Şimdi Ara

Android'de öğrenci bilgileri için kullanılabilecek bir uygulama var mıdır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
1.663
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • HTC Desire telefon ve Samsung Galaxy Tab 10.1 tablet ile bir süredir Android dünyasıyla iç içeyim.

    Bir öğretmen olarak iki cihazı da mesleğimle ilgili daha verimli kullanmak istiyorum.
    Aradığım uygulama ile öğrenci bilgilerini depolamak, notlarını yazmak, her öğrenci için resim eklemek vb. şeyler yapabilmek istiyorum. Aslında personel bilgileri için kullanılabilecek bir uygulama da işimi görebilir. Kendime göre uydurur kullanırım en azından.

    Markette bir süredir arama yapıyorum ama sonuç alamadım. Belki sağda solda ratlayanınız, duyanınız vardır diye umit ediyorum.



  • Malesef zamanında sizin aradığınız özelliklerde program çok aradım ama bulamadım!
  • Bu tür applicationları bulmanız çok zor markette ya da blackmarket de. Ancak bu istediklerinizi yapamayacağınız anlamına gelmiyor. İstediğiniz tarzda programlar çok fazla kullanıcıya hitap etmediği için pek üzerine düşülerek yazılan programlar değildir. Ancak siz kendiniz yazmayı deneyebilirsiniz. İnternet ortamında ve eğer İstanbul-Ankara-İzmir vb gibi büyük şehirlerde yaşıyorsanız bulunduğunuz şehirlerde kurslar var. Bu kurslara katılarak hem ihtiyacınbız olan programı yazabilir, hem de yayınlayarak sizin gibi bu tip programlara ihtiyacı olan kullanıcılara sunarak para bile kazanabilirsiniz. Ülkemizdeki öğretmen sayısını düşününce çok da karlı bir hale gelebilir hatta böyle bir girişim. (:
  • Benim de pek umudum yok zaten ama bir ümit, şansımı deneyeyim dedim.

    @_uMaY_; Önerin için teşekkürler ama o dediğini gerçekleştirmek için malesef ciddi bir zaman ayırmak gerekir. Yoğun çalışan biriyim dolayısıyla öyle birşeye ayıracak zamanı bulmam imkansız. Biraz teknolojiden anlarım ama Android uygulama yazma mevzusu hiç bilmediğim birşey, sıfırdan başlamak hiç mantıklı görünmüyor. Ayrıca istediğim tarzda uygulamayı öyle giriş bilgileriyle falan yapmak mümkün olmayacaktır.

    @khaos; Hocam özel mesajınızı aldım en kısa zamanda döneceğim size.
  • Biraz uzun zaman olmuş ama yinede yazayım dedim.
    Bir ay önce yayınlamış olduğum planlı öğrenci uygulaması ihtiyaçlarınızı karşılar diye düşünüyorum.
    Uygulamada aşağıdaki özellikler mevcut
    Ders programı
    Ödevler
    Notlar (Bloknot)
    Karne
    Devamsızlık

    https://play.google.com/store/apps/details?id=com.planliogrenci
  • mozturkgss M kullanıcısına yanıt
    Evet gerçekten çok uzun zaman olmuş, öyle ki bu mesajı yazdığımı bile unutmuşum. Ama ihtiyaç hala canlılığını koruyor.
    Emeğiniz için teşekkürler, uygulamayı hemen indirip kurcaladım. Daha çok bir öğrencinin kendi kişisel bilgilerini kaydedip, elinin altında tutabileceği tarzda bir uygulama olmuş. Öğretmenin işine pek yaramaz gibi.

    Yukarıda da belirttiğim gibi aradığım "öğrenci takip" şeklinde bir şey. Sınıflar oluşturma, öğrencileri istediğimiz sınıflara kaydetme, taşıma, silme, öğrencilerin resim, özlük bilgileri girme, notları, ödevleri kaydetme, hatırlatma ekleyebilme gibi özellikleri olmasını istiyorum. Aklıma gelenleri hızlıca yazmaya çalıştım bunun gibi özellikleri olmalı. Ve bir de bu kayıtlı bilgiler üzerinden bazı raporlamalar alınabilmeli.

    Aslında Play Store'da 1-2 tane uygulama buldum gibi ama ingilizce olduklarından pratik olarak kullanmak pek mümkün olmadı. Uygulamayı sabırla kurcalamak gerekiyor ama kolay değil.

    Yine de paylaşım için teşekkürler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dkelleci -- 28 Ekim 2013; 18:26:20 >




  • bu konuyu ben de takip edeyim. Yakında ben de bir tablet alıp derslerde kullanmayı düşünüyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam şu uygulamayı denediniz mi ?
    https://play.google.com/store/apps/details?id=com.apps.ips.TeacherAidePro2
    Yorumda Türkçe çevirisinin de yapıldığını belirtmişler.

    Aslında böyle bir projede yapabilirim fakat kullanıcı kitlesinin sınırlı olması, öğretmenlerimizin bir çoğunda tablet bulunmaması ve öğrencilerin bilgi girişi uğraştırıcı olması beni çekimser bırakıyor.
  • mozturkgss M kullanıcısına yanıt
    Evet bu uygulamadan haberim var. Ama Türkçe olmamasından dolayı ücretli versiyonu almamıştım. Şimdi Play Store'daki sayfasına yeniden baktım ama bahsettiğiniz Türkçe çeviri yorumunu ben göremedim.
    Türkçe olduysa hemen alırım çünkü.

    Aslında siz de haklısınız, şu an için belki çok fazla kullanıcıya hitap etmeyebilir ama zamanla ihtiyaç duyacakların sayısı artacaktır. Bir de günün gereklerine göre güncellemeler oldukça eminim uzun yıllar geçerliliğini koruyacak bir uygulama olacaktır.
  • İlk yorumda Hacı Tekin adlı kullanıcı Türkçeye çevirdiğini belirtmiş.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mozturkgss -- 30 Ekim 2013; 15:03:46 >
  • mozturkgss M kullanıcısına yanıt
    İlk açtığımda Google hesabımla giriş yapmadığım için Türkçe yorumları göremedim sanırım. Şimdi bahsettiğiniz yorumu gördüm, hemen aldım, indiriyorum.
    Umarım başarılı bir çeviri olmuştur.
    Paylaşım için ayrıca teşekkürler.

    Edit: Şaka gibi!!! Uygulamayı indirdiğim Settings>>Language kısmında Türkçe yok! Ya ben yanlış yere bakıyorum ya da Hacı Tekin (Çeviri yaptım diyen yorumun sahibi) bizimle dalga geçiyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dkelleci -- 30 Ekim 2013; 15:47:44 >
  • Uygulama sahibi ile iletişime geçmeyi dene bakalım ne diyecek



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mozturkgss -- 30 Ekim 2013; 16:00:45 >
  • mozturkgss M kullanıcısına yanıt
    Play Store'da yorum yaptım. Ayrıca Google+'daki hesabından mesaj gönderdim.
    Cevap bekliyorum.
  • Meb mobil dünyaya ayak uydurup e okul mobil uygulamayi cikarsa sorun bitecek ama ... nerde o vizyon... hala explorer kullandiran kafadan android bekliyoruz iste
  • Kesinlikle çok haklısınız, bahsettiğiniz çözüm bile şu an için çok fazla işe yarayacaktır. Misal tabletim veya telefonumla öğrencilerin notunu girmek, incelemek istediğimde on takla atıyorum. Explorer dışında tarayıcıları doğru dürüst desteklemeyen, köhne ve kullanışsız bir sistem ilk günkü ilkelliğiyle hala boy gösteriyor.

    "nerde o vizyon" demişsiniz. Ağzınıza sağlık, zaten bunun üstüne laf söylemeye bile gerek yok.
  • hocam merak ettim bu tür uygulamalar not girmek falan ne kadar güvenlidir?
  • xennon X kullanıcısına yanıt
    Ben bu uygulamayı adam akıllı kullanmadım ama "güvenlik" derken neyi kastettiniz tam olarak?
    Uygulamanın yedekleme işlevi var bildiğim kadarıyla, o yüzden düzenli olarak yedek alıp bunları koruduktan sonra bilgilere bir şey olacağını sanmıyorum.
    Ama kastettiğiniz bilgilerin birilerinin eline geçmesi anlamında bir güvenlik ise; bu konuda uygulamayı yazana güvenmekten başka çok fazla yapabileceğimiz bir şey olduğunu sanmıyorum. Zaten öğrencilerin iletişim bilgileri dışında çalınması sorun yaratacak bir bilgi olmayacaktır içinde.
  • Bu arada uygulamayı yazan kişi Play Store'daki yorumuma cevap yazmış. Muhtemelen Google Translate kullanmış ama anladığım kadarıyla 1-2 güncellemeden sonra Türkçe dil seçeneğinin ekleneceğini belirtmiş.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: karaf

    Ben bu uygulamayı adam akıllı kullanmadım ama "güvenlik" derken neyi kastettiniz tam olarak?
    Uygulamanın yedekleme işlevi var bildiğim kadarıyla, o yüzden düzenli olarak yedek alıp bunları koruduktan sonra bilgilere bir şey olacağını sanmıyorum.
    Ama kastettiğiniz bilgilerin birilerinin eline geçmesi anlamında bir güvenlik ise; bu konuda uygulamayı yazana güvenmekten başka çok fazla yapabileceğimiz bir şey olduğunu sanmıyorum. Zaten öğrencilerin iletişim bilgileri dışında çalınması sorun yaratacak bir bilgi olmayacaktır içinde.

    Hocam evet bilgilerin başkasına geçmesi benim korkum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.