Şimdi Ara

Intel X79 çipsetli anakartlar 22nm Ivy Bridge-E işlemcilerle uyumlu olabilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
4.237
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj




  •  

    Intel resmi lansmanının üç gün önce gerçekleştirdiği LGA2011 platformu ile yüksek performans segmentinde yeni bir sayfa açmış oldu. Piyasaya sürülen Sandy Bridge-E kod adlı Core i7-3000 serisi işlemciler, değişen soket yapısı ile X58 çipsetli anakartlarla çalışmazken, buna bağlı olarak var olan Core i7-900 serisi anakartlar da X79 ile uyumluluk göstermiyor.

     

    Gün ışığına çıkan yeni bir dökümana göre X79 yonga seti, Intel'in 2012 sonunda piyasaya sunması beklenilen Ivy Bridge-E (Extreme) serisi işlemcilerle uyumlu olabilir yani geleceğe dönük destek içeriyor olabilir. Bilindiği üzere Intel, tik-tak modelinin bir ayağı olarak önümüzdeki yılın muhtemelen Mart-Nisan döneminde 22nm üretim teknolojisiyle hazırladığı Ivy Bridge serisi yeni işlemcilerini teknoloji dünyasının beğenisine sunacak.

     

    Sandy Bridge jenerasyonunda olduğu gibi ilk etapta orta segment ve alt ürün kategorileri için çıkacak olan 22nm Ivy Bridge işlemciler, yeni yılın sonları doğru  Ivy Bridge-E modelleriyle yüksek performans segmentindeki yerini almış olacak. Tabi bu noktada çipset revizyonuna gerek duyulup duyulmayacağı bilinmiyor zira Ivy Bridge ile birlikte platform bazında doğal USB 3.0 desteği sunmayı planlayan Intel, X79'daki ise USB 3.0 desteği vermiyor.

     

    Daha az özellik içermesine rağmen anakart üreticilerine maliyetinin, X58'den daha yüksek olduğu belirtilen X79'da, düşük kapasiteli SSD'lerin, yüksek kapasiteli HDD'lerin tampon bölgesi olarak kullanılmaya olanak tanıyan Smart Response teknolojisi de bulunmuyor ancak Intel'in yayınlayacağı yeni bir sürücü güncellemesi ile bu desteği vereceği belirtiliyor. 

     







  • olaya bak uyumlu olabilir eğer olmazsa ver 300$ daha
  • smart response p67 lerde yoktur sanırım?
  • Intel ne yapacağını şaşırdı. Bir de IvyBridge-E çıktı şimdi. Ha bre anakart aldırtıyor. Zaten çok kısa bir zaman içinde kaç defa soket değiştirdi. 1366, 1156, 1155, şimdi 2011 çıktı.

    Sandybridge, Sandbridge-E , IvyBridge, IvyBridge-E eee bunun sonu yok ki. Ha bre işlemci çıkartıp insanların kafalarını karıştırıp duruyor.
    Adam işlemci alacak. Diyor i7 2600K alırım. Sonra bakıyor E serisi çıkacak. Tam ona bakarken Ivy yi duyuyor. Aaa o daha süpermiş. Onu düşüneyim bekleyeyim derken bu sefer Ivy nin de E sini duyuruyor Intel amca ve akılları bulandırıyor...
  • İntel her sene soket değiştirsin artık.
    soketlerin adınıda ilgili yıldan alsın :)

    2011 - 2012 - 2013 :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Netscout

    İntel her sene soket değiştirsin artık. soketlerin adınıda ilgili yıldan alsın :) 2011 - 2012 - 2013 :)


    haberde ne yazıyor sen ne diyorsun. "Saçmalamak" diye şikayet nedeni olsa şikayet edeceğim.
  • Eğer öyle yaparsa X79'a geçişler hızlanır zaten. Çoğu kişi P67/Z68'lerde beklemeyi tercih ediyor Ivy Bridge uyumluluğu nedeniyle. Bunda da aynı durum olması alıcıların gözünde 1 yılda ölecek bir soket intibâsından uzaklaştıracaktır.
  • İntel her sistem değişiminde, satın alacak insana işini de değiştirten anlayışından, sonunda vaz mı geçecek? Yok canım!
  • Haber bangır bangır "2013'te yine soket değiştireceğim" diyor. Zaten 2013 başında Intel 1155 soketleri de çöpe atıp Haswell mimarisiyle lga 1150 sokete geçecek. Bunları görüp te hala intel anakarta 300-400 dolar verenlere hayretle bakıyorum. Intel sırf karını arttırmak için kullanıcıya sistem yükseltme şansı tanımıyor. Intel tarafında yeni teknoloji kullanmak istiyorsan pamuk eller cebe! 1156-1155-1150... Tamam pazarın liderisin ama bu kadar da aç gözlü olunmaz be kardeşim!!!
  • Microsoft'u anladım da Intel'in rakibi de varken nasıl kendi teknolojisini bu kadar çabuk eskitebiliyor?

    Edit: Bu haberden sonra Bulldozerler yüzünden çok kızdığım AMD'ye yine kanım ısındı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gerginix -- 17 Kasım 2011; 10:41:30 >
  • şimdi benim anlamadığım nokta şu intel neden insanların kafasını böle bulandırıp duruyor ?
  • yaw elinizdeki mevcut kullandıgınız anakart, işlemci yetiyorsa , yeni çıkan ürünleri size zorla aldırmıyorlarki dert yanıyorsunuz:)
  • @expander

    dimi yani
  • Intel ne yapacağını şaşırmış!
  • quote:

    Orijinalden alıntı: EXPANDER

    yaw elinizdeki mevcut kullandıgınız anakart, işlemci yetiyorsa , yeni çıkan ürünleri size zorla aldırmıyorlarki dert yanıyorsunuz:)

    kesinlikle katılıyorum
    asus P5Q deluxe kullanıyorum ve üzerinden 4-5 socet falan geçti (daha da fazla sanırım )
    ben hala değiştirmedim ve değiştirmeyeceğimde
    ancak kafama uygun bir sistem ve model anakart ve işlemci çıkana kadar bekleyeceğim
    benim bazı kriterlerim var onları asla değiştirmem
    1.işlemci nin W değeri benim kriterime uygun olacak
    2.işlemciyi aldığıma değecek ve fiyatı en fazla 350tl olacak
    3.anakart aldığına değer olacak ve elimdeki anakarttan en az 4-5 gömlek üst seviyede bir anakart olacak
    4.anakartın fiyatı en fazla 350tl olacak
    5.yeni çıkan bir işletim sistemi yüzünden sistemi yenilemek zorunda kalacağım ve o işletim sistemi buna değecek




  • E bir zahmet desteklesin artık.
  • Bir sonrakini desteklemeyeceği için ortamı yumuşatıyor intel, kendi sersini destekliyor diyecekler yakında, İvy bridge-e çok uzak bir işlemci değil.
  • Alın bende bi okadar elinizdeki işlemci oyun oynamaya yetiyosa fazlasına hiç gerek yok şu an hiç ilgilmi bile çekmiyo neden oyun diyorum zaten oyun oynamıyosak bukadar yüksek ilemciler hiç bi işimize yaramaz programcılar ve yüksek işlem gücü gerektiren uygulamalar ile uraşan insanlar zaten üçün beşin hesabını yapmaz alır. Bu kimi etkiler yeni sistem kurucak insanları onlarda çok düşünmesinler alsın gitsin elimdeki q9450 her oyuna yetiyosa yeni işlemciler hayli hayli götürür uzunca bi süre ben şahsen 2015 kadar işlemci felan düşünmüyorum burdan intel ve amd selamlar 2015 görüşürz
  • ne çıkarsa çıksın ben Z68 in üstüne 22nm işlemcimi alırım rahat 3 yıl yeter bana
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ihsnlky

    ne çıkarsa çıksın ben Z68 in üstüne 22nm işlemcimi alırım rahat 3 yıl yeter bana

    Z68'ler Ivy Bridge'lere nasıl destek verecek hayret yani. Bu kararı alırken neyin kafasını yaşıyorlardı acaba
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.