Metacritic sitesinin oyun dünyasına olan etkisine son dönemdeki en büyük örneğini Call of Duty: Modern Warfare 3 ile gösterebiliriz. Şuan Modern Warfare 3'ün site inceleme skor ortalaması 8.9 iken, kullanıcı yorum ortalaması 3.2'lerde sürünüyor. Tabi bu 3.2 yükselmiş hali.
Herneyse, en sonunda bu da oldu diyebileceğimiz bir haberle karşınızdayız. Gamespot tarafından yayınlanan rapora göre Jurassic Park: The Game'in yapımcı ekibi Telltale'dan bazı çalışanlar, oyunlarını Metacritic'de yorumlayıp 10 üzerinden 10 puan veriyor.
Raporu yayınlayan Gamespot bu durumu, daha oyun adına inceleme ambargosu kalkmadan yayınlanan kullanıcı incelemelerinden farketmiş. Bir şekilde bu Telltale çalışanlarının profil bilgilerini bulan Gamespot, bu kişilerin birisinin Telltale'daki arayüz düzenleyicisi, diğerinin sinematik düzenleyicisi olduğunu farketmiş. Bu çalışanların LinkedIn profillerini de bulan Gamespot, iki çalışanın da Telltale'a yeni geldiğini eklemiş. Bir nevi tecrübesizlik.
Ancak oyunlarından sevgi dolu sözlerle bahseden yapımcıları bir tarafa bırakırsak, otoriteler pek de sevgi dolu sözlerle karşımıza çıkmıyor. Jurassic Park: The Game'in Metacritic sayfasına baktığımızda oyunun CCC'dan 60, Game Informer'dan 55 ve 1UP'dan 33 puan aldığını görüyoruz.
Zaten grafikleri 2005 yılına ait sanırsınız, sitesine bakın...
Naapsın adamlarda para yok diğer oyun yapımcıları gibi parayı bastırıp puanı yükselttiremiyolar.
Oyunu dün biraz oynadım çok farklı bir oynanış şekli var. Mesela karakter koşuyor yeri gelince siz w tuşuna basıp zıplatıyorsunuz eğer basmazsanız takılıp yaralanabiliyor veya uçurumdan düşerken w tuşuna basınca ağaca tutunuyor eğer basmazsanız aşağı düşüyor bu hareketlere göre hikaye şekilleniyor değişik sonuçlar oluşuyor sanırım daha çözemedim takıldım başında.
Activision gibi para bayılamıyor tabi oyun sitelerine, ben olsam bende yaparım :)
Skyrim gibi bir oyun dururken buna vakit ayıramam. Metacritic 100 üzerinden 10.000 olsa yine Skyrim yine Skyrim.
sanki gamespot şu an farklı bşi yapıor.
mw3 için koca siteden kullanıcı puanlarını kaldırdı
geçsinler bu işleri
MW3 ün okur puanlarına bakarsak birileri de onları sabote etmiş diyebiliriz; burada ciddi manada oyunun 10 üzerinden 2 puanı hak ettiğini düşünen yoktur herhalde.
Buna benzer bir örneği bir Bioware çalışanı da Dragon Age 2 için yapmıştı diye hatırlıyorum.
@19 Kasım 2011; 1:13:32 BSC Misafiri : Gerçekten COD 10 üzerinden 2 puanı hak etmiyor ama birileri sabote etmiş olamaz yoksa çoğu oyunun kullanıcı puanları ya yerlerde ya zirvede olurdu şimdi Jurassic Park: The Game'in kullanıcı puanlarına bak yerlerde Metacritic sitesine sonuçta binlerce kişi giriyor.
quote:
Orijinalden alıntı: murderus
Activision gibi para bayılamıyor tabi oyun sitelerine, ben olsam bende yaparım :)
nerenden atıyosun böyle şeyleri burda bile fanboyluk yapıyorsun Allah belanı versin
Daha neler göreceğiz acaba sevdiği oyuna olumsuz yorum yaptı diye bela okuyanlarda türemiş.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme