Şimdi Ara

Çin dünyanın en büyük akıllı telefon pazarı oldu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
4.321
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Çin dünyanın en büyük akıllı telefon pazarı oldu






    1.5 milyar civarındaki nüfusuyla dünyanın en kalabalık ülkesi Çin, teknoloji, siyaset, üretim gibi pek çok alanda da liderliği eline geçirmek üzere. 




    Strategy Analytics tarafından yapılan bir araştırma dünyanın en büyük akıllı telefon pazarının Çin olduğunu ortaya koydu. 




    2011 3. çeyrekte Çin'de akıllı telefon satışları 24 milyon birim gibi rekor bir rakama ulaştı. ABD'de ise 23 milyon satış gerçekleştirildi. Tarihte ilk kez Çin akıllı telefon satışlarında ABD'yi geçmiş oldu. Bir önceki çeyreğe göre yaşanan artış yüzde 58 olarak ölçüldü. ABD'de yüzde 7'lik bir düşüş yaşandı.




    Nokia yüzde 28 pay ile Çin akıllı telefon pazarında lider iken HTC yüzde 24'le ABD akıllı telefon pazarında lider. Çin'de iPhone gibi üst seviye modellerin yanında düşük seviye akıllı telefonlar da büyük ilgi görüyor.

     

    Akıllı telefon gelirleri bakımından ABD halen lider. Çin sayı bakımından önde bulunuyor. Ancak buna rağmen Çin pazarının önlenemez yükselişi bu bölgeye teknoloji firmalarının daha fazla yatırım yapmasına neden oluyor. Apple ve Microsoft belirli alanlarda Çin ile işbirliği halinde. Diğer firmalar da bir şekilde bu pazardan daha fazla pay kapabilmek için girişimlerini sürdürüyor. 

     

     








  • Akıllı telefon tanımını yeniden belirlemek gerekir aslında,önümüzdeki 2 yıl için 1.5 ghz işlemci ile 1 gb ram altında kalan telefonları bu statü içine almamak gerek.1.5 milyar insanın %10 bile telefon alsa 150 milyon ediyor zaten...
  • çinliler telefon alabilecek kadar zengin olabiliyor mu :D
  • Çinlileri eleştirdiğimiz zaman kendi ülkemizi de eleştirelim. Ne kadar maaş alıyor aldığımız maaşın kaç katını telefona veriyoruz. (Tabii bunun yanında vergi farklarını da göz ardı etmemek gerek)
  • Cin de tlf vergisi %3 biz de ise % 48, biz sadece anlamsiz surekli yukselen ve nereye gittiklerini birturlu bilemedigimiz vergilerde dunya 1.siyiz :((
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mehmetgirgin

    çinliler telefon alabilecek kadar zengin olabiliyor mu :D

    Türkiye mi orası ?
  • cin eyiye gidiyi
  • pinphone ile lider oldu adamlar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Carfreak -- 23 Kasım 2011; 18:29:24 >
  • çinle bizi niye karşılaştırıyorsunuz ? kasmayın bu kadar, adamlar 1.2 milyon herhalde en büyük pazar olacak.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hasanaygunoglu

    çinle bizi niye karşılaştırıyorsunuz ? kasmayın bu kadar, adamlar 1.2 milyon herhalde en büyük pazar olacak.

    5 tl lik chip uretemeyen ulkeyiz 70 milyon nufus var bunu mu karsilastirsinlar? devleti yonetenler utanmali ama nerde ben sahsen utaniyorum bu kadar potansiyel var ama yatirim sifir ayip ayip.. ayrica kimse tr ile karsilastirmamis ki abd ile karsilastirilmis.
  • Acaba satılan telefonların yuzde kaçı orjinal yoksa kendi çıkardıkları sqny, nokiar gibi çakma akıllı telefonlar da araştırmaya dahil edilmiş mı?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: semo_86

    Acaba satılan telefonların yuzde kaçı orjinal yoksa kendi çıkardıkları sqny, nokiar gibi çakma akıllı telefonlar da araştırmaya dahil edilmiş mı?

    SQNY olmadan olur mu hiç
  • Emekli olup fotoğraf makinesini kapan çinli dünyayı geziyor.Bizim emekli vatandaşlarımız ise halen çalışmaya devam ediyor yada geçim sıkıntısı ile boğuşuyor.Çinli yapıyor ister SQNY olsun ister nokiar ister başka bir kopya ama yapıyorlar.Hatice ye değil neticeye bakacaksınız.Bundan birkaç yıl evvel Huawei markası dendimi tiksinç bir marka dandik uyduruk çin malı deniyordu,ama şimdi derinden derinden deprem etkisi yaratıyor.Biz ne yapmışızki çin ile dalga geçiliyor?Dönüp bir aynaya bakmak lazım gırgırı bir kenara bırakıp.
  • Çin ile dalga geçen arkadaşların dünyadan haberi yok sanırım, yaklaşık 20 yıl sonra dünyanın süper gücü olacak olan ülkeden bahsediyoruz arkadaşlar.

    Türkiyeye genelde ucuz Çin malları geldiği için insanlarda ''Çin malı dandiktir'' düşüncesi sabitlendi, fakat Çin'de çok kaliteli malzemeler de üretilmekde.

    Amerikadaki gökdelen sayısı kadar gökdelenin inşaatına 1 yılda başlamış olan ülkeden bahsediyoruz, yani Amerikanın 1920 li yıllarda başlattığı inşaat biçiminden.

    Hali hazırda mevcut Gökdelenlerinin sayısını ve kalitesini bilmeyen araştırsın.

    Çin'den bir kaç kare resim.
    Çin dünyanın en büyük akıllı telefon pazarı oldu

    Çin dünyanın en büyük akıllı telefon pazarı oldu

    Çin dünyanın en büyük akıllı telefon pazarı oldu

    Çin dünyanın en büyük akıllı telefon pazarı oldu

    Çin dünyanın en büyük akıllı telefon pazarı oldu



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi draconist -- 24 Kasım 2011; 5:13:37 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: mehmetgirgin



    çinliler telefon alabilecek kadar zengin olabiliyor mu :D




    hocam cinde turkiye nufusu kadar koc holding ortaklarindan daha zengin is adamlari vardir. emin olabilirsin ;)
  • Bazen düşünüyorum, adamlar dünyanın 5'de 1'i. Sonra Türkiye nüfusunu düşünüyorum. 70 milyon.

    Yani durum gerçekten çok feci. Adamlar dünyanın 1/5'ini oluşturuyor. Hakikaten istedikleri taktirde yapamayacakları şey olamaz bu adamların. Karşısında Amerika bile olsa, teknoloji olarak Amerik'yı bile elbet solda sıfır bırakırlar. Zaten bıraktılar da Amerika beyin avcılığıyla yırtıyor.
  • Çinlilerin aklı boyu kadar zannedenler var .
  • " devedede boy var ama eşeğin arkasından gidiyor " çok güzel bir atasözü



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi spartakuez -- 24 Kasım 2011; 14:15:11 >
  • Tekn.+ silah + insangüçü + hammadde..+bilmediğim başka işler =Super Güç(Çin)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.