Şimdi Ara

MacBook Air neredeyse AMD işlemci ile çıkacaktı ama...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
6.157
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj




  •  

     

    Apple'ın çok satan ve aynı zamanda ultrabook kategorisinin doğmasına ön ayak olan ultra-ince tasarımlı dizüstü bilgisayar modeli MacBook Air'ın son ana kadar AMD işlemcilerle birlikte planlandığı iddia edildi. Semiaccurate sitesinin haberine göre Cuppertino merkezli şirket, AMD'nin LIano kod adlı Fusion işlemcilerini MacBook Air'da kullanmaya hazırlanıyordu ve AMD işlemcili model seri üretim için son aşamaya çok yakındı fakat iptal edildi. Peki işlem gücü olarak Intel'in aynı fiyat kategorisindeki mobil işlemcilerinden geri olan ancak çok daha yüksek grafik performansı sunan Fusion işlemcilerin kullanıldığı MacBook Air neden iptal edildi ?

     

    Aynı habere göre Apple, AMD'nin üretim sıkıntıları ve buna bağlı olası tedarik problemlerini dikkate alarak son anda Intel'e dönmeye karar verdi. Tabi bu haberin ne derece doğru olduğu henüz bilinmiyor zira yapılmış herhangi bir resmi açıklama bulunmuyor ancak hatırlanacağı üzere iki firmanın olası işbirliği geçtiğimiz aylarda da zaman zaman gündeme getirilmişti. MacBook Air'dan elde ettiği gelirin birkaç milyar doları geçtiği tahmin edilen Apple, kapalı kapılar ardında daha yüksek donanım özelliklerine sahip yeni MacBook Air modelleri için çalışmalarını sürdürüyor zira 2012'de, Windows platformunda ultrabook akını yaşanması bekleniyor.

     







  • Eğer gerçekse bu haber AMD için kötü olmuş, buradan iyi bir gelir elde edebilirdi.
  • AMD ile çıksa çok iyi olabilirdi. Umarım AMD ile yollarına devam ederler.
  • umarım 32 nm üretim süreci aşılırda apple tekrar amd yi düşünür ve gerçekten macbook air grafik noktasında da rakipsiz olur ve tercihlerim arasına girer.
  • Apple'in AMD'yi satin alacagina dair soylentiler de her yerde dolasiyor
  • Semiaccurate mi? O zaman he deyip geçmek lazım. Adamlar ya çok duygusal ya da direk olarak AMD'nin yayın kanalı. Ekran kartları konusunda da AMD'yi her daim havaya uçuruyor bu site, özellikle de o Charlie... Ama ne hikmetse pek tutmuyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: M@U

    Semiaccurate mi? O zaman he deyip geçmek lazım. Adamlar ya çok duygusal ya da direk olarak AMDnin yayın kanalı. Ekran kartları konusunda da AMDyi her daim havaya uçuruyor bu site, özellikle de o Charlie... Ama ne hikmetse pek tutmuyor.


    Belki söylediğinde kendince haklısın ancak amd nin entegre gpu su ile intelin hd3000 entegre grafik işlemcisi arasındaki performans farkı sadece bu sitede mi böyle? Tarafsız olduğuna inandığın başka sitelerde yapılmış testelere bak ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Centauri

    Applein AMDyi satin alacagina dair soylentiler de her yerde dolasiyor


    Apple ın amd yi alma fikri bana pek olası gelmiyor çünkü apple bütün amd kapasitesini kendi bilgisayarlarında kullanacak kadar çok pc satmıyor ama yine de gerçekleştiği taktirde başarı yakalanabileceğini düşünüyorum ancak bunu istermiyim hayır neden ? apple amd yi satın alırsa başka firmalara işlemci tedarik edeceğini sanmıyorum yada bileşen olarak tek başına işlemci satacağına da pek ihtimal vermiyorum eğer böyle bir şey olursa apple işlemcileri mümkün olduğunca geliştirip yazılımsal olarak yaptığı gibi donanımsal olarak ta kendi ürünlerini özel kılmaya çalışacaktır bu durumda intel tek başına kalır ve zaten pahalı fiyatlar daha da uçar e o zaman apple alayım dersin sanki o ucuz mu ? O yüzden benim endişelerim var Apple şimdilik amd kullansın yeterli bence...




  • Apple Amd yi alir sonrada intele rakip olur dimi cok mantikli.sacmalamissin centuri.bence o AMD degil ARM dir



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rabbitweed -- 19 Kasım 2011; 1:10:37 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Centauri

    Apple'in AMD'yi satin alacagina dair soylentiler de her yerde dolasiyor

    Aman diyim ne diyosun sen centauri Sonra işlemcileri ve gpuları overclock yapamayız
  • Söylentilerin bir bölümü de cpu olarak beklenen performansı verememesi, AMD'nin grafik konusundaki üstünlüğü Mac kullanıcısına pek hitap etmiyormuş. Apple sonuçda haklı çıktı, AMD halen yüksek hacimli üretimi aşabilmiş değil, çok büyük fırsat kaçmış malesef.
  • Ne AMD, heleki intel, ikisi de bulunmaz fırsat değil, Via işlemcili olsa ben havada kapardım, yine de intel olacağına AMD olsa daha iyiymiş.
  • AMD yi biri satın alacaksa Araplar satın alacak (ATIC). Hatta bi noktada onlara satmaya çalışacaklar, araplar satın almak için onların kapısını çalmıyacak onlar gidecek.

    Bide anlamadım gitti yine, ne ARM sevdası varmış bizde sanki garibanın yanında olmaya çalışıoz sürekli ondanmıdır nedir. Arm mips vs. hepsinin zmanında ağzı bi güzel yandı hiçbiri kendi çöplüklerinin dışına çıkamazlar, hele ki intel'inkine dadansınlar. Intel-HP arasında tehditvari annaşma var, %5den fazla AMD li server faln üretemiyor HP. Ben şimdi sallıyorum ama benzeri bişeyi Apple için de yapabilir sonuçta.

    Apple bi şekilde AMD'yi alacak olursa şu var yannız: Apple oturup programcılara kendisi belli şartlar koydurabiliyor yada işletim sistemini varolan donanımı daha fazla kullanıcak şekilde yenileme imkanı var. Elbette devasa sorunlarla uğraşması gerekir ama (burda sadece BD açısından bakıyorum), BDye özel yazılmış bir işletim sistemi ve programlar ile elde edeceği performans çok çok fazla olacaktır.




  • bence amd satilmaz bu sekilde yoluna devam eder ekran kartindan elde ettigi gelirlerle islemci birimini fonluyo zaten .. server satislarida fena sayilmaz burda amd ye en cok laf edenlerden biriyimdir ama sunuda solim amd nin amd olarak kalmasini isterim mevcut islemcilerinide biraz tetiklese piyasada baya bi acilir ama bir tuelu kaliplarinin disina cikamiyo ... apple amd ye gecmez cunku mac book air icin benim dusuncem amd nin pil tuketimi fazla olacaktir intelin islemcisi daha performansli ekran karti zayif olabilir ama apple isletim sistemi ve driverleri farkli hd3000 mac os sistemlerde cok daha iyi calisiyor , burdan da x86 biriminin gizli ekran karti anlasmasi :) nasilda aciga cikiyor gorun ayni ekrankartiyla oyun testlerindeki performans farklarina bakin ekran karti ve oyun ureticileri x86 sistemleri resmen driverlerle frenliyor
  • Bence ARM geleceğin işlemcisi, f/p'de x86 işlemcilere fark atacaktır, önümüzdeki 20 yıllık süreçte x86 işlemciler olan amd-intel-via yavaş yavaş farklı sektörlere kayacaklardır. Windows8'in arm işlemcilere kurulabiliyor olması bunun en büyük kanıtı. Via'nın yükselişi de intel-amd'nin x86 sektörüne eski ağırlığını vermediklerini gösteriyor...Gören için çok kanıtlar var.
  • arkadaşlar amd batmaz, arkalarında yahudi gücü var! hiç bir yahudi nin kaybettiğini duydunuz mu? o konuda içiniz rahat olsun...
  • Intel iyidir o kadar para veriyoruz oyun amacımız olmadığına göre neden AMD olsun
  • tasarımı muhteşem cihazlar.. teknoloji tutkunu olup bunu beğenmeyen adam gitsin köprüden atlasın... :))
  • apple ultra ince segmentinde daha iyi grafik performansı sunmak isterse ki bu segmentte grafik video harici daha profesyonel işler yapılamayacağından Amd konfigrasyonlar intelden daha avantajlı ve bariz daha başarılı apple intele boşuna telkinde bulunmamıştı pil ömrü güç tüketimleri konusunda bu konuda ve grafikte Amdye nedeyse eli bağlı durumda



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi highgen -- 19 Kasım 2011; 15:49:36 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Alpcan Aksoy



    arkadaşlar amd batmaz, arkalarında yahudi gücü var! hiç bir yahudi nin kaybettiğini duydunuz mu? o konuda içiniz rahat olsun...




    aynen oğru diyorsun. sendeleyerek gidiyor ama son zamanlarda amd den uzak durmaya başladım. çıkalı 6 ayı geçti hala çok amd liano lu notebook piyasada yok denecek kadar az.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.