelecek ay android 4'e kavuşacak. Bence iddialı bir firma olmasa bunu yapmazdı. Sonuçta andorid 4'e geçme ve arge'de bir maliyet.
    Ayrıca bu tablet olayı fazla abartılıyor. Günde kaç saat kullanılacak ki 1,000 TL ve üzeri para harcanıyor. Haftada 2-3 saat kullanılacak diye o kadar para vermenin bir anlamı yok.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: burakesan

    quote:

    RK2918i biraz arastirdim. bu cinlilere kesinlikle guven olmaz. soyledikleri yazdiklari hic bir sey birbirini tutmuyor. sadece rockchip degil tum urunlerinde boyle (ornegin: 600mhz islemciyi bile cortex a9 diye yutturmaya calisanlar var ). RK2918de her yerde 1.2ghz yaziyor ama aslinda 1.2ghz degil. RK2918 cihazlarin hemen hepsi 1ghz. ama hiz 1.2ghz ye cikartilabildigi icin 1.2 yaziyorlar. Bazi urunlerin speclerine dikkatli bakinca 1.2max ifadesi goze carpiyor.RK2918 performansina gelirsek genel cpu olarak cok iyi degil diyorlar. gpu performansinda cok karisik degerler var. rockchip 60M tri/s gibi yuksek 3d performansi oldugunu iddia etmis ama benchmarklardaki sonuclar cok dengesiz. soylenen tek olumlu sey hd playpack performasinin iyi oldugu.
    Katılıyorum.Ve Trident TPAD alıp bunu kanıtladım.Angry birds de bile acayip kasılıyor !!Angry Birdste kasan makinayı neocore testine bile sokmayı gerek görmedim.


    Trident TPAD'in dandik bir işlemcisi var galiba. Bahsedilen RK2918 işlemcisi tablette sorunsuz full hd, angry birds, fps oynattığını videolardan izledim.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.