Şimdi Ara

Fizz The Tidal Trickster(Ap)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
12.107
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Pozitif
    -Güzel bir ganker
    -Çok iyi kaçma kovalama skilleri var
    -Vur Kaç taktiğini çok iyi uyguluyor
    -Ap ratioları iyi
    -Çok yönlü(AD-AP-HYBRID)
    -Ve daha nicesi...

Negatif
    -Ultisindeki delay kötü
    -Çok hoplayıp zıpladığı için teamfightta çok dikkat çekiyor
    -Nispeten dayanıksız

Yetenekleri

Nimble Fighter

Fizz ünite sürtünmesinden etkilenmez(yani minionlara vs. takılmadan rahatca yürüyebilir) ve normal saldırılardan
    daha az hasar alır(4-6-8-10-12-14)

Urchin Strike

Fizz rakibine doğru sıçrar, kendi saldırı gücüne ilaveten magic damage da vurur.Bu yetenek On-Hit
    efektlerini kabul eder

Magic Damage AP Ratio: 0.7
    Base Magic Damage: (10-40-70-100-130)

Seastone Trident

Pasif olarak Fizz'in yaptığı her normal saldırının 3 saniyelik bir zehir eklemesini sağlar.Zehrin gücü rakibin kaybettiği HP'ine göre artar.Aktif olarak Fizz'in yaptığı her normal saldırının ilave magic damage vurmasını sağlar. Etkisi 5 saniye sürer

Pasif Magic Damage AP Ratio: 0.35
    Pasif Base Magic Damage: (30-40-50-60-70)

Aktif Magic Damage AP Ratio: 0.35
    Aktif Base Magic Damage: (10-20-30-40-50)

Not: Her saniye pasifte belirtilen hasar kadar vurmaz.Yazan hasar üçe bölünüp her saniye vurur.
    Yani 1 level seastone Trident 3 saniye boyunca her saniye 10 hasar verir.

Playful/Trickster

Fizz Playful'u kullanarak mızrağının üzerine sıçrar, 0,5 saniye için untargetable olur ve Trickster kullanabilir.Eğer Trickster
    kullanmazsa olduğu yere sert bir iniş yapıp çevredekilere magic damage vurur ve slowlar.

Eğer mızrağın üzerindeyken Trickster kullanırsa başka bir noktaya doğru(mouse nerede ise oraya) sıçrayarak sert bir
    iniş yapar ve magic damage vurur.Hasarın alanı Playful'a göre daha küçüktür ve slow uygulamaz.

Magic Damage AP Ratio: 0.75
    Base Magic Damage: (70-120-170-220-270)

[Ultimate]Chum The Waters

Fizz belirtilen yöne doğru yapışkan bir balık fırlatır.Balık ilk çarptığı rakip championa yapışır ve slowlar.Yapıştıktan 1,5 saniye
    sonra yerden Köpekbalığı fırlar ve balığı yer.Balığın yapıştığı champion ve yakınındakilere magic damage vurur.Eğer atılan balık
    hiçbir rakip championa çarpmazsa yere düşer ve alana yaklaşan ilk rakip championa yapışır.Rakip championa yapışmasa bile
    köpekbalığı gelir.

Magic Damage AP Ratio: 1.0
    Base Magic Damage: (200-325-450)

Mastery Page

Masteryler kişiden kişiye, tarzdan tarza değişir.Bu sadece benim kullandığım Mastery Page.Tavsiye Ederim

Summoner Spells

Seastone Trident'in zehriyle de birleşince gerçekten çok etkili oluyor.
    Gelen buff ile kullanışlı hale geldi.Tercih edilebilir.
    Verdiği AS ile Seastone Tridenti Daha etkili kullanabiliyoruz.AP da cabası.

Fizz zaten kaçma yakalama gibi konularda iyi olduğu için Flash veya Ghosta gerek duymadım.Ama tercihen alınabilir.

Runeler

Greater Mark Of Insight(+0.95 Magic Penet)
    Greater Seal Of Resilience(+1.41 Armor]
    Greater Glyph Of Potency(+0.99 AP)
    Greater Quintessence Of Potency(+4.95 AP)

Seallar tercihen MR veya Health seçilebilir. Benim elimde önceden jungle için kullandığım armor runeleri bulunduğu için bunları kullanıyorum.
    Glyphlar tercihen per level seçilebilir.Ben her ne kadar flat'tan yana olsam da per level da yanlış bir seçim olmaz.

Item Build

Genel Kullandığım Build:

İle başlıyoruz
    Aceleyle bunu bitiriyoruz.Dakika 20den önce bitmiş olmalı
    Artık botumuzu bitirebiliriz
    Araya bunu sıkıştırabilir veya direk Rabadon'a geçebiliriz. Size kalmış
    Olmazsa olmazımız
    Artık biraz daha dayanıklıyız
    Vakti gelmişti
    Size karşı önlem alanlara karşı önlemimizi de almış olduk böylece

Genelde AP herolarına Rod Of veya Rylai bir tane defansif item kasarım ama Fizz biraz daha olayların içinde yer aldığından daha dayanıklı olmalıyız.
    Örneğin Lux'e sadece Rod Of yetebilir ama Fizz'e takviye şart.Lich Bane ise kesinlikle alınması gereken bir item. Urchin Strike ile verdiğimiz hasarın haddi hesabı olmuyor.

Alternatif Olarak:

Seastone Trident'i daha etkin kullanmak için alabilirsiniz

Hafiften Hybrid'e kayabilirsiniz

Rod Of Ages'ten gelen manadan daha iyi yararlanabilirsiniz

Oynanış Ve Taktikler

Skill Sıralaması

Q-W-E diyerekten bütün skillerimizi açtıktan sonra önce Seastone Trident, sonra Urchin Strike, son olarak da Playful/Trickster fullüyoruz.Sebebi;

+Urchin Strike'ın zehiri earlyde harrass yaparken çok etkili.
    +Playful/Trickster'i ise zaten hasar değil kaçma kovalama amaçlı kullanacağımız için oyun sonuna kadar ihtiyaç yok.

Yani tam sıralama:

Harrassing

Fazla söze gerek yok:

Seastone Trident'i açıp Urchin Strike ile rakibe atlıyoruz.Sonra da Playful/Trickster ile kaçıyoruz.

Teamfightlar

Sakın Urchin Strike ile teamfight başlatmaya çalışmayın.Teamfight başladıktan sonra gözünüze kestirdiğiniz kişiye Seastone+Urchin ile atlayın. Playful/Tricksteri başta kullanmamanızı tavsiye ederim zira zorda kaldığınızda veya kaçmaya çalışan kişiyi yakalamanız gerektiğinde ihtiyaç duyacaksınız.Fakat late gamede AP ratiodan dolayı iyi hasar verdiği için kalabalık alanlara atlayabilirsiniz.Ultinizin slow attığını da unutmayın eğer başarabilirseniz rakip carry'e tutturmaya çalışın.Veya zorda kalan arkadaşınızı kurtarmak için de kullanabilirsiniz.Eğer teamfight dar bir alanda
    gerçekleşecekse ve adamlar sizi tren gibi kovalıyorlarsa en öndeki kişiye ulti atarsanız ultinizi birçok kişiye yedirebilirsiniz.(Ultiyi alan kişi slow yiyeceğinden arkadakilerin yanına düşecek)

Normal Combomuz

Seastone Trident açtıktan sonra Urchin Strike ile rakibe atlıyoruz.Hazır yakınındayken ultimizi kullanıyoruz böylece ıskalama şansımızı ortadan kaldırıyoruz.Ultiden yediği slow sayesinde(+ulti anında hoplatma) rakibe rahat rahat normal saldırı yapabileceğimiz yaklaşık 2,5 saniyeye kavuşuyoruz.Kaçmaya çalışırken ise henüz kullanmadığımız Playful Trickster ile yakalayıp işini bitiriyoruz.

Rehberin sonuna geldik. İlk rehberimdi eksikler olabilir.Yorumlarınızı bekliyorum.Şimdilik esen kalın...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ekimtan -- 18 Kasım 2011; 23:20:38 >

• Süper gang atmıyor orası yanlış..
    Fizz demişken şuana kadar izlediğim kadarıyla Ap Carry olucak bi şampiyon değil..Dün bi oyunda solotop-AD kasan adam vardı gördüğüm en iyi fizzdi şuana kadar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SchutZ

Süper gang atmıyor orası yanlış..
    Fizz demişken şuana kadar izlediğim kadarıyla Ap Carry olucak bi şampiyon değil..Dün bi oyunda solotop-AD kasan adam vardı gördüğüm en iyi fizzdi şuana kadar.

Rakibe sıçrama skilli, çok iyi bir slowu ve ikinci bir sıçrama skilli daha varken neden süper gank atmasın ki?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ekimtan

quote:

Rakibe sıçrama skilli, çok iyi bir slowu ve ikinci bir sıçrama skilli daha varken neden süper gank atmasın ki?

gap closer'ı kullandığında slow atamıyosun diye hatırlıyorum. Diğer skill zaten pek fazla bişey değil.

Bu arada, fizz güçlü falan da değil. Bruiser kasmazsan oyunda hiç bi yararını göremezken bruiser kasınca da pek fazla bir işe yaramıyor diğer jungler/top lanelere kıyasla.

• quote:

+1 ranked game de top ad fizz kastı elemanın biri malesef durduramadık zaten takımda biraz noob olunca adam sildi süpürdü bizi.
  • quote:

Bencede AP carry olamaz , ap ratiolarıda o kadar iyi değil bence.Offtank-AD kasmak daha mantıklı en azından daha rahat oynanır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AGezginci. -- 18 Kasım 2011; 22:20:20 >
  • Biraz daha beklesek ben yapacaktim eline sağlik yazmak istediklerimin senin konuşma biçimine uyarlanmis hali diyebilirim :)

Skill-Build kesinlikle doğru bence.

Genelde 2x-3x Doran olayini uyguluyorum ben ama onun disinda ayni yani. :)

Süper gang degilde, gang kabiliyeti cok iyi. Mesela bir nocturne kadar değil yani :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Black myth wukong
    8 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: PhTx3

quote:

Orijinalden alıntı: ekimtan

quote:

gap closer'ı kullandığında slow atamıyosun diye hatırlıyorum. Diğer skill zaten pek fazla bişey değil.

Bu arada, fizz güçlü falan da değil. Bruiser kasmazsan oyunda hiç bi yararını göremezken bruiser kasınca da pek fazla bir işe yaramıyor diğer jungler/top lanelere kıyasla.

slowdan kastım ultiydi

• quote:

Orijinalden alıntı: phob0ss

quote:

Bencede AP carry olamaz , ap ratiolarıda o kadar iyi değil bence.Offtank-AD kasmak daha mantıklı en azından daha rahat oynanır.

Tüm skillerinin AP olmasi bir tesadüf değil :(

O championa full AD kasmak yazik olur. Hybrid kasilabilir tabi orasi ayri. Ancak bu seferde combosu zayif olur ulti vs.

Rehberdeki buildi kasinca zaten gayet guclu oluyorsun. Gerek yok yani AD kasmaya sahsen.

• quote:

ocelote nin fizz oynarken stream ini izle gerçekten fizz le çok iyi oynuyor ocelote dün 2-3 sefer izledimde baya skor falanda yaptı .

bugünde team fight ta adama ulti fırlattı 4 yada 5 kişi yan yanaydı hepsinin canını %65 falan götürdü abartısız
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fengshyia

quote:

quote:

O championa full AD kasmak yazik olur. Hybrid kasilabilir tabi orasi ayri. Ancak bu seferde combosu zayif olur ulti vs.

Rehberdeki buildi kasinca zaten gayet guclu oluyorsun. Gerek yok yani AD kasmaya sahsen.

Zaten full ad demedimki offtank ad dedim. atmogs yaptıktan sonra gerisi gelir bence.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Fengshyia

quote:

quote:

Zaten full ad demedimki offtank ad dedim. atmogs yaptıktan sonra gerisi gelir bence.

sonuçta o da AD oluyor.Arkadaşın demek istediği AD or AP sorusuna AD olarak yanıt vermenin sacma olduğu.

• Az önce oyundaki offtank-ad fizz'i sadece takımımızdaki rammus durdurabildi. AD kasınca daha hayırlı oluyor gördüğüm kadarıyla
  • şahsen E skillini daha kullanışlı buluyorum Q ya göre, Q nun base damage i zaten az E ye göre
  • Fizz benim yeni pokemonum rehber için sağol
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ss4Gogeta

Az önce oyundaki offtank-ad fizz'i sadece takımımızdaki rammus durdurabildi. AD kasınca daha hayırlı oluyor gördüğüm kadarıyla

Bence ad kasmak sacma.Ad kasmak icin hiçbir sebep yok+ap kasınca normal atkla bile daha fazla vuruyor adye oranla.Bütün skillerinin ap olması ve ultisinin ap ratiosunun da 1 olması bir başka sebep
  • Rivene çok benzettim bu champı hoplaması zıplamasıyla
  • quote:

quote:

ben biişi demiyorum resme bak yeter.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ercimen -- 19 Kasım 2011; 0:31:22 >

• jungle yapıncada baya etkili oluyor ve masterydeki %3 LS sayesin cok rahat jungle yapıyor bu heromuz.

Başka bi konuda söylemiştim gene bilmeyen için tekrar ediyim. E ( zıplama ) skilli ile doğru zamanlmayı yapabilirseniz karhtus ultisinden damage almıyorsunuz.
  • AP fizzin etkisiz olduguna dair madem çok tepki var yanlış anlaşılmasın ama:

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.