Şimdi Ara

Detaylı 'Samsung GALAXY NOTE' İncelemesi by thehspeed

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
22
Cevap
1
Favori
5.036
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba Arkadaşlar,
    Forumda 4. incelememle tekrar karşınızdayım. Bu sefer Samsung'un eylül IFA Fuarında bizlere sunduğu yeni bir segment olan telefon-tablet melezi olan NOTE ile başlıyorum,



    KASA YAPISI-DIŞ TASARIM-KUTU İÇERİĞİ

    Cihazın malzeme kalitesi üst düzey bunu belirtmeden geçemeyeceğim.Tabi yine Samsung Galaxy SII gibi tamamı ile plastik bir yapıya sahip olmasına rağmen cihazda esneme ve ses yok.Cihaz elinize tam oturmakta yanlız eliniz küçük ise bu size sorun yaratacaktır.Kutu İçeriğinde İse Klasik olarak şarj cihazı (Data kablosu ile ortak) data kablosu ve Samsung patentli biraz farklı tasarıma sahip kulak içi bir olmayan beyaz renge sahip kulaklık çıkmakta. Tasarım olarak ise bu tabi göreceli bir kavram ama bana göre çok şık bir telefon-tablet olduğudur. Boyutları ise 146.9 x 83 x 9.7 mm ağırlık olarak ise 178 g olarak doğan telefonun sağ kısmında güç ve aynı anda tuş kilidi olan tuş; sol yanında ses tuşları altta MHL girişi almakta üst tarafta ise 3.5mm jack ve ikinci mikrofon yer almakta.Tuşların basma hissi ve kalitesi başarılı bulduğumu söyleyebilirim.


     Detaylı 'Samsung GALAXY NOTE' İncelemesi by thehspeed


     Detaylı 'Samsung GALAXY NOTE' İncelemesi by thehspeed


     Detaylı 'Samsung GALAXY NOTE' İncelemesi by thehspeed


     Detaylı 'Samsung GALAXY NOTE' İncelemesi by thehspeed





    EKRAN

    Yine Söylemeden Geçemeyeceğim, Wave ile Hayatımıza giren SüperAmoled, Galaxy NOTE ile en güncel haline geldi. 5.3" Büyüklüğünde 800*1280 (~285 ppi) çözünürlüğünde penTile dizilimine sahip Süper AMOLED ekran barındırmakta NOTE. Tabiî ki Gorilla Glass mukavemeti'de unutulmamış cihazda. Görüntü olarak güneşte ve görüş açısında sıkıntı yaratmamakta. Aslında penTile dizilime kızanlar olacaktır ama önemli olan gözümün ne gördüğü ve ben bu eksikliği hiç hissetmemiş olmam. Benim için önemli olanda bu zaten.


    KAMERA-VİDEO

    8 mega piksellik otofokus desteği olan LED flaşlı ön tarafta 2M çözünürlüğünde görüntülü görüşme olanağı veren coğrafi etiketleme ve dokunmatik odaklamalı 1080p kayıt yapabilen ortalamanın üzerinde, S2 ile neredeyse aynı performansı sergileyen bir kameraya sahip NOTE.




    İŞLEMCİ-RAM ve ANDROİD 2.3.5 Gingerbread

    Evet, bu üçü kriter artık sanki PC Kasası toplardık 90'ların sonu 2000'lerin başında aynı olaya dönüşmeye başladı ki android platformlarda daha da belirgin şekilde kendini göstermeye başladı. NOTE' DA ise Çift çekirdek 1.4GHz ARM Cortex-A9 işlemci ve buna Mali-400MP Grafik arabirimi bulunmakta, Exynos adına sahip bu çip set beni S2'de olduğunca memnun etmiş bir çip set. Ayrıca 1GB Ram bulunmakta. Quadrant ve Neocore ile yaptığım testler HTC severlere kızdıracak yönde, Çünkü S2'daha az çözünürlükle 3000 üzeri aldığını sensation'un ise qHD Ekran ile 1700 üzeri puanı aldığını savunan HTC severleri (bende severim htc'yi) NOTE' UN 800*1280 çözünürlük ile aldığı puan 3500 puanın üzerinde zaten S2 aldığım günde Sensation'u beraberinde iki gün kullandığımda bariz fark çok açık önde idi. Neocore'da ise 52 FPS aldığımı belirtmeden geçemeyeceğim. NOTE üzerinde 2.3.5 ile gelmekte ve buna S2'den tanıdığımız Touchwiz 4 sürümü eşlik etmekte. S2'den farklı olarak gözlemlediğim kilit ekranını açma sitilini değişmiş olmaları ve hava durumu eklentisi kilit ekranında görmemiz oluşu.(tabi ekrana şifre koyduğunuzda ise bunlardan mahrum kalıyorsunuz.)


     Detaylı 'Samsung GALAXY NOTE' İncelemesi by thehspeed


     Detaylı 'Samsung GALAXY NOTE' İncelemesi by thehspeed




    S-Pen
    Cihazda birde altına gizlenmiş kalem bulunmaktaki zaten NOTE adının verilmesinin en önemli etkenlerinden biri olsa gerek. TW4'e eklenmiş not ara yüzü oldukça kullanışlı. çok hassas ve oldukça başarılı bir yazılım ile harika sonuçlar elde edebiliyorsunuz. İnternette gezerken kalemin bir dokunuşu ile sayfayı kaydedip üzerine not'lar alabilmekte veya paint'teki gibi basit resimler oluşturabiliyorsunuz.


    PİL

    Pil olarak 2500 maH'lık batarya ile gelmekte NOTE. Zaten dün GSMARENA belirtmiş neyin ne olduğunu ama önemli olan ben kendi alışkanlıklarım ile gece yatağa girene kadar bana yetiyor olması ki sonuç benim için olumlu. Senk. Açık (Facebook, twitter, gmail) Kablosuz yaklaşık 10 saat gerisi 3G ile devam 1 saat müzik ile günü çıkarmakta.


     Detaylı 'Samsung GALAXY NOTE' İncelemesi by thehspeed


    Sonuç

    Sonuç Olarak Arkadaşlar 2010 yılında P1000 kullanırken bluetooth'lu kulaklıkla bazen birini aramak için çıkarmak zorunda kalmaktan nefret etmeme rağmen , o bir elimle tutabildiğim p1000 çok hoşuma gitmişti ve tab'ın az küçük olanı ve ahize olanını tüm tab kullananlar aklına getirmişlerdir. NOTE Tanıtıldığında ise işte bu benim cihazım diyebilmiştim, Hep büyük ve farklı cihazlar kullanmayı sevdim. (7650,3650,p800 vs) Bu 4. İncelememdi İnşallah diğer üçü gibi bunu da beğenirsiniz sevgili dostlarım,
    Teşekkürler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thehspeed -- 18 Kasım 2011; 11:23:16 >







  • elinize sağlık teşekkürler

    telefonun dış sesi nasıl acaba ? çalarken zil sesi kuvvetli mi ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AviatoR -- 18 Kasım 2011; 16:52:37 >
  • son fotoğraf müthiş
  • Dadaş bey inceleme için çok teşekkür ederiz, emeğine sağlık.
  • Teşekkürler ;

    Zil Sesi İyi S2 Kadar Sıkıntı Yok Duyuluyor..... 10 Saat Oldu Senkler Açık 3G Full, %75 Şarj Var....
  • her ne kadar bana hitap etmese de harika bir cihaz sorunsuz uzun uzun kullanırsın umarım incelemen içinde teşekkürler güzel olmuş
  • İnceleme için teşekkürler. Ekranı S2'nin ekranından belirgin derecede daha net mi, keskin mi? Yani piksel yoğunluğunun getirdiği keskinlikten bahsediyorum. Bir de GSMArena'da internette gezinme süresi olarak 3,5 saat verilmiş, sizin denemeni var mı bununla ilgili, gerçekten bu kadar kısa mı gezinme süresi? Ya da en azından şunu sorayım, acaba ekran ışığı kısıktayken mi yoksa en yüksek seviyedeyken mi 3,5 saat gezinme yapabiliyoruz, az çok kullanımınıza göre tahmin edebilir misiniz bunu?
  • Bu cihaza uygun bir kılıf bulmak lazım nasıl bulunacaksa zira elden kayma ihtimali var gibi
  • Kanka ellerine sağlık çok detaylı inceleme olmuş.
    Cihaz gerçektende müthiş note varken pc gereksiz kalıyo. Bence boyut olarak tam ideal ekranı net için çok iyi. Boyut olarakta o kadar abatılı değil. s2 nin borcunu bitireyim ilk iş nota tranfer olacam
  • Bi erzurumlu olarak seninle gurur duyuyoruz dukkana gelebilirsem bi dokunmak isterim cihaza saygilar
  • Kankam ve diğer arkadaşlarımın yorumları için teşekkürü bir borç bilirim :)) erzurumda olan arkadaşlarımı beklerim Note'u incelemeye... Cumhuriyet iş merkezinde dükkanım...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Amerikadaki arkadaşıma galaxy s2 getirtecektim ki bu alete rastladım, 2 gündür karar veremedim.
    Note un bana göre artıları-eksileri;
    +çözünürlüğü
    +Büyük ekran internette gezinmeyi kolaylaştıracak. + Üniverste öğrencisiyim, gerektiğinde pdf okumak için de büyük ekran iyidir.
    +spen olayıda meraklandırıyor işe yarar gibi duruyor
    - Çok büyük olduğu için elinde tutmak, kulağına götürmek (bluetooth kulaklık kısmen çöüm olur ama illaki birgün kulağına götüreceksin bu aleti), cebine sığdırmak zor olacak.
    -Ekstra 300 lira

    Muhtemelen aleti alınca ayda 1gb ile idare etmeye çalışan birisi olacağım, yani 1gb ye ne kadar gezebilirsem o kadar gezerim internette ama telefonu konuşmak için fazlaca kullanan birisiyim ayda 1000 dk bitiririm. Sizce hangisini almalıyım, boyutları korkutuyor beni. Amerikadan s2 bin lira civarına note ise bin300 civarı bir fiyata gelebiliyor.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: thehspeed

    Kankam ve diğer arkadaşlarımın yorumları için teşekkürü bir borç bilirim :)) erzurumda olan arkadaşlarımı beklerim Note'u incelemeye... Cumhuriyet iş merkezinde dükkanım...

    hocam simage yaparmısın fotoları?
  • Galaxy tab p1000 kullanan biri olarak cihazınızı kıskandım :D
    bazen p1000in bluetooth kulaklığını aceleden evde unutuyorum mecburen konuşma sesini kısıp hoparlör kısmını kulağıma dayayıp konuşuyorum. yinede etraftakilerde duyuyor.

    umarım bu cihazında fiyatı politikasıda p1000 gibi olmaz. aldıktan 2 ay sonra nerdeyse yarı fiyatına düşmüştü.

    inceleme için ayrıca teşekkürler. aklımdaki 2 cihazdan biri şuanda (galaxy s3 - galaxy note)
  • Inceleme çok güzel telefon ise harika ötesi duruyor
  • İnceleme Güzel Hayırlı oLsun. Bi sorum OLucak Fiyatlar Pahalı Türkiyede 2 bin 200 felan . Telefoncularda Felan satılıyo avrupadan getirilen 1600 civarı Siz ne önerirsiniz??
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Yalaguzz

    İnceleme Güzel Hayırlı oLsun. Bi sorum OLucak Fiyatlar Pahalı Türkiyede 2 bin 200 felan . Telefoncularda Felan satılıyo avrupadan getirilen 1600 civarı Siz ne önerirsiniz??

    Almanya dan getirtin tax free ile. Epey ucuza gelir. Ya da dogubank ve kadikoy den 1400 e bulursunuz.
  • Telefonların Bi sorunu felan Olmuyor Dimii Avrupadan Getirilenlerin?? Fark Yok dimi Turkcell De satılanla Felan.)) Tek sorun heralde Garantisi.D
  • çok büyük telefon ve 9.7 mm baya kalınmış..
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.