Şimdi Ara

Canon Mp 280 İncelemesi - Bitmeyen Kartuşlu Yazıcı Alacaklara Tavsiyeler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
2
Favori
16.630
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba Arkadaşlar.Yaklaşık 2 hafta önce bitmeyen kartuşlu Canon Mp 280 aldım.Almadan önce kafamda bir çok soru işareti vardı.Nereden almalıyım , hangisini almalıyım gibi.Uzun araştırmalar sonucu yazıcımıza kavuştuk.Bu konuda forumda çok konu ve soru gördüm.Dolayısıyla bitmeyen kartuşlu yazıcı almayı düşünen arkadaşlara yardımcı olmak ve fikir vermek adına bu konuyu açtım.

     Canon Mp 280 İncelemesi - Bitmeyen Kartuşlu Yazıcı Alacaklara Tavsiyeler


    Öncelikle şunu belirtmek istiyorum , 2 çeşit bitmeyen kartuş var.Birisi dışarıdan beslemeli yani yazıcının yanında tank olan , diğeri ise kartuşların üzerinde doldurma delikleri olan yani şırınga ile doldurulan. Ben hiç düşünmeden ilk seçeneğe yöneldim çünkü şırınga ve mürekkep ile uğraşmak istemedim.
    Bu konuda anlaştığımıza göre gelelim yazıcı tercihine.Bu konu tamamen size kalmış.Baskı hızı , fotoğraf kalitesi , tarayıcı , fotokopi vs.. gibi faktörleri göz önünde bulundurarak size en uygununu seçin.Araştırmalarım sonucu şu kanıya vardım.Her marka yazıcının kendine özgü sorunları var o yüzden bu konuda sıkıntı yapmanıza gerek yok ( Örneğin; Canon'larda resetleme işlemi , emici dolu hatası gibi .. )

     Canon Mp 280 İncelemesi - Bitmeyen Kartuşlu Yazıcı Alacaklara Tavsiyeler


    Gelelim Canon Mp 280' e .Ben neden bunu seçtim? Kabaca özellikleri şu şekilde;

    ISO: ESAT Hızı 8,4 / 4,8 ipm mono/renkli
    Full HD Video Baskısı
    Yaklaşık olarak 43 saniyede 10x15cm fotoğraf
    4800dpi, 2pl kalitesi


    Yazıcı+Tarayıcı+Fotokopi özellikleri var.Kendi gözlemlerim şu şekilde;

    - Baskı hızı ev kullanıcısı için yeterli.(Özellikle hızlı moduna alıp kaliteden ödün verirseniz bu dahada artıyor )
    - Fotoğraf olarak sadece A4 normal kağıda deneme yaptım biraz soluk çıktı.Ayarlardan kaliteyi arttırmak gerekiyor )
    - İlk açılışta kendine biraz geç geliyor.
    - Kasa kalitesi idare eder.


     Canon Mp 280 İncelemesi - Bitmeyen Kartuşlu Yazıcı Alacaklara Tavsiyeler


    Gelelim nereden aldığıma.Bitmeyen kartuş piyasasını google'a sorduğumda yüzlerce sitenin olduğunu gördüm.Daha önce bu yazıcılardan alan bir arkadaşımın tavsiyesi
    üzerine BURADAN aldım.Kendileri bu piyasanın ilki olduğunu söylüyorlar.İnternetten yaptığım araştırma da en ufak bir olumsuz yoruma rastlamadım.(Çözülenler hariç) Sitede 7/24 Canlı destek var.
    Neyse, Canona karar kıldıktan sonra siparişimi verdim.Kargo gerçekten çok hızlı.Genelde 2 gün içinde geliyormuş.Banada 2.günümde geldi.Üzerinde gelen mürekkep ile 3000 sayfa siyah ve 3000 sayfa renkli çıktı alınıyor.Ürünün şu anki fiyati 199TL.Tabi doların yükselmesinden dolayı geçtiğimiz 6 aya göre biraz daha pahalanmış.Sürekli değişmekte.Başka sitelerde daha ucuzuda var pahalısıda.Tabi herkese güvenmemek lazım.Çok olumsuz yorumlarla karşılaştım bu konuda.

     Canon Mp 280 İncelemesi - Bitmeyen Kartuşlu Yazıcı Alacaklara Tavsiyeler


    Sorun olarak tarayıcıda bir sıkıntım oldu.Kendi programıyla tarama yapmaya çalıştığım zaman " Tarayıcıda hata oluştu. Code:2,151,44 ve Code: 2,155,50 " tarzında bir hata verdi.İnternette çok baktım ettim ama çözümünü bulamadım.Bir yabancı forumda " VueScan " adlı programla ilgili bir yazı vardı.Bende programı yükledim ve sorun çözüldü.Tarama yapabiliyorum.Bu sorunla karşılaşan arkadaşlar bir de bu programı denesinler.

    Yazıcının genel sorunları şu şekilde.İlk 200 sayfa çıktı aldıktan sonra ekranda mürekkep bitti uyarısı veriyormuş.Burada resetleme işlemi yapmak gerekiyor.Yalnız bu işlem bir seferlik.BURADA ingilizce anlatımı mevcut.Zaten çok basit bir işlem.

    Diğer bir sorun ise Emici dolu hatası.Bu hata Canon firması tarafından yazıcınızı çok kullandınız artık atın tarzında.Bu hatadan sonra yazıcıda herhangi bir işlem yapamıyorsunuz.40 TL karşılığında yazıcıyı aldığım firma bu hatayı çözüyor.Bazıları ücretsiz yapıyor.Çokta önemli deil açıkçası.Çünkü 7000-15000 baskı arasında bu hata çıkıyor.

    Not: Elimden geldiğince yardımcı olmaya çalıştım.İstemeden reklam yaptıysam özür dilerim.Bu konuda her türlü yardımcı olabilirim.PM veya E-mail atabilirsiniz.
    Honourstyle@hotmail.com




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-9A505B8D7 -- 21 Kasım 2011; 23:51:54 >



  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.