Şimdi Ara

AutoTestPilot dan 2011 MERCEDES E 250 Cabrio AMG incelemesi RESİMLİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
75
Cevap
0
Favori
8.070
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sıfır olarak aldığım 2011 model Mercedes E 250 Cabrio aracımla 10.000 KM yi tamamladım. Merak eden bazı arkadaşlar olmuştu. Deneyimlerimi, düşüncelerimi aracımın resimleri paylaşayım istedim bilgi paylaştıkça çoğalır felsefesi ile. Merak ettiğiniz başka şeyler de var ise sorabilirsiniz. İyi dilekleriniz için şimdiden teşekkürler...

Tasarım:

Mercedes E cabrio tasarım olarak AMG paket ile birlike bana göre 10 üstünden 9 puanı hak ediyor. O bir puanda tavanı nın kumaş olmasına gidiyor. En büyük rakibi BMW e93 ile hard top tavan sistemine geçmişken Mercedesin kumaş tavanda ısrar etmesini hala anlayamıyorum. Aracı ilk çıktığında alırken de en büyük korkum 1-2 sene içersinde ya Mercedes de metal tavana geçerse idi fakat şu ana kadar öyle birşey olmadı :) Üstü açıkken tüm gözler üzerinizde oluyor ve çok dikkat çekiyor. Ama bir süreden sonra ilgiden bunalıyorsunuz ve tavanı kapatıyorsunuz. Tavanı kapatıncada tüm diğer beyaz amg paket coupe/cabrio e serilerinden farkınız kalmıyor

Motor:

e 250 cabrio amg aracımda 1.8lt turbo beslemeli 204 hp 310 NM benzinli motor bulunuyor. Performans olarak 1.8 tonluk bu arac için yeterli diyebiliriz. Ne uçuyor kaçıyor ne de olduğu yerde sayıyor. Motor sesi olarak 4 silindir pek etkileyici değil ama kötüde değil üstü açıkken arada turbo cuflaması duyuyorsunuz. Keşke AMG paket ile birlikte güzel bir spor egsoz da gelseydi diyorsunuz çünkü egsozdan hiç ses çıkmıyor.

5 ileri şanzumanı çağ dışı kalıyor. Vites geçişleri hem sport auto modda hemde direksiyondan çok çok yavaş. Vites oranları çok uzun buda sürüş zevkini öldürüyor.

Tüm bunlar (aşırı ağırlık, eski nesil şanzuman, turbo motor) yakıt tüketimini kötü etkiliyor. Ben ne kadar dikkatli kullanırsam kullanayım tüketimi 100 km de 10 lt nin altına düşüremedim. Ama zaten hafta sonu aracım olduğu için az biniyorum ve pek dikkat etmiyorum. (çok rahat 15-16 ları buluyor :) 2012 leri 7 ileri gelicek diyorlardı belki onlarda düzelmiştir.

Teknoloji:

Araçta keyless go televizyon geri görüş kamerası dvd player air cap air scarf ve comand navigasyon var. Fakat navigasyon çalışmıyor. Hala Mercedes Türkiye haritasını çıkarmadığı için. Televizyon deseniz kırdırmama rağmen 1-2 kere izlemişimdir. Yani hem comand hem tv bence gereksiz.

Konfor:

Araç AMG paket olduğu için mi yoksa cabrio olduğu için mi bilmiyorum ama aşırı sert. Mercedes e hiç yakıştıramadığım bir sertlik var. Bu da bizim yollarda aracın sağından solundan ses gelmesine sebep oluyor. Özellikle tavan mekanizması birleşim yerlerinden ses yapıyor. 200 ve üstü hızlarda ön cam ve tente birleşim yerlerinden rüzgar sesi de cabası :) Ama gene çoğu zaman üstü açık ve haftasonları bindiğim için fazla kafaya takmıyorum. Camlarda direksiz olduğu için sürekli bir titreşim var.

Koltuklar tamam multi contour şişmeli hafızalı falan ama derisi aşırı sert ve çok dar. Koltuk soğutma almadığıma çok pişmanım çünkü yazın sıcakta derisi çok terletme yapıyor. Boyun ısıtma ve air cap serin havalarda camlarda kapalıyken çok güzel çalışıyor.

Güvenlik:

Mercedes in güvenlik sistemlerine diyecek bir şey yok. Fakat ülkemiz de aracın ''kendi güvenliğiyle'' ilgili bir sorunu var tavanından dolayı :) Kapalı garajım olmasına rağmen ve sadece güzel havalarda haftasonları kullanmama rağmen arabayı biryere bırakınca aklım hep araçta kalıyor. Acaba biri tenteye sigara bastımı, tavana bıçağı geçirip yürüyüp gittimi gibi…

Yol tutuş:

Yol tutuş AMG paket olmasına rağmen çok başarılı değil aracın önü çok ağır ve virajlarda önden kayma eğilimi gösteriyor. Sport düğmesine bastığımda ise hiçbir fark hissetmiyorum. Sadece vitesleri yüksek devirde atıyor. Tamam bir BMW m3 yol tutuşu veya sürüş keyfi beklemek ayıp olur ama Mercedes gerçekten sadece bir gezinti ve keyif cabrio su yapmış…(fakat buna rağmen araç çok sert)

Artıları:
    Çok dikkat çekici
    Yeni bir dizayn piyasada E cabrio az var
    Tam bir haftasonu keyif arabası

Eksileri:
    Eski ve yavaş bir şanzuman
    Zevksiz ve hissiz bir sürüş
    Tente!!!(kapalı garajı olmayanlara kesinlikle önermiyorum)

Sonuç olarak genel anlamda Mercedes E 250 cabrio AMG paket aracımdan memnunum. Güzel havalarda haftasonları üstünü açıp gezmek için ideal fakat gündelik bir araç olmaktan çok uzak (yakıt tüketimi, tente olayı, konforsuz oluşu gibi). Diğer araçlarım olmasaydı (gündelik infiniti fx 30ds ve uzun yol için volvo s80) kesin satıp ya coupesini yada sedanını alırdım…

Not: Resimleri telefonla çektim fotoğraftan hiç anlamam

• ben bu güzelliğe ölürüm :)

Orijinalden alıntı: newmonarch

Mercedes bu arabayı hardtop yapsaydı daha fazla satardı diye düşünüyorum. Ama bu arabanın beyazını görmekten gına geldi gerçekten. Şöyle lacivert/gece mavisi felan çok yakışırdı bu arabaya.

Sakın konu sahibi alınmasında hangi arabanın beyazından bıkmadıkki.Spor arabamı dersin D segmentimi dersin.

Arkadaşım araban çok güzel bende C serisi kullancısıyım , Allah kaza bela vermesin.

Mutlu sürüşler

konfor konusunda pek birsey beklememek lazim.sonucta cabrio bir arac.konfor icin gerekli arabalar zaten sizde mevcut.

aracin sagindan solundan ses geliyor demissiniz ama o sesi bi ben duyamadim.hele camlarda ki titremeyi hic yasamadim yuksek hizlarda.simdi bireri cikar yalanci muamelesi yapar.niye yalan soyleyeyim ki ? elime ne gececek ? mercedesi severim ama ben uretmedim , fan i degilim ve kimseyede yalan borcum yok.

vites gecisleri bence yavas degil.hele manuele aldiginda hic yavas degil.araci her surdugumde cok keyif aliyorum.renk konusunda bu araca kesinlikle visne curugu cok yakisiyor(coupe ve cabrio icin gecerli)

egzos olayinda da hem fiikirim.amg paket ile guzel bir egzos sistemi gelse guzel olurdu.

tabi bunlar benim yasayip hissetiklerim , gorduklerim ve dusuncem.kimseye yalan borcum yok

allah kaza bela vermesin :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Sizi çok takdir ettim. Millet sıradan arabalarını bile yere göğe sığdıramazken sizin e250 yi yerebilmeniz takdire şayan.

Yalnız ben sport modunda gaz tepkilerinin değiştiğinin çok net farkındayım. Ona da bi dikkat edin derim. Ayrıca çok azda olsa vites geçişleri hızlanıyor. Yol tutuşun değiştiğini sanmıyorum pek bir fark hissetmedim.

Bu arada biraz da iyi yönlerini yazın. :)) Mesela akustik olarak çok çok başarılı araç. Müzik sistemini açtığınız an rüzgar sesi kayboluyor. Ki tavan açıkken de 100 km ye kadar gayet sessiz.

Diğer araçlarınız için de yorumlarını beklerim. :) S80 i de biliyorum ama infiniti'ye hiç binmedim bile. :)
  • çok güzel araç sizin evde süper sistemi kurmuşsunuz

bahçede gezintiye çıkmalar falan
  • Diğer araçlarımın rengi metalik gri ve siyaha kaçan patlıcan moru olduğu için bunuda beyaz aldım. Alırkende ve halada beyaz içi kırmızı deri ve siyah dikişlerin cabrio da en güzel kombinasyon olduğunu düşünüyorum...

Diğer araçlarım hakkında görüşlerimi de çok yakında eklerim...

Bu nasil bir guzellik icim gitti Masallah.

Ayrıca iyi ki fotoğraf koydunuz. Yoksa gelecek yorumlar malum.

Objektif yorumunuz için teşekkürler. Güle güle kullanın.

Orijinalden alıntı: *President*

Cabrio, hard top tavanlı bütün araçlarda tavandan tıkırtı ve rüzgar sesi gelmesi kronik. Yüksek hız ve spor sürüş için coupe modeller daha iyi. Ama cabrio nun gezme keyfi hiçbir şeyde yok

Objektif yorumunuz için teşekkürler. Güle güle kullanın.

SLK tavan kapaliyken cok sessiz. Tikirtida yok hic. Artik bu sorunlar da halloldu.
  • Araba güzel dicek bişey bulamıyorum, kazasız belasız kullanmanız dileğiyle. Üstü kapalıykende resmi olsaydı iyi olurdu. Evin bahçeside iyiymiş :D
    2013 Volkswagen POLO 1.6 TDI MAN. Comfortline Reflesk Gümüş
  • Ben de otomobil test pilotu testi yaptı zannettim Güle güle kazasız belasız kullanın..
  • Elinize sağlık, gayet bilgilendirici ve objektif bir yazı olmuş
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.